BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#5526 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

@ Korisnicko

Ovo sa igracima u inostranstvu i njihovom kvalitetu sam ti pokusao objasniti u zadnjem postu. Ako je igrac vani ne znaci nuzno da je bolji od igraca kuci. Ali ako je igrac vani on moze postati bolji nego sto jeste samim tim sto igra u uredjenijem klubu i ligi (naravno ne racunamo Azerbejdzan i tako to). Znaci kad ga "posaljes" jednom vani, on ima 2-3 sezone da se pokaze da je kvalitet, a to obicno u ovom trenutku znaci da ce promjeniti sredinu i doci u jaci klub. Ako to nije uradio za te 3 ili haj recimo 5 godina onda taj lik NIJE kvalitet i to mu je max. Znaci igrac X rodjen vani danas ima 25 godina i igra za recimo Charleroi. Igrac Y rodjen u Bosni, ima 20 godina i danas igra za recimo Sarajevo. Igraju na istoj poziciji. Ovaj X je recimo standardan 2-3 godine u klubu sa dna belgijske prve lige, ono nije najbolji igrac ali eto onako standardan. Ovaj u Sarajevu je ono najbolji igrac u PL na toj poziciji i uopste jedan od najboljih igraca lige. Zna se da ce negdje otici, ali s obzirom da je iz Sarajeva, vjerovatno ce zavrsiti u Koreji, Kazahstanu, Azerbejdzanu Iranu.... :D tako negdje...U Evropi domet druga grcka, druga turska liga, mozda neki slabiji klub u Izraelu, Ceskoj, Poljskoj - pa na posudbu. Koga bi ti pozvao? Ja bih uvijek pozivao ovoga Y.

Mislim nije mi jasno fakat, kazes zvao bi u repku "boljeg". Po cemu zakljucujemo da je neko BOLJI? Ako je tebi ovaj X automatski bolji jer igra u Belgiji onda je to problem ove price.
jeza u ledja

#5527 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Btw. Stevanovic je prodat za 1.5 ojra Sevilli. Da nije igrao u reprezentaciji nema sanse da bi otisao tamo.

Ibricic iz Hajduka u Lokomotiv za 5 miliona.

A mi prodajemo igrace za po 300 hiljada eura max
Melami

#5528 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Melami »

jeza u ledja wrote:Btw. Stevanovic je prodat za 1.5 ojra Sevilli. Da nije igrao u reprezentaciji nema sanse da bi otisao tamo.

Ibricic iz Hajduka u Lokomotiv za 5 miliona.

A mi prodajemo igrace za po 300 hiljada eura max
Vecinu nasih igraca je repka prodala. A ovi sto su izborili jace timove bez repke, nama je tesko da ih pozovemo.
Da su oni kojim slucajem pozvani na vrijeme, imali bi u narednih nekoliko godina jos 5 Dzeka i Ibisevica, Spahica...
Arteta

#5529 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

zlo87 wrote:
Arteta wrote:Ja bih dijelio ban za svaki pokusaj spustanja Reprezentacije BiH na nivo Lihtenstajna.
I banove kada se raja naloži pa kaže da smo na nivou Španije. :run: :oops:
Zasto Hrvati nemaju igrace iz druge lige u Repci?
A kod nas na forumu vlada misljenje da pozivamo igrace iz trece lige koji cak nisu ni standardni.
Jesu li to oni toliko bolji od nas?
buzzer

#5530 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

ne vlada misljenje, nazalost. to govorim ja i mozda jos par forumasa. vecinu boli kurac sto susic laze i petlja da je ibricic alternativa dzeki i vedi. ako imas ideju ko bi mogao biti bolja rezerva nasoj dvojici napadaca - bujrum. ja bih pozvao njega i muslimovica, a seferovicu bih predao za papire.
Arteta

#5531 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:ne vlada misljenje, nazalost. to govorim ja i mozda jos par forumasa. vecinu boli kurac sto susic laze i petlja da je ibricic alternativa dzeki i vedi. ako imas ideju ko bi mogao biti bolja rezerva nasoj dvojici napadaca - bujrum. ja bih pozvao njega i muslimovica, a seferovicu bih predao za papire.
Iako bas nemamo nekih napadaca.
Bar 50 bi ih zvao prije Djurica, ukljucujuci i igrace iz nase druge lige.
Melami

#5532 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Melami »

Arteta wrote:
buzzer wrote:ne vlada misljenje, nazalost. to govorim ja i mozda jos par forumasa. vecinu boli kurac sto susic laze i petlja da je ibricic alternativa dzeki i vedi. ako imas ideju ko bi mogao biti bolja rezerva nasoj dvojici napadaca - bujrum. ja bih pozvao njega i muslimovica, a seferovicu bih predao za papire.
A sta fali Djuricu, mozda da je pozvan u repku nakon onih partija u21 mozda bi nesto i bilo od njeg, da ga malo repka pogura, da se proda u pravi tim, bolji treninzi itd. Ko zna, mozda novi Luka Toni.
Arteta

