SDA-All about

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#55376 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 24/01/2021 19:33
Leverage wrote: 24/01/2021 19:21
bunk wrote: 24/01/2021 19:16 Kakvo smece od naklapanja i guslanja ....
I ti si se baš potrudio da demantuješ, sve pršti od argumenata i multimedijalnih dokaza :lol:
Da ti demantujem sta?
Kako su iz NATO-a dali rok od 48h da se vojna dejstva ka BL zaustave ili ce dejstvovat po nama?
A da demantujem cetnicku propagandu o Armiji BiH mi ne pada na pamet.
Nego kakav je ono dnevnik u havazu :lol: :lol:
yebomajku citam i ne vjerujem ,znao sam tacno o kakvim ljigama se radi ali ono...
“Izvođać radova je tužio Turističku zajednicu KS, jer nisam htio platiti 253.000 KM, u toku procesa je tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova i evo dobili smo nalaz. Sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj je procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta (ono što smo trebali i da platimo) skoro 10 puta manja od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM”
Hocemoli vjerovati ovom sudskom vjestaku ili cemo se ljutiti sto napada ranjavane?
Ili necemo o proslosti?
drndalo

#55377 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Leverage wrote: 24/01/2021 22:02 Evo, ponovo se javio Habibi, nadmašio samog sebe:

Ugledni ljekar Dragan Stevanović na udaru poznatog SDA bota: Ako šutimo, nastupit će mrak

https://klix.ba/ugledni-ljekar-dragan ... uGh3i8iBfA
Ugledni sarajevski ljekar Dragan Stevanović našao se na udaru SDA botova.

Njega je na čistu miru izvrijeđao, na najgnusniji način, Jasmin Mulahusić (Habibi, op.a.), uz Adnana Lingu, najpoznatiji aktivista SDA na društvenim mrežama.

Mulahusić je napisao da Stevanović ne može biti doktor, jer navodno nema emocije za ono što se dešava Sakibu Mahmuljinu, koji je osuđen za ratni zločin.

“Ovakav čovjek ne može bit doktor, jer je to human poziv. On ne iskazuje humanost jer nema suosjećanja za rane ovog naroda. On nije doktor jer ne liječi, već samo zagađuje javni prostor svojim otrovom i dodatno razbolijeva ovaj narod. On je zakamuflirani mrzitelj našeg identiteta i nas, ovakvih kakvi jesmo”

Stevanović je na to odgovorio. Prenijet ćemo u cijelosti njegov odgovor.

Zašto sam podijelio post Jasmina Mulahusića?

Nisam ga podijelio da se branim, nemam od čega, kada radiš po savjesti, a ne po diktatu, za sitni čar ili komfor uvijek si na pravom putu.

Nisam ni zbog vaše podrške, na kojoj sam zahvalan, podrška godi ali stvari moramo mijenjati i to je najbitnije.

Pa zašto onda?

Post pokazuje koliko smo duboko zatrovano društvo.

Na svim stranama i u svim segmentima. Duboko je ukorijenjena naša zatvorenost uma u svoj kavez, u svoje zidove, iza svojih prozora gdje nismo sposobni otvoriti prozor, pogledati iza zida, razmisliti.

I dok je takvih, a nažalost mnogo ih je, lako je nacionalnim liderima da dalje truju, zavađaju, zaglupljuju i vladaju “svojim” i pri tome se enormno bogate.

Nažalost puno je mladih, poluobrazovanih jer im bolje nismo priuštili.

A dok je neznanja, biće i tamnice uma i dovoljno tamničara.

Pa kako dalje?

Ako želimo Bosnu i Hercegovinu za sviju nas na hiljadugodišnjoj tradiciji, a samo tako možemo svi opstati na ovim prostorima bez obzira na vjere, nacije, ideologije, moramo govoriti, učiti ih svaki dan.

Ima nas mnogo razumnih,obrazovanih, poštenih, nekonformista, moramo biti glasni, svaki dan.

Ako mi ćutimo, neuki će zavladati, nastupiće mrak, nastavite se iracionalne svađe, vladari će vladati, narod bosanski izumirati i iseljavati se. Nemamo pravo na to.
Zato moramo bitiž glasni, govoriti, objašnjavati svaki dan.

Pljuvaće neuki, ostrašćeni, zavedeni, kupljeni ali neka. Govorićemo, i ponovo i ponovo.

