BHTelecom All About
Moderator: Benq
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#55426 Re: BHTelecom All About
Dabogda radnici Telekoma imali još bolje plate nego sad,a u stopu ih pratili radnici Binga,Alma Ras i Bekto Precisa. Dabogda nam prosjek bio 850€ a ne KM.
-
Utokkha
#55427 Re: BHTelecom All About
Amin. Ali posto to iz nastavka se nece ubrzo desit, a u Telecomu se odavno desilo... Ajmo sve izravnat.mali_milojica wrote:Dabogda radnici Telekoma imali još bolje plate nego sad,a u stopu ih pratili radnici Binga,Alma Ras i Bekto Precisa. Dabogda nam prosjek bio 850€ a ne KM.
Sada u Bingu rade VSS radnici jer ne mogu naci posla. Dok ih pisaju kolege iz Telecoma i ubijaju psihicki, kao i kolege iz drzavnog sektora. Jer oni u Bingu jedva godisnji, ma koji godisnji sedmicni odmor imaju, dok ovi u Telecomu se iscudjavaju sto se raja cudi sto se zloupotrebljava kolektivni za krrecenje stana. Dvije opcije: raditi za privatnika i trpiti pisanje Telecom uhljeba ili bjezati iz domovine.
Evo od mene prijedlog: ajmo istjerat sve iz Telecoma i zaposlit djecu sehida, socijalno nezbrinutih. Za ista primanja koja trenutno uhljebi imaju. Moze?
Last edited by Utokkha on 29/01/2018 10:28, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#55428 Re: BHTelecom All About
Radnici Binga nisu u većini kupili posao, a balijska posla su ono sinoćnJe pravdanje "preporuke". Dabogda oni koji su zaslužili posao u Telekomu imali 10k mjesečno, amen.
Da li su balijska posla pljuvanje i po strankama i ljudima koji su tako profitirali? Snašli se.
Da li su balijska posla pljuvanje i po strankama i ljudima koji su tako profitirali? Snašli se.
-
made_in_sarajevo
#55429 Re: BHTelecom All About
vidim da je Bekto Tito, idol i vodilja kako treba poslovati, kao i Prevent, Bingo, Konzum...
- Qler
#55430 Re: BHTelecom All About
Oni su posebna prica... mene bi bilo stid ponuditi one plate sto spominju po 400KM... pa jebo te ne moze pokriti ni sto dolazi na posao...
-
made_in_sarajevo
#55431 Re: BHTelecom All About
a gdje je u ime SDA izbjegavanje placanja PDV-a i ostalih cuda. eno ima neka firma koja je tuzila i Bektu i Elektroprivredu radi stimanja tendera za plasticne ormare za brojila. ljudi prepisali katalog Bekte i raspisali tender. smijesno,a da ne pricam o tome kako im ljudi jebu majku kroz majku sto taj plasticni ormar od sunca se raspadne. samo u ime naroda i stranke i svi cemo raditi za 400KM i govoriti "ma i ovo je puno". Tesanj u kojeg se kunu kako je ekonomski gigant ista stvar sa platama.Qler wrote:Oni su posebna prica... mene bi bilo stid ponuditi one plate sto spominju po 400KM... pa jebo te ne moze pokriti ni sto dolazi na posao...
-
ing-ecc
#55432 Re: BHTelecom All About
.... a onda ti tek sad ide sa mobilnim interenetom uključenim u paket, uglavnom troši danas-sutra pa provjer šta ti je i sa tim paketom.Vidal89 wrote:Za ovaj od 1GB, a ovaj osnovi net sadrzan u paketu mi i ne povlaci uopste vidim na apk za potorsnju. Odmah je krenulo sa dokupnim netom od 1.janing-ecc wrote:za koji mobilni paket si dobio obavještenje, za taj automatski od 1 GB ili za taj uključeni u paket?Vidal89 wrote:Imam aktiviran automatski dokup neta 1GB svaki mjesec, danas mi dolazi sms da sam dostigao limit potrosnje. Provjerim stanje pootrosnje kad ono 1GB tacno, pa se pitam a gdje je onaj net sto je ukljucen u moj paket????
Nije valjda da su mi to ukinuli
Obavještenje si dobio za ono što si potrošio.
- avaks
#55433 Re: BHTelecom All About
Ima li neki kod na pretplati (mini15) da se provjeri potroseni net ili baš mora ona sms da se šalje?
Windows phone je u pitanju pa ne može aplikacija, tj nema na njihovoj trgovini aplikacija od BHT kroz koju znam da može ta provjera.
Windows phone je u pitanju pa ne može aplikacija, tj nema na njihovoj trgovini aplikacija od BHT kroz koju znam da može ta provjera.
