SDP

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55376 Re: SDP

Post by pici »

neka vas na SPIDU... sad ce to JAzlaJA uzet u svoje ruke ko onomade pa rasČerat ove pobunjene na goli otok a četničku NS poslat nazad uz vraca u vojkovice... i onda u KS napokom mubarek dani... selam :bih:
kluz franjo

#55377 Re: SDP

Post by kluz franjo »

malakh wrote:ljudi još prije tri mjeseca sve prognozirali i pogodili i između redova poslali poruku sdpu da se klone šćepe.
...
Meni je potpuno logično, legitimno i prihvatljivo da DF i ŽK potvrdu svoje političke argumentacije pronalaze u piskaranju Slobodne Bosne.
To ja taj koncept kojem i pripadaju.
Samo ne znam, da li je ovaj D.H. isti D.H. koji je prije par dana ono "okupljanje na SPID-u" okarakterisao kao:
Kako sebe uskrsnuti nakon što odradiš aferu reket, upropastiš ljevicu i završiš s debaklom na izborima? Tako što 5 godina kasnije okupiš ovog što ima stranku jednog lica, izborne gubitnike i vlastohlepnike pa ih po običaju đuture prevedeš žedne preko vode.
i napisao
Ako DF i GS uđu u novi politički tal s Lagudmžijom, najvećom postdejtonskom štetočinom, likom sumnjičenim za višemilionski kriminal koji je u zamjenu za funkciju MVP-a Dodiku isporučio izdajnički zakon o prebivalištu, zaslužuju da ih se pomnoži s nulom. Trajno.
JThomas

#55378 Re: SDP

Post by JThomas »

jedini kriterij i jedina razlika između sjaja i očaja, kao i na forumu, jeste spremnost na saradnju sa sda. sve ostalo je šuplja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55379 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:jedini kriterij i jedina razlika između sjaja i očaja, kao i na forumu, jeste spremnost na saradnju sa sda. sve ostalo je šuplja.
Nisam za SDA ali kad vidim ove koji ih kritikuju...
JThomas

#55380 Re: SDP

Post by JThomas »

od slučajnog prolaznika i prvog reketa države do "ipak kad vidim ove druge..."
Prpa.ba

#55381 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Covjek preuzeo odgovornost, a vi ne razumijete siri kontekst i realnost politike. A realnost je da ce glasaci kazniti SDP zato sto je pozvao SBB u vlast bez SDA a SBB odlucio sa SDA. :lol:

EDIT: iako je Tihic rahmetli, njegova logika prosijava kroz sve sto SDA i SPID-ovci rade. "Sta je alternativa?" zapitati ce se pitaoci vrli, a na svaki odgovor ce uzvratiti pokudom alternative. :lol:
kluz franjo

#55382 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Glasači će kazniti SDP, jer su DF, SBB, SP, DNS i HDZ '90 odlučili biti čučavci kraj tronošca!
GandalfSivi

#55383 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

nemampojma0 wrote:
GandalfSivi wrote:
Ima li kakvih izbora u DF-u? A cekaj, stranka se zove po jednom liku :lol:

I onda dodje ovdje i prosipa ovakva pitanja za jedinu stranku gdje kompletno clanstvo odlucuje, cirkus...
Joj djecije ti price :lol:
Stranka se ne zove ni po kome, informisi se ;-) DF je kostala njegova predemokraticnost, data sva sloboda lokalnom nivou stranke i kod unutarstranackih i kod lokalnih izbora, al prava demokraticnost.
Ovo u SDP je samo privid demokratskog izbrnog procesa, stari moj. Znam jednu opstinu gdje na spisku clanova SDP-a ima 600 ljudi, a na izborima dobiju 70tak glasova. I kaze mi tip, ja dobijem 600 listica za stranacke izbore, sjedem i dogovorim kome cu da dam i nas trojica popunimo sve. Demokratski proces rekosmo? :zzzz:
Ja ba, ne zove se stranka Zeljko Komsic, tako se zove samo kad su izbori, ovo ostalo je DF. Sto se SDP-a tice, ja ti pricam o zvanicno uspostavljenoj proceduri, koja je zvjezdanim godinama ispred bilo koje druge stranke u BiH, ti mi odgovaras kako “ti znas”, ono u fazonu “pric’o mi jaran jarane”. Neozbiljno je uopste ulaziti u polemiku sa tim neoborivim argumentom :run:
Prpa.ba

