koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5526 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Atego wrote:naletih neki dan u Bingu na ovo

Image

nisam ni znao da se ima za kupit više :D
Ziv je Pino Silvestre umro nije :D Ja ga i dan danas povremeno koristim, nostalgija proradi, sjetim se djeda, prvog brijanja i puno lijepih stvari....mirisi najbolje vracaju sjecanja.

Inace vise ga proizvodjaca proizvodi, nedavno sam u Italiji vidio drukciju varijantu drugog proizvođača....i moram reci da mi je mirisala pribliznije starom Pinu nego ta verzija sto ima kod nas kupiti od proizvođača Mavive s.p.a.
Atego

#5527 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Atego »

_BataZiv_0809 wrote:
Ziv je Pino Silvestre umro nije :D Ja ga i dan danas povremeno koristim, nostalgija proradi, sjetim se djeda, prvog brijanja i puno lijepih stvari....mirisi najbolje vracaju sjecanja.

Inace vise ga proizvodjaca proizvodi, nedavno sam u Italiji vidio drukciju varijantu drugog proizvođača....i moram reci da mi je mirisala pribliznije starom Pinu nego ta verzija sto ima kod nas kupiti od proizvođača Mavive s.p.a.
ja ga uzeo iz istog razloga,s tim da ga ja nisam nikad prije koristio jer sam bio brnjo od 5-6 god u to vrijeme.zato stari i dido jesu i vazda je bio u onom ormariću iznad lavaboa.bio je i dosta jači od ovog što sam ja kupio,il su oni šaltali na brion il' ralon,a meni ostala ona šišarika u sjećanju pa haj.uglavnom,čim sam je vidio na polici išla je u korpu :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5528 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

vješalica wrote:
Ima u Didaku iza tusiranje idezedorans :D
Gdje ima Didaco u Sarajevu?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5529 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:
vješalica wrote:
Ja sam negdje vidio al' ne znam gdje, mozda na Dobrinji...gdje je unicredit banka, u tom nizu.
Znam da je bio u trznom centru tom lukavica, u prizrmlju, mala radnjica skroz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5530 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
vješalica wrote:
Ja sam negdje vidio al' ne znam gdje, mozda na Dobrinji...gdje je unicredit banka, u tom nizu.
Znam da je bio u trznom centru tom lukavica, u prizrmlju, mala radnjica skroz.
Vidjao sam i ja bilbord za taj na Dobrinji...

Zao mi sad sto ne kupih ovaj u Italiji....usra mi se zenska u cejf :run:
vješalica

#5531 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by vješalica »

na dobrinji ima
onaj na ilidzi je zatvoren da znate ;)

hhah brutom sam mirisala ormare
nesto mi je taj bio fancy starinski miris u nosu
mislim da je boca spreja oko 10 maruna
crvena ambalaza je mislim za brijanje pjena
ali mislim da ima i crna ili plava
negdje sam vidjela ali se ne mogu tacno sjetiti gdje.......
housetent

#5532 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

channel10 wrote:
housetent wrote:
channel10 wrote:Koji sauvage edt?
Dior sauvage edt
Image
Image

Oba edt,a nemaju ni blizu isti miris. Takodjer ima cini mi se i smedji, kao sto je ovaj plavi, kao sto ih ima i kao ovaj bijeli, druge boje i ne mirise kao bijeli :)
Mislio sam na ovaj donji.Dakle ili on ili ADG profumo ili mozete predloziti jos neke za ljeta,i da su postojani.
channel10

#5533 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Pravo da ti kazem, ja ti nemam sta predloziti jer nisam nikakav ljubitelj parfema i neki znalac. Ima ovdje dosta ljudi koji su ti vec nesto predlozili ili ce ti predloziti. Ja sto koristim za ljeto su davidoff cool water, acqua di gio od armanija (obicni), aqva amara bvlgari i ovaj prvi sauvage sa slike i to edc verziju. Mislim da ovog Sauvage sa prve slike ni nema kupiti kod nas.
Jest da su ovaj sauvage koji ja koristim i aqva amara slicni parfemi (oba citrusna i bacaju na limun :) ), ali iskreno, meni je bolji sauvage i to za klasu najmanje. Puno svjeziji nego aqva amara.
konektovan

