Logosoft
Moderator: Benq
- wwatra
#5526 Re: Logosoft ALL ABOUT
meni logosoft steka ima vec skoro godina nekad se primiri al obicno su prekidi neta, zamrzavanje slike..oni to svaljuju na telefonsku paricu u ulazu a imao sam prije bh adsl nikad nije prekidalo..tako da je to to do danas..ja sam na trio paketu u pocetku mi nisu povecali brzinu ali nakon poziva jesu isla je jedan dan na 18mb/s a ostale standardno do 11 mb/S..kanim se vec dugo da ih otkazem ali nema bolje za sada,znaci prekidi i to je to,,naucio sam da redovno resetujem modem kad zamrzne itd...cak sam nosio reciever na fakultet gdje im je tehnicka podrska da mi ubace novi SW,ali na zalost nit to nije pomoglo..njima mreza ne funkcionise bas najbolje i to oni znaju,sute,pricaju ti price itd..
-
Sakazulu
#5527 Re: Logosoft ALL ABOUT
wwatra wrote:meni logosoft steka ima vec skoro godina nekad se primiri al obicno su prekidi neta, zamrzavanje slike..oni to svaljuju na telefonsku paricu u ulazu a imao sam prije bh adsl nikad nije prekidalo..tako da je to to do danas..ja sam na trio paketu u pocetku mi nisu povecali brzinu ali nakon poziva jesu isla je jedan dan na 18mb/s a ostale standardno do 11 mb/S..kanim se vec dugo da ih otkazem ali nema bolje za sada,znaci prekidi i to je to,,naucio sam da redovno resetujem modem kad zamrzne itd...cak sam nosio reciever na fakultet gdje im je tehnicka podrska da mi ubace novi SW,ali na zalost nit to nije pomoglo..njima mreza ne funkcionise bas najbolje i to oni znaju,sute,pricaju ti price itd..
Prebaci sa pppoe na klasnički dial up i sam uspostavljaj koneciju za net... tv i tel će da rade bez obzira da li je net uštekan (pozvan) i prati da li se kockice i slične zeze pojavljuju...
- karanana
#5528 Re: Logosoft ALL ABOUT
moze li se zamijeniti ovo airties smece za taj mag?
i pored gore navedenih dobris stvari zbog kojeg bi ga zamijenio, takodjer imam problem sa hdmi ulazom u ovo airties smece. kada se kabal ushteka normalno, gubi kontakt tako da ispod moram podmetnuti komadic papira kako bi kabal bio malo uzdignut da kontakt bude normalan. do klimavog ulaza je.
i pored gore navedenih dobris stvari zbog kojeg bi ga zamijenio, takodjer imam problem sa hdmi ulazom u ovo airties smece. kada se kabal ushteka normalno, gubi kontakt tako da ispod moram podmetnuti komadic papira kako bi kabal bio malo uzdignut da kontakt bude normalan. do klimavog ulaza je.
-
nino90
#5529 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kako udjes u usb za puštanje filmova? Na ovom mag stb ne mogu da nađem tu opciju, ona je obično pod postavkama
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
-
Nokian808
#5530 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pritisni MENU tipku na daljinskom, zatim kad se otvori ona traka gore idi na OSTALO, zatim izaberi RESET, potvrdi da hoćeš REBOOT i zatim kad se bude opet učitavao sistem pritiskaj SETUP dok se ne pojavi osnovno sučelje Mag250 znači ne dozvoli da se učita Logosoftov portal...
-
sarajlija1971
#5531 Re: Logosoft ALL ABOUT
Radi li Vam B92? Duo+ AirTies HD receiver, B92 info mi radi normalno ali ne i B92
U kom formatu treba biti formatiran USB, FAT32, NTFS ili Linux-ovom ext4?
Pozdrav
P.S. Koja je procedura za zamjenu AirTies HD za MAG250?
Pozdrav
-
Sakazulu
#5532 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vjerujem da su htjeli da svi mijenjamo da bi dali info. Ovako nazovi i reci ne radi mi to i to ili jednostavno reci hoću novu stvar i ja!
-
Tesla112
#5533 Re: Logosoft ALL ABOUT
AirTies radi solidno, ali od USB funkcije nema nista iako su svojevremeno najavili da ce na tome poraditi.
Nije moguce premotavati MKV format, a ako se slucajno desi da zaspem, iduceg dana treba poceti ispocetka. Da se utvrdi gradivo.Osim toga, ista stvar je i sa nekim avi ripovima.
Takodje, postoji problem sa zvukom kod nekih avi ripova - sjecka, prekida i to nije moguce gledati.
Titl nikad nije sredjen. Na svijetlim podlogama ne vidi se nista, a č i ž ne čita.
Dakle, USB opcija je dobra samo za muziku, ostalo NULA.
Duo, okrnjeni TRIo i trio imaju iste upload brzine, kao i internet paket alfa/beta/omega. To "niđe na svijetu nema".
Pustite brzine srazmjerne downloadu i praksi, bez obzira sto nema tehnicke mogucnosti za pruzanje te brzine kod svih korisnika. Ukoliko se bude cekalo da svi imaju tehnicku mogucnost nece se UL dizati iduce 3 godine. Najmanje.
Uklanjanje telefonskog broja iz web imenika ne funkcionise.
Slika na vecini kanala zna da zaledi pa onda dodje sebi poslije 20 sekundi. Ukoliko se prebaci na iduci kanal a onda vrati na prethodni, sve je ok. Ali je iritantno to raditi 10 puta dnevno.
Ima dana kada konekcija puca 10 puta dnevno i onda se priprimi neki period.
Sve ostalo je za pohvalu.
PS
Kada na lol portalu cestitate vjerske praznike imajte na umu da medju korsnicima ima i katolika, a i pravoslavaca.
Nije moguce premotavati MKV format, a ako se slucajno desi da zaspem, iduceg dana treba poceti ispocetka. Da se utvrdi gradivo.Osim toga, ista stvar je i sa nekim avi ripovima.
Takodje, postoji problem sa zvukom kod nekih avi ripova - sjecka, prekida i to nije moguce gledati.
Titl nikad nije sredjen. Na svijetlim podlogama ne vidi se nista, a č i ž ne čita.
Dakle, USB opcija je dobra samo za muziku, ostalo NULA.
Duo, okrnjeni TRIo i trio imaju iste upload brzine, kao i internet paket alfa/beta/omega. To "niđe na svijetu nema".
Pustite brzine srazmjerne downloadu i praksi, bez obzira sto nema tehnicke mogucnosti za pruzanje te brzine kod svih korisnika. Ukoliko se bude cekalo da svi imaju tehnicku mogucnost nece se UL dizati iduce 3 godine. Najmanje.
Uklanjanje telefonskog broja iz web imenika ne funkcionise.
Slika na vecini kanala zna da zaledi pa onda dodje sebi poslije 20 sekundi. Ukoliko se prebaci na iduci kanal a onda vrati na prethodni, sve je ok. Ali je iritantno to raditi 10 puta dnevno.
Ima dana kada konekcija puca 10 puta dnevno i onda se priprimi neki period.
Sve ostalo je za pohvalu.
PS
Kada na lol portalu cestitate vjerske praznike imajte na umu da medju korsnicima ima i katolika, a i pravoslavaca.
- afannedim
#5534 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sinoć nekad kasno proradio B92sarajlija1971 wrote:Radi li Vam B92? Duo+ AirTies HD receiver, B92 info mi radi normalno ali ne i B92
Pozdrav
- edin.h
#5535 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo napokon su povecali brzinu DL na DUO+ paketu.
Kakav je ostalima upload na slicnom paketu?

