Ukrajina

Post Reply
jefferson

#5551 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Tijana_NS wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Niste ga srušili tehnikom iz 70-tih već jednim radarom po kodnom imenu "Tamara", proguglaj malo o njemu, mislim da ga proizvode ili su ga proizvodili Česi. Možda Ameri više ne proizvode prevaziđeni F-117 jer imaju, možeš misliti, naprednije letjelice. :shock: No ja na tvome mjestu ne bih likovao o rušenju jednog F-117 već bi se zamislio o totalnom uništenju zračnih snaga tadašnje SRJ. Da ste potopili jedan nosač pa kapa dole, ovako nula bodova.
E ako ga je Tamara srusila, onda je to druga prica :lol: ...normalno da vise ne proizvode taj " superiorni " avion, jer su se sa njim totalno obrukali.
Tijana, kao sto si rekla, vojna terminologija, a ja bi dodao i tehnologija i umijece ratovanja, ti nisu bas jaca strana, pa nemoj sama sebe brukat. Tvoji postovi oko F-117 izgledaju kao da sve dvije komsinice sa 2 i 6 sprata nadju pa diskutuju o tome.
Ja licno poznajem neke ljude koji su bili na obe strane, pa sam malo upuceniji.
Da stvari postavimo ovako:
F-117 je srusen pukom srecom . Stealth tehnologija ne znaci da je avion potpuno nevidljiv za radar, nego da ima smanjenu vidljivost, sto znaci da pod datim uglom bilo koji radar u nekom odredjenom trenutku moze registrovati taj avion. Dovoljno je da registrujes brzinu i visinu i mozes izracunati za koliko vremena ce taj avion biti na odredjenom mjestu. Na taj avion su ispaljene tri rakete Neva, SA-3, i to s razlogom bas te rakete. Zbog velicine bojeve glave, rakete su detonirale na predvidjenoj visini GDJE BI SE TAJ AVION TREBAO NALAZITI s obzirom da je PVO SRJ uspio da preko vec spomenutog radara zabiljezi visinu, brzinu i pravac kretanja. Jedna od raketa je detonirala blizu aviona i ostetila ga toliko, da je pilot morao iskociti, iako je pokusao da se okrene prema Tuzli i tamo spusti.
Medjutim, veca sramota je da su Vam tri americka potpuno vidljiva, sporopokretna helikoptera usla u po Srbije i spasili tog pilota bez ipaljenog metka, kao i pukovnika koji je iskocio iz F-16 zbog zastoja motora.
CungaLunga

#5552 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

Zaustavljanje etnickog ciscenja i pokolja na Kosovu i ovaj ruski cirkus u Ukrajini se tesko moze porediti, osoba koja to radi dijeli ideologiju cetnickih dobrovoljaca na Krimu.

Ionako srpski degeneci nisu tema, nego Putin i njegovo mocno osvajanje jednog ukrajinskog poluotoka gdje su rusi vec imali baze. Nevjerovatan potez :D
Tijana_NS

#5553 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

jefferson wrote: Tijana, kao sto si rekla, vojna terminologija, a ja bi dodao i tehnologija i umijece ratovanja, ti nisu bas jaca strana, pa nemoj sama sebe brukat. Tvoji postovi oko F-117 izgledaju kao da sve dvije komsinice sa 2 i 6 sprata nadju pa diskutuju o tome.
F-117 je srusen pukom srecom . Stealth tehnologija ne znaci da je avion potpuno nevidljiv za radar, nego da ima smanjenu vidljivost, sto znaci da pod datim uglom bilo koji radar u nekom odredjenom trenutku moze registrovati taj avion. Dovoljno je da registrujes brzinu i visinu i mozes izracunati za koliko vremena ce taj avion biti na odredjenom mjestu. Na taj avion su ispaljene tri rakete Neva, SA-3, i to s razlogom bas te rakete. Zbog velicine bojeve glave, rakete su detonirale na predvidjenoj visini GDJE BI SE TAJ AVION TREBAO NALAZITI s obzirom da je PVO SRJ uspio da preko vec spomenutog radara zabiljezi visinu, brzinu i pravac kretanja. Jedna od raketa je detonirala blizu aviona i ostetila ga toliko, da je pilot morao iskociti, iako je pokusao da se okrene prema Tuzli i tamo spusti.
Medjutim, veca sramota je da su Vam tri americka potpuno vidljiva, sporopokretna helikoptera usla u po Srbije i spasili tog pilota bez ipaljenog metka, kao i pukovnika koji je iskocio iz F-16 zbog zastoja motora.
Aha...... sad sam zbunjena. Pa jel oboren ili nije na kraju :D ?

