ti lupas gluposti , nevrijedno paznje i razgovoramadner wrote:Objasnio sam mu ja su entiteti privremene kategorije koje je moguce uklonit ako smetaju, samo je drzava trajna kategorija.heckler wrote:Sto onog srbotrola jovu niko ne priupita, da je tako lako promjeniti teritorijalnu administraciju u drzavi i entitetima kako on to zamislja da ce se treci stvoriti, sta onda zaustavlja recimo sljedece
Opstina Vukosavlje izglasa pristupanje federaciji, spaja se sa Odzakom i stvara Bosnjacku opcinu Odzak.
Kozarac se samoproglasuje opstinom i sa okolnim mijesnim zajednicama pristupa Unsko Sanskom Kantonu.
Skupstina Srebrenica se samo-proglasava distriktom.Zepa, Konjevic Polje i ostali dijelovi opstina Zvornika i Bratunca izglasavaju na nivou mjesne zajednice pristup Distriktu Srebrenici. Zajedno svecano proglasavaju spajanje sa Federacijom.
Janja izglasava sebi status opstine i pristupa Tuzlanskom Kantonu.
Nekoliko mjesnih zajednica Novog Gorazda umorni od NovoGorazdanske majorizacije proglasavaju spajanje sa "starim" Gorazdem i ulaze u sastav BPK.
Da nastavim dalje ili je dosta?
ovo sto me priupito, da odgovorim, velika je razlika.
Federacija je komponovana od jos manjih tertorijalno-administrativnih jedinica tj Kantona * yato se valjda i yove federacija )
Republika Srpksa je potpuno centralizovan i homogen administrativno politicki prostor.
Ti poistovjececujes jedinice lokalne samouprave ( opstine) sa kantonima koji su regulisani dejtonskim i vasingtonskim sporazumom i sastavni dio ustava i federalnog i BiH ( koji imaju zakonodavnu i izvrsnu vlast ukljucujuci i oruzanu silu-policiju) sto u principu nije moguce .