Ovo sa igracima u inostranstvu i njihovom kvalitetu sam ti pokusao objasniti u zadnjem postu. Ako je igrac vani ne znaci nuzno da je bolji od igraca kuci. Ali ako je igrac vani on moze postati bolji nego sto jeste samim tim sto igra u uredjenijem klubu i ligi (naravno ne racunamo Azerbejdzan i tako to). Znaci kad ga "posaljes" jednom vani, on ima 2-3 sezone da se pokaze da je kvalitet, a to obicno u ovom trenutku znaci da ce promjeniti sredinu i doci u jaci klub. Ako to nije uradio za te 3 ili haj recimo 5 godina onda taj lik NIJE kvalitet i to mu je max. Znaci igrac X rodjen vani danas ima 25 godina i igra za recimo Charleroi. Igrac Y rodjen u Bosni, ima 20 godina i danas igra za recimo Sarajevo. Igraju na istoj poziciji. Ovaj X je recimo standardan 2-3 godine u klubu sa dna belgijske prve lige, ono nije najbolji igrac ali eto onako standardan. Ovaj u Sarajevu je ono najbolji igrac u PL na toj poziciji i uopste jedan od najboljih igraca lige. Zna se da ce negdje otici, ali s obzirom da je iz Sarajeva, vjerovatno ce zavrsiti u Koreji, Kazahstanu, Azerbejdzanu Iranu....
Mislim nije mi jasno fakat, kazes zvao bi u repku "boljeg". Po cemu zakljucujemo da je neko BOLJI? Ako je tebi ovaj X automatski bolji jer igra u Belgiji onda je to problem ove price.