sa upaljenim STB-om:

Kakav je ostalima upload na slicnom paketu?

sa upaljenim STB-om:

Last edited by edin.h on 28/10/2013 09:51, edited 1 time in total.
-
The BEN10
#5536 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kako se dolazi do tog STB-a ? Da li se daljinskim koji dođe uz taj STB može normalno upravljati TV-om ?Nokian808 wrote:Nakon ovog da podjelim nešto što sam otkrio na ovom novom Logosoftovom STB Mag250.
Naime, ta kutija je odličan media player bilo s USB sticka bilo preko mreže (provjerio radi Samba) takodje je moguć Youtube, gledanje internet kanala tj. streamova, Picasa, browsanje interneta, download...
Media player vrti i premotava u svim pravcima 1080p matroska fajl s visokim bitratom mnogo brže i praktičnije nego moj bluray playerPodržava i integrisane titlove u mkv a takodje i externi titl u .srt formatu s tim da ne prikazuje dijakritičke znakove (č,ć,š...) - kome smeta fino notepad i replace all komanda.
U svakom slučaju reprodukcija je iznenadjujuće brza i veoma kvalitetna te definitivno može zamjeniti zaseban media player onima koji nemaju isti.
Hvala.
-
dragonz
#5537 Re: Logosoft ALL ABOUT
Što bilo dobro kada bi Logosoft nabavio neki od ovih stb-ova http://www.airties.com/products/stb/
-
Sakazulu
#5538 Re: Logosoft ALL ABOUT
I jevreja i ostalih itd... I ja sam primjetio da LOL ne jeeee ostale konfesije, iako zarađuju na istim!Tesla112 wrote: ...Sve ostalo je za pohvalu.
PS
-
Nefs-i Mulhima
#5539 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ili se meni cini ili mi jos nisu povecali brzinu... radi se o omega paketu:

ili mozda parica ne podrzava povecanje?

Ako neko ima upucen da baci oko na ovo
Hvala unaprijed

ili mozda parica ne podrzava povecanje?