- Qler
#55434 Re: BHTelecom All About
Moze SMS a mozes i na portalu bhmobile.ba
-
radiostar
#55435 Re: BHTelecom All About
imam visak bodova u ovom bonus plus programu, kome da se obratim?
-
ELdinPaja
#55436 Re: BHTelecom All About
Nisam znao da je ova Prva Hercegovacka televizija bila u sklopu OTV Valentino, evo tek upratih da fale 4 kanala OTV Valentino, Valentino Music HD, Valentino Etno i ova Prva Hercegovacka. Nadam se da ce ubaciti neku zamjenu vrijednu spomena, a ne neko lokalno smece sa slikom k'o goblen iz 80-tih godina. Hajmo CineStarove kanale, Viasatove itd, itd, itd da ne nabrajm dalje. Znate sta ljudi traze 
- diablobih
#55437 Re: BHTelecom All About
Ma u redu je plata, nego nije u redu visak pretjeran radnika, pa bi onda i mogli povecati platu ostatku radnika pravih ako treba.
- supercali
#55438 Re: BHTelecom All About
Sto vole ljudi ovdje izvrtati rijeci to je cudo
Niko ne zeli da svima plate padnu na 300 maraka
Poenta je da obicni radnik ne moze imati duplo vecu platu u drzavnoj firmi nego onaj u privatnoj nego mora biti suprotno
Kad ovi kod privatnika budu imali plate 2000 onda nek i radnici u drzavnim firmama imaju 1500 ionako su svima puna usta demokratije kapitalizma i sl a zagovaraju socijalisticki model vise od tita
Poenta je da obicni radnik ne moze imati duplo vecu platu u drzavnoj firmi nego onaj u privatnoj nego mora biti suprotno
Kad ovi kod privatnika budu imali plate 2000 onda nek i radnici u drzavnim firmama imaju 1500 ionako su svima puna usta demokratije kapitalizma i sl a zagovaraju socijalisticki model vise od tita
-
made_in_sarajevo
#55439 Re: BHTelecom All About
dobro haj sad iskreno sto se i ti ne izboris za 13KM TO? sto ne otvoris sebi firmu pa isplatis i 30KM TO?PlusSA wrote:Ne mogu ljudi misliti o TV kanalima jer valja pojesti svaki dan 13km toplog
ljudi imaju sindikat koji se bori za svoje radnike i svoje guzice i sve ono sto sindikat treba da radi,a ne kao oni hostapleri iz doma sindikata koji drkaju kurac, uzimaju lopatom pare i tu i tamo zakukaju kao da im je tesko. toliko im je tesko da su prije par godina bili medju vodecim u svaljivanju BiH ekonomije zajedno sa grupom advokata i sudija.
Zamisli scene vlasnik jedne firme ulazi u kafanu i vidi kako za jednim stolom sjede sindikat, advokat i sudije. ovamo su kao u ratu, bore se jedni protiv drugi,a tu crkose od smjeha, vjerovatno pricaju kako su naguzili levate i pozatvarali firme. od te ekonomske krize vecina u ovoj pisljivoj drzavi je pocela raditi za 400KM.
drugim rijecima dosadan si i ti i svako drugi ko spominje platu telekoma i zeli im 400KM kao sto imaju drugi. kad telekom bude na teretu budzeta FBiH onda mozemo nesto pricati,a dok ljudi svoje pare zarade i svoje pare potrose sta imamo pricati,a pri tom sve obaveze prema vladi izvrse sta imamo pricati vise tu?
zato u ime naroda i dzamija ( to je sad kod vecine jako bitno i moderno) Bekto,Bingo,Prevent, Tesanj su pravi evropski giganti, tuku te ako neces 13. platu da primis,a tek te istuku ako neces 2000KM platu da primis.
@supercali, evo napisao sam vec prije ekonomske krize privatni sektor je bio jaci od drzavnog. plate jake bile, radilo se nenormalno. ali sjebase nam nasi fini politicari zajedno sa sindikatom,sve u ime radnika, al u kurcu
- drug_profi
#55440 Re: BHTelecom All About
E znaš kad bi taj sindikat to nešto proveo kod privatnog poslodavca. S noge na nogu bi ih pošuto za sve što prelazi standradna prava.
Mogu ovako tražit i dobit od "poslodavca" koji krčmi tuđe, boli ga qurac.
Mogu ovako tražit i dobit od "poslodavca" koji krčmi tuđe, boli ga qurac.
- Muhamed Đakmić
#55441 Re: BHTelecom All About
Ma sve samo da se uhljebizam opravda 
- drug_profi
#55442 Re: BHTelecom All About
Pa ja. Upravljam tuđom imovinom i niko me neće po prstima. Ovi moji hoće topli 13 maraka, znači ja moram na to još platiti dadžbine za sve preko 8,50. Ali boli me qurac, para ima a nisu moje. I meni bolje i ja ću više dobit. Ko jebe državu i dioničare.