To je dug prema Bosni i Hercegovini i svim onim živim i mrtvim koji je vole.
E cuj Habibi? I to kao poznat? Opa... Jel mu Mahmuljin kakav rod? Sumnjam. Ali sendvich sa majonezom valja zasluziti... :evil:

Nemam pojma o slucaju koji je presudjen, ali kako sin oca nacije rece da vjeruje Sudu BiH vise nego tuzilastvu, onda cemo pretpostaviti da mu je to za sta se tereti pretezno dokazano. A kao Komadant Korpusa ne moze reci s obrazom da nije imao kontrolu. Cak i da nije imao tada, nakon saznanja o tome ih je sve trebao pohapsiti ili pobiti u akciji Vojne Policije, Korpusne, a ako je trebalo i jace, traziti ispomoc ostalih Korpusa. Kada nije uradio ni to, koji klinac kukanje...?

Ja se samo mogu sjetiti moje komande, kada sam svim svojima u vodu rekao da ako nam se desi da koga zarobimo, ima da ostane ziv nakon toga, ili cu ja onoga ko dirne zarobljenog... Kako sam bio malo tankog fitilja tada, vjerovali su mi. Moji blizi mi nisu bili problem, ali prikljuceni su morali misliti da se ne isplati rizikovati. I to ne sto sam nesto zajeban, nego sto u ratu nekad dodjes na nivo da i komanda vidi “pusti budalu”, neka ga mimo njih da im je lijepo. A onda i nama lijepo bez cmarova od tamo.

I da, imao sam licne motive za to, imao sam rodbine i komsija koji su bili zarobljavani u ratu, i znao sam da je vazno imati zivog za zamjenu ako je to ikako moguce.
Leverage

#55378 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Bio je onaj klip od prije 10-ak dana gdje se taj obraća onom Peziću sa "habibi" :lol:
uglavnomja

#55379 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Šta znači HABIBI?

» Habibi • arapski (često arapsko ime) izmeđuostalog znači i miljenik, voljeni, ljubljeni. Doslovno značenje bi bilo: moj voljeni, moj ljubljeni. Znači ukratko, Habibi je ljubavi na arapskom.

zrace ljubavlju :D
Dangubic

#55380 Re: SDA-All about

Post by Dangubic »

JThomas wrote: 24/01/2021 16:08 :( tolika negativna energija prema sda, sve samo da se ona zbaci sa vlasti... :( a oni opet tako širokogrudo i velikodušno nude ruku pomirenja onima koji rovare i razjedinjuju...
Bakir i SDA su izdajnici.

https://balkans.aljazeera.net/teme/2020 ... ra-odstete
sumirprimus

#55381 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ko je ovaj botus, da on odlucujuje ko je doktor a ko nije, ko je covjek a ko nije? kakva je ovo sovinisticka prozivka? jel to tta borba za drzavu sto sda propagira?
jel na to kuca petrovica, pardon izetbegovica spala, da ovako proziva ljude putm svojih sendvic botova, polusvijeta, mracnjaka?
ko je on da prica o necijem identitetu i kolektivitetu, jel mracnjaku jedan? nazad u sumu.
Veigar

#55382 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

drug_profi wrote: 24/01/2021 19:12 Ti fakat ne mozes da povezes siru sliku?
Aliju su iz SANU napravili. Bosna je bila jako teska za razvaliti. Morala se otrovati. Srbi i Hrvati su moralu biti uplaseni, a muslimani ubijani da bi rat bio moguc.
Bošnjaci drug Bošnjaci, izborili smo se za to ime i nemoj da nas omalovažavaš s izrazom muslimani, možda tebi smeta naziv Bošnjak iz nekog razloga al to opet ne umanjuje činjenicu da smo se konačno izborili da nam se vrati naš stari naziv i više ga nećemo napustiti koliko god nekome smetalo. I samo mi nemoj floskula tipa tako ste se zvali u Jugoslaviji, nismo se mi tako zvali, nego su nas i tada htjeli pomnožiti s nulom određene nacionalne politike unutar Jugoslavije. Tako da molim te nemoj. Nema smisla.
Better Man

#55383 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Veigar wrote: 25/01/2021 08:36
Aliju su iz SANU napravili. Bosna je bila jako teska za razvaliti. Morala se otrovati. Srbi i Hrvati su moralu biti uplaseni, a muslimani ubijani da bi rat bio moguc.
Bošnjaci drug Bošnjaci, izborili smo se za to ime i nemoj da nas omalovažavaš s izrazom muslimani, možda tebi smeta naziv Bošnjak iz nekog razloga al to opet ne umanjuje činjenicu da smo se konačno izborili da nam se vrati naš stari naziv i više ga nećemo napustiti koliko god nekome smetalo. I samo mi nemoj floskula tipa tako ste se zvali u Jugoslaviji, nismo se mi tako zvali, nego su nas i tada htjeli pomnožiti s nulom određene nacionalne politike unutar Jugoslavije. Tako da molim te nemoj. Nema smisla.
Naziv Bošnjaci bi imao smisla da Alija i kompanija pod tim nisu mislili isključivo na muslimane. Ti se zovi Bošnjakom, ali ja neću. Ja sam Bosanac.
drug_profi

