Nabavila robota?hadzinicasa wrote:
Awwww
Salu na stranu, slazem se s tobom, u ovome sto si napisala i dijelim stavove iz zadnjeg pasusa. Mozda sam jos i nekonvencionalnija po tom pitanju zivotnog druga i to ne samo nominalno vec istinski.
Danasnji "feminizam"
- Bloo
- Globalna šefica
#5551 Re: Danasnji "feminizam"
-
almir90
#5552 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote:
Kada bih ja bila zainteresirana za vojsku, to bi možda bilo jer je biti vojnik časno i daje mi priliku da učinim nešto konkretno krvavo za ovu zemlju ako ikada bude rat.
Ja sam navela više razloga zašto bi neka žena željela da se priključi vojsci. Jedan od njih je i da pokažu da mogu. Unutar tog spektra vjerovatno imaš i one koje imaju taj stav koji si naveo.
TRebaš se zapitati zašto je vojska muško polje? Kad se zaroviš u historijat ljudskih zajednica.
Smatram da se ovdje pogrešno interpretira stav da su muškarci nepotrebni. Da nepotreban si mi da bi bila puna osoba, profesionalno ispunjena, da se izdržavam, da putujem, da čitam i razmišljam, da djelujem, da sama odgajam dijete ako želim (jbg tu smo u prednosti da možemo imati, dok vama treba žena da ga rodi), da donosim odluke, da posjedujem imovinu, da vodim kompaniju, da odbraim ovu zemlju ako želim itd....isto kao i što vama žene nisu potrebne da bi se ostvarili kao ljudska bića. Muškarac ženi nije enabler da bi bila ljudsko biće.
Ali smo potrebni jedni drugima iz još više razloga. Boljih razloga(sada ide moje mišljenje koje nepopularno pokriva i sve vrste zajednica, odnosno i LGBTQA).
Trebamo jedni druge da si pružamo podršku kroz život, da dijelimo sretne trenutke, kao i nesretne, da se osjećamo sigurno jer ima neko ko nas voli i poštuje bez obzira na sve, da volimo i budemo voljeni.
Slažem se sa svime, pogotovo s ovim na kraju.
Ajmo dalje: u zadnje vrijeme sve je više kritika o manjku muškosti kod muškaraca od strane suprotnog spola; šta ti misliš da je uzrok tome? Da li misliš da je feminizam kriv jer su se u zadnjih tridesetak godine žene više trudile da odgoje žensku djecu da budu više samostalne; dok su muška djeca odgajana da se neko brine o njima, najčešće majka prva koja je radila sve za njega i 'umazila' ga?
- hadzinicasa
#5553 Re: Danasnji "feminizam"
nisam rekla prakticnoBloo wrote:Nabavila robota?hadzinicasa wrote:
Awwww
Salu na stranu, slazem se s tobom, u ovome sto si napisala i dijelim stavove iz zadnjeg pasusa. Mozda sam jos i nekonvencionalnija po tom pitanju zivotnog druga i to ne samo nominalno vec istinski.
do taprovodim vrijeme u najboljem drustvu - sa svojom sobom
- MarlboroGold
#5554 Re: Danasnji "feminizam"
A za ateizam ne postoji određena ideologija prema kojoj se ravnaju svi ateisti. To je individualna stvar. Valjda smo to doktorirali tamo na tvom domaćem terenuBloo wrote:Feminizam je i ideologijaMarlboroGold wrote:Ateizam nije pokret.Bloo wrote: Da li ćeš se ti odreći ateizma zbog određenih struja u ateizmu s kojima se ne slažeš i smatraš da su štetne za ateizam?kao i stav i mišljenje i društveni pokret.
Zato se sa feminizmom ipak ne može porediti.
