Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Queen_of_hearts
#5551 Re: Poplave u cijeloj BiH
-Ljudi,ne zamjerajte trznim centrima sto nemaju nase vode,veceras smo bili u nabavci i prosli smo 3-4 centra,JANA je sve sto je ostalo,nasa je pokupovana i nemaju mogucnosti da je dopreme brzinom kojom se kupuje .Nasli smo na kraju banjalucku neku i uzeli
-
yoyo13
#5552 Re: Poplave u cijeloj BiH
Po ovome sto se vidi iz doboja izgleda da se noze proci od broda do doboja pa dalje za sarajevo... Zna li neko vise informacija, da ne ganjam neke alternativne putne pravce....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
co211
#5553 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pola im je države bilo pod vodom? Pola im se zemlje DOSLOVNO micalo pod nogama? Jesu imali kurac a ne ovakve poplave. Šta ih odmah braniš? Odjebaus, polagano.Ma ja ba wrote:Ne lupetaj. Britanija je imala poplave i to bas skoro....i ne sjecam se vapaja cijelog svijeta, niti tvog vapaja da im se pomogne. Osim toga, oni su vec poslali pomoc. Prema tome.....odvadi od supljiranja.co211 wrote:Gdje li su oni naši vrli sportaši da pozivaju svoje fanove na pomoć. Da dižu svjest i ostalo... ja jučer spomenuh na jednom britanskom forumu kako se nigdje ne piše o tome i doslovno dobih odgovor kako bi za nas trebalo otvoriti posebnu rubriku koliko problema imamo... a ne dao Bog da se u Britaniji šta ovako desi, vapio bi cijeli svijet da se spasi sve i jedno tele a kamoli čovjek. Šta ćeš, vazda smo bili zadnja rupa na svirali.
Last edited by co211 on 17/05/2014 23:55, edited 1 time in total.
-
Tirkiz
#5554 Re: Poplave u cijeloj BiH
ja sam slusao na RTRS neku gospodju iz nekog od njihovih ministarstava gdje jasno kaze:svjezi_ustipak wrote:Tirkiz wrote:LJUDI IZ CRVENOG KRSTA LAŽU
ZAKON O MEDJUNARODNNOM I MEDJUENTITESKOM CESTOVNOM PREVOZU - 24.10.2010
.
ne lazu. citirao si zakon o prevozu, ovo je definisano zakonom o zastiti i spasavanju, zakonom o crvenom krizu i zakonom o humanitarnim organizacijama i humanitarnoj djelatnosti Crveni kriz je jedini ovlasten u drzavi da prikuplja humanitarnu pomoc iz inostranstva. Zato je americka ambasada prvi dan saradjivala sa CK oko kupovine camaca.
ovdje imas Zakon o Crvenom krizu FBiH i cime se bavi:
Članak 9.
Crveni križ/ krst Federacije vrši sljedeće javne ovlasti:
1. sudjeluje u organiziranju i pružanju socijalne pomoći i zdravstvene zaštite stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, epidemija i drugih većih nesreća;
2. radi na zdravstveno - socijalnoj zaštiti i na zdravstvenom prosvjećivanju stanovništva i sudjeluje u organiziranju raznih oblika međusobne pomoći građana u duhu humanizma i solidarnosti;
3. sudjeluje u organiziranju pomoći za žrtve elementarnih nepogoda, epidemija, oružanih sukoba i drugih nesreća i raspoređuje pomoć primljenu od nacionalnih i međunarodnih društava;
4. organizira, koordinira i provodi akcije prikupljanja i slanja pomoći drugim nacionalnim i međunarodnim društvima, u suradnji sa Društvom Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine, radi ublažavanja posljedica elementarnih nepogoda, epidemija oružanih sukoba i drugih nesreća;
5. surađuje sa zdravstvenim i sanitetskim službama snaga u Bosni i Hercegovini i civilnom zaštitom na zbrinjavanju povrijeđenih i oboljelih u slučaju oružanih sukoba, elementarnih i drugih nesreća;