Vidis, ja se ne secam, bila sam klinka bas, ali mi malo stariji pricaju kako su nedeljama pre bombardovanja smarali preko " Voice of America " i ostalih njihovih propagandnih emisija o superiornosti njihovog naoruzanja, sa specijalnim apostrofom na F117-a, kao nesto sto je potpuno nevidljivo i nedostizno za nasu PVO. A mi ga videli :D

Reci mi jos, posto vidim da si upucen, koliko je para spucano u tu " stealth " tehnologiju, i da li se pomenuti avion jos uvek proizvodi?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5554 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Evo da ti ja kažem, kolega iznad je poprilično objasnio, taj avion je oboren pukom slučajnošću. Primjećen je od strane osmatrača jer je nisko letio, u tom pravcu su opalili Nevu i paf! El Condor pada....A ne nekom supertajnom tehnologijom :-?
A ne proizvodi se više iz prostog razloga - jer je zastario. Zamijenio ga Raptor.
jefferson

#5555 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Tijana_NS wrote:
jefferson wrote: Tijana, kao sto si rekla, vojna terminologija, a ja bi dodao i tehnologija i umijece ratovanja, ti nisu bas jaca strana, pa nemoj sama sebe brukat. Tvoji postovi oko F-117 izgledaju kao da sve dvije komsinice sa 2 i 6 sprata nadju pa diskutuju o tome.
Aha...... sad sam zbunjena. Pa jel oboren ili nije na kraju :D ?

Vidis, ja se ne secam, bila sam klinka bas, ali mi malo stariji pricaju kako su nedeljama pre bombardovanja smarali preko " Voice of America " i ostalih njihovih propagandnih emisija o superiornosti njihovog naoruzanja, sa specijalnim apostrofom na F117-a, kao nesto sto je potpuno nevidljivo i nedostizno za nasu PVO. A mi ga videli :D

Reci mi jos, posto vidim da si upucen, koliko je para spucano u tu " stealth " tehnologiju, i da li se pomenuti avion jos uvek proizvodi?
Bila klinka ili si jos uvijek?
Zemlja koja se ponosi time sto je oborila jedan avion, ima sustinskih problema. Hajmo okrenuti stvari ovako: Vi njima F-117 a oni Vama Kosovo? Koliko ste Vi para potrosili na Kosovu?
Tijana_NS

#5556 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

Lajavikrelac wrote:Evo da ti ja kažem, kolega iznad je poprilično objasnio, taj avion je oboren pukom slučajnošću. Primjećen je od strane osmatrača jer je nisko letio, u tom pravcu su opalili Nevu i paf! El Condor pada....A ne nekom supertajnom tehnologijom :-?
A ne proizvodi se više iz prostog razloga - jer je zastario. Zamijenio ga Raptor.
Hvala, polemiku sam zapocela jer je jedan forumas ovde hvalio americku tehnolosku superiornost u odnosu na rusku, pa sam samo slikovitim primerom objasnila da nije bas sve tako kao sto govore BBC i CNN. Borbenim avionom nikad nisam letela, niti cu :-)

Usput, nije F117-a jedini avion koji je srusen 1999-te.
CungaLunga

#5557 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

Smrad se širi: Četnički cirkus gostuje na Krimu

Koljemo po kućama, povoljno

Image

Urnebesno-bolesna vest da je svojoj „pravoslavnoj ruskoj braći“ na Krimu u pomoć stiglo četničko Brzo odeljenje „Knez Lazar“ u obliku petorice poremećenih bradonja iz Srbije – rečito govori o istinskom ludilu koje u sebi kombinuje religiozni kičeraj, izliv votke u mozak, veru u dolazak slovenskog Mesije, uz prirodnu potrebu da se nešto usput prikolje u čast Čiča Draže. Razume se, proruski mediji usred zemlje Srbije umalo se nisu usrali od sreće; stigli četnici na Krim, Putin odahnuo!

