Doktor nam je rekao da je najbolje pod tom blazom totalnom,jer je djecak vec velik(15.5mjeseci).Sacekat cu sljedecu sedmicu,valjda do tad nosic prodje.Hot Mamma wrote:Da li ga mislite raditi pod opstom ili lokalnom anestezijom? Al u svakom slucaju,ja mislim da trebate pricekati sa cirkumcizijom,narocito ako je u pitanju opsta anestezija,to je apsolutna kontraindikacija...seyo_84 wrote:Drage mame,zamolila bih vas za savjet...Mi imamo zakazano obrezivanje u petak,a djecaka muce zubici i u toku dana mu 2-3 puta malo procuri nos.Da li da odgodim obrezivanje za svaki slucaj?
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
seyo_84
#5526 Re: Bebe - ALL ABOUT!
-
dama_u_crnom
#5527 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Je li neko zna gdje se mogu kupiti i da li toga ima za djecu uopste posto nigdje nisam vidjala, oni kao pokrivaci za usi plisani sto izgledaju kao velike slusalice ? 
-
Hot Mamma
#5528 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Njih mozes kupiti bilo gdje,na pijaci,u radnjama,skoro svugdje gdje prodaju djecije stvari ih imadama_u_crnom wrote:Je li neko zna gdje se mogu kupiti i da li toga ima za djecu uopste posto nigdje nisam vidjala, oni kao pokrivaci za usi plisani sto izgledaju kao velike slusalice ?
-
dama_u_crnom
#5529 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala punoHot Mamma wrote:Njih mozes kupiti bilo gdje,na pijaci,u radnjama,skoro svugdje gdje prodaju djecije stvari ih imadama_u_crnom wrote:Je li neko zna gdje se mogu kupiti i da li toga ima za djecu uopste posto nigdje nisam vidjala, oni kao pokrivaci za usi plisani sto izgledaju kao velike slusalice ?
-
radenska
#5530 Re: Bebe - ALL ABOUT!
da li ste mozda negdje u sarajevu vidjale ovakve krevetice za djecu. Znaci potpuno je nebitno da li je auto ili ne
, bitne su mi ove ogradice sa strana da ne bi padao, kad nam stigne seka mislili smo njoj dati krevetic a da djecaku kupimo nesto vece.

-
suza81
#5531 Re: Bebe - ALL ABOUT!
bellonaradenska wrote:da li ste mozda negdje u sarajevu vidjale ovakve krevetice za djecu. Znaci potpuno je nebitno da li je auto ili ne, bitne su mi ove ogradice sa strana da ne bi padao, kad nam stigne seka mislili smo njoj dati krevetic a da djecaku kupimo nesto vece.
-
suza81
-
Hot Mamma
#5533 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Cilek...mada su popapreniradenska wrote:da li ste mozda negdje u sarajevu vidjale ovakve krevetice za djecu. Znaci potpuno je nebitno da li je auto ili ne, bitne su mi ove ogradice sa strana da ne bi padao, kad nam stigne seka mislili smo njoj dati krevetic a da djecaku kupimo nesto vece.
- manekenka u penziji
#5534 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma ja mislim da ima negdje posebno ogradica da se kupi, plasticna. Najjeftinija verzija. Ili kupiti obicniji krevetac i da stolar nadogradi neku ogradu.
-
duboka_misao
#5535 Re: Bebe - ALL ABOUT!
yjsk neki dan gledaliradenska wrote:da li ste mozda negdje u sarajevu vidjale ovakve krevetice za djecu. Znaci potpuno je nebitno da li je auto ili ne, bitne su mi ove ogradice sa strana da ne bi padao, kad nam stigne seka mislili smo njoj dati krevetic a da djecaku kupimo nesto vece.
-
radenska
#5536 Re: Bebe - ALL ABOUT!
hvala na odgovorima za krevetac, opet cemo u jysk izgleda
.
