Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonVitoN

#5526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

biske wrote:
DonVitoN wrote:
biske wrote:koja sapunica.
vito ne gotivi sušića, ali gotivi juku koji gotivi sušića.

:lol: :lol: :lol:
Pa i meni je draze da Susic ide sa rep. BIH na SP nego Ciro a zapravo nemam nista ni protiv Cire.
Safet je nogometna legenda Juge (BIH) pustujem ga po tom pitanju ali nije mi covjek od povjerenja u kratkim crtama strucnjak, trener, motivator, takticar itd..
Juka "gotivi" Susica kao ex. najboljeg fudbalera Juge kao ija i to nema veze ali kao trenera, strucnjak plaho grijesis i znam o cemu pisem.
Safet je igrao loptu (itekako) a da ne moze da uvidi toliku ublehu od onog desnog beka sto konstatno poziva u rep. a sve je pocelo da je regovan kao krilni napadac, vezni pa desni bek :roll: pa nismo glupi.. da ne uocimo o cemu je ovdje rijec.

Recimo za mladog beka Austrije iz Beca Dilavera ne zeli da cuje, krivo mi je sto se ne misli na buducnost rep. BIH u fazonu ja sam ih odveo na SP boli me briga sta ce posle biti, svog amdzica cu ugurati na spisak za SP sa 20tak tekmi u seniorskom nogometu HNL lige a za Pricica prica price kako igra za slab klub tj. nije standardan sa 17,8 tekmi u Ligue 1.

Posle Safeta Susica ne treba nam nikakav legenda, idol nacije itd.. treba nam strucnjak Vaha ili Princ sa Neretve.
Ako Safet ne bude imao ponuda ili eto ako bude zelio da ostane i sljedece klf. za EP neka ostane bezobzira kakav (ne) uspjeh imao na SP. On je tvrdoglav, bahat i to se ne moze promijeniti ali barem da vise prati potencijalne igrace jer kao selektor je duzan a ne.. evo Juka opet u akciji uradi vise od saveza cak im posalje kont. tel. info o igracima, poprica sa njima itd..a zar mislis da se konstatno moze bubam zvati jedan Ibricic u rep. prije nekih mjesec dana sam ga vidio uzivo pa bio u nekoj "body" majici pa ono je sramota :oops: bolje bi mu bilo da oblaci kosulju. Da ne bude ne "gotivim" Ibru on doduse dolazi iz Krajine ali to nema veze ja ne patim od toga ko odakle iz kojeg coska, ulice. Miske i Ibricic se ne mogu porediti sto se tice bh dresa da se odma od toga ogradim, Miske je uvije dobro dosao rep. BIH i nadam se da ce se dovesti koliko toliko u formu za SP iako je trenutno povr. :(
realno, šta je po tebi cilj na svjetskom? titula, finale, bronCa, polufinale, četvrtfinale, osmina finala...

ciejli život nam je cilj bio izboriti nastup i uspjeli smo u tome. da nas predstavi, štajaznam, ekipa mramora, cilj je ostvaren. to je realnost, a ostalo su želje. moja je finale, ali sam svjestan da ga ne možemo dohvatiti sa ne znam kakvim igračima ili trenerom. sve ostalo je naprđivanje.
Cilj je ostvaren jos samo da se ne obrukamo ali otom potom valjda necemo.
Moja zelja je da se na SP ne vode - uvrste na spisak "ublehe" koje se konstantno vrte u rep. kao u vrijeme Muniba, Blaza i slicnih..
Imamo dovoljno potencijalnih mladih i iskusnih igraca koji su u tokom klf. trebali da budu primjeceni od saveza i strucnog staba na celu sa S.Susicem a ne da jedan Juka mora iscopati na tanjur im neke igrace..
biske

#5527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by biske »

DonVitoN wrote:
biske wrote: realno, šta je po tebi cilj na svjetskom? titula, finale, bronCa, polufinale, četvrtfinale, osmina finala...

ciejli život nam je cilj bio izboriti nastup i uspjeli smo u tome. da nas predstavi, štajaznam, ekipa mramora, cilj je ostvaren. to je realnost, a ostalo su želje. moja je finale, ali sam svjestan da ga ne možemo dohvatiti sa ne znam kakvim igračima ili trenerom. sve ostalo je naprđivanje.
Cilj je ostvaren jos samo da se ne obrukamo ali otom potom valjda necemo.
Moja zelja je da se na SP ne vode - uvrste na spisak "ublehe" koje se konstantno vrte u rep. kao u vrijeme Muniba, Blaza i slicnih..
Imamo dovoljno potencijalnih mladih i iskusnih igraca koji su u tokom klf. trebali da budu primjeceni od saveza i strucnog staba na celu sa S.Susicem a ne da jedan Juka mora iscopati na tanjur im neke igrace..
pošteno.