- Bloo
- Globalna šefica
#5555 Re: Danasnji "feminizam"
Šta je srž, ideja vodilja i jednog i drugog?MarlboroGold wrote: A za ateizam ne postoji određena ideologija prema kojoj se ravnaju svi ateisti. To je individualna stvar. Valjda smo to doktorirali tamo na tvom domaćem terenu![]()
Kad bi morao nekom u jednoj rečenici i jedno i drugo objasniti.
- hadzinicasa
#5556 Re: Danasnji "feminizam"
hoce. i da trazi "zastitnika" <3Bloo wrote:Evo nek se hadzinica prva odrekne prava na imovinu i prava glasa.
- MarlboroGold
#5557 Re: Danasnji "feminizam"
Pa jedino ono prvo, najosnovnije... stav i mišljenje od čega sve i potiče. Ali tu je već kraj onoga što imaju zajedničko... osim ako nisi na nešto drugo mislila.Bloo wrote:Šta je srž, ideja vodilja i jednog i drugog?MarlboroGold wrote: A za ateizam ne postoji određena ideologija prema kojoj se ravnaju svi ateisti. To je individualna stvar. Valjda smo to doktorirali tamo na tvom domaćem terenu![]()
- duminjo
#5558 Re: Danasnji "feminizam"
Feminizam kao i ateizam. Novotarija, izmisljotina.
- wewa
#5559 Re: Danasnji "feminizam"
Jos od doba matrijarhata 
- MarlboroGold
#5560 Re: Danasnji "feminizam"
Ateizam još od antičke Grčke... novotarija, nema šta. Stariji od abrahamskih religija, a pogotovo islama.
- duminjo
#5561 Re: Danasnji "feminizam"
Tobejarabi. Nalet te bilo 
- Bloo
- Globalna šefica
#5562 Re: Danasnji "feminizam"
Nisam mislila da su isti. Vec pokusavam da ti ukazem na paralelu u ideologijama, stavu, misljenju, te pojavama unutar istih sa kojim se ne slazemo.MarlboroGold wrote:Pa jedino ono prvo, najosnovnije... stav i mišljenje od čega sve i potiče. Ali tu je već kraj onoga što imaju zajedničko... osim ako nisi na nešto drugo mislila.Bloo wrote:Šta je srž, ideja vodilja i jednog i drugog?MarlboroGold wrote: A za ateizam ne postoji određena ideologija prema kojoj se ravnaju svi ateisti. To je individualna stvar. Valjda smo to doktorirali tamo na tvom domaćem terenu![]()
- MarlboroGold
#5563 Re: Danasnji "feminizam"
Ok. Ali neki ateista sa kojim se ne slažem uglavnom nema nikakvu moć niti ima neko uporište da može tek tako uticati na druge. To je ipak samo njegov stav i mišljenje i ne ide dalje od toga. To je drugačije kod već oformljenih i jasno definisanih pokreta kada je skoro sve zaokruženo u cjelinu i kada vrše lobiranja preko raznih udruženja.Bloo wrote: Nisam mislila da su isti. Vec pokusavam da ti ukazem na paralelu u ideologijama, stavu, misljenju, te pojavama unutar istih sa kojim se ne slazemo.
Po tome, feminizam je par levela iznad ateizma.