Evo citam po forumima iskustva roditelja po pitanju odgoja djece. I svaki put kad odem kod prijateljice koja ima dijete od tacno jednu godinu to radim. Ne znam kako uvijek uspije da posumnjam u svoje odgojne metode. Moj djecak ima 21 mjesec. Tacno. I cini mi se da je ovo period kad najvise uci. Bio je prilicno lijen kad je tek prohodao pa do eto prije neka tri mjeseca.Naime, kad izadjemo negdje on nece da hoda vec hoce da se nosi ili da se vozi u kolicima. Meni govorili da sam ga ja to naucila. Ima jedno mjesec dana dijete hoce da hoda. Drzi me za ruku i hoda. Naucio. Naucio se sam popeti uz stepenice do stana. Naucio da drzi kasiku pa sad hoce sam da jede (iako ima vise hrane oko njeg nego u ustima).
Sad mu je zanimljivo da pravi rucak sa mnom. Pa donese stolicu i nesto i on muti. Ja pustila. Napravimo rucak i pospre mimo u lijepim odnosima. Bez vike. Rastu mu zubi. Vidim da ga mnogo muce. Sve grize. Od mojih nogu, obuce, lopte, cak mi je na jednom mjestu zubicem zakacio kozni naslonjac ugla. Kaze prijateljica na prvu TO SU RODITELJI KRIVI. Ja nisam nista rekla na to. Ne volim da idem previse da hodam po trznim centrima i carsiji. Da jedem vani precesto. Njemu to dosadi i on hoce da hoda. Hodam i ja sa njim. Da ne padne, da se ne udari. Sve radim osim sto jedem i pijem kafu. On ima vrijeme spavanja po danu. Volim da sam kuci u to vrijeme, da mu ne remetim san, poslije je strasno nervozan. Kazu, STO MU UDOVOLJAVAS DA ON SPAVA KAD ON HOCE. TI NEMAS DRUSTVENI ZIVOT. Meni je on najsadji drustveni zivot koji mogu imati. Otisli kod prijateljice, ona mu dala neke dvije kasike drvene i dijete BUPA (lupa) kako on to kaze. Ja mu ih uzmem. On place. Kaze ona meni TI GRIJESIS, KAD MU JEDNOM KAZES NE, MORA DA OSTAVI. Ja to ne mogu da ga naucim. Ne zelim da ga tucem. Ne zelim sipku. Jednostavno pratim njegov ritam. Smatram da je previse mali da se ponasa u skladu sa ocekivanjima okoline. Da je previse mali da zna da mora sjediti negdje kad ode u goste. Nekad mu dodje pa je strasno nervozan. Kad hoce da ostane na ljulji pokusava se bacati po podu. Ja bez batina ga podignem i idemo dalje. Zabavim ga necim drugim.
Da li grijesim. Da li sam losa majka sto smatram da se dijete ne smije samarati, da je bolje ne vikati na njega, da ga pustim da se razvija normalno, da pokusa mi reci sto zeli bez straha od batina. Izgrizena stranica ugla mi nije smak svijet, isto ni da lupa necim ako smatram da se ne moze povrijediti s tim.
Svasta mi prolazi kroz glavu. Opet, instinkt mi kaze da ne grijesim. Mozda me i vara.
Oprostite na dugom postu, dok spava da prenesem sta me muci
Evo citam po forumima iskustva roditelja po pitanju odgoja djece. I svaki put kad odem kod prijateljice koja ima dijete od tacno jednu godinu to radim. Ne znam kako uvijek uspije da posumnjam u svoje odgojne metode. Moj djecak ima 21 mjesec. Tacno. I cini mi se da je ovo period kad najvise uci. Bio je prilicno lijen kad je tek prohodao pa do eto prije neka tri mjeseca.Naime, kad izadjemo negdje on nece da hoda vec hoce da se nosi ili da se vozi u kolicima. Meni govorili da sam ga ja to naucila. Ima jedno mjesec dana dijete hoce da hoda. Drzi me za ruku i hoda. Naucio. Naucio se sam popeti uz stepenice do stana. Naucio da drzi kasiku pa sad hoce sam da jede (iako ima vise hrane oko njeg nego u ustima).