Pod dramatičnim naslovom „Četničko parče Krima“, na sajtu jednog od mnogih četnolikih frakcija, ovog puta kod tzv. Četničkog pokreta, osvanulo je sledeće priopćenje iz Kruševca grada: „Na poziv ruskih bratskih organizacija Četničkom pokretu da se pomogne na Krimu u Ukrajini, Četnički pokret je formirao Brzo odeljenje ’Knez Lazar’ i u rekordnom vremenu od tri dana našlo se na Krimu. Komandant Brzog odeljenja ’Knez Lazar’ je Bratislav Živković. Put do Semfiropolisa nije bio lak, išlo se iz tri različita pravca, preko Rusije, Bugarske i Turske. Pripadnici Četničkog pokreta stacionirani su u jednom manastiru na Krimu i za sada uspešno ispunjavaju sve postavljene zadatke. Neka ih Bog čuva i Sv.Velikomučenik Knez Lazar. U potpisu: Propagandno obaveštajna služba Četničkog pokereta; telefoni - 060 757 10 14 (Njegoš); 061 29 61 219 (Stevan)“.

Čim je ovaj kvintet stigao u Sevastopolj, proruski internet-mediji (Srbin.info; Pravda; Standard; Glas Rusije; Fejsbuk reporter; Fakti) objavili su da je komandant srpskih četnika na Krimu ne Bratislav Živković, već Milutin Mališić. Kao pripadnik grupe OSA (Oslobodilačka Srpska Armija), suđeno mu je tokom 2000. godine pod optužbom da je planirao da ubije Slobodana Miloševića i Nebojšu Pavkovića.

Image

Mališić je na suđenju demantovao optužbe. Tvrdio je da je OSA radila tajno u Srbiji i na Kosovu, a da su bile planirane i akcije protiv međunarodnih snaga u Bosni i napadi na „mudžahedinske objekte“. On je istakao da je u početku stekao utisak da je OSA dobro organizovana vojna formacija sa „najmanje 100 iskusnih boraca“, ali da je u septembru 1999. godine godine prekinuo kontakte sa ostalim optuženima, jer je uvideo da „nisu dovoljno sposobni i dorasli zadatku da brane srpski narod na Kosovu:sad: . Tadašnji predsednik SRJ, Vojislav Koštunica, pomilovao ga je sa ostalim optuženima 6. decembra 2000. godine.

Mališić je poslednjih godina bio aktivan član Četničkog pokreta Bratislava Živkovića, jednog od brojnih frakcija među četnicima i ravnogorcima. Ovaj pokret je ostvario i tesne polne veze za kozačkim pokretima u Rusiji, a Mališić je nekoliko puta odlazio tamo kao počasni gost. Učestvovao je u Hodočašću koji su ruski kozaci organizovali prošle godine za Kosovo i Metohiju. U svojoj izjavi za Itar-Taas, Mališić je rekao da je na Krim otputovao upravo „na poziv Kozaka“.

Image

Mališić je učestvovao u ratu na Kosovu i Metohiji gde je proveo godinu dana kao vojni policajac. Četnički pokret kome pripada u više navrata je, tokom krize na Kosmetu, saopštavao da se nalaze u južnoj srpskoj pokrajini „spremni da se oružano suprotstave eventualnom upadu Albanaca na srpske opštine:D . Međutim, kao i obično, ispostavilo se da je reč o mentalno obolelim likovima čije sumanute izjave o dolasku cara svih Slovena ili ujedinjenju svih pravoslavaca prijaju alkoholiziranim kozacima i srbijanskim fašistima uvek željnih nesrpske krvi.

