don't hate the player, hate the game.Zhìxin wrote:I ja sam danas krvavo platio taxi 20 KM...KB24 wrote:ja stvarno ne znam kako vas više nije sramota pljuvati po tim obespravljenim radnicima koji krvavo zarađuju hljeb za svoje porodice, pogotovo kada vidite uslove u kojima rade.
fuj.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5526 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- ultima_palabra
#5527 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
KB24 wrote:ja stvarno ne znam kako vas više nije sramota pljuvati po tim obespravljenim radnicima koji krvavo zarađuju hljeb za svoje porodice, pogotovo kada vidite uslove u kojima rade.
fuj.

Jebeni uslovi, ako ne satareš pola litre brlje svaki dan, Himzanija te nogira iz sindikata kao nepodobnog
- DiplomataSaSela
#5528 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa ne strajkuju svi...uvijek jedna te ista grupa...ocito napucana od nekoga da pravi sto veci haos u gradu...kad dodas kcus gdje je opste rasulo i pokusaj sa klasom i ostalo jasno ti je sta se desava...oni sto su izgubili vlast u KS ocito praveci haose zele nazad na vlast...providno ko staklo...O'zone wrote:A metilju jedan ko će ti voziti?"Ukoliko saobraćaj ne bude uspostavljen do 16 sati, naložit ćemo uvođenje alternativnog saobraćaja", rekao je premijer Suad Zeljković.
-
febo_acm
#5529 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo su sve političke igre, najmanje je to do običnih radnika... Vrijeme će pokazati sve.
- Ziogu
#5530 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Radnici da misle i sebi i nama dobro, sutra bi pokrenuli strajka o otpustanju viska radnika i preispitivanja kako je ko dosao do posla u GRASu. Dok to ne urade, oni su za mene stoka koja mrzi i drzavu i narod i brine samo da li ce dobiti platu. I da, platu im ne treba ni isplatiti, vec podijeliti otkaze.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#5531 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sram te bilo.ultima_palabra wrote:
Jebeni uslovi, ako ne satareš pola litre brlje svaki dan, Himzanija te nogira iz sindikata kao nepodobnog
poznajem ovog čovjeka sa slike i pouzdano znam da danas neće moći kupiti choco lips svom sinu.
- zateznistub
#5532 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Niko Ludi, samo izgleda toljagom po obicnim radnicima, oni krivi za sve.Lud i ponosan wrote:I, nakon svega, da li je iko detektovao SDA kao jedinog krivca za stanje u GRAS-u, ili su krivi jedino i iskljucivo radnici?
- adnansax
#5533 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sheik od saraj'vaultima_palabra wrote:KB24 wrote:ja stvarno ne znam kako vas više nije sramota pljuvati po tim obespravljenim radnicima koji krvavo zarađuju hljeb za svoje porodice, pogotovo kada vidite uslove u kojima rade.
fuj.
Sutra ga zakopavali dabogda
- Maharadza
#5534 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nemoj zaboraviti na obavezno "zaudaranje" na koje bi se čak i većina poljoprivrednika-stočara posramila! O "školi nekulture" koju provode da ne pričamo, pogotovu ljeti prema jadnim turistima! Mene je samo strah da će narod opet "standardno" odreagovati, malo psovanja, malo negodovanja, ali ništa dalje od toga već po dobroj-staroj "šuti i trpi" i sutra kad' se i ovo "riješi" nastaviti po starome kao da se ništa nije desilo umjesto da iskoristimo jedinstvenu priliku i konačno istjeramo bagru iz tog' preduzeća i zatražimo da se postavi školovani i prije svega odgojeni ljudi, i da po mogućnosti nisu krezavi!ultima_palabra wrote:KB24 wrote:ja stvarno ne znam kako vas više nije sramota pljuvati po tim obespravljenim radnicima koji krvavo zarađuju hljeb za svoje porodice, pogotovo kada vidite uslove u kojima rade.
fuj.
Last edited by Maharadza on 03/04/2013 15:02, edited 1 time in total.
-
Ponosan
#5535 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GRAS je vec odavno izgubio kompas,radnici su umislili da su vladari i rade sta hoce,drze gradjane Sarajeva kao taoce,ljudi bez skole i zuba upravljaju ,terorisu stanovnistvo i treba im se konacno stati u kraj! dati otkaz neradnicima,zaposliti one koji zele raditi i to je to,ili ukinuti Gras i uvesti privatnika koji ce sigurno vise postovati svoje korisnike od kojih zivi,ovi u Grasu su obicna rulja koja kvari i ovo malo ugleda sto je ostalo od Sarajeva!
- bubi_mama
#5536 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jadni radnici imaju plate 1400 km,zamislite kako im je tesko spajati kraj sa krajem kad im ovako zakasni plata :smajlikojilijekrokodilskesuzenizledja
Eno napisao je pripadnik SIP-e koliku oni imaju platu sa svim dodacima 1040 KM, i njima je topli obrok 6 km, a hudnicima u GRAS-u 14 km. Kad pogledas revizore, u jednoj skupini ih toliko kao da su krenuli na organizovani izlet. I kazu nemaju para!!!! Oni su samo jedna zvjer koju ni Bog ne bi moga napalcati koliki su trosak,a kamo li da ih namire kupovine nasih (preskupih) karata.
