BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#55351 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

sencobih wrote:
Velkoski wrote:Bit će normalno i neće se niko žaliti kada se bude moglo NORMALNO zaposliti u BH Telecomu. Možemo se i praviti ludi te tvrditi da su tu svi došli jer su kvalifikovani za posao.
U kojoj se to firmi u BiH može NORMALNO zaposliti? Bilo da je javna ,ili privatna. Toliko ima radne snage na lageru da i za posao "smećara" u komunalnom ( čast ljudima koji rade taj posao, bez uvrede ikakve) treba štela. Jedino u Goraždu u preventu primaju radnike, čak iz Foče, Trebinja i drugih mjesta dolaze da rade, jes da je za pet stoja, dva dana slobodno mjesečno, ali već smo utvrdili da je to dobra plata i da su uslovi sasvim ok.
Niko ne ovdje ne konta da svugdje treba stela, sto je u inostranstvu naziv preporuka, ali kod nas je najveci problem sto se svugdje u svakoj firmi zaposljavaju podobni a slabo sposobni.

A spin sto se pise da radnici telecoma imaju ovo ili ono, pa sindikat se izborio za to, sto se i ostali radnici drugih firmi ne izbore za bolje plate i bolje uslove rada, kod nas se suti i gleda kako je kod drugoga.
Muhamed Đakmić

#55352 Re: BHTelecom All About

Post by Muhamed Đakmić »

Samo je u Bosni štela jednako preporuka :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#55353 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Muhamed Đakmić wrote:Samo je u Bosni štela jednako preporuka :D
Opravdaše ljudi korupciju dok si rek'o BH Telecom. :mrgreen:

Izborili se u sektoru telekomunikacija, još firma s praktično nacionalnim predznakom... Ne znam evo, treba im neku nagradu udijeliti.
sencobih

#55354 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Velkoski wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Samo je u Bosni štela jednako preporuka :D
Opravdaše ljudi korupciju dok si rek'o BH Telecom. :mrgreen:

Izborili se u sektoru telekomunikacija, još firma s praktično nacionalnim predznakom... Ne znam evo, treba im neku nagradu udijeliti.
Danas svako moze napraviti nekakav portal i pisati po narudzbama bez ikakve odgovornosti .Prelazak onog Arapovića iz CCI u SBB je slag na tortu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#55355 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Pa danas svako sebi može kupiti i posao, očigledno. Možda vam postanem kolega ako odustanem od ulaganja u dionice iako nemam kvalifikacije, ali nema ni pola Telecoma tako da je to valjda ok :hm:

Arapović ne znam ko je, ne pratim politiku toliko ekstremno. :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#55356 Re: BHTelecom All About

Post by Muhamed Đakmić »

Kakve veze imaju Arapovići i portali sa tim to će Telecom sa svojom politikom sam sebe na prosjački štap stjerati? :D
Dosadno mii

#55357 Re: BHTelecom All About

Post by Dosadno mii »

kakaljin wrote:
sencobih wrote:
Velkoski wrote:Bit će normalno i neće se niko žaliti kada se bude moglo NORMALNO zaposliti u BH Telecomu. Možemo se i praviti ludi te tvrditi da su tu svi došli jer su kvalifikovani za posao.
U kojoj se to firmi u BiH može NORMALNO zaposliti? Bilo da je javna ,ili privatna. Toliko ima radne snage na lageru da i za posao "smećara" u komunalnom ( čast ljudima koji rade taj posao, bez uvrede ikakve) treba štela. Jedino u Goraždu u preventu primaju radnike, čak iz Foče, Trebinja i drugih mjesta dolaze da rade, jes da je za pet stoja, dva dana slobodno mjesečno, ali već smo utvrdili da je to dobra plata i da su uslovi sasvim ok.
Niko ne ovdje ne konta da svugdje treba stela, sto je u inostranstvu naziv preporuka, ali kod nas je najveci problem sto se svugdje u svakoj firmi zaposljavaju podobni a slabo sposobni.

