nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mirzet87sa
#5551 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prikocio, ne moze da prodje frontalni. Da se sklonim, propadnem kroz kanal, izletim s ulice, dohvatim trotoar, sletim niz provaliju da bi on mogao nastavit ? Nije to stvar vise ni razuma, inata, shvati da deblji kraj u vecini slucajeva izvuces ti. Sestra od lakirera kod kojeg idem imala saobracajnu nesrecu negdje oko foce, sjedila pozadi. Izbjegavali sudar, frontalni, prevrnula se par puta, slomila par prsljenova, presadjivanje joj radili, vrat trajno ostecen, eno je u kolicima. Je li im stao? Jeste, al u kurcu. Jos su morali o svojim parama platiti svu nastalu stetu za nesto za sta krivi bili nisu.
-
NediM17
#5552 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Razumijem tvoje razmisljanje donekle u ovom konkretnom slucaju, ali ga ne mogu uzeti kao aksiom.mirzet87sa wrote:Prikocio, ne moze da prodje frontalni. Da se sklonim, propadnem kroz kanal, izletim s ulice, dohvatim trotoar, sletim niz provaliju da bi on mogao nastavit ? Nije to stvar vise ni razuma, inata, shvati da deblji kraj u vecini slucajeva izvuces ti. Sestra od lakirera kod kojeg idem imala saobracajnu nesrecu negdje oko foce, sjedila pozadi. Izbjegavali sudar, frontalni, prevrnula se par puta, slomila par prsljenova, presadjivanje joj radili, vrat trajno ostecen, eno je u kolicima. Je li im stao? Jeste, al u kurcu. Jos su morali o svojim parama platiti svu nastalu stetu za nesto za sta krivi bili nisu.
Opet da se ne dao Bog nadjem u takvoj situaciji, uradio bih ono sto je u tom momentu najlogicnije.
Primjer 1. U tebe leti Q7 sa preko dvije tone i sa 120km/h, i raznijece te ako se ne sklonis, pored sebe imas dobar jarak, naravno da bih bez razmisljanja motao u jarak.
Primjer 2. U tebe ide Golf 4 brzinom 70-80km/h, jedina druga mogucnost ti je da motas u Neretvu. Kocnica i sudar pa sa bude.
A kakve god price ti pricao, smijem staviti ruku u vatru da bi u navedenim primjerima uradio isto sto i ja.
Over&out.
Last edited by NediM17 on 17/08/2016 23:36, edited 1 time in total.
-
tempuser
#5553 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja ti ne moralisem, ja ti samo pokazujem kakav si lavor i papcina, kako u jednom postu kenjas, a u drugom sve pojedes, a ti svakim svojim komentarom dokazujes da ne kontas ni jedno, ni drugo, a ni trece. Sad nastavi biti glup i papak...mirzet87sa wrote:Pa eto, ti krsis zakon, krsim ja, cemu moralisanje? Svojom krivicom na krovu zavrsio nisam, pratio tvoju pricu vise ne, sta sad ti imas s tim hocu li ja nekoga pustiti ili necu? Puno li te placaju kad kupujes autice preko pika, a tih 20 godina u sta si spicko "radeci na ulici" zapitaj se gdje su. Nemoj o zaradi na ulici pricati, nema potrebe ni poceti na tu temu. Logika ti je prostitutka starleti govori, kurvo ti se jebes za pare. Glup si, to se promijeniti ne moze, steta je sto si se razmnozio. Gledas meni, drugome, a sam ga krsis. Pocni od sebe, kad se popravis ti popravit cu i ja. Al u kurcu.
p.s. Vidim da predano guglas moj nik pa si i do PIK-a dobacio! Jest da si apsolutno nebitan lik, ali lijepo je znati da se time bavis!
Last edited by tempuser on 17/08/2016 23:50, edited 1 time in total.
