Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Herr Flick

#5551 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

kafanski_covjek wrote:jbg, sam si zakuhao supu :) gdje ces na piku, gdje nemas nikakve garancije povrata novca, unaprijed uplatiti :skoljka:

skola za ubuduce :wink:
Nije mi to strano,radio sam vise tako puta,6 godina sam na piku al opet se nadje neki uljez,jbg :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5552 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

đe je kinaski :D on je batina za ove što kupuju igre :D
quarterback

#5553 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

Black swan wrote:đe je kinaski :D on je batina za ove što kupuju igre :D
:lol: ono je bilo legendarno
elk

#5554 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by elk »

Metno coek 60km na mrtvi junajted i nuliro racun :D ...zajebo te jebiga,na kladari legnu pare istog trena.
Truba

#5555 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

quarterback wrote:
Black swan wrote:đe je kinaski :D on je batina za ove što kupuju igre :D
:lol: ono je bilo legendarno
uništio je lika moralno i psihički
a ni fizički nije dobro prošao :lol: :lol: :lol: :lol:
VladaFBiH

#5556 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by VladaFBiH »

elk wrote:Metno coek 60km na mrtvi junajted i nuliro racun :D ...zajebo te jebiga,na kladari legnu pare istog trena.
jeb* ga to ne znam jer nikad nisam ušao u kladionicu niti imam namjeru :)
Ljakan

#5557 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Herr Flick wrote:
Ljakan wrote:Jeli iz Zenice?Moj drug je sa jednim papkom iz Zenice imao isto lose iskustvo,uzeo igru u pola jeftinije i radila mu dan,poslje toga racun bio blokiran a ovaj nije htjeo pare da vrati.Ne kupujte key-eve jeftinije misleci da ce te biti na dobitku,barem kad su ljudi sa pika u pitanju.
Nije iz Zenice ševa :-D
Ok a mozes li reci koja je kladionica u pitanju i jeste li vas dvojca iz istog grada?Koliko sam upucen da premijer vise ne mozes uplacivat iz jednog grada u drugi,zato pitam.
Herr Flick

#5558 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

elk wrote:Metno coek 60km na mrtvi junajted i nuliro racun :D ...zajebo te jebiga,na kladari legnu pare istog trena.
Moguce da je popusio a moguce i da je dobio,jer kako objasnit da se lik nakon 13:00 sati u subotu 10 min nakon moje uplate vise ne javlja do nedjelje oko 22 sata sa screenshotom od 00,00 KM na racunu :lol: Jos ga pitam gdje si bio 24 sata ignorira,pa ga pitam da mi posalje sliku sa premiera iz opcije uplata i to ignorira...A vrh svega je sto ispod stanja 00.00 km pise transakcije i vidi se datum 26.11.2016 subota 12:30 kad sam ja uplatio :lol: :lol: ,definitivno najgluplji prevarant,jos je mobitelom sliko ekran :lol: :lol: Na kraju me ja klasika blokirao :lol: :lol: Elem sve sam poslao pik administraciji sve konverzacije,poslo sam im i slike konverzacije sa premier kladionciom preko facebooka gdje mi 2 puta potvrđuju da je uplacen novac i da je igrano sa njega..Jednim tel.pozivom prema premieru pik se moze uvjerit da me prevario,imaju sve njegove podatke,ostaje da vidimo hoce li ga banovati ali cisto sumnjam...Uglavnom i ja nasamren nakon 6 god na piku :-)
Herr Flick

#5559 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

Ljakan wrote:
Herr Flick wrote:
Ljakan wrote:Jeli iz Zenice?Moj drug je sa jednim papkom iz Zenice imao isto lose iskustvo,uzeo igru u pola jeftinije i radila mu dan,poslje toga racun bio blokiran a ovaj nije htjeo pare da vrati.Ne kupujte key-eve jeftinije misleci da ce te biti na dobitku,barem kad su ljudi sa pika u pitanju.
Nije iz Zenice ševa :-D
Ok a mozes li reci koja je kladionica u pitanju i jeste li vas dvojca iz istog grada?Koliko sam upucen da premijer vise ne mozes uplacivat iz jednog grada u drugi,zato pitam.
Premier,ali mozes uplatit u bilo kojoj poslovnici,uplacivao sam vise puta u razlicite gradove :-D
seoBIH

#5560 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Koji je korisnik, da ga i mi prijavimo :D
Herr Flick

#5561 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

seoBIH wrote:Koji je korisnik, da ga i mi prijavimo :D
Kako ces ga ti prijavit kad tebe nije prevario :lol: :D
Kataklinger

#5562 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kataklinger »

Ja da sam ti boosto bi ga na FBu za jos tih 60KM, targetirat publiku koja je lajkala Premier kladionicu i PiK.ba. Platio bih i reklamu na nekom domacem portalu za objavu s punim imenom i prezimenom.
fortaleza

#5563 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

De bogati javno napisi ime i prezime lika, nick na piku itd da znaju i drugi tko je to te svaku drugu informaciju koja ga kompromitira.