Dabogda svi na birou zavrsili,bar ce imati redovnu naknadu 6 mj i nece imati sta da se zale.
@Neoplan stavio text u kojem ministar psuje. ne mogu da nadjem onu sliku "intelektualaca" iz GRAS-a sto je skinuo gace, i pokazuje golu guzicu novinarima.
Za konkurse ti opravdanje bilo u sluzbenim novinama. Doduse ž,narod svako jutro uz kafu cita sluzbene novine. Mene su bar iz KUC-a zvali dva puta na razgovor preko biroa, a ovi iz Grasa nikad nikoga
@KB24 znas li koliko danas ljudi isto nece movžci djeci nista kupiti,jer je zadnje pare dao na taxi.
kako vas nije stid i sram se zaliti.
Eno napisao je pripadnik SIP-e koliku oni imaju platu sa svim dodacima 1040 KM, i njima je topli obrok 6 km, a hudnicima u GRAS-u 14 km. Kad pogledas revizore, u jednoj skupini ih toliko kao da su krenuli na organizovani izlet. I kazu nemaju para!!!! Oni su samo jedna zvjer koju ni Bog ne bi moga napalcati koliki su trosak,a kamo li da ih namire kupovine nasih (preskupih) karata.
Dabogda svi na birou zavrsili,bar ce imati redovnu naknadu 6 mj i nece imati sta da se zale.
@Neoplan stavio text u kojem ministar psuje. ne mogu da nadjem onu sliku "intelektualaca" iz GRAS-a sto je skinuo gace, i pokazuje golu guzicu novinarima.
Za konkurse ti opravdanje bilo u sluzbenim novinama. Doduse ž,narod svako jutro uz kafu cita sluzbene novine. Mene su bar iz KUC-a zvali dva puta na razgovor preko biroa, a ovi iz Grasa nikad nikoga
@KB24 znas li koliko danas ljudi isto nece movžci djeci nista kupiti,jer je zadnje pare dao na taxi.
-
Ponosan
#5537 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ziogu wrote:Radnici da misle i sebi i nama dobro, sutra bi pokrenuli strajka o otpustanju viska radnika i preispitivanja kako je ko dosao do posla u GRASu. Dok to ne urade, oni su za mene stoka koja mrzi i drzavu i narod i brine samo da li ce dobiti platu. I da, platu im ne treba ni isplatiti, vec podijeliti otkaze.
- ultima_palabra
#5538 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pravda za Himzaniju, Robin Hooda novog dobaKB24 wrote:sram te bilo.ultima_palabra wrote:
poznajem ovog čovjeka sa slike i pouzdano znam da danas neće moći kupiti choco lips svom sinu.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#5539 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bilo je dosta konkursa, evo ja ću jedan primjer navesti vezano za mog rahmetli oca.vade_mecum wrote:Savjetnik Premijera wrote:Samo jedno pitanje za advokata Grasa:
Taj što pošteno radi i pošteno štrajkuje, kada i po kom konkursu je primljen u Gras?![]()
![]()
![]()
@NEOPLAN hajd molim te pokazi mi barem jedan (1!) GRAS-ov konkurs iz novina, sa posao.ba, bilo cega za bilo koje zanimanje i bilo koju strucnu spremu od 1996 pa do danasnje dana.
Na zadnjoj odbijenici prijave na konkurs za vozača uložio je žalbu i napisao da mu je 18. odbijenica i postavio pitanje za njih, da li je uslov da ga prime da izvadi srbijansko državljanstvo, pa ako treba i to će.
E sad drugo je što su oni raspisivali konkurse periodično, a prije svakog primali radnike nasumično.
Last edited by stetoskop on 03/04/2013 15:15, edited 1 time in total.
- Maharadza
#5540 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bubi_mama wrote:Jadni radnici imaju plate 1400 km,zamislite kako im je tesko spajati kraj sa krajem kad im ovako zakasni plata :smajlikojilijekrokodilskesuzenizledja
- O'zone
- Globalni moderator
#5541 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve što se dešava u zadnjih pa recim o cca 6 mjeseci je samo rezultat borbe za vlast.DiplomataSaSela wrote:Pa ne strajkuju svi...uvijek jedna te ista grupa...ocito napucana od nekoga da pravi sto veci haos u gradu...kad dodas kcus gdje je opste rasulo i pokusaj sa klasom i ostalo jasno ti je sta se desava...oni sto su izgubili vlast u KS ocito praveci haose zele nazad na vlast...providno ko staklo...O'zone wrote:A metilju jedan ko će ti voziti?"Ukoliko saobraćaj ne bude uspostavljen do 16 sati, naložit ćemo uvođenje alternativnog saobraćaja", rekao je premijer Suad Zeljković.