#55384 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

A i oni rijetki koji bi ipak da stranka koja je rekla da nece sa ovakvom SDA u vlast ne ide sa ovakvom SDA u vlast, eh oni ce odustati jer Nerko Trenerko i okupljeni poltroni i amateri nisu ni do koljena Lagumdziji i Komsicima. Istovremeno ce konstatovati jazuk za Lagumdziju, mogao je biti novi Alija ali nije htio. Mozda sad kad u SPID varijanti kada place za Bosnom, mozda vrijedi dati mu novu sansu. :D :lol:
JThomas

#55385 Re: SDP

Post by JThomas »

pa za naše standarde, haman da jeste izigravanje izborne volje ispuniti obećanje :mrgreen:
Banksy

#55386 Re: SDP

Post by Banksy »

JThomas wrote:
jedini kriterij i jedina razlika između sjaja i očaja, kao i na forumu, jeste spremnost na saradnju sa sda. sve ostalo je šuplja.
Ukratko.
drug_profi

#55387 Re: SDP

Post by drug_profi »

Neznam, nekako me impresioniraju logicke konstrukcije simpatizera patriotskog bloka. Posebice ovog "gradjanskog" krila.
Zadivljujuce zaista.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#55388 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

drug_profi wrote:Neznam, nekako me impresioniraju logicke konstrukcije simpatizera patriotskog bloka. Posebice ovog "gradjanskog" krila.
Zadivljujuce zaista.
Zasto navodnici?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#55389 Re: SDP

Post by malakh »

kluz franjo wrote:
malakh wrote:ljudi još prije tri mjeseca sve prognozirali i pogodili i između redova poslali poruku sdpu da se klone šćepe.
...
Meni je potpuno logično, legitimno i prihvatljivo da DF i ŽK potvrdu svoje političke argumentacije pronalaze u piskaranju Slobodne Bosne.
To ja taj koncept kojem i pripadaju.
Samo ne znam, da li je ovaj D.H. isti D.H. koji je prije par dana ono "okupljanje na SPID-u" okarakterisao kao:
Kako sebe uskrsnuti nakon što odradiš aferu reket, upropastiš ljevicu i završiš s debaklom na izborima? Tako što 5 godina kasnije okupiš ovog što ima stranku jednog lica, izborne gubitnike i vlastohlepnike pa ih po običaju đuture prevedeš žedne preko vode.
i napisao
Ako DF i GS uđu u novi politički tal s Lagudmžijom, najvećom postdejtonskom štetočinom, likom sumnjičenim za višemilionski kriminal koji je u zamjenu za funkciju MVP-a Dodiku isporučio izdajnički zakon o prebivalištu, zaslužuju da ih se pomnoži s nulom. Trajno.
njihova pristrasnost ili ne pristrasnost pojedincima ili nekoj političkoj partiji uopće ne umanjuje niti diskreditira činjenicu da su u ovom slučaju doista bili u pravu. ljudi su, još prije tri mjeseca ukazali sdpu da su marioneta koja će fahru na velika vrata uvući u vlast, a oni su izgleda shvatili kao atak na dobre političko-prijateljske odnose između sdpa i fahre. na kraju se ispostavilo da je fahro iskoristio sdp i samo ih šutnuo.

za razliku od mnogih, ja ne vršim takvu klasifikaciju medija. ako se članak ispostavi točnim i ako je realno ono što se piše u istom, zašto onda vršiti diskreditaciju?

da li je to taj d.h. ili nije, ne znam, ali je činjenica da je u oba teksta u potpunosti u pravu.
putokaz1

#55390 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Borba oko prijestolja treje
Nekšić/SDA/,Delić /PDA/ ili Pudarić SBB a vi Forumaši spominjete TirosauraRex tj Zlaju
Dajte pričajte ko je gori
Nermin ili Naš nekad Tito sad Kukin Edo i Sveto ili je za vas sve riješeno
Nermin Nikšić ostaje prezident već poznato
Koliko se sad vrijeđa Delić udara po Nikšiću,po Bećireviću,po Imamoviću,po dojučerašnjem bratu Vojinu,da samo vidite komentare
Odjednom se pojaviše Stanari 25 Maja u Tuzli,odjednom zapošljavanje brata u Elekrodistibicuju,odjednom je KUKO bolji od svih onih koji su protiv Delića
Delić će izgleda i preko mrtvih željeti da pobjedi,da bi ušao u vlast s KUKOM, oni će tražit i novu stranku formirat samo da Šiljo/Seljober iz Sapne/ ostane predsjednik skupštine TK
Stvarno je Delić fenomen od POZITIVCA do novog gospodara podzemlja
Malo pretjerujem ali u revoltu sam,iznenađen
kluz franjo

#55391 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Nema nikakve sumnje da će, kao vješt pregovarač, Radončić u zamjenu za bolju ponudu, tj. bolje i više funkcije, biti spreman ući u vladajući aranžman i na kantonalnim nivoima, zbog čega postaje sve izvjesnije da je, uz izvjesni izlazak DF-a i moguće prebjege, i pad Vlade Kantona Sarajevo samo pitanje dana. Tako će Bh. blok i pored velikog povjerenja koje je dobio od glasača postati marginalna opozicija na svim nivoima.

