BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Ljakan
#55251 Re: BHTelecom All About
Obicno ti sto se prave najpametniji po forumima kao i u ovom slucaju u praksi su lezihljebovici,nesposobnjakovici itd.
Ko imalo ima klikera u glavi nece pisat gluposti po forumu i ganjat neku pravdu nego ce se zabavit oko sebe i svoga posla.Ovde opet vidimo kako su najglasniji oni sto primaju platu nizasta.
Ko imalo ima klikera u glavi nece pisat gluposti po forumu i ganjat neku pravdu nego ce se zabavit oko sebe i svoga posla.Ovde opet vidimo kako su najglasniji oni sto primaju platu nizasta.
-
made_in_sarajevo
#55253 Re: BHTelecom All About
Haj prozivam ih i ja za uslugu ali za plate je smijesno. Jebote valjda je svim cilj da imamo minimalno 1000Km platu. Telekom sam sebi zaradjuje i ne ceka budjet, tako da ne znam.sta vlada ima srati oko.plata, jedino da nas zavale u jos kredita pa ce ovim.plate manje da bi se rata vracala. Prica oko.plata vam je isto da meni kao privatniku trazite da isplatim sebi i svima 500KM plate jer to tako kao treba. Plate telekoma kao i mene privatnika.sve vas i nas ne zanimaju jer telekom kao i privatnici imaju svoje budjete koji sami pune,a ne cekaju vladu kao opstine, policija i slicno pa da mi gradjani direktno osjetimo kad policajac ima 1000 ili 2000KM. Ne znam samo sto se policija opravdava,a ide direktno od gradjana, dok telekom i EP su problem,a ljudi sami.sebi prave budjet
- zateznistub
#55254 Re: BHTelecom All About
Sve se, na kraju, svodi na ovo:
Pitanje, dakle, nije hoće li biti prodaje, već kada tačno i ko će od političkih faca pokupiti kajmak. Otvorili su se, pored starih, i mnogi novi apetiti. U današnjem saopštenju Vlade FBiH u kojem se odbacuju sve optužbe Sindikata BH Telecoma, spomenut je i SDP, što nedvojbeno upućuje na zaključak da se ni “stari koalicioni partneri” SDA neće odreći svog dijela kolača, te da su se umiješali u priču o prodaji ove “zlatne koke”. I u vrijeme Vlade Nermina Nikšića priča o prodaji BH Telecoma bila je itekako aktuelna, ali su tada bili partneri u vlasti sa SDA i bilo je lakše trgovati i sklapati politički profitabilne dogovore.
-
sencobih
#55255 Re: BHTelecom All About
Po pisanju ovih forumaša ispade da su privatnici u pravu, daj radniku plafon pet stoja i to je to , dosta mu, jer to je realna plata u "realnom sektoru". Toliko su isprali narodu mozak da ispada minimalac i pet stoja normalna realna plata. Toliko ima firmi koje rade itekako uspješno a radnicima su na minimalcu plus neka stoja za topli obrok kao klas, kao bingo, konzum, merkator, idr.
Koliko ima firmi kojima se uplaćuje preko liste minimalac i jos nešto im se daje u koverti mimo papira? Zar nije normalno je da ja zelim platu da imam barem ko i oni u telekomu ili elektroprivredi, a nenormalno je da želim njima platu kao sto je moja.
Koliko ima firmi kojima se uplaćuje preko liste minimalac i jos nešto im se daje u koverti mimo papira? Zar nije normalno je da ja zelim platu da imam barem ko i oni u telekomu ili elektroprivredi, a nenormalno je da želim njima platu kao sto je moja.
-
sencobih
#55256 Re: BHTelecom All About
I ja mislim da je borba samo ko ce od stranak biti na vlasti kad se bude prodavalo jer procenat je čudozateznistub wrote:Sve se, na kraju, svodi na ovo:
Pitanje, dakle, nije hoće li biti prodaje, već kada tačno i ko će od političkih faca pokupiti kajmak. Otvorili su se, pored starih, i mnogi novi apetiti. U današnjem saopštenju Vlade FBiH u kojem se odbacuju sve optužbe Sindikata BH Telecoma, spomenut je i SDP, što nedvojbeno upućuje na zaključak da se ni “stari koalicioni partneri” SDA neće odreći svog dijela kolača, te da su se umiješali u priču o prodaji ove “zlatne koke”. I u vrijeme Vlade Nermina Nikšića priča o prodaji BH Telecoma bila je itekako aktuelna, ali su tada bili partneri u vlasti sa SDA i bilo je lakše trgovati i sklapati politički profitabilne dogovore.