Btw nikad na piku nemojte uplacivati unaprijed, na takvoj propaloj stranici (svakakvog olosa tamo) pored sellera iz cijelog svijeta mahom Kineza se jednostavno gotovo nista ne isplati, sto cijene, sto truda i zivaca.

Kupio mobitel od prijatelja sa sluzbenom garancijom 20% nize nego na piku, box s ebaya nov upola jeftinije, laptop iz hrvatske trgovine (u BiH isti minimalno 30% skuplji), sve u zadnjih mjesec dana, znaci uvijek postoji izbor.

Na piku samo kupujem sjemena od jednog lika iz Banja Luke i to je to. Zadnja transakcija preko 30 KM mi je bila prije ravno pet godina.

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Herr Flick

#5564 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

Kataklinger wrote:Ja da sam ti boosto bi ga na FBu za jos tih 60KM, targetirat publiku koja je lajkala Premier kladionicu i PiK.ba. Platio bih i reklamu na nekom domacem portalu za objavu s punim imenom i prezimenom.
Ma ja imam njegovo ime i prezime,,da me izradio za 200-300 KM,prijavio bih ga policiji i poveo par jarana da ga propustimo kroz sake,uglavnom to je za mene zavrsena prica,ostaje mi jedno nada i satisfakcija da ce ga pik banovat :)
Ljakan

#5565 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Koji mu je nik na piku da znamo.
fortaleza

#5566 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

Dok ne napise sve informacije o tom liku, nece ni pik.ba administracija reagirati, a policija nece sigurno, posebno kad je takav iznos u pitanju. Ti sitni lopovi i racunaju na to pa kontaju da ce sve proci bez posljedica. Vec ce se naci netko tko ce mu to naplatiti, ako vec to neces ti.

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Ljakan

#5567 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Nece ni nik da napise ko da je on prevarant a ne prevaren.Svasta.
seoBIH

#5568 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Mora da je i on nesto zajebo :D Frajer zna da administracija prati ovaj topik a nece javno da napise korisnicko ime. Fakin amblivbl.
P308

#5569 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by P308 »

Valjda je poenta ove teme da se objave imena/profili prevaranata i na taj nacin upozoris ostale, ovako se gubi smisao teme. Ne kontam sto ne zelis reci, ali eto....
Herr Flick

#5570 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

http://www.olx.ba/profil/Dzajareee

Ovo je za mene zavrsena prica,ne zelim da se vise opterecujem i to je to :thumbup:

EDIT:S ovim ja zavrsam ovde,jbg naletio sam,nije svako posten i to je to :)

http://image.prntscr.com/image/507f4b73 ... d4744b.png 24 sata proslo od zadnjeg javljanja,to mi nije objasnio zasto,nego je ignorisao a do tad je vec mogao isplatiti novac sa racuna :-)

http://image.prntscr.com/image/185ab048 ... 3a3fec.png
Last edited by Herr Flick on 28/11/2016 18:00, edited 1 time in total.
Truba

#5571 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Korisnicko ime ulijeva povjerenje
Herr Flick

#5572 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

Black swan wrote:Korisnicko ime ulijeva povjerenje
Fakat :D
Ljakan

#5573 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Hvala. :D
Sad makar znamo o kakvom se majmunu radi,klasicni prevarant.Ovakav slican magarac je mog druga zajebo samo je iz zenice seljober.
Bullet Tooth Tony

#5574 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bullet Tooth Tony »

Znaci nista od naslova na Klix-u kako se obecalo :D :D :D ono kroz sake, svaku kost itd , nisam ja budala itd :D :D :D
a ne ovaj usljo me prevario za 60 maruna,pa ima da mu slomim svaku kost ako se ispostavi da me prevario,ne zbog 60 KM nego zbog principa..Samo ce te vidit kad na klixu osvane naslov: prebijen zbog prevare na OLX :-D
ili se ispostavilo da te nije prevario :D :D :D

Nemoj se ljutiti,samo se salim :D
Last edited by Bullet Tooth Tony on 28/11/2016 18:37, edited 1 time in total.
fortaleza

#5575 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

Black swan wrote:Korisnicko ime ulijeva povjerenje
Čim sam ušao na profil odmah mi se alarm detector uključio.

Prvo korisničko ime, dalje artikli što prodaje (garant neki bubuljičavi klinjo), način konverzacije bez dijakritičkih znakova, opisi artikala... A lik u više od četiri godine na piku ima prodanih artikala na prst jedne ruke prebrojano.

A još traži uplatu putem kladionice, a i to puno govori.

Znači, milijun znakova burazeru. :D
Post Reply