-
tempuser
#5554 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
60, samo na jednom pravcu je 80, ali je ovo bilo u krivini. Znaci to je upravo onih 20%, i to prekoracenje ne radim samo ja, 3/4 ako ne i vise vozaca to radi.NediM17 wrote:Ne znam, ali znam da su Hrvati dosta digli ogranicenja cijelom jadranskom magistralom, a koliko me sjecanje sluzi ima i jedan dio izmedju Krvavice i Makarske koji je nenaseljeno podrucje. I nije isao 75, nego 70km/h, a taman bi to moglo biti ogranicenje u naselju.tempuser wrote:Baska Voda - Promajna- Bratus-Krvavica, krivina sta mislis koliko je ogranicenje na tom potezu, a on vozio 75?!NediM17 wrote:A da je umjesto crnog labuda bio Goran sto vozi 20% preko ogranicenja...???!?!![]()
moram malo doliti ulja na vatru
.
-
mirzet87sa
#5555 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Odvadi s brzinama i primjerima, mada sam shvatio poentu. Da se ja nalazim u suprotnom pravcu, a leti prema meni pri toj brzini, sto je opet vrlo tesko, frontalni bi bio sa smrtnim ishodom. Na tvoj video sam odgovorio, pomakao se na ovoj brzini ne bih. Sto da ja letim u polje, kad moze on koji je i kriv u prvom planu. Kenjac, navrati pred granap da se izredamo s klempama na toj telecoj glaviNediM17 wrote: Razumijem tvoje razmisljanje donekle u ovom konkretnom slucaju, ali ga ne mogu uzeti kao aksiom.
Opet da se ne dao Bog nadjem u takvoj situaciji, uradio bih ono sto je u tom momentu najlogicnije.
Primjer 1. U tebe leti Q7 sa preko dvije tone i sa 120km/h, i raznijece te ako se ne sklonis, pored sebe imas dobar jarak, naravno da bih bez razmisljanja motao u jarak.
Primjer 2. U tebe ide Golf 4 brzinom 70-80km/h, jedina druga mogucnost ti je da motas u Neretvu. Kocnica i sudar pa sa bude.
A kakve god price ti pricao, smijem staviti ruku u vatru da bi u navedenim primjerima uradio isto sto i ja.
Over&out.
-
tempuser
#5556 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel to leglo sisanje pa zoves?mirzet87sa wrote:Odvadi s brzinama i primjerima, mada sam shvatio poentu. Da se ja nalazim u suprotnom pravcu, a leti prema meni pri toj brzini, sto je opet vrlo tesko, frontalni bi bio sa smrtnim ishodom. Na tvoj video sam odgovorio, pomakao se na ovoj brzini ne bih. Sto da ja letim u polje, kad moze on koji je i kriv u prvom planu. Kenjac, navrati pred granap da se izredamo s klempama na toj telecoj glaviNediM17 wrote: Razumijem tvoje razmisljanje donekle u ovom konkretnom slucaju, ali ga ne mogu uzeti kao aksiom.
Over&out.
-
mirzet87sa
#5557 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije, ovjerena knjizica a imas povelike usi, odzvanja telecha glava ko megafon
- Daryl Dixon
#5558 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
samo najjaci su mi oni moroni koji ti se po gradu lijepe za "guzicu" ničim izazvani i koji se nesto kao zainate da te prestignu sa obje strane čas lijevom čas desnom trakom i da se uvale ispred tebe a ti u srednjoj traci i vozis u skladu sa ogranicenjem
mozes majci mrtvoj to pokusavati, imas druga dva pravca pa vozi seljacino, to sto si malouman i sto imas neku bolesnu zamisao u svojoj glavi - tvoja stvar, moRes samo kitu duvati eventualno dobiti po pičci 
-
mirzet87sa
#5559 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nemoj tako, krsis gorankv zakon broj 3 cl. 42 ometanje vozaca iza sebe sporom voznjom.. 
-
tempuser
#5560 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vjerujem, sad mozes prestati da se udaras...mirzet87sa wrote:Nije, ovjerena knjizica a imas povelike usi, odzvanja telecha glava ko megafon
-
zdruzdjo
#5561 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije mogao niko iz suprotnog pravca.tempuser wrote:
Ne das papku, sta si postigao? Svojim inatom dovodis sebe i neduznog covjeka iz suprotnog pravca u opasnost, zena vristi, *ebe ti od - do, ti se vadis da nije do tebe, poslije toga zbog mira u autu pustas sve redom. Papak je nije prosao taj put, prva sljedeca prilika proci ce tebe i jos dvojicu ispred tebe. Sto puta vidjena stvar. Sta ti je sve to trebalo u zivotu???