- triconja
#5564 Re: Danasnji "feminizam"
Cuj sta je ateizam, pa logicno da je to nesto sta su cafiri izmislili da bi eskivirali religijske obaveze, ha jaBloo wrote:Šta je srž, ideja vodilja i jednog i drugog?MarlboroGold wrote: A za ateizam ne postoji određena ideologija prema kojoj se ravnaju svi ateisti. To je individualna stvar. Valjda smo to doktorirali tamo na tvom domaćem terenu![]()
Edit:
Feminizam je nesta sta su izmislile cafirke da napakoste drustvenom poretku
-
Fudo387
#5565 Re: Danasnji "feminizam"
Agresivnost i netolerancija.Bloo wrote:Šta je srž, ideja vodilja i jednog i drugog?MarlboroGold wrote: A za ateizam ne postoji određena ideologija prema kojoj se ravnaju svi ateisti. To je individualna stvar. Valjda smo to doktorirali tamo na tvom domaćem terenu![]()
-
almir90
#5566 Re: Danasnji "feminizam"
Nije valjda da se ne može diskutovati kada vam se nešto ne sviđa? Šteta, ali evo da podijelim nešto vezano za feminizam i šta je donijelo štete po muškarce:
https://www.quora.com/Is-feminism-destr ... asculinity
Ko ima volje neka čita, veoma interesantan i pun mržnje komentar koji je prvi i ima najviše upvotes. Ono što meni djeluje da je feminizam dosta dobroga donio za žene, nemam ništa protiv; s druge strane stekao sam dojam da je u zadnjih tridesetak godina proistekla iz feminizma nova generacija muškaraca koji su totalno izgubljeni, ne znaju šta su, ko su i koja je njihova uloga u svijetu. Ženska djeca su učena da trebaju biti samostalna i ne očekivati da im treba bilo ko u životu, pogotovo da im život ovisi o muškarcu; s druge strane muška djeca su odgajana tako da im uvijek neko kuha, sprema čisti - u biti muškarci u većini slučajeva nisu učeni da budu samostalni, već da ovise o nekome, a taj neko najčeśće je žena nakon majke, koja to iskoristi da se ponaša prema njemu tako što se iživljava na razne načine. Ono što mene interesuje je, da li feministički pokret ovo svjesno uradio, ili je ovo došla kao posljedica?
U nedostatku očinske figure u životu muškarca on je u većini slučajeva totalno izgubljen. I muškarac treba da bude naučen da bude samostalan i da se brine o sebi - ja sam na tome ogromno zahvalan ocu koji me je naučio da se brinem za sebe. I pošto ovdje se vole izvrćati teze, želim da jasno kažem kada mislim na muževnost, to se ne odnosi na seksizam i sve ostalo. Ja sam prvi koji će priznati da sebi znam zaraditi, znam sam sebi oprati, ispeglati, počistiti i skuhati, jer to sve sam i radim za sebe - i ne smatram se manjim muškom zbog toga. Što se žena tiče, u mome životu, trenutno su to majka i sestra koje izuzetno cijenim, i shodno s tim se ponašam prema drugim ženama kao prema njima. A da me neko gazi, to svakako ne dozvoljavam nikome. Ono što meni onako zapada za oko je to, da se često spominje ta muževnost samo u kontekstu gdje smo mi seksisti, vrijeđamo, ponižavamo i objektiviziramo žene.
Nadam se da možemo ozbiljno diskutovati na ovu temu, bez vrijeđanja i slično.
https://www.quora.com/Is-feminism-destr ... asculinity
Ko ima volje neka čita, veoma interesantan i pun mržnje komentar koji je prvi i ima najviše upvotes. Ono što meni djeluje da je feminizam dosta dobroga donio za žene, nemam ništa protiv; s druge strane stekao sam dojam da je u zadnjih tridesetak godina proistekla iz feminizma nova generacija muškaraca koji su totalno izgubljeni, ne znaju šta su, ko su i koja je njihova uloga u svijetu. Ženska djeca su učena da trebaju biti samostalna i ne očekivati da im treba bilo ko u životu, pogotovo da im život ovisi o muškarcu; s druge strane muška djeca su odgajana tako da im uvijek neko kuha, sprema čisti - u biti muškarci u većini slučajeva nisu učeni da budu samostalni, već da ovise o nekome, a taj neko najčeśće je žena nakon majke, koja to iskoristi da se ponaša prema njemu tako što se iživljava na razne načine. Ono što mene interesuje je, da li feministički pokret ovo svjesno uradio, ili je ovo došla kao posljedica?
