Nema tu 2 metra...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
noviclan
#55352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali ima spavaca soba/dnevni boravak
- O'zone
- Globalni moderator
#55353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imaš prvi ovaj podzid gdje je zapeo pa onda padinu i opet još jedan podzid i dvorište ovih lamela
-
bitangeIprinceze
#55354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
noviclan
- drug_profi
#55356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je ovo tacno, onda je mali Tanovic izuzetno sretno, zilavo i snazno stvorenje.splinter wrote: ↑10/03/2022 15:00 "Navodno brzina vozila bila 130km/h:
Spahović još dva mjeseca u zatvoru"
https://cutt.ly/iADlqfm
A druga stvar, drago mi je da pravna drzava koristi svoj aparat, pa makar i kad je motivirana poznatim roditeljem.
Da je srece za svakog bi se isto ovako potrudila, pa bi BiH za cas postala nalik Drzavi.
-
noviclan
#55357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobar neki vijestaC, da se kretalo vozilo 70km/h i da je poceo kociti sa onom zvijeri momak bi se ugruhao, ali ocigledno da je vijestaC uzeo cifru i obzirom kako ga je udario sa neke 1xx brzine koceci ga je udario sa 70
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#55358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mora da mu je Gušo, profi futsaler, provlačio lopte kroz noge na terminima i Mehmedaliji dodijalo da mu se smiju
- drag_gost
#55359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na stupu saobracajna nesreca..
Crveni taksi i bijeli seat cini mi se. Seat na krovu... zastoj je veliki, prema gradu.
Crveni taksi i bijeli seat cini mi se. Seat na krovu... zastoj je veliki, prema gradu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#55360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto opet ne znaci da nije krenuo da koci ranije i udario ga na 90kmhdrug_profi wrote: ↑10/03/2022 22:49Ako je ovo tacno, onda je mali Tanovic izuzetno sretno, zilavo i snazno stvorenje.splinter wrote: ↑10/03/2022 15:00 "Navodno brzina vozila bila 130km/h:
Spahović još dva mjeseca u zatvoru"
https://cutt.ly/iADlqfm
A druga stvar, drago mi je da pravna drzava koristi svoj aparat, pa makar i kad je motivirana poznatim roditeljem.
Da je srece za svakog bi se isto ovako potrudila, pa bi BiH za cas postala nalik Drzavi.
A 130 je vrlo vjerovatno zalet od cobanije
Ako je prezivio udarac na 130 svaka cast
-
Naslovnica
#55361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da ni lud, ni drogiran, ni debil koliki jeste - nije vozio 130 km/h.
Naprosto ne mogu da vjerujem da bi bilo ko to učinio.
Znate li šta znači voziti 130 km/h onom rutom?
- nepass1
#55362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja sve to kontam, mada nisam nikad vozio porscheNaslovnica wrote: ↑11/03/2022 09:35 Ja mislim da ni lud, ni drogiran, ni debil koliki jeste - nije vozio 130 km/h.
Znam da bi moje auto zavrsilo u skoli
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#55363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
reko sam odmah da je naletio na jace od sebe
skrsit ce ga tanovici
i zasluzio je dugu robiju
skrsit ce ga tanovici
i zasluzio je dugu robiju
- vjeshalica
-
zdruzdjo
#55365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvo god auto da je, voziti preko cak i 100 je ondje veoma zajebano i zahtjeva pored auta i ozbiljno istrenirane vozacke sposobnosti a ne puko pritiskanje gasa. Porsche ima sigurno more sigurnosnih dodatak za sigurnu voznju ali ne vjerujem bas da ima "idiot-mode" tipku.
Siguran sam da spahovic nije "prosao" neko treniranje.
Uska cesta, auto izuzetno tesko, sitne a zeznute okuke.......
70 mi je nekako pribliznije realnom, sto je opet daleko od dozvoljene a i sigurne voznje tu.
70 mi je nekako pribliznije realnom, sto je opet daleko od dozvoljene a i sigurne voznje tu.
-
pigale
#55366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma nije 100 nista ni za obicno auto a ne sportsko tipa porse bez obzira sto je suvzdruzdjo wrote: ↑11/03/2022 11:59 Kakvo god auto da je, voziti preko cak i 100 je ondje veoma zajebano i zahtjeva pored auta i ozbiljno istrenirane vozacke sposobnosti a ne puko pritiskanje gasa. Porsche ima sigurno more sigurnosnih dodatak za sigurnu voznju ali ne vjerujem bas da ima "idiot-mode" tipku.
evo kad vozis svoje auto i ides 100 ne izgleda ti kao neka strasna brzina
jbg od skenderije se zaletio malo prikocio kod hotela i sjekao krivinu i tako bi nastavio prema papagajci
u 130 ne vjerujem ni ja al oko 100 vrlo vjerovatno da je isao
opet naravno svi mi imamo svoje teorije i sl
- basicm
#55367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da je receno u trenutku udara 70km/h. Prije kocenja mozda ova 130, iako izgleda nerealno.