- PlusSA
#55257 Re: BHTelecom All About
Jel ista plata istog radnog mjesta u BH Telekomu kod radnika koji radi u Sarajevu i onoga sto radi u Tuzli?
S obzirom da sve ide prvo u Sarajevo pa tek mrvice ostalim kantonima.
- ElRe
#55258 Re: BHTelecom All About
Sindikati su najveci paraziti i kocnica razvoja kompanija u BiH.
-
made_in_sarajevo
#55259 Re: BHTelecom All About
Salis se jel tako?PlusSA wrote:Jel ista plata istog radnog mjesta u BH Telekomu kod radnika koji radi u Sarajevu i onoga sto radi u Tuzli?
- ElRe
#55260 Re: BHTelecom All About
Upravo to. Sposobni će i ostati (to je maksimalno cca 1500 uposlinika koja je potrebna za efikasno poslovanje kompanije kao što je BH Telecom) i njima će biti bolje kod privatnog vlasnika jer će imati veće šanse za napredovanje i veće plaće. Sindikalci i ovi oko njih su uglavnom tzv uhljebi i zaštićeni radnici preko raznih veza. Situacija u HT Mostaru je još i gora, ali se sada o njima ne priča. A menadžmentu BHT treba momentalno dati otkaze i zatraziti krivicne odgovornosti za stanje koje je danas tamo.probook wrote:
Sposobni u BHT nemaju se sta brinuti, podobni su najglasniji
Imam info da cca 40% troškova koje BHT ima odlazi na plate. To je ogroman postotak, a jos ako nema novih prihoda red je da se i troškovi smanje. Opet za stanje u kojem je Telekom danas, kriv je menadzment Telekoma i vlasti koje nisu uredile regulativnu i pravila igre na TK trzistu. Naravno, ni jedni ni drugi nece nikada odgovarati.
Last edited by ElRe on 27/01/2018 09:35, edited 1 time in total.
- Qler
#55261 Re: BHTelecom All About
Vala i meni je glupo raspravljati o visini plate, pogotovo sto Telecom kako tako zaradi za sebe... Ja samo govorim o generalno nesposobnim radnicima tamo... Uljuljani u sistem i ne trude se da ide dalje...
- He1972
#55262 Re: BHTelecom All About
BuDŽet i budžete, nije đ.made_in_sarajevo wrote:Haj prozivam ih i ja za uslugu ali za plate je smijesno. Jebote valjda je svim cilj da imamo minimalno 1000Km platu. Telekom sam sebi zaradjuje i ne ceka budjet, tako da ne znam.sta vlada ima srati oko.plata, jedino da nas zavale u jos kredita pa ce ovim.plate manje da bi se rata vracala. Prica oko.plata vam je isto da meni kao privatniku trazite da isplatim sebi i svima 500KM plate jer to tako kao treba. Plate telekoma kao i mene privatnika.sve vas i nas ne zanimaju jer telekom kao i privatnici imaju svoje budjete koji sami pune,a ne cekaju vladu kao opstine, policija i slicno pa da mi gradjani direktno osjetimo kad policajac ima 1000 ili 2000KM. Ne znam samo sto se policija opravdava,a ide direktno od gradjana, dok telekom i EP su problem,a ljudi sami.sebi prave budjet
-
made_in_sarajevo
#55263 Re: BHTelecom All About
He1972 wrote:BuDŽet i budžete, nije đ.made_in_sarajevo wrote:Haj prozivam ih i ja za uslugu ali za plate je smijesno. Jebote valjda je svim cilj da imamo minimalno 1000Km platu. Telekom sam sebi zaradjuje i ne ceka budjet, tako da ne znam.sta vlada ima srati oko.plata, jedino da nas zavale u jos kredita pa ce ovim.plate manje da bi se rata vracala. Prica oko.plata vam je isto da meni kao privatniku trazite da isplatim sebi i svima 500KM plate jer to tako kao treba. Plate telekoma kao i mene privatnika.sve vas i nas ne zanimaju jer telekom kao i privatnici imaju svoje budjete koji sami pune,a ne cekaju vladu kao opstine, policija i slicno pa da mi gradjani direktno osjetimo kad policajac ima 1000 ili 2000KM. Ne znam samo sto se policija opravdava,a ide direktno od gradjana, dok telekom i EP su problem,a ljudi sami.sebi prave budjet
Jasno!