Nek on misli sta hoces, granica se povlaci na drugi nacin i na drugom mjestu, a kad moze odletiti mrtva glava. Grad je druga prica, a vidis kako je lik s Fabiom to efikasno rjesio...
Dobio sam to da su sigurno bar jucerasnji dan pogledali fino na samafor pa presli. Mozda ce nekad poslije dok neko od njih bude vodio "malog papka" za rucicu baciti pogled na semafor pa onda zagaziti, iz straha od udaranja malog papka bas zbog flash-a koji frcne kroz glavu
I fyi zena bila sa mnom i jos im jebala od-do sve papansko. Iskreno nekad je ostrija od mene za volanom.
Najbolju skolu covjek kupi kad je kupi na sebi. Evo mirzet najebo jednom i sigurno nece nikad vise. Dobra ili ne, negova je. Skupo je platio.
E tako i papci danas. Kupili su skolu jeftino. Mozda kupljeno ispari brzo ali nema veze.
Zamalo da ih fabija pokupi. Hladno bih dao gas i otisao bez treptaja oka.
Neki dan sam stajao na pjesackom na crvenom kod elektroprivrede i gledao kako papanka gazi da predje na bezobrazno crveno dok je nas 10-ero stajalo i cekalo. Gledao sam hladno kako golf 4 ide na nju iz pravca hitne prema stadionu i jedva koci na 5 cm od nje. Jos drugi lik se zamalo zabi u njega. Ma jebi se ba, crkni. Eto ti pametna. Jos bi je udarenu slikao i poslao na rotten.com a sacekao bih policiju i dao podatke da svjedocim da frajer nije kriv.
-
mirzet87sa
#5562 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Smijesno raspravljati s goranom u drustvu poznatom kao telecha glava, covjek koji je razuvjerio rodjenu mater da ga nije rodila. Mali milion puta uhvacen kako uvjerava nekog da je mlijeko crno, pa kad kazes jeste on se predomisli da nije.
-
tempuser
#5563 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U ovoj prici se radi o situaciji da nailazi auto iz suprotnog pravca i ti neces da pusti da se lik uvali ispred tebe, ali bez obzira na to idiot ce se poceti uvaljivati pred mrtvom krivinom, inace ce produziti i dalje. a onda ne mozes znati hoce li ko naici ili ne.zdruzdjo wrote:Nije mogao niko iz suprotnog pravca.tempuser wrote:
Ne das papku, sta si postigao? Svojim inatom dovodis sebe i neduznog covjeka iz suprotnog pravca u opasnost, zena vristi, *ebe ti od - do, ti se vadis da nije do tebe, poslije toga zbog mira u autu pustas sve redom. Papak je nije prosao taj put, prva sljedeca prilika proci ce tebe i jos dvojicu ispred tebe. Sto puta vidjena stvar. Sta ti je sve to trebalo u zivotu???
Nek on misli sta hoces, granica se povlaci na drugi nacin i na drugom mjestu, a kad moze odletiti mrtva glava. Grad je druga prica, a vidis kako je lik s Fabiom to efikasno rjesio...
Dobio sam to da su sigurno bar jucerasnji dan pogledali fino na samafor pa presli. Mozda ce nekad poslije dok neko od njih bude vodio "malog papka" za rucicu baciti pogled na semafor pa onda zagaziti, iz straha od udaranja malog papka bas zbog flash-a koji frcne kroz glavu
I fyi zena bila sa mnom i jos im jebala od-do sve papansko. Iskreno nekad je ostrija od mene za volanom.
Najbolju skolu covjek kupi kad je kupi na sebi. Evo mirzet najebo jednom i sigurno nece nikad vise. Dobra ili ne, negova je. Skupo je platio.
E tako i papci danas. Kupili su skolu jeftino. Mozda kupljeno ispari brzo ali nema veze.
Zamalo da ih fabija pokupi. Hladno bih dao gas i otisao bez treptaja oka.
