nightvision wrote:zdruzdjo wrote:nightvision wrote: onda se kuka kada neki rastoder satare covjeka na ulici.
Frajer je hajvan cim je vozio 100-110 ondje, ali jeli mislis da bi rahmetli Hava Dovadzija koja je prelazila na crveno bolje prosla da je rastoder je udario pri okruglih 60km/h. Budimo realni.
Budimo realni pa da kazemo da bi imala sanse da prezivi pogotovo sto na 60 imas kakve takve sanse da zakocis i usporis, cak bi mogao imati vremena da zaokrenes auto u banderu ako treba, pa bolje i u banderu nego satrat' nekoga. Plus sto si skoro pa cist pred zakonom, a i pred sobom, a sa 110 ne bi se u ogledalu mogao pogledati.
Mislim stvarno, uporedjivati 100-110 sa 60 ne ide al' nikako. Ni pod razno.
Evo vidis opet "missing a point"
Ne kazem ja sta bi bilo. mogao je on i sa 100-jom skrenuti i opaliti u banderu. sve je bolje nego ubiti nekoga. ali hocu da kazem da je rastoder mogao i sa 60 udariti zenu i sanse za prezivljavanje su prilicno male.
i ne poredim 100 sa 60, nisam lud.
Ali u toj prici se akcenat dao na rastodera "hard core" lika, kabadahiju.....
Dao se akcenat na to da je vozio preko 100. Kreten.
ali se nije dao akcenat na to da je Hava pretrcavala na crveno dok auta idu.
Ali da je rastoder ili bilo koji john smith vozio 60 i opalio zenu koja pretrcava na crveno i ubio je, danas bi bio slobodan. Ne bi se spominjao kao jedinica za ubicu na tockovima. frajer je kriv ko djete na tuti radi brzine, nema sumnje. Ali pobogu ste, ona je prelazila na crveno.
A to se moze desiti svima ovdje i cak smo svaki dan na mali korak od toga. Bukvalno.
Ovo sve o ovome pisem jer sam "svjez". Prije par noci oko 21:00 vozim od pofalica prema autobuskoj/zelj stanici. Lijevom trakom 50 okruglo.

kriv sam.
Na onom mjestu gdje kreteni pretrcavaju od kampusa prema autobuskoj stanici, krece jedna "pokrivena" da pretrci. i blicam joj i hamsha me skontra i stade na pola desne trake. ja kako prilazim na par metara, hamsa ubrza i da predje. skocio sam po kocinici....abs.... i udario joj u torbu koju je nosila i izbio je iz ruku. mislio sam da sam nju opalio jer jer lupilo a bio mrak. malo je reci da me presjeklo po stomaku.
U tom momentu je zgrabila torbu i otrcala prema autobuskoj. hvala dragom bogu pa je nisam udario. hvala bogu pa mi je trebalo par sekundi da skontam da je nisam udario jer sam izasao iz auta i uspio da se smirim i da je ne ganjam jer bih je kamenom utukao bez treptaja oka.
frajer iza mene je zakocio i upalio 4 zmigavca jer je i on vidio i mislio da sam je udario. Kolona se napravila iza mene.
najahao sam trotoar na drugoj strani i sjedio jedno 5 minuta u autu i tresao se. eto mogao sam i ja ko rastoder. da sam je pukao pri 50 polomio bih je garant dobro, pala bi i mozda glavom oplela o nesto.....
I onda bi se nasao neko da me opljuje, da sam vakav-nakav, ubica, zatamnjena stakla, kozna jakna, istetoviran, izbrijane glave, lanac na vratu......Ama ubica koji smrka droge i jede malu djecu.