Sve je bačeno u zapećak samo se bore ko će koju fotelju dobiti. Najgore od svega je što sad stvarno to svi počinju osjećati preko svojih leđa, jer odmazde se počinju izvršavati preko plata,umanjenja sredstava za normalan rad KCUS je zadnji slučaj a GRAS je tu odavno.
- snaga_znanja
#5542 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Logicno kad je choco lips ili u zeludacu u obliku sljive ili u nosu u obliku narodnih ljekova za sinuse..KB24 wrote:sram te bilo.ultima_palabra wrote:
- Adriatic
#5543 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo ti razvodnjavaj.Lud i ponosan wrote:
SUADE, SUADE, cijeli grad je uz tebe!
Slabo ti ide ali nikad se ne zna.
- kockica_kockica
#5544 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja mislim da bi se mi trebali sad svi solidarisati sa GRAS-ovcima i onda svi pekari, ljekari, apotekari, nastavnici, profesori, taksisti, prodavacice itd u strajk s njima...
Zatvorit cemo sve prodavnice jer su prodavacice potlacene i trebaju vecu platu i normalno radno vrijeme...
Zatvorit cemo skole i fakultete jer njima plata kasni vise mjeseci...
Zatvorit cemo pekare jer cijena hljeba nije komercijalna...
Zatvorit cemo apoteke jer apotekari/ke nisu zadovoljni svojim radnim mjestom ...
Zatvorit cemo sve ambulante, bolnice, domove zdravlja jer im kasni plata i imaju manjak radnika...
TAxi vozaci nece voziti jer su kivni na one divlje taksiste....
Zeljeznica u strajk jer i oni imaju financijskih problema....
Carinici nece dati nikome maknuti iz drzave jer im smanjuju dohodak...
Aerodorom zatvoriti jer je u dugovima... dok se dugovi ne rjese nema putovanja...
Poljoprivrednici neka prestanu proizvoditi bilo sta jer su im uskraceni poticaji....
Hocemo drzavu zatvoriti dok se ne rijese svi problemi....
Jeli to rjesenje?
Zatvorit cemo sve prodavnice jer su prodavacice potlacene i trebaju vecu platu i normalno radno vrijeme...
Zatvorit cemo apoteke jer apotekari/ke nisu zadovoljni svojim radnim mjestom ...
Zatvorit cemo sve ambulante, bolnice, domove zdravlja jer im kasni plata i imaju manjak radnika...
Aerodorom zatvoriti jer je u dugovima... dok se dugovi ne rjese nema putovanja...
Poljoprivrednici neka prestanu proizvoditi bilo sta jer su im uskraceni poticaji....
Jeli to rjesenje?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#5545 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Najlakše je pljuvati iza tastature i iz svojih udobnih fotelja, internet ratnici.
Stavite se malo u njihovu kožu kada po -20°voze neuslovne trolejbuse za koje nisu oni krivi što su takvi !
Stavite se malo u njihovu kožu kada po -20°voze neuslovne trolejbuse za koje nisu oni krivi što su takvi !
- O'zone
- Globalni moderator
#5546 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije riješenje ali je dobar početakkockica_kockica wrote:Ja mislim da bi se mi trebali sad svi solidarisati sa GRAS-ovcima i onda svi pekari, ljekari, apotekari, nastavnici, profesori, taksisti, prodavacice itd u strajk s njima...
Jeli to rjesenje?
- NEOPLAN
#5547 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Izvini, ministar treba da je uzoran čovjek, gospodin sa manirima i diplomom i ne može se nikako porediti sa krkanom iz Bog zna koje nedođije na Balkanu .bubi_mama wrote:Jadni radnici imaju plate 1400 km,zamislite kako im je tesko spajati kraj sa krajem kad im ovako zakasni plata :smajlikojilijekrokodilskesuzenizledja
- snaga_znanja
#5548 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zamisli ti kako je bilo jutros hronicnim bolesnicima na 0 stepeni ici na pregled u bolnicu.KB24 wrote:Najlakše je pljuvati iza tastature i iz svojih udobnih fotelja, internet ratnici.
- NEOPLAN
#5549 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To je rješenje, da svi stanu pa da se bagri dođe u kraj. Al lakše je jedan dan pljuvati kroz kompjuter nego dizati revoluciju, svi se drze one "sut ba ima za kafe sutra dobro je."O'zone wrote:Nije riješenje ali je dobar početakkockica_kockica wrote:Ja mislim da bi se mi trebali sad svi solidarisati sa GRAS-ovcima i onda svi pekari, ljekari, apotekari, nastavnici, profesori, taksisti, prodavacice itd u strajk s njima...
Jeli to rjesenje?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#5550 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo zamišljam, vratim se za 5 minuta.snaga_znanja wrote:Zamisli ti kako je bilo jutros hronicnim bolesnicima na 0 stepeni ici na pregled u bolnicu.KB24 wrote:Najlakše je pljuvati iza tastature i iz svojih udobnih fotelja, internet ratnici.