Neki dan sam stajao na pjesackom na crvenom kod elektroprivrede i gledao kako papanka gazi da predje na bezobrazno crveno dok je nas 10-ero stajalo i cekalo. Gledao sam hladno kako golf 4 ide na nju iz pravca hitne prema stadionu i jedva koci na 5 cm od nje. Jos drugi lik se zamalo zabi u njega. Ma jebi se ba, crkni. Eto ti pametna. Jos bi je udarenu slikao i poslao na rotten.com a sacekao bih policiju i dao podatke da svjedocim da frajer nije kriv.
-
tempuser
#5564 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znas sta bi ti sad rek'o Nazif Gljiva?mirzet87sa wrote:Smijesno raspravljati s goranom u drustvu poznatom kao telecha glava, covjek koji je razuvjerio rodjenu mater da ga nije rodila. Mali milion puta uhvacen kako uvjerava nekog da je mlijeko crno, pa kad kazes jeste on se predomisli da nije.
Last edited by tempuser on 18/08/2016 00:46, edited 2 times in total.
-
mirzet87sa
#5565 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jeb'o te nazif gljiva 
- klaki
#5566 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sto na foru edituje post 
-
zdruzdjo
#5567 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znam gorana dugo godina i dolazili smo cesto u situacije da se raspravljamo oko necega ovdje. Ali, postujem kilometrazu koju je napravio za volanom i njega kao vozaca. Nema tu zbora oko njega i upoznatosti sa zakonima i pravilima. Nekad davno u vrijeme dial-up postojale su news grupe. Tu se takodje raspravljalo o autima i svemu vezanom za to. Goran bio clan i fakat covjek zna puno. Ima nekih musica ali ko nema. Nekad zeli po svaku cjenu biti u pravu, ali opet ko ne zeli.
Forum je tu da razglabamo, raspravljamo, seremo.....ali fakat ne vidim forum kao mjesto za svadju. Tako da se necu opredjeljivati za neku "stranu"
Ja stvarno postujem to tvoje "ne dam". Ne opravdavam i ne slazem se u potpunosti ali postujem. Najebo si i gledas kako da ti se ne desi to opet. Ok sretno.
Out.
Forum je tu da razglabamo, raspravljamo, seremo.....ali fakat ne vidim forum kao mjesto za svadju. Tako da se necu opredjeljivati za neku "stranu"
Ja stvarno postujem to tvoje "ne dam". Ne opravdavam i ne slazem se u potpunosti ali postujem. Najebo si i gledas kako da ti se ne desi to opet. Ok sretno.
Out.
-
tempuser
#5568 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tesko je biti Mirzet...
-
mirzet87sa
#5569 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ja kad bi kacio slike koliko se on puta editovo, kad je skont'o da je kikso/pogrijesio, pa da ne ispadne glup brzo edituje, ne bi se vise nikad ni javio..klaki wrote:sto na foru edituje post
-
tempuser
#5570 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma seremo mi 'nako, nemamo sta pametnije... Nego, ovdje se ne radi ko je upravu, u pravu si pustio/ne pustio lika da ti se uvali, ovdje se radi o posljedicama ako pustis/ne pustis. Mene potkradaju od clanova predsjednistva do cinovnika u opstini i ja na cesti treba da stavljam glavu u torbu, sebi dizem pritiak i zeldac dok ispravljam krive Drine ne bi li papku dokazo svoje pravo. Hocu sipak, nogu s gasa, nek ide, stici ce on sto mu je zapisano...zdruzdjo wrote:Znam gorana dugo godina i dolazili smo cesto u situacije da se raspravljamo oko necega ovdje. Ali, postujem kilometrazu koju je napravio za volanom i njega kao vozaca. Nema tu zbora oko njega i upoznatosti sa zakonima i pravilima. Nekad davno u vrijeme dial-up postojale su news grupe. Tu se takodje raspravljalo o autima i svemu vezanom za to. Goran bio clan i fakat covjek zna puno. Ima nekih musica ali ko nema. Nekad zeli po svaku cjenu biti u pravu, ali opet ko ne zeli.
Out.