Sad mu je zanimljivo da pravi rucak sa mnom. Pa donese stolicu i nesto i on muti. Ja pustila. Napravimo rucak i pospre mimo u lijepim odnosima. Bez vike. Rastu mu zubi. Vidim da ga mnogo muce. Sve grize. Od mojih nogu, obuce, lopte, cak mi je na jednom mjestu zubicem zakacio kozni naslonjac ugla. Kaze prijateljica na prvu TO SU RODITELJI KRIVI. Ja nisam nista rekla na to. Ne volim da idem previse da hodam po trznim centrima i carsiji. Da jedem vani precesto. Njemu to dosadi i on hoce da hoda. Hodam i ja sa njim. Da ne padne, da se ne udari. Sve radim osim sto jedem i pijem kafu. On ima vrijeme spavanja po danu. Volim da sam kuci u to vrijeme, da mu ne remetim san, poslije je strasno nervozan. Kazu, STO MU UDOVOLJAVAS DA ON SPAVA KAD ON HOCE. TI NEMAS DRUSTVENI ZIVOT. Meni je on najsadji drustveni zivot koji mogu imati. Otisli kod prijateljice, ona mu dala neke dvije kasike drvene i dijete BUPA (lupa) kako on to kaze. Ja mu ih uzmem. On place. Kaze ona meni TI GRIJESIS, KAD MU JEDNOM KAZES NE, MORA DA OSTAVI. Ja to ne mogu da ga naucim. Ne zelim da ga tucem. Ne zelim sipku. Jednostavno pratim njegov ritam. Smatram da je previse mali da se ponasa u skladu sa ocekivanjima okoline. Da je previse mali da zna da mora sjediti negdje kad ode u goste. Nekad mu dodje pa je strasno nervozan. Kad hoce da ostane na ljulji pokusava se bacati po podu. Ja bez batina ga podignem i idemo dalje. Zabavim ga necim drugim.
Da li grijesim. Da li sam losa majka sto smatram da se dijete ne smije samarati, da je bolje ne vikati na njega, da ga pustim da se razvija normalno, da pokusa mi reci sto zeli bez straha od batina. Izgrizena stranica ugla mi nije smak svijet, isto ni da lupa necim ako smatram da se ne moze povrijediti s tim.
Svasta mi prolazi kroz glavu. Opet, instinkt mi kaze da ne grijesim. Mozda me i vara.
Oprostite na dugom postu, dok spava da prenesem sta me muci
-
duboka_misao
#5537 Re: Bebe - ALL ABOUT!
neka od nemajki je nedavno slala neki link na fb onog cikesto pravi ovakve krevete za djecu mislim da je iz kiseljaka
@putujucidzindas de nabaci ga
@putujucidzindas de nabaci ga
- JanuaryJones
#5538 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne griješiš radenska. Samo tako nastavi, ne dresiraš psa nego odgajaš svoje dijete, ljubavlju, strpljenjem i pažnjom koju, očito, pomenute kritičarke nemaju.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- insomnia78
#5539 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@radenska, samo ti po svome, pusti se mahale i jaranica
-
suza81
#5540 Re: Bebe - ALL ABOUT!
