Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Murisno1

#5526 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Korisničkoime wrote:
Oni nisu dobili kredite, oni su dobili nepovratna sredstva.
Ne znam kome sve i zasto razvojna banka daje lovu, pa ne bih o tome vise. S obzirom sta je fahro legenda do sada uradio na polju biznisa, ja da imam pare, da bi mu kredit s vrlo malo kamatom
Dao si već drug samo što izgleda ne znaš a ako već ne znaš kome, kako i zašto Razvojna banka daje kredite te kako bi zapravo to trebala da činiš ne čini li ti se malo kratkovidno da Fahru braniš u vezi kredita te iste banke.
ma mani toga ba. frajer svaki put kad upitan roljne da je napravio milionsku dobit, kaze kolko je pdv-a uplatio, uputi te gdje trebas provjerit to i onda oplete po onima koji ne placaju pdv odnosno po selimovicima jaranima. Onda opet raja o njemu a oni koji su najveci duznici, uz to i najveci sponzori trenutne vlasti, prodaju svoju lafinu. 8-)
Optimus Prime

#5527 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:a onda 'nova vlast' umjesto da revidira sumnjivi ugovor, svaki dan nam se obraca preko Fahraonovog glasila sa novim 'uspjesima' i setnjama po BBI-u...
Doce i to na red.
Za sada je sasvim dovoljno da je praksa izgradnje poslovno stambenih objekata od novca razvojnje banke ukinuta.

Ili, mozes li navesti jedan slican primjer otkako je platforma preuzela vlast.
Last edited by Optimus Prime on 09/01/2012 17:44, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#5528 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

Murisno1 wrote:
Korisničkoime wrote:@Mursino1
Pa hajd, sta je sad kvaka? Jel ne vraca kredit?
Kvaka prva: Kredit je odobren za fabriku kartona i kutija koja u biti niti je tada postojala niti sada postoji ali je bila potrebna jer se treba raditi o nekoj vrsti proizvodnje. Izgradnja poslovno stambenog prostora nije u smislu poslovanja Razvojne banke vrsta proizvodnje.
Kvaka druga: Kao i svi i Fahro je prvo morao Džaferoviću u njegov revizorski ured uplatiti 150.000 KM da bi kredit uopšte dobio.
Znači radi se zapravo o više krivičnih dijela kojima je Radnočić došao do kredita. Da zlo bude veće kredit koji je dobio odnosno svi plasmani koje čini Razvojna banka dolaze u većini od mojih i tvojih poreza i u manjoj mjeri od ostvarene dobiti Razvojne banke.
Ovo je samo jedan u nizu grijehova ali ko ima koristi od njih ili očekuje korist od budućih njemu to i nije strašno kao već rečeno u prijašnjem postu - sistem vrijednosti.
mescini dzaferoviceva agencija zabiljezila manji promet dok je frajer bio na poziciji direktora RB. i to pofino. al hajd, postavili su ga oni sto su u relaciji sa SDP-om sad :P 8-)
Promet možda dobit sumnjam uostalom kako doći do vjerodostojnih podataka da vjerujem Havazu naravno ili pak samom Džaferoviću ma naravno je li bila bilo koja inspekcija nije a i da je bila šta će utvrditi sigurno ne može naći dokaze da su korisnici kredita MORALI angažovati Džaferovićevu agenciju da bi dobili kredit nego samo da svi koji su dobili iole veća sredstva JESU angažovali istu. Znači indicije bez dokaza dok neka strana ne progovori što se vjerovatno neće dogoditi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5529 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Murisno1 wrote: koje pare, kad, đe dokaz?
De ba,nemoj se praviti naivan. Sarajevo je mala carsija svi sve znaju,i znaju sa koliko je novca i sa kesom u rukama licne garderobe dosao u Sarajevo,i na koji nacin se raketnom brzinom uspeo do medijskog tajkuna parexelans.