-
tempuser
#5571 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Greskom umjesto na reply otisao na edit, a ono sto je pisalo u medjuvremenu mozes procitati u sljedecem postu...mirzet87sa wrote:ja kad bi kacio slike koliko se on puta editovo, kad je skont'o da je kikso/pogrijesio, pa da ne ispadne glup brzo edituje, ne bi se vise nikad ni javio..klaki wrote:sto na foru edituje postovo sto sad radi nije nista, telecha glava se izofirala u vise navrata, na vise tema
Eelem, jos uvijek cekam da mu mudra glava objasni kako on to gleda svoju voznju, vozi po pripisima, a muda bi od muke pojeo kad papak hoce da mu se uvali uvali!
-
mirzet87sa
#5572 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tempuser wrote:
Greskom umjesto na reply otisao na edit, a ono sto je pisalo u medjuvremenu mozes procitati u sljedecem postu...
Eelem, jos uvijek cekam da mu mudra glava objasni kako on to gleda svoju voznju, vozi po pripisima, a muda bi od muke pojeo kad papak hoce da mu se uvali uvali!
ti ne vozis, ti letis..
-
sarajevo-x.com
#5573 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zaholcalo se.Leon16v wrote:Došlo je do usijanjasarajevo-x.com wrote:Zaholcava se tema
- Spear
#5574 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni je dobro izgleda što sam flegmatičan. Pa koliko ima debila i glupana na ovom svijetu, sta se ja trebam nervirati zbog svakog koji se uvali ili uradi neku glupost u saobracaju? Pa onda bi stalno hodao nervozan i nadrkan.
A sto se tiče postupanja u saobraćaju, ja uvijek gledam sigurnost sebe i drugih u mom vozilu tokom vožnje. Skloniti ću se i zakočiti ako to treba bez imalo razmišljanja, pa bitnija mi je moja glava od "održavanje lekcija nekom papanu". A vala ne bi nikad ni namjerno izazvao neki incident vodeci se logikom "nek gine celava glava". Pa sta mu ja imam suditi, ako mogu izbjeci normalno da hocu.
Naravno sad neko moze reci a mozda ce ti taj isti debil sutra ubiti zenu jer si ga ti pustio. Na to je moj odgovor da sam donio najlogičniju odluku u datoj situaciji. Sta bi bilo kad bi bilo vazda glupo razmišljanje bilo.
I ja se nekad iznerviram i sve po spisku u autu, ali to bude taj trenutak i ne mislim više o tome. A namjerno izazivati incidente u saobracaju mi je suludo.
A sto se tiče postupanja u saobraćaju, ja uvijek gledam sigurnost sebe i drugih u mom vozilu tokom vožnje. Skloniti ću se i zakočiti ako to treba bez imalo razmišljanja, pa bitnija mi je moja glava od "održavanje lekcija nekom papanu". A vala ne bi nikad ni namjerno izazvao neki incident vodeci se logikom "nek gine celava glava". Pa sta mu ja imam suditi, ako mogu izbjeci normalno da hocu.
Naravno sad neko moze reci a mozda ce ti taj isti debil sutra ubiti zenu jer si ga ti pustio. Na to je moj odgovor da sam donio najlogičniju odluku u datoj situaciji. Sta bi bilo kad bi bilo vazda glupo razmišljanje bilo.
I ja se nekad iznerviram i sve po spisku u autu, ali to bude taj trenutak i ne mislim više o tome. A namjerno izazivati incidente u saobracaju mi je suludo.
- KB9
#5575 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i ja sam do skoro bio flegmatican, da mi se spucas na pravdi boga u auto svejedno bi mi bilo al eto odjednom neka promjena (a da se fakat nije desila neka ni najmanja promjena), neki dan mi izleti lik iz parkinga ma ni da pogleda da li neko (u ovom slucaju ja) vozi ulicom, okrenem se u sekundi, vozio sam za njim 2-3 kilometra da cuje svojim usima da mu sprcim majku u usta i onda fino i rahat nazad svojim poslom, promjeni se nesto u ljudima, ode neki saraf valjda
jednostavno prestanes bas tako lako tolerisat budale jer skontas da su budale i glupi bas zbog toga sto ih citavo drustvo tolerise a vec sam jednom napiso, budali moras pokazat da mozes bit gori al neces jer tako treba
jednostavno prestanes bas tako lako tolerisat budale jer skontas da su budale i glupi bas zbog toga sto ih citavo drustvo tolerise a vec sam jednom napiso, budali moras pokazat da mozes bit gori al neces jer tako treba