6. organizira Službu traženja;
7. sudjeluje u akcijama traženja, spašavanja i zbrinjavanja stanovništva i materijalnih dobara u slučaju katastrofa i oružanih sukoba, sukladno nadležnostima tijela civilne zaštite i ostalih koji provode akcije traženja, spašavanja i zbrinjavanja;
8. vrši obuku stanovništva i aktivista Crvenog križa/krsta iz svoga djelokruga, radi pripreme za djelovanje u slučaju katastrofa ili oružanih sukoba;
9. sudjeluje u obuci stanovništva, kao i uposlenih u poduzećima i ustanovama u oblasti prve medicinske pomoći;
10. vrši obuku kandidata i obavlja ispite iz oblasti prve pomoći za vozače motornih vozila u okviru polaganja vozačkog ispita;
11. sudjeluje u organiziranju akcija dobrovoljnog davanja krvi i animiranju stanovništva u ovoj oblasti;
12. radi na prosvjećivanju stanovništva o svjesnosti postojanja mina i drugih neeksplodiranih ubojitih sredstava;
13. educira predavače i specijalizirano osoblje sukladno djelatnostima Crvenog križa/krsta;
14. vrši i druge poslove sukladno zakonu, kao i poslove u svezi sa tradicionalnim aktivnostima Crvenog križa/krsta.
U vršenju javnih ovlasti iz stavka 1. ovoga članka Crveni križ/krst izdaje odgovarajuća uvjerenja i druge isprave.
Za bilo koju humanitarnu pomoc iz inostranstva nisu potrebna bilo kakva dodatna dokumenta jer je sve regulisano zakonom koji sam naveo ... Zakon o medjunarodnom prometu...
Po nekoj mojoj logici : RS nece postovati odluke ili sta vec Vijeca ministara BiH. - Sto zanci da na granicnom prelazu Gradiska moze uci individualna humanitarna pomoc, dok na federalnim granicnim prelazima to izgleda nece moci.
Volio bih da mogu pronaci taj snimar razgovora pa da se sami uvjerite. Bilo je to nekad oko 20:15 - 21:00 sat direktno ukljucenje u program te gospodje iz ministarstva.
- P308
#5555 Re: Poplave u cijeloj BiH
DAN DRUGI - IZVJEŠTAJ:
Dakle:
- automobil pun namirnica poslan za Zavidoviće;
- automobil sa dječijom hranom i opremom poslan bebama i majkama u Semizovcu;
- kombi sredstava otišao za Doboj;
- drugi kombi poslan u pravcu Žepča, tačnije mještanima Željeznog Polja;
- kamion pun hrane, odjeće, higijene i čega sve ne otputovao za Zenicu.
Naše ekipe sa terena su javile da je sve uredno i sretno stiglo u prave ruke na zadanu destinaciju. Iskrene zahvale svima koji su se i danas odazvali akciji i dali svoj doprinos.
Od srca se zahvaljujemo studentima i studenticama našeg fakulteta, kolegama i kolegicama sa Ekonomskog, Mašinskog, FPN-a i drugih fakulteta - bez vas, dragi ljudi, ovo ne bi uspjelo. Posebno se želimo zahvaliti prof. Suadi Imamović-Muharemović na njenoj fizičkoj i materijalnoj podršci, kao i našem knjižničaru Vahidu, čika Husniji, te gospođi Kreso. Velike zahvale idu i radničkom kolektivu fabrike Ključ na njihovoj donaciji, grupi njemačkih državljana koji su danas posjetili FF i dali svoj prilog, te svima drugima koji su nesebično pružili svoju podršku ugroženima diljem ove zemlje. Na kraju, posebne zahvale za transport idu čika Ivici, Mirelu i Edisu, te STAFF-ovom omiljenom portiru, čika Muhamedu, koji nam je pomogao sa prihvatom donacija.
AKCIJA SE NASTAVLJA I SUTRA, OD 10 DO 16H, PRIZEMLJE FILOZOFSKOG FAKULTETA! Sakupljena sredstva od 18. maja šaljemo našim kolegama i kolegicama i njihovim sugrađanima u Vareš, te ugroženima na području Bijeljine.