A to sto se ne moze dokazati porijeklo tih para je samo iz razloga sto je pare SDA banda prebacivala sa racuna na racun u stilu Saje,sto je i sam potvrdio,preko ceduljica na bijeloga papira ,na kojima je upisivano "...Isplati 300 00 DM,odobrio Saja..." :roll: :-)

E na taj nacin,tim metodama je i Fahri isplaceno u cilju "visih" Bosnjackih interesa da se napravi Bosnjacka novina od strane Alije & co.
Last edited by -LIBERO- on 09/01/2012 17:48, edited 1 time in total.
Banksy

#5530 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Murisno1 wrote:
Banksy wrote:
Murisno1 wrote: Sreća pa frajer zna dobro uposlit svoje pare. Da Zlatko i Tihić i Suljagić ovako troše pare koje im dajemo ja bi bio presretan 8-)
S tim da su Zlatko i Tihić i Suljagić izabrani voljom naroda, raspolažu našim parama ali i odgovaraju za njih.
Fahro je privatnik, vodi privatnu firmu, niko ga nije birao (osim rahmetli Alije), a naše pare koje mu je prije 15 godina dao za pokretanje privatnog biznisa stavio je u svoj privatni džep, bitna razlika.
koje pare, kad, đe dokaz?
'95. koliko se sjećam radilo se o 300.000 KM, a da ih je pametno okrenuo - jeste.

Još veća vrijednost je bila nalog svima, svuda, od državnih činovnika do lokalne zajednice, od škola do opština, nalog - naredba da se pretplate na Avaz. S takvim nalogom i garantovanim dnevnim tiražem (novac u kešu!) inicijalni kapital je skoro nevažan.

Moram biti iskren - meni je Izetbegović dao - da bih napravio veliki bošnjački medijski sistem - nešto što se ne može mjeriti novcem: političku podršku projektu, i lično je i preko stranke promovisao Avaz, rekao je Radončić.
Murisno1

#5531 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Korisničkoime wrote: Promet možda dobit sumnjam uostalom kako doći do vjerodostojnih podataka da vjerujem Havazu naravno ili pak samom Džaferoviću ma naravno je li bila bilo koja inspekcija nije a i da je bila šta će utvrditi sigurno ne može naći dokaze da su korisnici kredita MORALI angažovati Džaferovićevu agenciju da bi dobili kredit nego samo da svi koji su dobili iole veća sredstva JESU angažovali istu. Znači indicije bez dokaza dok neka strana ne progovori što se vjerovatno neće dogoditi.
e pa ti vjeruj jednima, ja cu drugima :)
Optimus Prime

#5532 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Optimus Prime »

Korisničkoime wrote:
Promet možda dobit sumnjam uostalom kako doći do vjerodostojnih podataka da vjerujem Havazu naravno ili pak samom Džaferoviću ma naravno je li bila bilo koja inspekcija nije a i da je bila šta će utvrditi sigurno ne može naći dokaze da su korisnici kredita MORALI angažovati Džaferovićevu agenciju da bi dobili kredit nego samo da svi koji su dobili iole veća sredstva JESU angažovali istu. Znači indicije bez dokaza dok neka strana ne progovori što se vjerovatno neće dogoditi.
Pa samo da su orocili onih 22 miliona kod komercijalnih banka mogli su za ovih 5 godina uzeti nekih 5 miliona KM. Radoncic im je isplatio mozda nekih dva miliona, dakle steta za drzavu nekih 3 miliona KM, sa obzirom da se ni u kom slucju ne radi o razvojnom projektu.
Korisničkoime