A spin sto se pise da radnici telecoma imaju ovo ili ono, pa sindikat se izborio za to, sto se i ostali radnici drugih firmi ne izbore za bolje plate i bolje uslove rada, kod nas se suti i gleda kako je kod drugoga.
Kod nas je stela tzv.preporuka 20 000 BAM i to moras naci kome da das.
sencobih

#55358 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Muhamed Đakmić wrote:Kakve veze imaju Arapovići i portali sa tim to će Telecom sa svojom politikom sam sebe na prosjački štap stjerati? :D
Ima veze jer pise svako sta hoće, ko garantuje da je istina bilo sta od ovoga , ili da nije "malo uljepšano" ? Arapović me odusevljavao izvještajima o svemu i svačemu da bi na kraju zaradio radno mjesto kod istih o kojima je izvjestavao
Qler

#55359 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Meni je drago sto u telecomu imaju sve ove benificije, da se hoće svi izboriti za to bio bi najsretniji, ali jebi ga.. meni je problem sto se zapošljava po stranačkoj vezi, i što je telecomu najveći konkurent telemach, a ne može se podesiti sta ima i sa čime je krenuo Telecom a sa čime telemach... Njihova bahatost je proveo pa meni kažu ako uzmete nas radite sa bhtelecomom, reko ne ako vas izaberemo vi radite sa nama, mi smo vama referenca. A dali ponudu 1000KM vise od drugog za internet... I kontaju da su ko konkurentni....
kloniran

#55360 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

Cossack wrote: Za to su iskljucivo ultrasi krivi. Ne preci na pretplatu sa akcijom koja je trenutno u toku nema nikakvog smisla. Ja imam Mini15 i apsolutno mi ne treba veci paket jer imam ono najbitnije, mobilni internet 24/7.
Zasto bi neko isao na pretplatu ako to ne zeli, neko jednostavno ne zeli, zar je to tesko shvatiti?
Zasto se time opravdava javasluk telekoma i cista otimacina, cuj pređi na pretplatu.
Meni jedino nije jasan narod koji to trpi radi nekog patriotizma, trenutno imaju najgoru uslugu za najvecu cijenu, bar sto se tice ultre.

BH Telecom treba da promjeni slogan iz idemo prvi dajemo vise u
idemo prvi guzimo svoje najvise :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#55361 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Svi znaju da se preko stele moze u telekom,ali niko da upadne tamo :D
Sta cekate,20 000 gurnite u djep,razglasite pricu da placate za posao u Telekomu i upadajte. Godinu radite djaba,a onda lagano do penzije uzivate. Mozda bude i otpremnina,imat cete sl dan za krecenje i sl.
Svi bi da jebu,ali da ne udje :D
kloniran

#55362 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

Dzaba i 20 milja ako je losa iskaznica 8-)
Dosadno mii

#55363 Re: BHTelecom All About

Post by Dosadno mii »

mali_milojica wrote:Svi znaju da se preko stele moze u telekom,ali niko da upadne tamo :D
Sta cekate,20 000 gurnite u djep,razglasite pricu da placate za posao u Telekomu i upadajte. Godinu radite djaba,a onda lagano do penzije uzivate. Mozda bude i otpremnina,imat cete sl dan za krecenje i sl.
Zato sto ima druga skupina ljudi koji hoce van bosne
A ima i ljudi koji bi da nesto rade a ne da se vrte na stolici 8h dnevno
mali_milojica

#55364 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Dosadno mii wrote:
mali_milojica wrote:Svi znaju da se preko stele moze u telekom,ali niko da upadne tamo :D
Zato sto ima druga skupina ljudi koji hoce van bosne
A ima i ljudi koji bi da nesto rade a ne da se vrte na stolici 8h dnevno
Ko hoce da ide van,neka ide,niko ga ne drzi.
Ovi sto hoce da rade,neka rade za 500-1000-5000 KM.
Ko hoce da sjedi,ako misli da se u BHTelecomu samo sjedi,neka da pare kome treba i nek uziva. Jednostavno.
kloniran wrote:Dzaba i 20 milja ako je losa iskaznica 8-)
Iskaznica ne kosta puno,nije valjda ona problem. Izvadi se za dan.
Charuga
Globalni moderator

#55365 Re: BHTelecom All About

Post by Charuga »

Spektakl wrote:Privilegije za koje se plaše u BH Telecomu: Naknade za školovanje djece, otpremine do 100.000 KM..

https://www.klix.ba/biznis/privreda/pri ... /180128057
Ima tu dosta stvari tačnih sa pogrešnim poređenjima, ali i onih koje nisu tačne.