-
sabanss
#55264 Re: BHTelecom All About
Trude, trudeQler wrote:Vala i meni je glupo raspravljati o visini plate, pogotovo sto Telecom kako tako zaradi za sebe... Ja samo govorim o generalno nesposobnim radnicima tamo... Uljuljani u sistem i ne trude se da ide dalje...
Kako sam procitao komentar na vijest o strajku - niko ne otkriva informaciju koliko je ljudi dalo otkaz u telekomu zadnjih par godina. Jednostavno plata i ostali benefiti u telekomu nisu konkurentni da zadrze kvalitetan kadar.
Doduse to nikoga ne zanima, vecina raje ponavlja mantru da cistacica ima 1500 KM platu, dok ostali radnici imaju 2500+ KM. Sto naravno nije ni priblizno tacno.
- afannedim
#55265 Re: BHTelecom All About
Kakvo glupo pitanje.PlusSA wrote:Jel ista plata istog radnog mjesta u BH Telekomu kod radnika koji radi u Sarajevu i onoga sto radi u Tuzli?
- Tesla Edison
#55266 Re: BHTelecom All About
Ja bih postavio pitanje zašto radnici Binga nemaju plate veće od Telekoma jer Bingo ostvaruje veći prihod? Na kojem je mjestu Bingo po upati poreza i doprinosa?sencobih wrote:Po pisanju ovih forumaša ispade da su privatnici u pravu, daj radniku plafon pet stoja i to je to , dosta mu, jer to je realna plata u "realnom sektoru". Toliko su isprali narodu mozak da ispada minimalac i pet stoja normalna realna plata. Toliko ima firmi koje rade itekako uspješno a radnicima su na minimalcu plus neka stoja za topli obrok kao klas, kao bingo, konzum, merkator, idr.
Zašto zakonom nije regulisano da u takvin firmama minimalna plata nije 1200 + topli obrok?
Narod je glup a glupanu je još lakše isprati i ono malo mozga što ima. Telekom umjesto svi da podrže i da zahtjevaju i sebi veće plate, oni se slomiše da dokažu kako i u Telekomu treba smanjiti plate kako bi svi bili " na istom nivou". Što se ne bore da i sebi izjednače plate kao u Telekomu?
-
Muuky
#55267 Re: BHTelecom All About
Tesla , ja te neću peglati niti diskutovati o ovome .. Meni treba druga pomoć ... možeš li mi kako provjeriti zašto mi nisu bonus bodovi obračunati ? Zvao sam na 1444 al oni to kao ne mogu provjeritiTESLA_EDISON wrote:Ja bih postavio pitanje zašto radnici Binga nemaju plate veće od Telekoma jer Bingo ostvaruje veći prihod? Na kojem je mjestu Bingo po upati poreza i doprinosa?sencobih wrote:Po pisanju ovih forumaša ispade da su privatnici u pravu, daj radniku plafon pet stoja i to je to , dosta mu, jer to je realna plata u "realnom sektoru". Toliko su isprali narodu mozak da ispada minimalac i pet stoja normalna realna plata. Toliko ima firmi koje rade itekako uspješno a radnicima su na minimalcu plus neka stoja za topli obrok kao klas, kao bingo, konzum, merkator, idr.
Zašto zakonom nije regulisano da u takvin firmama minimalna plata nije 1200 + topli obrok?
Narod je glup a glupanu je još lakše isprati i ono malo mozga što ima. Telekom umjesto svi da podrže i da zahtjevaju i sebi veće plate, oni se slomiše da dokažu kako i u Telekomu treba smanjiti plate kako bi svi bili " na istom nivou". Što se ne bore da i sebi izjednače plate kao u Telekomu?