-
redhat
#55368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Porsche cayenne je trafika na tockovima, kakav sportas i kakvi jadi. VW Tuareg podvozje i mehanika. Pun je elektronike i svakako je bolji od 90% drugih SUVova ali ko god je ikad vozio ista iz te kategorije zna da se ta masa i ta težina izrazito osjeti. Daleko je to od male brze zuce , em masivan, em težak, em otpor zraka ogroman, em odignut od zemlje i sa visokim težištem a o ulici u kojoj se nezgoda desila ne treba pricati, malo ko tu jurca brzinama preko 100.pigale wrote: ↑11/03/2022 12:15ma nije 100 nista ni za obicno auto a ne sportsko tipa porse bez obzira sto je suvzdruzdjo wrote: ↑11/03/2022 11:59 Kakvo god auto da je, voziti preko cak i 100 je ondje veoma zajebano i zahtjeva pored auta i ozbiljno istrenirane vozacke sposobnosti a ne puko pritiskanje gasa. Porsche ima sigurno more sigurnosnih dodatak za sigurnu voznju ali ne vjerujem bas da ima "idiot-mode" tipku.
jbg od skenderije se zaletio malo prikocio kod hotela i sjekao krivinu i tako bi nastavio prema papagajci
A vozaca treba kazniti o tome nema price, malom svako dobro u oporavku - to je visoko auto i nije isto kad te dodakne zid i kad te po nogama pukne taj isti zid. Brz oporavka a vozacu po zaslugama.
Bošnjo ima teoriju o svemu a onda se spremi i ode na zetru da mu Torabi prouči na vodu sa česme
-
pigale
#55369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ta najslabija trafika ima 240 konja tako da nije to suv koji voze mame nogometasa inace tako da je o tome bespotrebno pricatiredhat wrote: ↑11/03/2022 15:12Porsche cayenne je trafika na tockovima, kakav sportas i kakvi jadi. VW Tuareg podvozje i mehanika. Pun je elektronike i svakako je bolji od 90% drugih SUVova ali ko god je ikad vozio ista iz te kategorije zna da se ta masa i ta težina izrazito osjeti. Daleko je to od male brze zuce , em masivan, em težak, em otpor zraka ogroman, em odignut od zemlje i sa visokim težištem a o ulici u kojoj se nezgoda desila ne treba pricati, malo ko tu jurca brzinama preko 100.pigale wrote: ↑11/03/2022 12:15
ma nije 100 nista ni za obicno auto a ne sportsko tipa porse bez obzira sto je suv
A vozaca treba kazniti o tome nema price, malom svako dobro u oporavku - to je visoko auto i nije isto kad te dodakne zid i kad te po nogama pukne taj isti zid. Brz oporavka a vozacu po zaslugama.
Bošnjo ima teoriju o svemu a onda se spremi i ode na zetru da mu Torabi prouči na vodu sa česme![]()
kao sto rekoh 100kmh nije nista ni za obicno auto a kamoli sportsko ili eto ako se tebi vise svidja sportsko orijentisano
-
redhat
#55370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Decko, to je 240 konja koje guraju dvije tone....nije to nikakva sreća. Mi pričamo o postizanji i zaustavljanju dvije tone cije je težište metar i pol iznad težišta svakog malog auta. To treba zaustaviti, teško ubrzati a još teže usporiti to je poenta.pigale wrote: ↑11/03/2022 15:17ta najslabija trafika ima 240 konja tako da nije to suv koji voze mame nogometasa inace tako da je o tome bespotrebno pricatiredhat wrote: ↑11/03/2022 15:12
Porsche cayenne je trafika na tockovima, kakav sportas i kakvi jadi. VW Tuareg podvozje i mehanika. Pun je elektronike i svakako je bolji od 90% drugih SUVova ali ko god je ikad vozio ista iz te kategorije zna da se ta masa i ta težina izrazito osjeti. Daleko je to od male brze zuce , em masivan, em težak, em otpor zraka ogroman, em odignut od zemlje i sa visokim težištem a o ulici u kojoj se nezgoda desila ne treba pricati, malo ko tu jurca brzinama preko 100.