A čim počne priča o privatizaciji odmah se pozivaju na to koliko oni zarađuju državi, penzionerima, sportistima, dijele sadake itd.... a ovamo oni ih i najviše pelješe.
A čim počne priča o privatizaciji odmah se pozivaju na to koliko oni zarađuju državi, penzionerima, sportistima, dijele sadake itd.... a ovamo oni ih i najviše pelješe.
Last edited by drug_profi on 29/01/2018 15:55, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#55443 Re: BHTelecom All About
Kad bi postojao sindikat npr radnika u trgovini i svi kažu,necemo raditi ispod 1000 KM. Nek se jebe i drzava i stranac i privatnik,ne izlazim iz kuće bez 1000 plate.
Sve dok ima strajkolomaca i budala da rade za 450 biće im tako kako jeste. Svima.
Sve dok ima strajkolomaca i budala da rade za 450 biće im tako kako jeste. Svima.
- Tesla Edison
#55444 Re: BHTelecom All About
mali_milojica wrote:Kad bi postojao sindikat npr radnika u trgovini i svi kažu,necemo raditi ispod 1000 KM. Nek se jebe i drzava i stranac i privatnik,ne izlazim iz kuće bez 1000 plate.
-
gidra
#55445 Re: BHTelecom All About
Zašto? Na osnovu čega?supercali wrote:Sto vole ljudi ovdje izvrtati rijeci to je cudo
Šta misliš koliku platu ima inženjer u Francuskoj, Njemačkoj državnoj elektroprivredi/distribuciji?
Radi se o tome da su to jedni od najprofitablnijih sektora na svijetu, kako energetika tako i TK i većinom su to državne firme, u skladu sa tome su i plate velike. Kako u Njemačkoj tako i u BiH.
Ako pogledaš prihode tih firmi vidjećeš da su izdavanja na plate smiješna u odnosu na neke druge stavke, čak bi i veće trebale biti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#55446 Re: BHTelecom All About
Ti nemaš para da radiš u Telekomu i samo si ljubomoran.Muhamed Đakmić wrote:Nema ovo veze sa ljubomorom i pakošću.TESLA_EDISON wrote:Promijeni avatar. Ljubomora i pakost ne idu zajedno sa tim avatarom.Muhamed Đakmić wrote:Ma sve samo da se uhljebizam opravda
Fazon je što većinski džabojedi iz telekoma koji ničim nisu više kvalifikovani da obavljaju taj posao od prosječnog građanina BiH moraju nekako dokazati da postoji smisao njihovog uhljebljenja i da zapravo nisu uhljebljeni nego su stvarno sposobni. A to naravno nije istina, nigdje osim u njihovim očima normalno.
- mali_milojica
#55447 Re: BHTelecom All About
Pazi,BHTelecom ima 3000-3500 zaposlenih i prosjek plata nek je bubam 2000.TESLA_EDISON wrote:mali_milojica wrote:Kad bi postojao sindikat npr radnika u trgovini i svi kažu,necemo raditi ispod 1000 KM. Nek se jebe i drzava i stranac i privatnik,ne izlazim iz kuće bez 1000 plate.
Bingo ima 4500 zaposlenih i prosjek plate ispod prosjeka.
Bingo ima veće prihode od BHTelecoma,profit je tu negdje. Jel strah Boga tog gazde Binga da mu ljudi za tako malo para rade. Može imati prosjek plate od 1000 KM u firmi i opet bi imao profit. Manji,ali opet bi bio u milionima. Ali dok je ljudi koji će raditi za minimalan i koji će pristajati da mu se odbija od plate zbog ukradene robe iz Binga i pokvarenog voća i povrća,neka im bude. Svako sebi bira
Do tada će Dzambic imati blizu 100mil profita godišnje,a oni neka rade za crkavicu
- PlusSA
#55448 Re: BHTelecom All About
Ljudi mjesec dana sa penzijom oko 320km izlaze na kraj a jedan uposlenik u Telekomu ima toplog preko 400km i opet se nesto bune
Tacno sve izbaciti iz kancelarija.
Tacno sve izbaciti iz kancelarija.
-
papebih
#55449 Re: BHTelecom All About
Ima li kakvih nagovjestaja o povecanju internet paketa, posebno uploada koji je smijesan za eru clouda?
-
ing-ecc
#55450 Re: BHTelecom All About
*110#avaks wrote:Ima li neki kod na pretplati (mini15) da se provjeri potroseni net ili baš mora ona sms da se šalje?