- pecpec
#55268 Re: BHTelecom All About
A ko ce od turaka pokupit kajmak no bakir,zar moze ko drugizateznistub wrote:Sve se, na kraju, svodi na ovo:
- Tesla Edison
#55269 Re: BHTelecom All About
Haj daj podatke u PP, provjerim i javimMuuky wrote:Tesla , ja te neću peglati niti diskutovati o ovome .. Meni treba druga pomoć ... možeš li mi kako provjeriti zašto mi nisu bonus bodovi obračunati ? Zvao sam na 1444 al oni to kao ne mogu provjeritiTESLA_EDISON wrote:Ja bih postavio pitanje zašto radnici Binga nemaju plate veće od Telekoma jer Bingo ostvaruje veći prihod? Na kojem je mjestu Bingo po upati poreza i doprinosa?sencobih wrote:Po pisanju ovih forumaša ispade da su privatnici u pravu, daj radniku plafon pet stoja i to je to , dosta mu, jer to je realna plata u "realnom sektoru". Toliko su isprali narodu mozak da ispada minimalac i pet stoja normalna realna plata. Toliko ima firmi koje rade itekako uspješno a radnicima su na minimalcu plus neka stoja za topli obrok kao klas, kao bingo, konzum, merkator, idr.
- zateznistub
#55270 Re: BHTelecom All About
Nije samo do sda, i SDP nije daleko od imt kombinacije..pecpec wrote:A ko ce od turaka pokupit kajmak no bakir,zar moze ko drugizateznistub wrote:Sve se, na kraju, svodi na ovo:
-
zippoo87
#55271 Re: BHTelecom All About
citam zadnje 2-3 stranice i ovu raspravu i kod ovih uposlenika BHTa se stvorila pogresna percepcija,barem iz mog ugla
niko od gradjana ne zeli da radnicima Telekoma bude gore,da im se smanji plata ali gradjani a posebno korisnici usluga zahtjevaju da se u firmi RADI,da firma NAPREDUJE,da nudi NOVE I KONKURENTNE usluge,da razvija mobilne tehnologije,da uvodi najnovije tehnologije a Telekom zadnje 4 godine nista od ovog ne radi
potpuno odsustvo vizije,menadzment katastrofa,jedan donedavno mali Telemach ih mete u svaki grad gdje dodju
podrska korisnicima,godinama najslabija karika Telekoma...tamo od 10 poziva,jednom ces potrefiti nekoga ko se bar polovicno razumije u nesto...ostali se jave i proslijede te dalje...isto ringispil,vrtis se 10 minuta na vezi,od kolege do kolege,gok se ne iznerviras i prekines vezu
ako ti se nesto pokvari,cekati ces danima da ti dodju
direktor Telekoma neki dan u emisiji rece da imaju 1500 ljudi viska...e da je taj direktor pametan,kako nije,trebao bi pitati ljude da li zele prekvalifikaciju u montere,jer tih ljudi najvise nedostaje...monterima treba dati platu 2000 KM a uhljebima i ovim sto ne znaju sta ce od sebe,duplo smanjiti...monteri najvise rade a nemaju uslova...ljudima nedostaje opreme za rad a kamoli sta drugo (ovo znam,jer poznajem neke )
takodjer,u BHTu za svaki problem,moras ganjati privatnu vezu,ako ne mislis cekati mjesec dana,treba ti daljinski,ganjaj nekoga privatno,pokvari se brzina neta,ganjaj nekoga na forumu,rikne router,ganjaj nekoga koga znas...regularnim putem neces dobiti za 100 godina
druga stvar...svi mi dobro znamo da se iz Telekoma najvise para izvlaci kroz tendere,izvlace ih ljudi bliski SDA i tu niko drugi ne moze ni prismrditi...a izvlace se stotine miliona KM godisnje
zasto bi gradjani sve ovo mirne duse gledali i na kraju krajeva,sazalijevali radnike u BHTu...posebno neradnike
neki prizeljkuju privatizaciju BHTa upravo iz razloga internog uredjenja,jer privatni vlasnik nece zaposljavati uhljebe,nego radnike a onda ce mu cilj biti dobit pa ce i usluga biti konkurentnija
trenutno BHT sto se tice usluga,stoji negdje u 2012. godini,kasni znaci 6 godina za konkurencijom u BiH a o Evropi da ne pricam
niko od gradjana ne zeli da radnicima Telekoma bude gore,da im se smanji plata ali gradjani a posebno korisnici usluga zahtjevaju da se u firmi RADI,da firma NAPREDUJE,da nudi NOVE I KONKURENTNE usluge,da razvija mobilne tehnologije,da uvodi najnovije tehnologije a Telekom zadnje 4 godine nista od ovog ne radi