međutim, svojim pisanjem povremeno iziritiraš pojedine forumaše među kojima sam i ja. ako safet hoće da povede puni sastav germanije na svjetsko to nema ama baš nikakve veze sa njegovom stručnošću i taktikom - ali svi smo protiv toga. na kraju krajeva, on će biti odgovoran za postignuti (ne)uspjeh.

za neke od igrača koje si pominjao ima vremena u sljedećem ciklusu. do tada, gledamo vršajevića i rin tin tina...
Saffett

#5528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Saffett »

edin1234 wrote:nadam se da ce dijamant da uspije da dovede njega da igra za nas - http://www.---/buzz/edin-dzeko ... aciju-bih/
Jebla te ta tvoj stranica i reklamiranje.

Virus
DonVitoN

#5529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Image
shake69

#5530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Jos jedan prilog trakavici u kojim cemo dresovima igrati u Brazilu.
Tehnički sponzor Nogometnog saveza BiH italijanski proizvođač sportske opreme Legea ima ugovor s krovnom kućom bh. nogometa do 31. maja ove godine.

Kako saznaje NAP (Novinska Agencija Patria) vrlo male su šanse da Legea nastavi oblačiti Zmajeve, jer su mnogi drugi brendovi i proizvođači sportske opreme zainteresirani za saradnju s NSBiH.

Kako nam je potvrđeno iz Saveza u ovom trenutku se ne razmišlja o novim opcijama, jer će sačekati istek ugovora, pa tek tada krenuti u pregovore s drugim brendovima.Međutim, prema pravilima FIFA-e nogometni savezi zemalja učesnika Svjetskog prvenstva do sredine februara morat će saopćiti u kojim će dresovima njihove reprezentacije igrati.

- Najvjerovatnije da nećemo igrati u Legea dresovima na Svjetskom prvenstvu, ali za sada još ne pregovaramo ni s kim – kazali su za NAP iz NSBiH.

Hebem ti, ko koga ovdje hebe...? :shock: :shock:
Last edited by shake69 on 13/02/2014 14:14, edited 1 time in total.
Mustang1

#5531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

edin1234 wrote:Zeljo je reprezantacija on nas vodi u evropu sa svim BRAVO Zeljo uvijek prvi u svemu - http://www.---/zivot-u-trendu/ ... internetu/
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mustang1

#5532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

shake69 wrote:Jos jedan prilog trakavici u kojim cemo dresovima igrati u Brazilu.
Tehnički sponzor Nogometnog saveza BiH italijanski proizvođač sportske opreme Legea ima ugovor s krovnom kućom bh. nogometa do 31. maja ove godine.

Kako saznaje NAP (Novinska Agencija Patria) vrlo male su šanse da Legea nastavi oblačiti Zmajeve, jer su mnogi drugi brendovi i proizvođači sportske opreme zainteresirani za saradnju s NSBiH.

Kako nam je potvrđeno iz Saveza u ovom trenutku se ne razmišlja o novim opcijama, jer će sačekati istek ugovora, pa tek tada krenuti u pregovore s drugim brendovima.Međutim, prema pravilima FIFA-e nogometni savezi zemalja učesnika Svjetskog prvenstva do sredine februara morat će saopćiti u kojim će dresovima njihove reprezentacije igrati.

- Najvjerovatnije da nećemo igrati u Legea dresovima na Svjetskom prvenstvu, ali za sada još ne pregovaramo ni s kim – kazali su za NAP iz NSBiH.