U nedostatku očinske figure u životu muškarca on je u većini slučajeva totalno izgubljen. I muškarac treba da bude naučen da bude samostalan i da se brine o sebi - ja sam na tome ogromno zahvalan ocu koji me je naučio da se brinem za sebe. I pošto ovdje se vole izvrćati teze, želim da jasno kažem kada mislim na muževnost, to se ne odnosi na seksizam i sve ostalo. Ja sam prvi koji će priznati da sebi znam zaraditi, znam sam sebi oprati, ispeglati, počistiti i skuhati, jer to sve sam i radim za sebe - i ne smatram se manjim muškom zbog toga. Što se žena tiče, u mome životu, trenutno su to majka i sestra koje izuzetno cijenim, i shodno s tim se ponašam prema drugim ženama kao prema njima. A da me neko gazi, to svakako ne dozvoljavam nikome. Ono što meni onako zapada za oko je to, da se često spominje ta muževnost samo u kontekstu gdje smo mi seksisti, vrijeđamo, ponižavamo i objektiviziramo žene.
Nadam se da možemo ozbiljno diskutovati na ovu temu, bez vrijeđanja i slično.
- SmokingMan
#5567 Re: Danasnji "feminizam"
She can lifting those bliblical weights all the time.Look at that gains,propahhh muscle conditioning and waist.Made in mother Russia...100% natty,no roids...Otto_13 wrote:![]()
Jest Hakize došlo je vrijeme da cure momcima govore Pipni mišiće

-
Korisničkoime
#5568 Re: Danasnji "feminizam"
Sta je definicija muzevnosti.
Sta je definicija zenstvenosti.
Da li uopce postoji univerzalna definicija tih stvari ili je to od osobe do osobe.
Moja zena se npr.osipa na muskarce koji su u braku a peglaju i ciste kucu.
Nekim muskarcima mozda pase da nespadaju u tu neku kategoriju muzevnosti kao sto mozda nekim zenama pase i odgovara tradicionalnija uloga, kuca, djeca, muz radi itd.
Poenta je nismo svi tako da svako za sebe mora da izabere ali je poenta u tome da svakome moramo stvoriti pretpostavke da budu u svojom izborima i mogucnostima izjednaceni a kasnije nek svako bira sebi kako mu pase.
Da li uopce postoji univerzalna definicija tih stvari ili je to od osobe do osobe.
Nekim muskarcima mozda pase da nespadaju u tu neku kategoriju muzevnosti kao sto mozda nekim zenama pase i odgovara tradicionalnija uloga, kuca, djeca, muz radi itd.
Poenta je nismo svi tako da svako za sebe mora da izabere ali je poenta u tome da svakome moramo stvoriti pretpostavke da budu u svojom izborima i mogucnostima izjednaceni a kasnije nek svako bira sebi kako mu pase.
-
almir90
#5569 Re: Danasnji "feminizam"
Nije stvar šta ko subjektivno smatra pod muževnošću i ženstevnošću - svi imamo svoje subjektivne definicije. Ono što ja pisao je to, da muškarci svakako trebaju da se uče neovisnošću o bilo kome i naučiti više kako da se brinu sami o sebi. Ovo o spremanju je samo primjer, možeš i unajmiti da ti sve to radi - nije to poenta uopšte. Poenta je da se na takav način gradi karakter i omogućuje da bolje rezonuješ osobe sa kojima ulaziš u veze, i s kojima ćeš završiti u bračnoj zajednici. Da ne bi završio s nekom koja će ti, što bi se reklo "pišati po glavi." Malboro je pisao, a i sami smo svjedoci da ima i ogroman broj žena koje se odnose loše prema muškarcima, nije ovo jednosmjerna ulica.Korisničkoime wrote:Sta je definicija muzevnosti.
A ovo sve jeste vezano za feminizam jer treuntno i ima najviše muškaraca koji su pogubljeni u mnogim sferama, a odrasli u jeku agresivnog feminizma i odgajani od istih. Čak se najviše i žale žene na današnje muškarce sebi sličnih godina (generacije u dobi 20-40 godina.)