Image

U nekom normalnom društvu ovi bi ljudi odavno bili u medicinskim ustanovama zatvorenog tipa; nažalost, u raspolućenoj Srbiji, za mnoge desničare i patriote-naciste, Mališić i Živković su simboli rusofilske ljubavi, junaci koji su krenuli na Krim, da pomognu voljenom Putinu u borbi protiv nekrsta.

Uostalom, pogledajte fotografije ili preslušajte video; koja to zemlja sem Srbije gaji ovakav šljam? Cirkus sa ukusom krvi i malo fashion-fašizma u crnim uniformama jeste današnja slika pomahnitale desnice u brzoj masturbaciji patriotskog penisa. Crkni, stoko!

http://www.e-novine.com/entertainment/e ... oljno.html
Tijana_NS

#5558 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

jefferson wrote: Bila klinka ili si jos uvijek?
Zemlja koja se ponosi time sto je oborila jedan avion, ima sustinskih problema. Hajmo okrenuti stvari ovako: Vi njima F-117 a oni Vama Kosovo? Koliko ste Vi para potrosili na Kosovu?
Ma daj.... Tajson uhvatio da bije bebu u kolevci. Ko se hvali?
jefferson

#5559 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Tijana_NS wrote:
Lajavikrelac wrote:Evo da ti ja kažem, kolega iznad je poprilično objasnio, taj avion je oboren pukom slučajnošću. Primjećen je od strane osmatrača jer je nisko letio, u tom pravcu su opalili Nevu i paf! El Condor pada....A ne nekom supertajnom tehnologijom :-?
Hvala, polemiku sam zapocela jer je jedan forumas ovde hvalio americku tehnolosku superiornost u odnosu na rusku, pa sam samo slikovitim primerom objasnila da nije bas sve tako kao sto govore BBC i CNN. Borbenim avionom nikad nisam letela, niti cu :-)

Pa na CNN i BBC su odmah rekli da ste oborili F-117! Ne kontam u cemu je problem?
I naravno da je americka tehnologija daleko superiornija u odnosu na rusku, i ne samo americka, nego Francuska, Svedska itd, itd.
jefferson

#5560 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Tijana_NS wrote:
jefferson wrote: Bila klinka ili si jos uvijek?
Ma daj.... Tajson uhvatio da bije bebu u kolevci. Ko se hvali?
I sad bi ovdje neko jel trebao da se sazali na jadni srpski anrod koji je bombardovan od strane NATO-a?
Gdje ste bili 1992 godine? Ratovi na balkanu nisu krenuli 1999 godine nego dosta ranije. Sto bi se reklo: ko Vas jebe, igrali ste se vatrom, a kazna je morala stici kad tad.
Bodkin

#5561 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Tijana_NS wrote:

joj ajde bona popusti vise. Otpuhao bi nato puno jace zemlje od srbije. Objasnio ti covjek gore da je bila puka sreca. Nije pvo smjela rdar da upali duze od par sekundi jer dobije raketu u usta, a ti pricas o manjku nadmocnosti. Rusi imaju jednu dobru stvar a to su pvo sistemi. Tu i mozda,u raketnim sistemima su jaci. Sve ostalo amerika. Cuj nato je dupe, sta to uopste znaci?

Sent from my Lumia
edinhusic1979

#5562 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

cemu ove gluposti ko sta ima
pogotovo glupost potcjenivanja jedne rusije,koja ima najbolji odbramveni sistem na svijetu koja ima daleko najbolje rakete na svijetu,najrazornije rakete,bulava teska 100 tona,imaju najbrze rakete na svijetu,imaju rakete sa najvecim dometom na svijetu,imaju rakete koje nose najvise bojevih glava na svijetu,
pa sami su amerikanci priznali da kaskaju za rusima 15ak god sto se tice raketa
a odbrambenom sistemu da ne pricamona svijetu postoje 3 super sile.amerika,rusija i kina,
pa 4 velike sile francuska,britanija,indija i izraael
pa onda slijede ove srednje zemlje,njamcka,italija,brazil,turska,kanada,i td.
vivaldi