#55384 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ne smeta meni da se Bošnjaci zovu kako hoće. Ali ovdje o tome nije riječ.
Ovdje govorim o muslimanima jer je fokus neprijatelja bio na polarizaciji preko religije.
Nije Alija bio dovoljno opasan kao Bošnjak, već kao musliman. Nisu Srbe i Hrvate prepadali sa Mladim Bošnjacima, nego sa Mladim muslimanima.
Nisu šljam svoga naroda slali da na pravdi boga ubija Bošnjake već muslimane, bili oni Turci, Bošnjaci, Albanci, svejedno... jer je vjera bila distinkcija za to ko je neprijatelj.
Veigar

#55385 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

Better Man wrote: 25/01/2021 09:18
Naziv Bošnjaci bi imao smisla da Alija i kompanija pod tim nisu mislili isključivo na muslimane. Ti se zovi Bošnjakom, ali ja neću. Ja sam Bosanac.
Zovi ti sebe kako hoćeš, nemam ja problem sa tim. :kiss:

On nije reko ja musliman nego je rekao oni muslimani ili kako već, nije koristio ličnu zamjenicu. Možda je on musliman i to je meni OK ako hoće tako da se zove, ali velika većina Bošnjaka je 2013 i konačno stavila tačku na I povodom nacionalnog naziva. To što srbijanska i hrvatska nacionalna politika bukvalno kradu ljude iz BiH je opet za neku drugu raspravu.
uglavnomja

#55386 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

:thumbup:

+1

i ovim je zabetonirana podjela bosne na 3 narode. ukinuo bosance, stavio ih u ostale ... a sve hinjski, u ratu, bez struje i tv ... na nekoj cudnoj sjednici kad su (tako kazu) dosli sda klimoglavci iz selendri u opkoljeno sarajevo i glasali, a nijedna granata nije pala
Veigar

#55387 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

uglavnomja wrote: 25/01/2021 10:11

+1

i ovim je zabetonirana podjela bosne na 3 narode. ukinuo bosance, stavio ih u ostale ... a sve hinjski, u ratu, bez struje i tv ... na nekoj cudnoj sjednici kad su (tako kazu) dosli sda klimoglavci iz selendri u opkoljeno sarajevo i glasali, a nijedna granata nije pala
A ko to brani pravoslavcima i katolicima ili agnosticima ili ateistima da se nazivaju Bošnjaci? Plus podjela Bosne je zabetonirana još prilikom uspostave prve Jugoslavije, samo su vazda Bošnjaci bili problem jer se nisu željeli prikloniti ni lijevo ni desno, neki jesu ali većina nije a i većina ovih što jesu su to uradili iz ličnih interesa. naravno bitno je uvijek Bošnjake optužiti da su oni krivi za sve i svašta jer je tako valjda lakše. ALija ko Alija je imao milion grešaka, ali sa nazivom Bošnjak je pogodio u tačno tamo gdje treba, i dan danas se Srbija i Hrvatska trude da omalovaže i negiraju naziv Bošnjak, Srbija pogotovo, to dovoljno govori koliko im sam naziv smeta i da je Alija u stvari tu bio u pravu. Na kraju krajeva imate Srpskih i Hrvatskih muslimana, ne vidim razlog zašto ne bi bilo pravoslavnih ili katoličkih Bošnjaka.
uglavnomja

#55388 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

svasta ti ne vidis
Veigar

#55389 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

uglavnomja wrote: 25/01/2021 10:49 svasta ti ne vidis
Pokušaj da me ubijediš da sam u krivu, međutim istorija je ipak na mojoj strani povodom ovog pitanja. ;)
Blixen

#55390 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

uglavnomja wrote: 25/01/2021 10:11

+1

+1
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55391 Re: SDA-All about

Post by pici »

dze vakcina :?
Veigar

#55392 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

pici wrote: 25/01/2021 11:06 dze vakcina :?
Moraš dobro zaviriti u respiratore, čitavo vrijeme su vakcine tu skrivene bile, vidiš da je Fadil bio uvijek korak ispred al ga zajebaše njegovi na kraju, nisu prepoznali tu viziju budućnosti. E stvarno se vama ovdje na forumu sve mora crtat.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pici