-
Korisničkoime
#5570 Re: Danasnji "feminizam"
Cuj feminizam kriv sto su neki muskarci pogubljeni, svasta, hudnjaci, u novije vrijeme za sve se traze isprike i prije je bilo pogubljenih muskaraca samo sto su se zvali pravim imenom il baksuzi il pi..ke.almir90 wrote:Nije stvar šta ko subjektivno smatra pod muževnošću i ženstevnošću - svi imamo svoje subjektivne definicije. Ono što ja pisao je to, da muškarci svakako trebaju da se uče neovisnošću o bilo kome i naučiti više kako da se brinu sami o sebi. Ovo o spremanju je samo primjer, možeš i unajmiti da ti sve to radi - nije to poenta uopšte. Poenta je da se na takav način gradi karakter i omogućuje da bolje rezonuješ osobe sa kojima ulaziš u veze, i s kojima ćeš završiti u bračnoj zajednici. Da ne bi završio s nekom koja će ti, što bi se reklo "pišati po glavi." Malboro je pisao, a i sami smo svjedoci da ima i ogroman broj žena koje se odnose loše prema muškarcima, nije ovo jednosmjerna ulica.Korisničkoime wrote:Sta je definicija muzevnosti.
A ovo sve jeste vezano za feminizam jer treuntno i ima najviše muškaraca koji su pogubljeni u mnogim sferama, a odrasli u jeku agresivnog feminizma i odgajani od istih. Čak se najviše i žale žene na današnje muškarce sebi sličnih godina (generacije u dobi 20-40 godina.)
- wewa
#5571 Re: Danasnji "feminizam"
Srz problema je u patrijarhatu, a ne feminizmu. Patrijarhat je taj koji propisuje sta su tradicionalne uloge i dize ocekivanja prema muskarcima na danas neostvariv nivo. Kapitalizam ne dopusta ugodan zivot s jednom platom, zene su prisiljene raditi i kad to nisu voljne ni one ni njihovi partneri, a zbog tradicije se onda muskarci osjecaju lose jer nisu u stanju da se brinu sami o svojim porodicama.
I da, istina je da neke majke nastavljaju patrijarhalne obrasce i tako odgajaju svoju djecu koja se onda tesko snalaze u stvarnosti.
I da, istina je da neke majke nastavljaju patrijarhalne obrasce i tako odgajaju svoju djecu koja se onda tesko snalaze u stvarnosti.
-
almir90
#5572 Re: Danasnji "feminizam"
Kako može biti patrijarhat kriv kada se muško dijete odgoji i nauči da mora biti ovisan o drugome? Zar to dvoje nije suprotnost?wewa wrote:Srz problema je u patrijarhatu, a ne feminizmu. Patrijarhat je taj koji propisuje sta su tradicionalne uloge i dize ocekivanja prema muskarcima na danas neostvariv nivo. Kapitalizam ne dopusta ugodan zivot s jednom platom, zene su prisiljene raditi i kad to nisu voljne ni one ni njihovi partneri, a zbog tradicije se onda muskarci osjecaju lose jer nisu u stanju da se brinu sami o svojim porodicama.
Patrijarhat valjda uči muškarca da treba biti više samostalan i znati se prvo brinuti o sebi, pa tek onda o ostalima.
-
Fudo387
#5573 Re: Danasnji "feminizam"
Krivi majku prirodu a ne tamo neki pokret iz prvobitne zajednice.wewa wrote:Srz problema je u patrijarhatu, a ne feminizmu.
-
almir90
#5574 Re: Danasnji "feminizam"
Danas mlakonje zovu feminiziranim, nikako patrijarhiranim. 
-
Fudo387
#5575 Re: Danasnji "feminizam"
Ja u svakoj zestokoj pobornici feminizma vidim potencijalnog Mirzu Hatica.
Samo eto, nije im se dalo sa kromozomima, x tamo, y vamo, i bub, zajebase ih.
Samo eto, nije im se dalo sa kromozomima, x tamo, y vamo, i bub, zajebase ih.