Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dodik iz Moskve poručio kako neće biti referenduma o nezavisnosti RS-a
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je u Moskvi kako neće biti referenduma o nezavisnosti RS-a.
On je za agenciju Tass rekao da neće biti referenduma iako bi mnogi to htjeli.
"Mi nismo avanturisti. Ali, ne isključujemo da ćemo organizovati referendum o statusu u slučaju da ne bude za nas zadovoljavajućih rješenja. To je sasvim logično u političkom životu", kazao je Dodik, a prenosi Al Jazeera Balkans.
Predsjednik RS-a je naveo da bi tom entitetu najviše odgovaralo kada bi se Bosna i Hercegovina vratila "slovu" Dejtonskog mirovnog sporazuma, prenosi Tanjug.
"To bi bila Bosna i Hercegovina u kojoj bi mi mogli da budemo, inače u bilo kojoj drugoj Bosni i Hercegovini teško će nam biti da ostanemo", rekao je Dodik.
Dodik boravi u Moskvi, gdje će razgovarati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.
Iz ruske Ambasade u Bosni i Hercegovini potvrđeno je da će Dodik održati predavanje na moskovskom državnom Institutu za međunarodne odnose.
bh.tornjak wrote:ja mislim da je Dr. Travar gVardijanu umjesto krajnika greskom odstranio mozak
Neće biti referenduma o nezavisnosti RS
"Mi nismo avanturisti. Ali, ne isključujemo da ćemo organizovati referendum o statusu u slučaju da ne bude za nas zadovoljavajućih rješenja. To je sasvim logično u političkom životu", rekao je Dodik.
Dodik je rekao da se nada da će SAD prestati da se miješaju u pitanja drugih zemalja, kao što je obećao američki predsjednik Donald Tamp, iako je u to teško povjerovati.
A meni je zanimljivo kako je Federica odbila da sleti u Sarajevo kada je čula da je guardian u Rusiji.
Mislila je proći jeftino da je precednik oplodi, ali neće precednik svašta.
Čuj nije avion mogao da sleti...
Lavrov je još jednom spasio precednika.
E'o je cmizdri što je propustila životnu priliku da je guardian oplodi.
Sad garant smišlja kako da se osveti precedniku. Uskoro idu sankcije 100%. Gamad šengenska-eVropsko-masonska. Uh...
Danas je potpisan ugovor o avioliniji Sarajevo - Budimpesta , prva opcija je bila Banja Luka - Budimpesta ali je PreCednik odbio tu soluciju zbog drugih planova . Od 1. Marta 2017 god. Banjalucki aerodrom ce se koristiti iskljucivo za slijetanje srpskih golubova pismonosa .PreCednik je rekao da nece njih niko vise zajebavat i otvarat njihova pisma .Ujedno ce aerodrom dobiti novo ime i zvace se " Poleti golube moj "
Šunj wrote:Dodik iz Moskve poručio kako neće biti referenduma o nezavisnosti RS-a
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je u Moskvi kako neće biti referenduma o nezavisnosti RS-a.
On je za agenciju Tass rekao da neće biti referenduma iako bi mnogi to htjeli.
"Mi nismo avanturisti. Ali, ne isključujemo da ćemo organizovati referendum o statusu u slučaju da ne bude za nas zadovoljavajućih rješenja. To je sasvim logično u političkom životu", kazao je Dodik, a prenosi Al Jazeera Balkans.
Predsjednik RS-a je naveo da bi tom entitetu najviše odgovaralo kada bi se Bosna i Hercegovina vratila "slovu" Dejtonskog mirovnog sporazuma, prenosi Tanjug.
"To bi bila Bosna i Hercegovina u kojoj bi mi mogli da budemo, inače u bilo kojoj drugoj Bosni i Hercegovini teško će nam biti da ostanemo", rekao je Dodik.
Dodik boravi u Moskvi, gdje će razgovarati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.
Iz ruske Ambasade u Bosni i Hercegovini potvrđeno je da će Dodik održati predavanje na moskovskom državnom Institutu za međunarodne odnose.
