Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mali_balon wrote: ↑16/05/2025 12:07
Hajmo majstori....najbolja kupovina tj best buy sedan (tipa klasa oktavije ili pasata) od 2015 do 2020.....sta se najvise isplati kupiti sto se tice odrzavnaja cijene dijelova majstora kvarova kvalitete izrade itd itd.....
Audi ili Škoda, Passat po meni precjenjen za ono što dobiješ. Audi bolje građen, Škoda bolja oprema za te pare.
mali_balon wrote: ↑16/05/2025 12:40
A zamajac turbina dizne ???? Ili dsg
Svaki dizel ima te "probleme", DSG zavisi koji DQ250 je dobar dok radi, kad prestane ili krene zajebavat onda je belaj...Ne zato što je to problem u vecini slucajeva je ili mehatronik ili nešto sitno, ali majstori te uzmu lopatom i hoce ti mjenjat cijeli mjenjac umjesto da poprave. Ako znaš da je neko redovno održavao taj mjenjac onda uzmi ha ja, ako je nepoznato onda je malo zajebanije.
A jbga kupujes polovnjaka nema tu filozofije i ako ga je neko cuvao pazio i mazio ne znaci da tebi sutra nece crknut.....
Haj dosli smo do te trojke passat audi skoda....ako dodje do bilo kakvog kvara na bilo kojem od ova tri auta s kojim bi najbolje prosao sto se tice dijelova cijene i brzine popravke i majstora
Hajmo majstori....najbolja kupovina tj best buy sedan (tipa klasa oktavije ili pasata) od 2015 do 2020.....sta se najvise isplati kupiti sto se tice odrzavnaja cijene dijelova majstora kvarova kvalitete izrade itd itd.....
Audi ili Škoda, Passat po meni precjenjen za ono što dobiješ. Audi bolje građen, Škoda bolja oprema za te pare.
mali_balon wrote: ↑16/05/2025 12:40
A zamajac turbina dizne ???? Ili dsg
Svaki dizel ima te "probleme", DSG zavisi koji DQ250 je dobar dok radi, kad prestane ili krene zajebavat onda je belaj...Ne zato što je to problem u vecini slucajeva je ili mehatronik ili nešto sitno, ali majstori te uzmu lopatom i hoce ti mjenjat cijeli mjenjac umjesto da poprave. Ako znaš da je neko redovno održavao taj mjenjac onda uzmi ha ja, ako je nepoznato onda je malo zajebanije.
A jbga kupujes polovnjaka nema tu filozofije i ako ga je neko cuvao pazio i mazio ne znaci da tebi sutra nece crknut.....
Haj dosli smo do te trojke passat audi skoda....ako dodje do bilo kakvog kvara na bilo kojem od ova tri auta s kojim bi najbolje prosao sto se tice dijelova cijene i brzine popravke i majstora
Mehanicki ista auta. Vjerujem da pasat ima malo komplikovanije vjesanje od 3ke i octavije.
Otisle dvije dizne,narucio nove dvije (350KM kom.),a ostale ce ocistiti.To mi je i zeznulo DPF i skocio je nivo ulja,tj. pomijesalo se sa gorivom.
E sad me jos zanima,da li ce kasnije biti problema,posto ce dvije biti nove i dvije stare "ociscene" dizne?
I jos mi je savjetovao da skoro sa svakim sipanjem goriva,sipam i aditiv i da nikad ne vozim na rezervi.
nove su oko 1000KM, reparirane su 500, polovne su 300
ne mogu se cistit, moze samo podloske zamjenit.
vjerojatno nije uradio kalibraciju dizni i auto tako radi, a nece ti ni dpf taj dugo bit.
preporuka promjena majstora prvo
Ipak je reparacija,nosio je on kod bosiste i ovaj je provjerio i jos je rekao da kad majstor to postavi,da odvezem auto do njega da on to provjeri.
Daje i garanciju i kaze da necu imati problema sa dpf i da ga ne diram.
obavezno sto prije otidji da se ukuca broj nove dizne u ecu, to je mozda napravio ali kalibraciju nije sigurno zbog takvog rada motora. to je 10min posla mozda sve.
Mehanicki ista auta. Vjerujem da pasat ima malo komplikovanije vjesanje od 3ke i octavije.
To je bilo na 1.7 dti, cdti nije imao vecih problema
Alternator roditelji mijenjali jednom, i jednom reparirali nesto na njemu, 150 marelica, presli 150k
Remenice nikakve nisu