http://www.detinjarije.com/montesori-me ... alno-dete/
Ovaj me tekst neki dan odusevio! Mozda ti pomogne, radenska da situaciju sagledas s nekog drugog aspekta
Ovaj me tekst neki dan odusevio! Mozda ti pomogne, radenska da situaciju sagledas s nekog drugog aspekta
- ciki4
#5541 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne tučem niti mislim, ali čisto sumnjam da nikad niko ne dodje u situaciju da zagalmi,da jednostavno nema tih nekoliko sekundi da udahne duboko i smiri se,kad mu dijete,recimo kao meni danas, ubacuje treću rolnu toalet papira u wc školjku,dok ja usisavam zemlju koju je istrpala iz saksije,na sporetu mi gori ručak:)možda sam ja nemajka,ali uz sav trud da budem staložena i smirena kad napravi nesto sto je normalno za njen uzrast(isto 21mj.),nekad jednostavno "puknem".u svoju odbranu da kažem da je moje dijete hiperaktivno,bukvalno nikad ne sjedi,nikad se ne zaigra,samo juriiiisss:)
-
seyo_84
#5542 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Svaka majka ima svoj nacin odgoja i to postujem,ali i svako djete je drugacije.Moj djecak ima 15.5 mjeseci i jako je aktivan,penje se na sve,dira sve,sve ga interesuje.Njemu NE NE nekad pomislim ne znaci nista,ja pokusavam da ga naucim nekim stvarima ali jednostavno je takav da kad nesto naumi to i uradi prije ili kasnije.Sa stola dira sve,i koliko god ga ja ucila,on ne moze da odoli da to ne pipne i ne proba.Vani idemo samo u park ili da setamo,tj.ja setam za njim i to sam prihvatila,kafu pijem kod kuce a u kaficu ne znam kad sam je zadnji put popila.Iako me zna iznervirati do besvjesti,opet kontam on ne radi to namjerno da bi me iznervirao nego je to njegova potreba.Odgajam svoje djete kako ja mislim da je najbolje i nerviraju me komentari ne smijes mu to dati,reci mu ne ne,nek ti ne dira sa stola to ne valja,ne moze on ici gdje on hoce nauci ga da te slusa...
-
blondina
#5543 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Drage mame pomagajte...sinoc oka nismo sklopili..izgleda da joj je krenuo drugi zubic donji...da li ko ima iskustva sa ogrlicom od ćilibara,gdje u Sarajevu da kupim kakvu kvalitetnu.a čula sam i da je dobro mazati desbe bijelim vinom.je li neka od vas to koristila.nekako me strah jer beba ima 5 mjeseci.
-
dama_u_crnom
#5544 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ogrlicu mozes kupiti u apoteci. Ja sam svojoj uzela bila, ali nije joj pomagala, samo je par puta znala nazuljati pa smo je skinuli. Iako sam cula od dosta mama da je njihovoj djeci pomoglo, mojoj nije. Bijelo vino sam jednom pokusala i isto nisam vidjela neke velike promjene.blondina wrote:Drage mame pomagajte...sinoc oka nismo sklopili..izgleda da joj je krenuo drugi zubic donji...da li ko ima iskustva sa ogrlicom od ćilibara,gdje u Sarajevu da kupim kakvu kvalitetnu.a čula sam i da je dobro mazati desbe bijelim vinom.je li neka od vas to koristila.nekako me strah jer beba ima 5 mjeseci.
-
radenska
#5545 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nama su najvise pomogle hurme. Kazu da secer iz hurmi omeksava desni dok ne izniknu zubici. Da li je njemu to samo bilo slatko ili je stvarno olaksavalo bolove ne znam, ali znam da smo mi bili mnogo mirniji. A hurme su svakako zdrave, nece skoditi
- Alhemicarkaa
#5546 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Je li vi to ozbiljno za vino govorite? Pa naravno da će pomoći kad omami dijete, na njihovu kilažu kap alkohola je ko za nas čaša...
-
funeral blues
#5547 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vec se jednom spominjalo to vino kod zubica, ali posto je bilo izignorisano pomislih da je neka zeza. Ali, pomisliti ozbiljno da djetetu utrljavas vino u desni je van svake pameti.
- insomnia78
#5548 Bebe - ALL ABOUT!
Mozes mu onda i malo koke natrljati po desnima
- manekenka u penziji
#5549 Re: Bebe - ALL ABOUT!
-
dama_u_crnom
#5550 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mazati desni bebi bijelim vinom je stari recept. Ja svojoj kada sam pokusala s tim, razblazila sam bijelo vino s vodom i presla preko desni. Ne vidim u cemu je problem? Nisam djetetu dala da pije vino, niti je uspjela popiti ni kap. Malo se raspitajte kod svojih mama/nana i sl. da se u njihovo vrijeme upravo to koristilo jer nije bilo ovih gelova, ogrlica i ostalih gluposti koje bi kao trebale da pomazu oko zubica. A imate i na internetu dosta price o tome.