Hebem ti, ko koga ovdje hebe...? :shock: :shock:
Ma nece da govore nista vjerovatno je potpisano sve i pri potpisivanju im receno da se ne govori nista do tog i tog datuma (vjerovatno kad bude moguce i predstaviti dres) pa sad oni pokusavaji biti pametni :D
drug_profi

#5533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ne bi bilo ni zakonito reci da ces nositi npr Nike, ako ugovor jos nije potpisan, a imas vazeci sa nekim drugim.
Sve dok se ne potpise, sve sto se moze reci je ovo sto je receno.
shake69

#5534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

drugi profil wrote:Ne bi bilo ni zakonito reci da ces nositi npr Nike, ako ugovor jos nije potpisan, a imas vazeci sa nekim drugim.
Da, ali ovdje se veli da prvo treba sacekati istek ugovora!? Halo, pa oni ce tada (31. 5) biti u Americi, iza sebe ce imati tri sedmice treninga, nece valjda u avionu naruciti nove garniture dresova i obuci ih na aerodromu!? Nije to narudzba podmetaca za kafu! Znam da su velike pare u pitanju i vrijedi malo zatezati, ali mi prica nema logike.
Saffett

#5535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Saffett »

I meni je cudno. Normalno je da nesmiju reklamirati novog sponzora ali smiju valjda reci da je potpisan ugovor? Arsenal na primjer je davno objavio da su potpisali s Pumom ali i dalje vjerno reklamiraju nike...
drug_profi

#5536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

shake69 wrote:
drugi profil wrote:Ne bi bilo ni zakonito reci da ces nositi npr Nike, ako ugovor jos nije potpisan, a imas vazeci sa nekim drugim.
Da, ali ovdje se veli da prvo treba sacekati istek ugovora!? Halo, pa oni ce tada (31. 5) biti u Americi, iza sebe ce imati tri sedmice treninga, nece valjda u avionu naruciti nove garniture dresova i obuci ih na aerodromu!? Nije to narudzba podmetaca za kafu! Znam da su velike pare u pitanju i vrijedi malo zatezati, ali mi prica nema logike.
I?
Sta ti to govori? :D
Logovan

#5537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

shake69 wrote:
Pa najvjerovatnije će tako i biti. :-) :lol:
Great Cornholio

#5538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Great Cornholio »

Joj da hoće to Svjetsko počet', da se ljudi vrate u normalu, i ljudi i država :bih:

GeneralBHF

#5539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Logovan wrote:
shake69 wrote:
Pa najvjerovatnije će tako i biti. :-) :lol:
Uvjeren sam da oni vec sada imaju 3 ponude i da ce cekati 1.6. da potpisu jer ne znam sta je u ugovoru i kako to ide pravno mozda oni i ne smiju oficijalno da izjave po pitanju pregovora. Prije par mjeseci sam imao informaciju da ce Adidas oprema biti za SP ali ne znam nista novo! Cisto sumnjam da ce neko cekati 1. Juni pa onda otvoriti pregovore kada sve treba da bude pripremljeno za SP!
phillie

#5540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Najčešće nije poznato šta je sve neophodno obezbijediti da bi se jedna ekipa mogla nesmetano pripremati za neko takmičenje. Svjetsko prvenstvo je ipak poseban događaj i, da li biste ukratko mogli opisati šta je to što spada u „logističke“ pripreme za odlazak našeg tima na ovaj planetarni događaj?

„Naša ekipa će ići u pripremnom periodu u Ameriku i tamo odigrati dvije utakmice, jedna je već sada u Evropi, tri u grupnoj fazi, a nadamo se i dalje da ćemo proći, tako da je to osam utakmica, jer ćemo imati i jednu pripremnu u Brazilu, za koje treba sve pripremiti. Treba reći da za svaku tu utakmicu je potrebno najmanje četiri garniture dresova, po dvije garniture trenerskog paketa, po 100 lopti, itd. To je jedan veliki kontigent opreme koji mi moramo dopremiti u Brazil. Mi smo po tom pitanju dogovorili da ćemo oformiti naš ekonomat u Brazilu, odnosno prostor u kojem ćemo imati svu tu opremu ranije dopremljenu u Brazil kako bi sva bila spremna za naš nastup. Jedna delegacija Saveza već 28. i 29. januara po zahtjevu FIFA ide na sastanak u Cirih gdje će biti sve učesnice prvenstva. Na tom sastanku će se prezentovati jedan pravilnik o opremi i tačno će se reći koja vrsta opreme, koje veličine brojeva mogu da se koriste, itd. FIFA i ovdje ništa ne prepušta slučaju, te će obezbijediti i špeditersku kuću za dostavu opreme u Brazil, za regulisanje carinskih, poreskih obaveza itd.

Kakva saradnja je sa putničkim agencijama iz naše zemlje vezano za prodaju ulaznica za SP?