Hvala svima na pomoći!

SPISAK NEOPHODNIH STVARI:
- Lijekovi (Paracetamol, antiseptici, tablete protiv dijareje, lijekovi za dijabeticare, visoki pritisak...), sredstva za dezinfekciju;
- Konzervirana hrana, hrana za bebe i flaširana voda;
- Svijeće!!!
- Radio na baterije i baterije;
- BATERIJSKE LAMPE!
- Sredstva za higijenu;
- Otvarač za konzerve;
- Pokrivači, donji veš, čarape, gumene čizme, lopate...
Dakle:
- automobil pun namirnica poslan za Zavidoviće;
- automobil sa dječijom hranom i opremom poslan bebama i majkama u Semizovcu;
- kombi sredstava otišao za Doboj;
- drugi kombi poslan u pravcu Žepča, tačnije mještanima Željeznog Polja;
- kamion pun hrane, odjeće, higijene i čega sve ne otputovao za Zenicu.
Naše ekipe sa terena su javile da je sve uredno i sretno stiglo u prave ruke na zadanu destinaciju. Iskrene zahvale svima koji su se i danas odazvali akciji i dali svoj doprinos.
Od srca se zahvaljujemo studentima i studenticama našeg fakulteta, kolegama i kolegicama sa Ekonomskog, Mašinskog, FPN-a i drugih fakulteta - bez vas, dragi ljudi, ovo ne bi uspjelo. Posebno se želimo zahvaliti prof. Suadi Imamović-Muharemović na njenoj fizičkoj i materijalnoj podršci, kao i našem knjižničaru Vahidu, čika Husniji, te gospođi Kreso. Velike zahvale idu i radničkom kolektivu fabrike Ključ na njihovoj donaciji, grupi njemačkih državljana koji su danas posjetili FF i dali svoj prilog, te svima drugima koji su nesebično pružili svoju podršku ugroženima diljem ove zemlje. Na kraju, posebne zahvale za transport idu čika Ivici, Mirelu i Edisu, te STAFF-ovom omiljenom portiru, čika Muhamedu, koji nam je pomogao sa prihvatom donacija.
AKCIJA SE NASTAVLJA I SUTRA, OD 10 DO 16H, PRIZEMLJE FILOZOFSKOG FAKULTETA! Sakupljena sredstva od 18. maja šaljemo našim kolegama i kolegicama i njihovim sugrađanima u Vareš, te ugroženima na području Bijeljine.
Hvala svima na pomoći!

SPISAK NEOPHODNIH STVARI:
- Lijekovi (Paracetamol, antiseptici, tablete protiv dijareje, lijekovi za dijabeticare, visoki pritisak...), sredstva za dezinfekciju;
- Konzervirana hrana, hrana za bebe i flaširana voda;
- Svijeće!!!
- Radio na baterije i baterije;
- BATERIJSKE LAMPE!
- Sredstva za higijenu;
- Otvarač za konzerve;
- Pokrivači, donji veš, čarape, gumene čizme, lopate...
-
julisiz es grant
#5556 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sve dok ne izdvoji iz SVOG džepa, nije više učinio od mene. Prosta matematika. Ovo piskaranje i slikanje ga ništa ne košta...a dobra reklama.daxon wrote:Više je on svojim činjenjem i ovom izjavom doprinio i učinio korisnog za BiH, nego što ćeš ti za čitav svoj život i još sto života da ih imaš.julisiz es grant wrote:Woow, big fuckin' deal.
Osim toga, u opisu mog svakodnevnog posla od kojeg živim je da činim korisno za budućnost ove zemlje.
-
smijesni_ste
#5558 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mi smo nebitni na globalnom nivou...jbg
-
Wenger
#5559 Re: Poplave u cijeloj BiH
pazi sad ovo, druga strana price ili...????