#5534 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Hugo boss Hugo, joop night flight, joop jump, cool water, CK one, D&G light blue, .....svi dobri za ljeto
konahawaii

#5535 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

Najbolje stavi jedan na jednu ruku, drugi na drugi pa testiraj sta ti se vise svidja, trajnost i dr. Ako gledas sto se tice okoline ne mozes fulit ni sa jednim od ta dva. Savaugue jest mozda i malo previse hype, al stoji da je dobar parfem i mozes ga nositi pa i cijelu godinu. Meni je mozda cak i malo bolji Savague very cool spray, ali se brze trosi. ADG profumo isto klasa parfem.

dobri su jos aqua amara, JPG popeye, Dior homme sport, Allure edition blanche, allure sport, versace eau fraiche, versace pour home, dior cologne...po trajnosti bih poredao savauge/amara, ADG profumo, ove ostale manje vise slicno traju
Plavo-bijeli

#5536 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

Jedna fantastična alternativa Sauvageu je https://www.fragrantica.com/perfume/Pra ... 43402.html
Trenutno moj najkomplimentarniji parfem, a nisam doduše ni probao Dior, ali eto. Faktički su kažu isti, Dior duže traje, a Carbon je malo ljepši.

Dobivao sam komplimente od cura koje prije toga nisu pohvalile desetine mojih mirisa, a za ovaj su doslovno otvorenih usta uz uzdisaje ga komentarisale :-D

..i da najvažnije..nekih 35,40km je jeftiniji.
konektovan

#5537 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Plavo-bijeli wrote:Jedna fantastična alternativa Sauvageu je https://www.fragrantica.com/perfume/Pra ... 43402.html
Trenutno moj najkomplimentarniji parfem, a nisam doduše ni probao Dior, ali eto. Faktički su kažu isti, Dior duže traje, a Carbon je malo ljepši.

Dobivao sam komplimente od cura koje prije toga nisu pohvalile desetine mojih mirisa, a za ovaj su doslovno otvorenih usta uz uzdisaje ga komentarisale :-D

..i da najvažnije..nekih 35,40km je jeftiniji.
Ovaj sam testirao prije par dana. Ni blizu sauvageu po mirisnim notama, bar mom nosu. Prodavacica mi savjetovala da je carbon više za zimu, ali na mojoj koži je djelovao totalno suorotno. Po meni odlican miris,. :thumbup:
KB9

#5538 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

amara i samo amara

kad bi morao izabrat po parfem za svako godisnje doba bilo bi iduce

zima: kouros
proljece: dreamer
ljeto: amara
jesen: encre noire

8)
housetent

#5539 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

KB9 wrote:amara i samo amara

8)
Amaru vec imam,ali hocu jos nesto da mogu mijenjati.
KB9

#5540 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

housetent wrote:
KB9 wrote:amara i samo amara

8)
Amaru vec imam,ali hocu jos nesto da mogu mijenjati.

Image

:)
housetent

#5541 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Vidim sad u fb grupi gdje se prodaju samo original parfemi ponudu za ULTRA MALE od JPG,boca od 75 ml, potroseno 2 ml.Cijena 75 km,jel to skupo.
Plavo-bijeli

#5542 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

housetent wrote:Vidim sad u fb grupi gdje se prodaju samo original parfemi ponudu za ULTRA MALE od JPG,boca od 75 ml, potroseno 2 ml.Cijena 75 km,jel to skupo.
Cijena je OK za original parfem, a Ultra male je stvarno po mom mišljenju prelijep parfem, pogotovo za noćnih izlazaka.
Rugafet

#5543 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

Sad bio u didacu im'o neki para kod sebe reko da opet (posto me creation lamis prosto odusevio izdanjima) vidim sta ima i tako dovatim se Creation Lamis - Ragazzina prsnem lagano po zglobu, malo sacekam, jednostavno OVO JE AH MAZING miris. Odmah za dzep i pravac na kasu. Sad se evo opet natopio njime na pet metara se osjeti. Stvarno fenomenalni mirisi, ko ima priliku neka slobodno isproba, jedino sto se pravi efekat osjeti tek nakon nekih desetak minuta.