(D.H.)
Dobri i mudri ovi prognoSeri...
K'o onaj moj komšija sa kišom...
mrgreen

#55392 Re: SDP

Post by mrgreen »

Nakon odgledanog videa sa grobarom vraćam se isključivo praćenju politike u Vesterosu.
cvrčak_na_hedonizmu

#55393 Re: SDP

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

mrgreen wrote:Nakon odgledanog videa sa grobarom vraćam se isključivo praćenju politike u Vesterosu.
Pa i nije kakva sreca, ostale jos dvije epizode, a i zasrali su pricu da valja :D
JThomas

#55394 Re: SDP

Post by JThomas »

nažalost ovdje je ostalo više, a nama se o glavi radi...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#55395 Re: SDP

Post by malakh »

kluz franjo wrote: Dobri i mudri ovi prognoSeri...
K'o onaj moj komšija sa kišom...
pazi sad ovo. od cca 100 javnih firmi i institucija u kantonu sarajevo, u svega njih desetak je smijenjeno staro (citaj sda, bps i boss) rukovodstvo. od tih desetak najaktivniji su bilo sbb i df koji najavljuju ulazak u vlast sa sda.

dakle ova vlada nije ucinila nista da sdau oteza njihovu smjenu, a sto je fascinanto da za nakon 5 mjeseci nisu bili u stanju smijeniti nikoga.

tako da i u narednih pola godine ne dodje do smjene ove vlade, ista nece biti u stanju otezati povratak sda.
Last edited by malakh on 12/05/2019 20:03, edited 1 time in total.
nemampojma0

#55396 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

GandalfSivi wrote:
nemampojma0 wrote:
GandalfSivi wrote:

Ja ba, ne zove se stranka Zeljko Komsic, tako se zove samo kad su izbori, ovo ostalo je DF. Sto se SDP-a tice, ja ti pricam o zvanicno uspostavljenoj proceduri, koja je zvjezdanim godinama ispred bilo koje druge stranke u BiH, ti mi odgovaras kako “ti znas”, ono u fazonu “pric’o mi jaran jarane”. Neozbiljno je uopste ulaziti u polemiku sa tim neoborivim argumentom :run:
Zvanični naziv stranke vec 4 godine je DF, bez bilo cijeg imena.
Nije mi pricao jaran, nego predsjednik te opcinske organizacije.
A da te pitam, jel ti stvarno vjerujes u te procedure ili ih ono samo spominjes kao dokaz demokraticnosti kad vec nema sta drugo demokraticno?
Izbori u drzavi se kradu, a et u stranci ne kradu...ma daj :lol:
Problematicna bila nominacija kandidata, a sta ce tek biti u izbornom procesu...nekako mi sve sluti na Kongres SDA 2014.
JThomas

#55397 Re: SDP

Post by JThomas »

a nezvanični sa nastavkom - sda pobjeđuje...
mrgreen

#55398 Re: SDP

Post by mrgreen »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
mrgreen wrote:Nakon odgledanog videa sa grobarom vraćam se isključivo praćenju politike u Vesterosu.
Pa i nije kakva sreca, ostale jos dvije epizode, a i zasrali su pricu da valja :D
Onda sve ispočetka. Bolje nego ovo.

Kad god čujem o četveronožnom trohastalu umrem. Pa ono pred kraj ne zna se ko je više puko od njih dvojice. Samo im je falila termoelektrana bez dimnjaka...
mrgreen

#55399 Re: SDP

Post by mrgreen »

Zvanični naziv Hitlerove partije bio je "Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija". Ni riječi o Hitleru ni istrebljenju Jevreja.
nemampojma0

#55400 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

mrgreen wrote:Zvanični naziv Hitlerove partije bio je "Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija". Ni riječi o Hitleru ni istrebljenju Jevreja.
I ti i onaj JThomas upadate k'o padobranci, samo da ispljunete svoj jed. Hajd da to i razumijem, ko gubi ima pravo da se ljuti. Al ovo tvoje poredjenje s nacistima je izvan svih okvira, mizerno u svakom slucaju.
Ta sdpovska iskljucivost ce uvijek biti smetnja da postanete ozbiljna stranka, al to je vas problem.
Post Reply