Code: Select all
http://puko.ba/hrabri-i-odgovorni-gradani-kupili-smece-po-cesti-i-odvozili-u-svome-automobilu/
U Živinicama je jučer okom fotoaparata zabilježen neobičan i hvale vrijedan slučaj. Dok gradom i cijelom zemljom haraju neviđene poplave i opšta panika, dvoje naših sugrađana, koji su na odmoru u rodnoj zemlji, trenutno nastanjeni i zaposleni i Austriji, u toku teškog i tmurnog kišnog dana sakupljali su smeće po ulicama i odvozili ih u svom automobilu golfu četvorci.
‘Bilo nam je jako teško gledati kako narod bije bitku sa silom vode, a nismo mogli nikako pomoći. Zato smo odlučili da na ovaj način nekako pomognemo zajednici i da barem ovo smeće pokupimo i da odvezemo negdje da, eto, ne bude i to problem. Bilo je nekih prolaznika koji su nas napadali što skupljamo, govorili nam da se sklonimo od kiše, da bi nas voda mogla odnijet’, uhvatiće nas prehlada i slično, ali mi smo ostali i ovom prilikom zahvaljujemo građanima koji su se brinuli za nas. Ne brinite, mi smo na sigurnom, a i smeće je. Mi ćemo ga povest u Osterajh (Austrija, bos.) i tamo ćemo ga zbrinuti u njihovim šlagenfeurtima za smeće, ne znamo kako se to kod vas kaže u Bosna…’ – govori u ekskluzivnom razgovoru za naš portal jedan od aktera ovog hrabrog djela.-
5 0 5
#5560 Re: Poplave u cijeloj BiH
glupost. pa bolji je nilski konj u crnojgorskom selu.rajvoSa0 wrote: Raja iz Dodikovog sela poplave doživljava na malo drugačiji način:
https://www.facebook.com/photo.php?v=78 ... =2&theater
- Ma ja ba
#5561 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nemas ti veze s vezom. Samo lupetas. Jedan od onih - internet ratnika, internet sveznalica. Ljudi pomazu, vec poslali pomoc - ubjedjena sam da ti licno ni prstom nisi mrdnuo da pomognes. Takvi su uvijek najglasniji, a u biti najobicniji supljatori.co211 wrote:Pola im je države bilo pod vodom? Pola im se zemlje DOSLOVNO micalo pod nogama? Jesu imali kurac a ne ovakve poplave. Šta ih odmah braniš? Odjebaus, polagano.Ma ja ba wrote:Ne lupetaj. Britanija je imala poplave i to bas skoro....i ne sjecam se vapaja cijelog svijeta, niti tvog vapaja da im se pomogne. Osim toga, oni su vec poslali pomoc. Prema tome.....odvadi od supljiranja.co211 wrote:Gdje li su oni naši vrli sportaši da pozivaju svoje fanove na pomoć. Da dižu svjest i ostalo... ja jučer spomenuh na jednom britanskom forumu kako se nigdje ne piše o tome i doslovno dobih odgovor kako bi za nas trebalo otvoriti posebnu rubriku koliko problema imamo... a ne dao Bog da se u Britaniji šta ovako desi, vapio bi cijeli svijet da se spasi sve i jedno tele a kamoli čovjek. Šta ćeš, vazda smo bili zadnja rupa na svirali.
- @mba
#5563 Re: Poplave u cijeloj BiH
korisnik.1 wrote:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5564 Re: Poplave u cijeloj BiH
A jel treba tebi da polazu racune?al-em wrote:fkt gdje su ti nasi reprezentativci,vecina njih su puni ko brodovi,jos su u sarajevu i upoznati su odlicno sa situacijom,ovo traje tri dana a nigdje nikakve pomoci osim rijeci podrske,sta se ceka vise
Ne moras se ti brinuti za reprezentativce, sigurna sam da ce pomoci vise nego sto mi mozemo.
Samo daj da se sta raskopa i kome nabije na nos i proziva, ne znam otkud nam ta potreba da zabadamo nos u tudje novcanike.
Onaj maloprije Turke, ti reprezentativce, ko je sljedeci na tapeti za prozivanje?
-
co211
#5565 Re: Poplave u cijeloj BiH
Već tri jebena dana nosam vreće ali neka si mi ti rekla da ništa ne radim. Goni se u pičku materinu! STOKO JEDNA NEOTESANA!