Ove Guardianove izjave da neće biti referenduma su očita posljedica užasavajućeg djelovanja NATO graška koji su ubačeni imperijalistički
obavještajci stavljali Guardianu u oči.NATO grašak je nervni agens treniran da žrtvu izloži teškim halucinacijama i zabludama.Još je opasniji
NATO smrznuti džuveč ali sreća pa ga zlikovci nisu imali pri ruci.Hitno pripremiti sve detoksikacijske kapacitete u šumskoj da prime Guardiana
odmah po povratku iz Moskve a NATO grašak se već analizira u Institutu za mikrobiologiju i forenziku u Trnu.
sherbett wrote:Ja mislim da je krajnje vrijeme da se u federaciji raspise referendum o zabrani raspisivanja referenduma u sumskoj
Il barem da referendum bude na razini drave a ne entiteta.. nesto.. sto ima logike.. bilo sta..
GUARDIAN DRŽI PREDAVANJA PO MOSKOVSKIM INSTITUTIMA I UNIVERZITETIMA!
Prethodno je Dodik održao predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose, kojem je prisustvovalo više od 250 učesnika.
U obraćanju prisutnima, Dodik je poručio da je Republika Srpska odlučna da očuva svoju institucionalnu poziciju. Podrška slovu, a ne duhu Dejtona
je osnovna poruka "Podrška slovu, a ne duhu Dejtona je osnovna poruka koju sam ovdje mogao da uputim", rekao je Dodik. On ističe da je na predavanju, nakon njegovog izlaganja, diskutovano o situaciji na Balkanu i pitanjima stabilnosti i mira. "Moja poruka bila je da se suprotstavimo svakom urušavanju nadležnosti Srpske i da ono što su nasiljem uradili visoki predstavnici postavimo na dnevni red u BiH, kako bismo to mogli da rješavamo na pravi način", rekao je Dodik. Predavanju, koje je organizovao Balkanski klub MGIMO, a podržalo i Predstavništvo Republike Srpske u Rusiji , osim studenata prisustvovali su i profesori, te akreditovani predstavnici ambasada i
ambasadori iz regiona. Predsjednik Republike Srpske najavio je za sutra sastanke sa privrednim strukturama i predstavnicima banaka sa kojima
će razgovarati o mogućnostima saradnje Dodik je tokom posjete Ruskoj Federaciji dao i nekoliko intervjua za ruske medije.
Ja i ne kontam što se naša legenda više zajebaje i bori za nezahvalni narod,umjesto da se punim kapacitetom posveti svom profesorskom
pozivu i drži predavanja po najpoznatijim svjetskim univerzitetima i fakultetima.Koliko god uradiš za nezahvalni narod,narod uvijek sere
i hoće još neki klinac.Prijete nekakvim protestima,štrajkovima,penzioneri seru,prosvjetni radnici,željezničari,ovi,oni....
Ko ih jebe Guardiane,uhvati se katedre!
Pouzdani izvori kažu da se tokom Guardianovog referata ni muha nije mogla čuti a kraj predavanja pratio je gromoglasan aplauz prisutnih
studenata,profesora,ambasadora i ostale intelektualne kreme.Sedam puta je Guardian na bis izlazio.
Dok ne dođe snimak Guardianovog predavanja,evo jedno čuveno predavanje kolege iz Šipova!
"Platu visokog predstavnika finansira međunarodna zajednica, a ne predsjednik entiteta RS, i taj iznos je daleko manji od iznosa koji predsjednik Dodik stalno spominje. Podsjetili bismo na komentar visokog predstavnika na ovu temu: 'Ponuda gospodinu Dodiku da se zamijenimo za ukupna mjesečna primanja i dalje stoji. Tako će konačno zadovoljiti svoju radoznalost, ali bojim se, biti i razočaran. Na kraju krajeva, čak i ako bih ja, kao visoki predstavnik, radio besplatno, ništa se ne bi promijenilo', rekao je visoki predstavnik Valentin Inzko", saopšteno je za N1 iz OHR-a.
Mektiću, Mektiću....
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić tvrdi da na rušenju premijera Srbije Aleksandra Vučića svjesno rade iz kabineta Milorada Dodika, kao i da za to posjeduje i materijalne dokaze. Ove tvrdnje kasnije je negirao kabinet predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.
Mektić je u emisiji Pressing na regionalnoj televiziji N1 kazao da ima dokaze za svoje tvrdnje.