Samo se pitam ima li neko da može povjerovati u ovaj dio teksta:
Pored toga postoje i naknade za školovanje djece
:shock: :mrgreen:
sencobih

#55366 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

kloniran wrote:
Cossack wrote: Za to su iskljucivo ultrasi krivi. Ne preci na pretplatu sa akcijom koja je trenutno u toku nema nikakvog smisla. Ja imam Mini15 i apsolutno mi ne treba veci paket jer imam ono najbitnije, mobilni internet 24/7.
Zasto bi neko isao na pretplatu ako to ne zeli, neko jednostavno ne zeli, zar je to tesko shvatiti?
Zasto se time opravdava javasluk telekoma i cista otimacina, cuj pređi na pretplatu.
Meni jedino nije jasan narod koji to trpi radi nekog patriotizma, trenutno imaju najgoru uslugu za najvecu cijenu, bar sto se tice ultre.

BH Telecom treba da promjeni slogan iz idemo prvi dajemo vise u
idemo prvi guzimo svoje najvise :lol:
Milion i po korisnika mobilne ili pola svih korisnika mobilne u BIH se ne slaže s tvojom konstatacijom
thekupus

#55367 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

sencobih wrote:
Milion i po korisnika mobilne ili pola svih korisnika mobilne u BIH se ne slaže s tvojom konstatacijom
Kojom si metodom radio anketu?
kakaljin

#55368 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

thekupus wrote:
sencobih wrote:
Potrudi se i na internetu nadji koliko koji mobini operater u BiH ima korisnika
sencobih

#55369 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

thekupus wrote:
sencobih wrote:
Nisam ja nego RAK krajem godine objavi tabelu, meni se cini da je zadnji put oko 47% mobilne bilo na telekomu, valjda to nešto govori
thekupus

#55370 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

sencobih wrote:
thekupus wrote:
sencobih wrote:
Nisam ja nego RAK krajem godine objavi tabelu, meni se cini da je zadnji put oko 47% mobilne bilo na telekomu, valjda to nešto govori
Nisam pitao kako si odredio broj korisnika, vec kako si odredio da se ne slazu?
mali_milojica

#55371 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Pa ne drzi ih niko puskom da moraju biti na Ultra :-)
Jedino ako si mazohista pa ces koristiti nesto sto ne zelis.
zippoo87

#55372 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Charuga wrote:
Spektakl wrote:Privilegije za koje se plaše u BH Telecomu: Naknade za školovanje djece, otpremine do 100.000 KM..

https://www.klix.ba/biznis/privreda/pri ... /180128057
Ima tu dosta stvari tačnih sa pogrešnim poređenjima, ali i onih koje nisu tačne.

Samo se pitam ima li neko da može povjerovati u ovaj dio teksta:
Pored toga postoje i naknade za školovanje djece
:shock: :mrgreen:
ovaj clanak na klixu je bas amaterski napisan...izgleda opet novajlija pisao :D
nego,ovo oko "naknade za skolovanje"...mozda imaju socijalnu kartu zaposlenih,pa daju nesto sitno para za djecu
ovu praksu ima jos firmi,znam i neke privatne koje dodaju na platu za dijete...nije puno ali dodaju
Charuga
Globalni moderator

#55373 Re: BHTelecom All About

Post by Charuga »

Ma nema 100%, kakvo crno stipendiranje djece.
Vidal89

#55374 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Imam aktiviran automatski dokup neta 1GB svaki mjesec, danas mi dolazi sms da sam dostigao limit potrosnje. Provjerim stanje pootrosnje kad ono 1GB tacno, pa se pitam a gdje je onaj net sto je ukljucen u moj paket????

Nije valjda da su mi to ukinuli
sencobih

#55375 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Mizda daju djeci paketiće za novu godinu, bolesni gadovi :mrgreen: :mrgreen:
Locked