potpuno odsustvo vizije,menadzment katastrofa,jedan donedavno mali Telemach ih mete u svaki grad gdje dodju
podrska korisnicima,godinama najslabija karika Telekoma...tamo od 10 poziva,jednom ces potrefiti nekoga ko se bar polovicno razumije u nesto...ostali se jave i proslijede te dalje...isto ringispil,vrtis se 10 minuta na vezi,od kolege do kolege,gok se ne iznerviras i prekines vezu
ako ti se nesto pokvari,cekati ces danima da ti dodju
direktor Telekoma neki dan u emisiji rece da imaju 1500 ljudi viska...e da je taj direktor pametan,kako nije,trebao bi pitati ljude da li zele prekvalifikaciju u montere,jer tih ljudi najvise nedostaje...monterima treba dati platu 2000 KM a uhljebima i ovim sto ne znaju sta ce od sebe,duplo smanjiti...monteri najvise rade a nemaju uslova...ljudima nedostaje opreme za rad a kamoli sta drugo (ovo znam,jer poznajem neke )
takodjer,u BHTu za svaki problem,moras ganjati privatnu vezu,ako ne mislis cekati mjesec dana,treba ti daljinski,ganjaj nekoga privatno,pokvari se brzina neta,ganjaj nekoga na forumu,rikne router,ganjaj nekoga koga znas...regularnim putem neces dobiti za 100 godina
druga stvar...svi mi dobro znamo da se iz Telekoma najvise para izvlaci kroz tendere,izvlace ih ljudi bliski SDA i tu niko drugi ne moze ni prismrditi...a izvlace se stotine miliona KM godisnje
zasto bi gradjani sve ovo mirne duse gledali i na kraju krajeva,sazalijevali radnike u BHTu...posebno neradnike
neki prizeljkuju privatizaciju BHTa upravo iz razloga internog uredjenja,jer privatni vlasnik nece zaposljavati uhljebe,nego radnike a onda ce mu cilj biti dobit pa ce i usluga biti konkurentnija
trenutno BHT sto se tice usluga,stoji negdje u 2012. godini,kasni znaci 6 godina za konkurencijom u BiH a o Evropi da ne pricam
- supercali
#55272 Re: BHTelecom All About
Zasto se raspravlja o platama u bht?
Zato jer je drzavna firma
Zasto niko ne trazi od dm-a da plate budu 500maraka? Jer je covjek privatnik i radi kako misli da je najbolje i shodno tome placa radnike i misli da je ta plata ona koju radnik zasluzuje
Zasto niko ne trazi od dm-a da plate budu 500maraka? Jer je covjek privatnik i radi kako misli da je najbolje i shodno tome placa radnike i misli da je ta plata ona koju radnik zasluzuje
- Cossack
#55273 Re: BHTelecom All About
Ovdje dvije vrste hejtera čine 90% anti BHT postova. Jedne ubi ljubomora jer znaju da njihov haver/poznanik/komšija ima 2.500 KM platu (a oni cca 600-700 KM) a drugim je u opisu posla (zna se i ko to placa) da blate BHT. Imaš i treću vrstu osoba, oni koji se zaista (velikom većinom i opravdano) žale na uslugu BHT ali oni su prilično zanemarljiv dio odnosno tih nekih 10%.
- irac300
#55274 Re: BHTelecom All About
Što se mene lično tiče nek' imaju plate 5000 KM samo neka usluga bude odlična i cijene paketa pristupačne. Mene kao krajnjeg korisnika ne zanima kako oni dijele profit.
Usput, da zahvalim forumašu @Tesli koji se zauzeo da mi pomogne u vezi problema sa MojaTv. Eto riješeno, valjda potraje.
Usput, da zahvalim forumašu @Tesli koji se zauzeo da mi pomogne u vezi problema sa MojaTv. Eto riješeno, valjda potraje.
-
made_in_sarajevo
#55275 Re: BHTelecom All About
drzavna firma koja ne zavisi od budzeta federacija, kantona, opstine nego sama sebi napravi taj budzet, bas kao i privatnik sto sebi napravi budzet. dakle mi kao gradjani, pdv korisnici, itd... apsolutno ne osjetimo na svom dzepu platu ljudi u telekomu,a dok platu policije,politicara, profesora, itd... itekako osjetimo. svi podrzavate platu policajac preko 1200KM pa na to TO,prevoz, ,a ubiste se pljuvajuci sto telekom od svojih para isplati toliku platu.supercali wrote:Zasto se raspravlja o platama u bht?