#5563 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:joj ajde bona popusti vise.
ne znam jesi ludji ti ili jefferson..
Drvosjeca iz Dejcica

#5564 Re: Ukrajina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Iskreno nije mi nešto drag NATO ali su mi Rusi još manje dragi. Ako moram da biram onda biram NATO, ako ne, onda biram svoj džep i miran san. :wink:
edinhusic1979

#5565 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

jedna zanimljivost za one koji nisu znali 1996 god dakle prije samo 18 godina 3 najvece nuklearne sile na svijetu su bile

1.rusija
2.amerika.
3.ukrajina :-D al ozbiljno

i onda pametni ukrajinci pristanu se odreci nuklearnog naoruzanja a za uzvrat amerika i rusija potpisu da ce cuvati suverinitet ukrajine :-D
155_mm

#5566 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

edinhusic1979 wrote:cemu ove gluposti ko sta ima
pogotovo glupost potcjenivanja jedne rusije,koja ima najbolji odbramveni sistem na svijetu koja ima daleko najbolje rakete na svijetu,najrazornije rakete,bulava teska 100 tona,imaju najbrze rakete na svijetu,imaju rakete sa najvecim dometom na svijetu,imaju rakete koje nose najvise bojevih glava na svijetu,
a odbrambenom sistemu da ne pricamona svijetu postoje 3 super sile.amerika,rusija i kina,
i zaboravio si reci "edine" da rusi imaju najbolje ruskinje od sviju ostalih.

P.S. i dajte prestanite zene jedne citave nacije proglasavaju kao lake zenske. to je stvarno glupost i to malo veca.
Bodkin

#5567 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

vivaldi wrote:
Bodkin wrote:joj ajde bona popusti vise.
ne znam jesi ludji ti ili jefferson..

vala si u pravu

Sent from my Lumia
CungaLunga

#5568 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

edinhusic1979 wrote:jedna zanimljivost za one koji nisu znali 1996 god dakle prije samo 18 godina 3 najvece nuklearne sile na svijetu su bile

1.rusija
2.amerika.

i onda pametni ukrajinci pristanu se odreci nuklearnog naoruzanja a za uzvrat amerika i rusija potpisu da ce cuvati suverinitet ukrajine :-D
Nikad vjerovati Rusima :!:
krater

#5569 Re: Ukrajina

Post by krater »

CungaLunga wrote:
edinhusic1979 wrote:jedna zanimljivost za one koji nisu znali 1996 god dakle prije samo 18 godina 3 najvece nuklearne sile na svijetu su bile

1.rusija
2.amerika.

Nikad vjerovati Rusima :!:
:thumbup:
bingov buraz

#5570 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

jefferson wrote:
Tijana_NS wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Niste ga srušili tehnikom iz 70-tih već jednim radarom po kodnom imenu "Tamara", proguglaj malo o njemu, mislim da ga proizvode ili su ga proizvodili Česi. Možda Ameri više ne proizvode prevaziđeni F-117 jer imaju, možeš misliti, naprednije letjelice. :shock: No ja na tvome mjestu ne bih likovao o rušenju jednog F-117 već bi se zamislio o totalnom uništenju zračnih snaga tadašnje SRJ. Da ste potopili jedan nosač pa kapa dole, ovako nula bodova.
E ako ga je Tamara srusila, onda je to druga prica :lol: ...normalno da vise ne proizvode taj " superiorni " avion, jer su se sa njim totalno obrukali.
Tijana, kao sto si rekla, vojna terminologija, a ja bi dodao i tehnologija i umijece ratovanja, ti nisu bas jaca strana, pa nemoj sama sebe brukat. Tvoji postovi oko F-117 izgledaju kao da sve dvije komsinice sa 2 i 6 sprata nadju pa diskutuju o tome.
Jos jedna bitna stvar, piloti su se opustili I nisu mjenjali koridore jer niko I nije djelovao po njima.
Inace kruze price po srpskim forumima da je srpsko zrakoplovstvo za vrijeme NATO intervencije bombardovalo Dubrave kod Tuzle I neki aerodrom u Albaniji :lol:
radostan dan