Ako neko ima upucen da baci oko na ovo
Hvala unaprijed
-
Nokian808
#5540 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam ga dobio jer mi je crkao stari Amino 130 - kad su dolazili ljudi iz Logosofta da ga zamjene očekivao sam da će donjeti Airties s kojim sam dobro upoznat od prije ali su oni, na sreću, donjeli ovaj MAG250.The BEN10 wrote:Kako se dolazi do tog STB-a ? Da li se daljinskim koji dođe uz taj STB može normalno upravljati TV-om ?
Hvala.
Vizuelno Airties izgleda mnogo impresivnije s svojim većim dimenzijama, boljim dizajnom, više svjetlosnih indikatora i komandama na samom STB ali ono što je najbitnije, u radu MAG250 je znatno brži, bolji i moćniji.
Izgleda da MAG250 sada dolazi svim novim korisnicima kojima sljeduje HD STB jer je moj prijatelj prije 2 dana dobio isti. Predpostavljam da su potrošili sve Airties STB i naručili ove jer su im iskrsli jeftino a nude bolji odnos cijene i mogućnosti.
Daljinski koji sam ja dobio sa svojim MAG250 nije univerzalni i nema mogućnost programiranja ali sam vidio da postoji i skuplja verzija s tom mogućnošću.
Logosoft nabavlja entry level STB (i u SD i u HD kategoriji).dragonz wrote:Što bilo dobro kada bi Logosoft nabavio neki od ovih stb-ova http://www.airties.com/products/stb/
Radi se o osnovnim modelima STB, od manje poznatih proizvodjača, koji imaju dobar odnos cijene i mogućnosti i kao takvi namjenjeni su prije svega siromašnijim i manje zahtjevnim tržištima. Ako bi išli na jače modele s HDD i integrisanim tunerima, pitanje je koliko bi korisnika bilo spremno potpisati ugovor na 12 ili 24 mjeseca i mjesečno plaćati dodatnih desetak maraka radi boljeg STB?
Ja bi lično volio da ponude neki model sa integrisnim HDD bar u najjačem TRIO+ paketu, makar uz neku doplatu i ugovornu obavezu, jer smatram da je "snimanje" nekih 30tak kanala od njih 150 prilično neozbiljno - STB s HDD bi kvalitetno riješio taj problem.
- semirsar
#5541 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo bi bilo vrlo dobro rjesenjeNokian808 wrote: Logosoft nabavlja entry level STB (i u SD i u HD kategoriji).
Radi se o osnovnim modelima STB, od manje poznatih proizvodjača, koji imaju dobar odnos cijene i mogućnosti i kao takvi namjenjeni su prije svega siromašnijim i manje zahtjevnim tržištima. Ako bi išli na jače modele s HDD i integrisanim tunerima, pitanje je koliko bi korisnika bilo spremno potpisati ugovor na 12 ili 24 mjeseca i mjesečno plaćati dodatnih desetak maraka radi boljeg STB?
Ja bi lično volio da ponude neki model sa integrisnim HDD bar u najjačem TRIO+ paketu, makar uz neku doplatu i ugovornu obavezu, jer smatram da je "snimanje" nekih 30tak kanala od njih 150 prilično neozbiljno - STB s HDD bi kvalitetno riješio taj problem.
-
sarajlija1971
#5542 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvalaafannedim wrote:Sinoć nekad kasno proradio B92sarajlija1971 wrote:Radi li Vam B92? Duo+ AirTies HD receiver, B92 info mi radi normalno ali ne i B92
Pozdrav
-
zilog
#5543 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prozovi ih sutra. Mislim da ti trebaju promjeniti modem.Nefs-i Mulhima wrote:Ili se meni cini ili mi jos nisu povecali brzinu... radi se o omega paketu:
-
nino90
#5544 Re: Logosoft ALL ABOUT
radi li vama history chanel?
-
zilog
#5545 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni trenutno ne radi.nino90 wrote:radi li vama history chanel?
Propustamo "Drevne vanzemaljce"
- karanana
#5546 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta je sa historijem? Bolujem od insomnije i jedina stvar koja me u ova doba moze uspavati su drevni vanzemaljci. Ne moze crn ekran histori chenela jebo ga kanal da ga jebe. Zar je toliki problem drzati ga ukopcanog? Pa iskljucite ga totalno onda. A jedva smo ga i dobili moleci.
-
The BEN10
#5547 Re: Logosoft ALL ABOUT
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M533253e4870.html
Kako bi bilo dobro napravit' kombinaciju LOL TV-a i BHT interneta i telefona...
Kako bi bilo dobro napravit' kombinaciju LOL TV-a i BHT interneta i telefona...
-
Nokian808
#5548 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo da izvjestim da nakon što sam dozvolio update MAG250 na verziju od 25. oktobra (update je automatski preko interneta) media player MAG250 uredno prikazuje dijakritičke (č, ć, š...) znakove u titlovima koji su integrisani u mkv (svaki titl se lako dodaje u mkv - minut posla pomoću mkvmerge i sličnih programa). Nažalost još nema podrške za ta slova u externim titlovima...
Last edited by Nokian808 on 31/10/2013 20:57, edited 1 time in total.
-
Sakazulu
#5549 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo kod mene neki uređaj MAG251.1 C, radi sa titlovima, filmovima, čak i štanca lovu ako zatražim 
-
nino90
#5550 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kako si updatovo mage? Je li preko lol interface ili onaj drugi interface pa spojiš na net?