Ma ne interesuje mene tvoj moral, nego me interesuje novi broj od tvoje ženske, pošto vidim da je tebi svejednobroj dva wrote: Sloboda i moram su odvojeni pojmovi - tu se slazemo.
Moj moral je kompleksan a tebe izgleda najvise interesuje moj seksualni moral. Mislim da sam odgovorio na tvoje pitanje, reci ako je sta nejasno ali ukratko - varanje u braku je nemoralno, seks prije braka je moralan(i pozeljan)
"Arbitra ima i mora biti jer mora postojati objektivni sud i istina, neovisan o ljudima i drugim stvorenjima"
Zasto ?? Zasto."mora biti"?? Ocigledno ne mora, ako nista na ovoj temi si susreo gomilu ljudi koji tu misao odbacuju.
Ateisti ne mogu givoriti o moralnosti ? Apsolutno pogresno.! Ako bi tjerao mak ma konac mogao bi cak reci da teisti ne slijede moral nego zapovjedi, iz straha od kazne i zelje za nagradom, dok samo ateisti imaju autonomni i svjesni moral.
Naravno da je postojao, ali i nemoral takodjer. Da poznaješ antiku onda bi morao to znati. Prvi bordeli odnosno raširenost prostitucije i datira u toj epohi.Ludzak wrote: Sud je stvoren od strane ljudi i društva, a ne od religija i boga. I prije ovih abrahamskih religija je moral i sud postojao. Očito da ne znaš historiju antičke Grčke i Rimljana.
Ja se volim seksati, a ti što ti tvoja vjera i moral ne dozvoljavaju je tvoj problem. Neću svoj užitak kvariti zbog nekog boga koji ga niko vidio ni čuo nije.
Pa ako je to tako što se onda buniš što su u Islamu 4 žene dozvoljene?!