„Mi imamo našu partnersku agenciju sa kojom dugi niz godina sarađujemo, ona će nas prati i u ovom dijelu u Brazulu. Naravno otvoreni smo i za saradnju sa svim drugim agencijama koje će imati interesa da sa našim navijačima prate utakmice i u tom dijelu ćemo ih podržati da im kroz naše posredovanje obezbijedimo kupovinu karata i u paketu i za pojedinačne ulaznice, ali tu imaju neki rokovi koji će se morati poštivati“.

Prije odlaska iz BiH predviđeno je i službeno predstavljanje našeg tima, koji detalji su već dogovoreni, a možemo ih ponuditi javnosti?

„Naša ekipa će imati dio priprema u BiH od 15. maja do 27. maja i u tom periodu će biti organizovan niz promotivnih aktivnosti reprezentacije. Naš medijski servis će sve to prezentovati kroz press konferencije, kroz razne saradnje sa medijima, takođe sa igračima i selektorom. Mislimo da će tu na jedan dobar način biti prezentovano sve ono što će se dešavati u pripremnom periodu a što će pribliziti sve ove aktivnosti Saveza široj javnosti“.
Iz ovog sto je Merdanovic rekao, nisam bas neki optimista sto se tice promjene dobavljaca opreme.
shake69

#5541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Jos jednom o Trening centru BiH u Zenici. Citam U-19 se okupila u Citluku iako su htjeli (namjeravali) u Zenicu (provjereno), ali Centar 'jos nije spreman", kaze debeljuskasti Bakovic!? O Papetovoj ljubavi prema pasnjaku Hrasnice te lafo potpori igraca da se ne ide iz Sarajeva vec znamo. Zato sam odlucio poslati e-mail u FIFA i UEFA da znaju kako FS BiH na zanimljiv nacin podstice podrsku malim sredinama, poput Hrasnice, Citluka, dok im izgradjeni centar u Zenici zjapi prazan vec pet mjeseci, i jos ce 5-6 mjeseci tako biti, iako su iz Niona i Ciriha izvalili 8-9 miliona eura da se napravi tako funkcionalno zdanje.
Eto vam Budnjo, vodite ga kuci.
GeneralBHF

#5542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

shake69 wrote:Jos jednom o Trening centru BiH u Zenici. Citam U-19 se okupila u Citluku iako su htjeli (namjeravali) u Zenicu (provjereno), ali Centar 'jos nije spreman", kaze debeljuskasti Bakovic!? O Papetovoj ljubavi prema pasnjaku Hrasnice te lafo potpori igraca da se ne ide iz Sarajeva vec znamo. Zato sam odlucio poslati e-mail u FIFA i UEFA da znaju kako FS BiH na zanimljiv nacin podstice podrsku malim sredinama, poput Hrasnice, Citluka, dok im izgradjeni centar u Zenici zjapi prazan vec pet mjeseci, i jos ce 5-6 mjeseci tako biti, iako su iz Niona i Ciriha izvalili 8-9 miliona eura da se napravi tako funkcionalno zdanje.
Konstantno ukazujem na neke radnje u savezu koje se nisu promijenile. Evidentno je da u savezu nema sistema rada i vecinu poslova odradjuje par ljudi dok drugi primaju platu tek onako zahvaljujuci plasmanu na SP. Licno sam svoj CV dostavio na adresu saveza ima 9 mjeseci minimalno a prilikom poziva shvatio sam da je moj CV zavrsio u nekoj kanti! Valjda se tako u savezu radi a ne protokolise se! Kaze gospodja meni nemamo konkursa a znam da su 2 osobe dobile posao, ocigledno bez objavljenog konkursa pa kome sva ta prica o tom radu!

Bitno je da drugi Bakovic radi kao Generalni sekretar NSFBiH kojeg je brat postavio kako je dosao u N/FSBiH.
animus

#5543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

Ima tamo svega ali izaci ce to na vidjelo polako kad tad. Treba ih prijaviti UEFI za te stvari. Nisam znao da su uopce primali nove ljude. Da to nije mozda u Zenicu na poslove u centru jer bi im tamo trebali novi ljudi. Imaju stranicu ali tu ne objavljuju konkurse. Bit ce njih jos za zatvora kako izgleda. Ima li ista od onih novih komisija ili jos uvijek stari ljudi tamo rade.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Great Cornholio

#5544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Great Cornholio »

Treba ovo "obraditi", al' vala ne mora puno, svi isti glavni likovi :D :bih:

DonVitoN

#5545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

GeneralBHF wrote:
shake69 wrote:Jos jednom o Trening centru BiH u Zenici. Citam U-19 se okupila u Citluku iako su htjeli (namjeravali) u Zenicu (provjereno), ali Centar 'jos nije spreman", kaze debeljuskasti Bakovic!? O Papetovoj ljubavi prema pasnjaku Hrasnice te lafo potpori igraca da se ne ide iz Sarajeva vec znamo. Zato sam odlucio poslati e-mail u FIFA i UEFA da znaju kako FS BiH na zanimljiv nacin podstice podrsku malim sredinama, poput Hrasnice, Citluka, dok im izgradjeni centar u Zenici zjapi prazan vec pet mjeseci, i jos ce 5-6 mjeseci tako biti, iako su iz Niona i Ciriha izvalili 8-9 miliona eura da se napravi tako funkcionalno zdanje.
Konstantno ukazujem na neke radnje u savezu koje se nisu promijenile. Evidentno je da u savezu nema sistema rada i vecinu poslova odradjuje par ljudi dok drugi primaju platu tek onako zahvaljujuci plasmanu na SP. Licno sam svoj CV dostavio na adresu saveza ima 9 mjeseci minimalno a prilikom poziva shvatio sam da je moj CV zavrsio u nekoj kanti! Valjda se tako u savezu radi a ne protokolise se! Kaze gospodja meni nemamo konkursa a znam da su 2 osobe dobile posao, ocigledno bez objavljenog konkursa pa kome sva ta prica o tom radu!

Bitno je da drugi Bakovic radi kao Generalni sekretar NSFBiH kojeg je brat postavio kako je dosao u N/FSBiH.
Tako ti je to druze. :(
GeneralBHF

#5546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

DonVitoN wrote:
GeneralBHF wrote:

Tako ti je to druze. :(
Na zalost tako je! Radio bih dzaba analiticki dio za reprezentaciju sa podacima o svakom igracu kako je ko igrao i kome sta treba da ddodje u formu!
popokatepetl_com

#5547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by popokatepetl_com »

Naravno da su rezultati reprezentacije zamaskirali lopove koji i taldzije koji i dalje postoje u istom. Kakva farsa je samo ovo sa trening centrom u Zenici koji ce prazan da zjapi dok se placaju razne Budnje i njemu slicni koji su u talu sa ovima iz saveza. Savez je i dalje skup krminalaca, bogzna kakve su muljaze u pitanju sa proizvodjacem opreme, fol bice legea do isteka ugovora a dres se mora prijaviti ranije, ne mogu da vjerujem da taj proizvodjac opreme koji je navodno svjetski brend ne moze platiti penale Legei za 2-3 mjeseca koliko jos ima ugovora sa njima? Mlade selekcije su prica za sebe, menadjeri i nacionalni kljuc uz pomoc diletanata selektora kroje sudbinu bh fudbala, zato iizbacujemo toliko dobrih igraca iz lige. :oops:
shake69

#5548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Kako sam rekao neki dan, jutros sam poslao duzu poruku na zvanicni e-mail UEFA povodom sramote FS BiH s Trening centrom u Zenici koji se drzi kao ukras, vec sest mjeseci i bit ce jos najmanje pet, sto je ocigledni primjer malverzacija s tajkunima iz Sarajeva da ce se cak i pripreme za Brazil obaviti na hrasnickim pasnjacima umjesto u modernom centru za koji je UEFA dala veliki novac.
Ne uzdam se puno u ovu akciju, ali ce neko bar procitati. Kada bi nas nekoliko na ovom forumu to isto uradilo, otvoreno iskazali revolt i razcarenje podrski Budnjinom privatnom biznisu na Ilidzi, mozda bi gospoda debeljuskasti sekretarcici iz FS BiH mogli biti bar nekad priupitani iz Zeneve- "a zasto ste vi zapravo zeljeli graditi Trening centar u Zenici kad vam je teren FK Famosa tako dobar?"
Last edited by shake69 on 17/02/2014 13:50, edited 1 time in total.
N.N.

#5549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Jesu li ovo i mladje selekcije u Citluku ? :-)

Samo neke muljaze i talovi. Alasellamet :D
drug_profi

#5550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Zenica sad definitivno nije mjesto za treninge i sportiste. Na ljeto mozda.
Pitanje je koji je akademik odredio lokaciju trening centra u najzagadjenijem gradu u Zemlji. Ako je vec opstina Zenica trebala biti, onda je bilo i boljih mjesta. Smetovi npr.
Post Reply