- O'zone
- Globalni moderator
#5566 Re: Poplave u cijeloj BiH
I talijanska korporacija donora 100 000 dolara
Motorola Moto G
Motorola Moto G
- vješalica
#5568 Re: Poplave u cijeloj BiH
ja vjerujem ,pošto oni se svakako ponašaju ko da su država za sebe,pogotovo će im dobro doći sadaTirkiz wrote: ja sam slusao na RTRS neku gospodju iz nekog od njihovih ministarstava gdje jasno kaze:
Za bilo koju humanitarnu pomoc iz inostranstva nisu potrebna bilo kakva dodatna dokumenta jer je sve regulisano zakonom koji sam naveo ... Zakon o medjunarodnom prometu...
Po nekoj mojoj logici : RS nece postovati odluke ili sta vec Vijeca ministara BiH. - Sto zanci da na granicnom prelazu Gradiska moze uci individualna humanitarna pomoc, dok na federalnim granicnim prelazima to izgleda nece moci.![]()
Volio bih da mogu pronaci taj snimar razgovora pa da se sami uvjerite. Bilo je to nekad oko 20:15 - 21:00 sat direktno ukljucenje u program te gospodje iz ministarstva.
a dobro,mi stavljamo procedure na prvo mjesto,a na zadnje brzinu i hitnost pomoći koja se treba pružiti
- Butmiran
#5569 Re: Poplave u cijeloj BiH
Najgori su mi ljudi, bukvalno dno dna, oni koji imaju potrebu da pametuju o tome koliko je NEKO DRUGI dao i šta je dao. Ispod ovoga nema dalje.
- P308
#5570 Re: Poplave u cijeloj BiH
EVO KAKO SMO ORGANIZOVALI TO NA FILOZOFSKOM FAKULTETU:
Last edited by P308 on 18/05/2014 00:03, edited 1 time in total.
- daxon
#5571 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ti znaš koliko je on iz svog džepa izvadio, eto tebi će rećijulisiz es grant wrote:Sve dok ne izdvoji iz SVOG džepa, nije više učinio od mene. Prosta matematika. Ovo piskaranje i slikanje ga ništa ne košta...a dobra reklama.daxon wrote:Više je on svojim činjenjem i ovom izjavom doprinio i učinio korisnog za BiH, nego što ćeš ti za čitav svoj život i još sto života da ih imaš.julisiz es grant wrote:Woow, big fuckin' deal.
Osim toga, u opisu mog svakodnevnog posla od kojeg živim je da činim korisno za budućnost ove zemlje.
Uostalom, njegovu izjavu su vidjeli i čuli milioni ljudi, sportski savezi, udruženja, poslao je informaciju, apelovao je, a to će imati puno više odjeka nego tvoje trabunjanje po forumu i samohvala kako si ti kao nešto iz svog džepa... ma ti si iz svog džepa da ti ne kažem šta...
- ladyblue18
#5572 Re: Poplave u cijeloj BiH
Neke stvari se mogu reci ljepse ili presutitico211 wrote:Već tri jebena dana nosam vreće ali neka si mi ti rekla da ništa ne radim. Goni se u pičku materinu! STOKO JEDNA NEOTESANA!
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» co211
14 dana
- ladyblue18
#5573 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vas dvojica, prekinite.
- It_is_a_Leclerc
#5574 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jel mi može neko reći cijenu najobičnijeg pakovanja dječijih pelena ?
Hoću sa kolegama da skupimo love, pa da kupimo to i pošaljemo u Zenicu jer tamo ima puno djece..
Hoću sa kolegama da skupimo love, pa da kupimo to i pošaljemo u Zenicu jer tamo ima puno djece..
Last edited by It_is_a_Leclerc on 18/05/2014 00:06, edited 1 time in total.
-
zilla_
#5575 Re: Poplave u cijeloj BiH
Uvijen najviše dadnu i najviše pomognu ovi koji se ne eksponiraju i žele da ostanu anonimni... Konkretno na reprezentativce mislim da će donirat više nego svi ovi što se slikaju s kesama i paketima zajedno... Toliko