#5533 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Melami wrote:
Arteta wrote:
A sta fali Djuricu, mozda da je pozvan u repku nakon onih partija u21 mozda bi nesto i bilo od njeg, da ga malo repka pogura, da se proda u pravi tim, bolji treninzi itd. Ko zna, mozda novi Luka Toni.
Djuric je igrac Cremonesea, ispodprosjecnog Italijanskog treceligasa.
Da stvar bude jos gora, on u tom timu od ukupnoi sedam napadaca ima najgori ucinak.
Neko je ovdje prije sedmicu dana postaljao statistiku.
Nijedna Reprezentacija tipa Luksemburg, Lihtenstajn, San Marino i sl. nemaju igraci koji nisu standardni u treceligasima.
A o Reprezentacijama kao sto su Litvanija, Latvija i Estonija da ne govorimo.
Sarcom

#5534 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Sarcom »

Da stvar bude jos gora, on u tom timu od ukupnoi sedam napadaca ima najgori ucinak.
Nijedna Reprezentacija tipa Luksemburg, Lihtenstajn, San Marino i sl. nemaju igraci koji nisu standardni u treceligasima.
Vrsio sam usporedbu Cremonese-a i nasih premierligasa i ne vidim neku razliku.Imaju stadion sa 20000 mjesta,vrijednost tima im je oko 4 miliona eura(bez ovih sto su na posudbi),prije dvije sezone su prodali igraca za 300.000 eura.
Melami

#5535 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Melami »

Arteta wrote:
Melami wrote:

ja kazem da je mozda trebao biti pozvan ranije pa bi mozda nesto i bilo od njeg, ko zna, al definitivno je lik ogranicen, sto jes jes a i ima losu statistiku.
Muhamed Đakmić

#5536 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Sarcom wrote:
Vrsio sam usporedbu Cremonese-a i nasih premierligasa i ne vidim neku razliku.Imaju stadion sa 20000 mjesta,vrijednost tima im je oko 4 miliona eura(bez ovih sto su na posudbi),prije dvije sezone su prodali igraca za 300.000 eura.
Nije transfermarkt mjerodavan.
Sarcom

#5537 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Sarcom »

Sarajevo1946 wrote:
Sarcom wrote:
Nije transfermarkt mjerodavan.
Nije,ali nisam nasao neki bolji nacin.Mislim da je Seria B jaca od nase lige,tako da Seria C mozda jeste losija,ali ne drasticno.
Muhamed Đakmić

#5538 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Fazon je što on prilično loše igra i u Seriji C. Ja bih se puno više potrudio oko Seferovića, iskreno.
Arteta

#5539 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Sarcom wrote:
Stadion su napravili dok su igrali u visem rangu, sad im je samo jos veci trosak.
To je jedan veliki problem u tim zemljama.

Inace, transfermarkt i nije neko mjerilo.
Arteta

#5540 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Sarcom wrote: Nije,ali nisam nasao neki bolji nacin.Mislim da je Seria B jaca od nase lige,tako da Seria C mozda jeste losija,ali ne drasticno.
Serie B je jaca i od Hrvatske lige pa opet je smijesno i pomisliti da Hrvati zovnu nekog igraca iz Serie B.
mokhac

#5541 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mokhac »

Arteta wrote:
Sarcom wrote: Nije,ali nisam nasao neki bolji nacin.Mislim da je Seria B jaca od nase lige,tako da Seria C mozda jeste losija,ali ne drasticno.
Serie B je jaca i od Hrvatske lige pa opet je smijesno i pomisliti da Hrvati zovnu nekog igraca iz Serie B.
Šildenfeld je igrao za Hrvacku na Euru a bio je u njemačkom drugoligašu Ajntrahtu iz Frankfurta na Majni.

Ima toga još... Uglavnom, ne stoji vam ta priča...

Sent from my LT22i using Tapatalk 2
fortaleza

#5542 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by fortaleza »

mokhac wrote:
Arteta wrote: Serie B je jaca i od Hrvatske lige pa opet je smijesno i pomisliti da Hrvati zovnu nekog igraca iz Serie B.
Šildenfeld je igrao za Hrvacku na Euru a bio je u njemačkom drugoligašu Ajntrahtu iz Frankfurta na Majni.