#5571 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

mi smo neivdljivi 99. srušili uz pomoć insajderskih informacija iz avijana, ako hoćete da znate...
Tijana_NS

#5572 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

Bodkin wrote: joj ajde bona popusti vise. Otpuhao bi nato puno jace zemlje od srbije. Objasnio ti covjek gore da je bila puka sreca. Nije pvo smjela rdar da upali duze od par sekundi jer dobije raketu u usta, a ti pricas o manjku nadmocnosti. Rusi imaju jednu dobru stvar a to su pvo sistemi. Tu i mozda,u raketnim sistemima su jaci. Sve ostalo amerika. Cuj nato je dupe, sta to uopste znaci?

Sent from my Lumia
Ja sam odavno popustila na tu temu.
A kazem da je NATO dupe, jer se kao savez vise nikada nece ujediniti kao protiv Srbije, a ni tada nisu bili jedinstveni, jer je Grcka odbila da ucestvuje u bombardovanju Srbije.
U krajnjem slucaju, evo im jedinstvene prilike, nek otpušu Rusiju, ona im je dostojan protivnik.
jefferson

#5573 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

edinhusic1979 wrote:cemu ove gluposti ko sta ima
Ima par problema u tvojoj argumentaciji:
1. Russe Rakete se jos nisu koristile protiv americkih aviona (ove modernije, znamo kako su starije prosle, pitaj Tijanu). Tako da je to sve hipoteziranje. Najbolje, najjace? Kakve veze to ima? Amerikanci koriste aktivno F-16 vec 30 godina. Nema primjerka koji nije ucestvovao negdje u ratu. Jel iko ikad ispalio S-400 na F-15E? Nije. Stoga to je ono kao: kad bi baba imala krila bila bi p.... ko avion.
2. Da. MIRV tehnologiju je SSSR imao bolju od SAD> Da li Rusija ima, to je upitno jer je proslo 23 godine od toga. Da ti to postavim u perspektivu. Vojni budzet Rusije je 68 milijardi dolara, budzet samo zracnih snaga SAD je oko 150 milijardi.
3. Na drugoj temi sam ti rekao: ti ne razmuijes ralziku izmedju plutonija i uranija koji se koristi u nuklearnim elektranama i onog koji se koristi za vojne svrhe. Stoga, mojne valjati gluposti. SSSR je imao oko 57,000 bojevih glava a SAD oko 22,000, 1992 godine. Da te upitam: Ko izgubi hladni rat i raspade se?
Kal El

#5574 Re: Ukrajina

Post by Kal El »

Sad su i "djevojke" počeli sa srbuju :lol: ma bjaži
jefferson

#5575 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Tijana_NS wrote:
Bodkin wrote: joj ajde bona popusti vise. Otpuhao bi nato puno jace zemlje od srbije. Objasnio ti covjek gore da je bila puka sreca. Nije pvo smjela rdar da upali duze od par sekundi jer dobije raketu u usta, a ti pricas o manjku nadmocnosti. Rusi imaju jednu dobru stvar a to su pvo sistemi. Tu i mozda,u raketnim sistemima su jaci. Sve ostalo amerika. Cuj nato je dupe, sta to uopste znaci?

Sent from my Lumia
Ja sam odavno popustila na tu temu.
A kazem da je NATO dupe, jer se kao savez vise nikada nece ujediniti kao protiv Srbije, a ni tada nisu bili jedinstveni, jer je Grcka odbila da ucestvuje u bombardovanju Srbije.
U krajnjem slucaju, evo im jedinstvene prilike, nek otpušu Rusiju, ona im je dostojan protivnik.
Kako ce ucestvovati protiv Srbije akda bi bankrotirali u tom slucaju. Ovako su potegnuli do 2008 godine :lol:
Sto bi isli u rat sa Rusijom? Izgradi se gasovod iz Libije do EU, i ostalo ce ruska aljkavost i "znanje" da rjesi :D
Post Reply