Image
konektovan

#5544 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Rugafet wrote:Sad bio u didacu im'o neki para kod sebe reko da opet (posto me creation lamis prosto odusevio izdanjima) vidim sta ima i tako dovatim se Creation Lamis - Ragazzina prsnem lagano po zglobu, malo sacekam, jednostavno OVO JE AH MAZING miris. Odmah za dzep i pravac na kasu. Sad se evo opet natopio njime na pet metara se osjeti. Stvarno fenomenalni mirisi, ko ima priliku neka slobodno isproba, jedino sto se pravi efekat osjeti tek nakon nekih desetak minuta.

Image
Koliki si para dao za ove kopije, mogao si kupiti sebi neki dobar original... :mrgreen:

Moram otici do didaco shopa, bas me kopka, o cemu de radi. Ko pravi ove mirise??? Poljaci, Turci, Rusi....
Rugafet

#5545 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

hehe ma ne kostaju nesto opasno, najskuplji Lamis je 14 KM pakovanja su od 100ml. a vecinom su na snizenju skoro svaki mjesec po 5 ili 6 mirisa. Stvarno sam prijatno iznenadjen kako odradjuju posao. Ako odes probaj neki tester ali ako mozes sacekaj par minuta da pocne da 'udara' ja sam danas pored ovoga Ragazzina probao i Creation Lamis Temperature (Fahrenheit) na prvu nula bodova, a kad sam krenuo prema autu (nekih 10 minuta je proslo) odusevio me. Znaci sacekaj malo pa ces da vidis. Pitao sam trgovca kad ce im doci CL - Legend (Creed Aventus) za kojim je opsta pomama navodno treba ovih dana da im dodje. Ovako izgleda. Koliko sam upratio rade se u Spaniji.

Image
konektovan

#5546 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Ja neki dan probao u scc-u, one tocene na prvom spratu cini mi se, la passion ili tako nešto. Kopija creed aventusa ne djeluje loše, moze se nositi.
Rugafet

#5547 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

konektovan wrote:Ja neki dan probao u scc-u, one tocene na prvom spratu cini mi se, la passion ili tako nešto. Kopija creed aventusa ne djeluje loše, moze se nositi.
Evo sad sam provjerio na kutiji. Creation Lamis se proizvodi u United Arab Emirates, ne znam odkud mi Spanija nesto sam pomijesao izgleda
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5548 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Danas nadjem zuti Brut i vrati me u 1997-mu jbt :D

Inace vidjam samo zeleni po Merkatorima i Konzumima, ne znam zasto nemaju i ostale verzije :hm:
konahawaii

#5549 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

https://www.fragrantica.com/perfume/Mai ... 31623.html

Image

predobar :D na prvu jak, dosta se osjeti kao dim, izgoreno drvo il tako nesto, poslije 15-20 min osjeti se slatkoca, pretpostavljam zbog vanilije i kestena. Bas odgovara nazivu parfema. Pozitivno iznenadjen :)
konektovan

#5550 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

konahawaii wrote:https://www.fragrantica.com/perfume/Mai ... 31623.html

Image

predobar :D na prvu jak, dosta se osjeti kao dim, izgoreno drvo il tako nesto, poslije 15-20 min osjeti se slatkoca, pretpostavljam zbog vanilije i kestena. Bas odgovara nazivu parfema. Pozitivno iznenadjen :)
Cena???? Koliko ml??? Hvala :mrgreen:
Post Reply