#55393 Re: SDA-All about

Post by pici »

Veigar wrote: 25/01/2021 11:09
Moraš dobro zaviriti u respiratore, čitavo vrijeme su vakcine tu skrivene bile, vidiš da je Fadil bio uvijek korak ispred al ga zajebaše njegovi na kraju, nisu prepoznali tu viziju budućnosti. E stvarno se vama ovdje na forumu sve mora crtat.
jel fOdilj ko musliman podljeze šerijatskom zakonu da mu sudimo po šerijatu...
Veigar

#55394 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

pici wrote: 25/01/2021 11:12
Veigar wrote: 25/01/2021 11:09
jel fOdilj ko musliman podljeze šerijatskom zakonu da mu sudimo po šerijatu...
Da je u nas šerijat na snazi, 95% SDA članova bi hodala bez ruku.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#55395 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Veigar wrote: 25/01/2021 10:54
Pokušaj da me ubijediš da sam u krivu, međutim istorija je ipak na mojoj strani povodom ovog pitanja. ;)
na stranu sto je to istorija o kojoj si citao i slusao iz jednog izvora, za razliku od nas koji smo je (pre)zivjeli

a cinjenice kazu: ovim dijelom zemlje vlada sin lika koji je sve to zamislio i ostavrio (zajedno sa najvecim lopovom medju lopovima eks rejsom i zatvorskom bratijom), sa klikama i minderima, debili, idioti, glupani ... koji su pokrali para da se dubai mogao izgraditi, i dan danas iz ociju kradu

svi oni imaju obezbijedjene cukununuke, a narod se pati i/li bjezi iz zemlje

a ti ih brani, patriotizam blabla bosnjakizam ...
Veigar

#55396 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

uglavnomja wrote: 25/01/2021 11:15
Veigar wrote: 25/01/2021 10:54
na stranu sto je to istorija o kojoj si citao i slusao iz jednog izvora, za razliku od nas koji smo je (pre)zivjeli

a cinjenice kazu: ovim dijelom zemlje vlada sin lika koji je sve to zamislio i ostavrio (zajedno sa najvecim lopovom medju lopovima eks rejsom i zatvorskom bratijom), sa klikama i minderima, debili, idioti, glupani ... koji su pokrali para da se dubai mogao izgraditi, i dan danas iz ociju kradu

svi oni imaju obezbijedjene cukununuke, a narod se pati i/li bjezi iz zemlje

a ti ih brani, patriotizam blabla bosnjakizam ...
Pa nije ti naziv Bošnjak kriv za ovo što govoriš, čak šta više tačno si dijagnosticirao šta je problem, ne kontam šta želiš sada reći? Zato što se zovemo Bošnjaci mi glasamo za Bakira ili...? WTF?
pici

#55397 Re: SDA-All about

Post by pici »

nacija: sdO... vjera: novac... jezik: uHljebski...
Point.

#55398 Re: SDA-All about

Post by Point. »

Zivis u zabludi, samo to mogu reci. Jedno ne iskljucuje drugo.
pici

#55399 Re: SDA-All about

Post by pici »

katolici s dvojnim drzavljanstvom odu za lijepu nasHu i vakcinisu se, pravoslavci u maticu samo kazu pomoz bog i vakcina legne... sta s muslimanima, dze su braca iz male azije i jos blizeg istoka... sta sultan čeka... dze vakcina???

dze prva hanuma da nam naljepi bilbord kako zdravstvo je herojsko, jel bOkir uzeo dividendu jutroske... sta se čeka, dze vakcina???
Veigar

#55400 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

pici wrote: 25/01/2021 11:30 katolici s dvojnim drzavljanstvom odu za lijepu nasHu i vakcinisu se, pravoslavci u maticu samo kazu pomoz bog i vakcina legne... sta s muslimanima, dze su braca iz male azije i jos blizeg istoka... sta sultan čeka... dze vakcina???

dze prva hanuma da nam naljepi bilbord kako zdravstvo je herojsko, jel bOkir uzeo dividendu jutroske... sta se čeka, dze vakcina???
Ja koliko sam upoznaat sa dešavanjima u svijetu i muslimani se vakcinišu na sve strane, bilo je kao nekog pomena o sastavu vakcine, kao ima neke svinjske sastojke, al to je brzo opovrgnuto činjenicom da je kao lijek muslimanima dozvoljeno jesti i piti sve pa tako i svinjetinu. To je što ja znam. :)
Post Reply