Bošnjo ima teoriju o svemu a onda se spremi i ode na zetru da mu Torabi prouči na vodu sa česme![]()
kao sto rekoh 100kmh nije nista ni za obicno auto a kamoli sportsko ili eto ako se tebi vise svidja sportsko orijentisano
To je suv i nije mu namjena uopšte da bude sportski ili najbrži već udoban i visenamjenski i luksuzan.
I o kakvim mi to sportasima pricamo kad ih je 95% na bosanskim ulicama sa 3.0 TDI motorom iz VAG koncerna?
Poznavanje auta nije uopste tema, licno sam blizi misljenju vjestaka i kojom brzinom i na koji se nacin kretalo vozilo sto ga opet ne amnestira ni za sta a po najmanje za udarac pjesaka.
I ne bih polemisao dalje ako moze
-
zdruzdjo
#55371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E sad da te pitam, jel se ti zajexxxxx?
240 ks na auto od priblizno 3000 kg je smjesno. Sto se tice tog "sportski orjenisano" hmmmmmm, ako je podatak od xyx konskih snaga jedino sto u tvom svijetu ocrtava epitet "sportski" pa makar i orjentisano, onda......hmmm. Da to je auto koje je namjenjeno da bude visoka ladja na cesti. takvim ladjama je malo tesko manevrisati pri vecim brzinama u uskim ulicama i zeznutim okukama.
i bas voze mame fudbalera. Ali oni premium, kojima sinovi mogu kupiti takva vozila
I niko nije rekao da je 100 km neka wow brzina. Ali u autu koje ima 3000 kg, odignuto koliko vec jeste, ima klasicno ogibljenje i podvozije, voznja uskom ulicom......je bas tesko i nije samo pritisni papucicu gasa i pusti je, pritisni kocinicu.
-
pigale
#55372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da ipak polemismo jer se vidi da lupasredhat wrote: ↑11/03/2022 16:15Decko, to je 240 konja koje guraju dvije tone....nije to nikakva sreća. Mi pričamo o postizanji i zaustavljanju dvije tone cije je težište metar i pol iznad težišta svakog malog auta. To treba zaustaviti, teško ubrzati a još teže usporiti to je poenta.
To je suv i nije mu namjena uopšte da bude sportski ili najbrži već udoban i visenamjenski i luksuzan.
I o kakvim mi to sportasima pricamo kad ih je 95% na bosanskim ulicama sa 3.0 TDI motorom iz VAG koncerna?
Poznavanje auta nije uopste tema, licno sam blizi misljenju vjestaka i kojom brzinom i na koji se nacin kretalo vozilo sto ga opet ne amnestira ni za sta a po najmanje za udarac pjesaka.
I ne bih polemisao dalje ako moze![]()
na slikama se vidi da je ovo druga generacija porsea cayanne i vidim naziv turbo (ne vidim s pa cemo uzeti da je obicni turbo)
taj model porsea ima 500 konja i ubrzanje od 0 do 100 za 4,5 sekunde
ako ti je to trafika onda imamo jako brze trafike
toliko o tvome poznavanju materije sto kazu
klasican primjer bosancerosa da ispadne pametan a sve ovo sto sam napisao je lako provjerljivo na internetu i sto se tice samog auta i sto se tice konkretno auta koji pripada spahovicu
-
pigale
#55373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
rekoh da je to najslabija trafika koja postoji a kod doticnog je to 500 konja minimalnozdruzdjo wrote: ↑11/03/2022 16:19E sad da te pitam, jel se ti zajexxxxx?
240 ks na auto od priblizno 3000 kg je smjesno. Sto se tice tog "sportski orjenisano" hmmmmmm, ako je podatak od xyx konskih snaga jedino sto u tvom svijetu ocrtava epitet "sportski" pa makar i orjentisano, onda......hmmm. Da to je auto koje je namjenjeno da bude visoka ladja na cesti. takvim ladjama je malo tesko manevrisati pri vecim brzinama u uskim ulicama i zeznutim okukama.
i bas voze mame fudbalera. Ali oni premium, kojima sinovi mogu kupiti takva vozila
I niko nije rekao da je 100 km neka wow brzina. Ali u autu koje ima 3000 kg, odignuto koliko vec jeste, ima klasicno ogibljenje i podvozije, voznja uskom ulicom......je bas tesko i nije samo pritisni papucicu gasa i pusti je, pritisni kocinicu.
a to da je problem voziti onom ulicom tom brzinom je vidljiv na ovoj nesreci
ps. ako tebi ubrzanje od 4.5 sekunde ne spada u sportsko onda ima pravo malo spotrskih auta tako da prica ako su ti samo konji epitet za sportsko pada u vodu
- black
#55374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://vjestak.org/
-
noviclan
#55375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel' fakat on,