Frankfurt je te sezone osigurao ulazak u prvu ligu pred nastup Hrvatske na euru.
mokhac

#5543 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mokhac »

Kakve to ima veze, jel il nije us'o, tad su bili u cvajti. On je bio igrac iz cvajte. A ako bas cjepidlacis, igr'o je i kvalifikacije, tad se, valjda, nije bas sto posto znalo hocel Ajntraht u 1.BL

Arteta

#5544 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

mokhac wrote:
Arteta wrote:

Dobro, moja greska ali opet je to klub za koji se znalo da ce uci jer je imao najjaci tim.
Isto tako smatram da bi mi trebali zvati Bicakcica jer igra u nadam se buducem Bundesligasu.
Sarcom

#5545 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Sarcom »

Nisam rekao nista za Durica vec sam samo vrsio usporedbu lige(po nekim pricama se stekao dojam kao da u Seria C igraju amateri),iako smatram da oni koji se dokazu u mladoj reprezentaciji treba da budu potencijalni reprezentativci za A rep.Iz proslih kvalifikacija tu spadaju Stevanovic,Duric,Visca,Bilbija,Kvesic i Besic(on je vec igrao),mozda ima jos neko koga sam zaboravio ali to je otprilike to.Seferovic sada ima prednost nad Duricem,ali bi u buducnosti i dijasporci trebali da prvo produ mladu reprezentaciju(osim ako nisu neki extra igraci).
Arteta

#5546 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Sarcom wrote:Nisam rekao nista za Durica vec sam samo vrsio usporedbu lige(po nekim pricama se stekao dojam kao da u Seria C igraju amateri),iako smatram da oni koji se dokazu u mladoj reprezentaciji treba da budu potencijalni reprezentativci za A rep.Iz proslih kvalifikacija tu spadaju Stevanovic,Duric,Visca,Bilbija,Kvesic i Besic(on je vec igrao),mozda ima jos neko koga sam zaboravio ali to je otprilike to.Seferovic sada ima prednost nad Duricem,ali bi u buducnosti i dijasporci trebali da prvo produ mladu reprezentaciju(osim ako nisu neki extra igraci).
Otprilike, mozes li nas porediti sa nekom Reprezentacijom, da vidimo otprilike na kojem smo nivou?
Arteta

#5547 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Pazi sad, u Repezentaciji da nam igraju Pjanic i Lulic koji su sjajni u Seriji A, a sa njima Djuric koji nema mjesta u Italijsnkoj trecoj ligi.
Ovo je za plakati. :-)
buzzer

#5548 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

ovdje govorimo o igracu koji je u 4 utakmice u21 reprezentacije dao 6 golova. od toga 3 njemackoj koja je sigurno bolji tim od kompletne 3., 2. i dobrog dijela prve italijanske lige. to sto igra za nizeligasa ne mora biti stvarni pokazatelj njegovog kvaliteta. ima jos mogucih faktora sto je tu. ja ne tvrdim da je on najbolja alternativa dzeki i vedi. tvrdim da je bolja rezerva nego ibricic koji je vezni igrac i kao takav treba biti rezerva pjanicu. i tvrdim da je neozbiljno igrati na srecu da ce ova dvijica uvjek biti na raspolaganju. isprobati, pa onda ili dalje traziti, ili se obradovati neocekivanim dobitkom.
nihoniho

#5549 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

@buzzer
mislim da bi bilo stvarno neozbiljno u seniore pozivati igraca iz serie C, i to nestandardnog, tim prije sto se njegova karijera krece serie A, serie B, serie C. realno, nisu Talijani budale da ne vide potencijal. Ne bih zelio da potcijenim njegov ucinak protiv Svaba ali su bili potpuno nespremni na taj faktor (frajer 2 metra) da je to bila takmicarska utakmica, u njihovim ocima, drugacije bi bilo.
Po meni, najblizi reprezentaciji, trenutno, je Mahmutovic. Ceska liga daje 4-5 reprezentativaca Ceske, sto ne bi jednog naseg !? eventualno reakrtivirati Zeca ili probati tog Fajica iz Mure / nije neki izbor.
Arteta

#5550 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:ovdje govorimo o igracu koji je u 4 utakmice u21 reprezentacije dao 6 golova. od toga 3 njemackoj koja je sigurno bolji tim od kompletne 3., 2. i dobrog dijela prve italijanske lige. to sto igra za nizeligasa ne mora biti stvarni pokazatelj njegovog kvaliteta. ima jos mogucih faktora sto je tu. ja ne tvrdim da je on najbolja alternativa dzeki i vedi. tvrdim da je bolja rezerva nego ibricic koji je vezni igrac i kao takav treba biti rezerva pjanicu. i tvrdim da je neozbiljno igrati na srecu da ce ova dvijica uvjek biti na raspolaganju. isprobati, pa onda ili dalje traziti, ili se obradovati neocekivanim dobitkom.
Jarane izvini, ali stvarno ili je taj Djuric los ili su Italijanski treneri toliko losi da ne primijete tog Del Piera.
Nemam ja nista protiv Djurica.
Ali u Reprezentaciji moze igrati samo kada bude standardan u Seriji A ili ako bude medju najboljim strijelcima Serije B.
Ovako je pisanje po Pjanicu i Lulicu ako ga budemo zvali.
Post Reply