#5533 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

Murisno1 wrote:
Korisničkoime wrote:
Oni nisu dobili kredite, oni su dobili nepovratna sredstva.
Ne znam kome sve i zasto razvojna banka daje lovu, pa ne bih o tome vise. S obzirom sta je fahro legenda do sada uradio na polju biznisa, ja da imam pare, da bi mu kredit s vrlo malo kamatom
Dao si već drug samo što izgleda ne znaš a ako već ne znaš kome, kako i zašto Razvojna banka daje kredite te kako bi zapravo to trebala da činiš ne čini li ti se malo kratkovidno da Fahru braniš u vezi kredita te iste banke.
ma mani toga ba. frajer svaki put kad upitan roljne da je napravio milionsku dobit, kaze kolko je pdv-a uplatio, uputi te gdje trebas provjerit to i onda oplete po onima koji ne placaju pdv odnosno po selimovicima jaranima. Onda opet raja o njemu a oni koji su najveci duznici, uz to i najveci sponzori trenutne vlasti, prodaju svoju lafinu. 8-)
Imaš pravilnik poslovanja RB na netu kao i Fahru aplikaciju za kredit kod RB motala se dugo vremena po netu mislim CIN ju je imao kao i neki drugi pa se sam uvjeri ako ne vjeruješ više Fahri nego vlastitim očima. Da Fahro veliki poštivalac poreza dobro šta bi sa 1 milion KM neplaćenih poreza utvrđenih poreskom inspekcijom 2011 kad njih plati, nikad drug moj. Milionsku dobit i minimalnu platu od 380 KM kako ne bi plaćao porez na dohodak, radnici skoro svi osigurani na minimalac resto se do nedavno plaćalo preko toplog obroka tako ti topli dođe 500 KM a plata 350 KM :lol: . Sada koverte ferceraju. Fahro "biznismen" kao i svi drugi BH "biznismeni" uključujući i Selimovićeve. Šta gdje mogu provjerit, ništa se drug ne može provjeriti dok se ne uđe u nečije računovodstvo i to bez najave tek tada se može provjerit da li navedena dobit i uplaćena svota poreza odgovaraju jedna drugoj. Ne znam ko puši tu priču idi i provjeri hahahaha ko mala djeca.
Murisno1

#5534 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

-LIBERO- wrote:
Murisno1 wrote: koje pare, kad, đe dokaz?
De ba,nemoj se praviti naivan. Sarajevo je mala carsija svi sve znaju,i znaju sa koliko je novca i sa kesom u rukama licne gardarobe dosao u Sarajevo,i na koji nacin se raketnom brzinom uspeo do medijskog tajkuna parexelans.

A to sto se ne moze dokazati porijeklo tih para je samo iz razloga sto je pare SDA banda prebacivala sa racuna na racun u stilu Saje,sto je i sam potvrdio,preko ceduljica od bijeloga papira ,na kojima je upisivano "...Isplati 300 00 DM,odobrio Saja..."

E na taj nacin,tim metodama je i Fahri isplaceno i otkupljeno u cilju "visih" Bosnjackih interesa da se napravi Bosnjacka novina od strane Alije & co.
ma kakva raja. frajer reko konkretno, doso sam u sarajevo sa 150 000 KM i novim golfom dvojkom i imo stan. nije jedini koji je tad imo te pare. e sad, sta je ko poslije uradio je sasvim druga stvar. cojk imo pare, imo znanje, imo veze, imo prijatelje. sve se poklopilo, potrefio dobar tajming. bilo je garant i kretena oko njeg, sasvim normalno. danas kretena i potencijalnih kriminalaca ima oko svih nas ... tako to otprilike ide 8-)
Murisno1

#5535 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Banksy wrote:
'95. koliko se sjećam radilo se o 300.000 KM, a da ih je pametno okrenuo - jeste.

Još veća vrijednost je bila nalog svima, svuda, od državnih činovnika do lokalne zajednice, od škola do opština, nalog - naredba da se pretplate na Avaz. S takvim nalogom i garantovanim dnevnim tiražem (novac u kešu!) inicijalni kapital je skoro nevažan.

Moram biti iskren - meni je Izetbegović dao - da bih napravio veliki bošnjački medijski sistem - nešto što se ne može mjeriti novcem: političku podršku projektu, i lično je i preko stranke promovisao Avaz, rekao je Radončić.
super, garant nije prvi koji je dobio pare i nije jedini bio s projektom u rukama.
dalje, nista lose u relaciji sa A.I. ... hajd dalje
Korisničkoime

#5536 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

Murisno1 wrote:
Korisničkoime wrote: Promet možda dobit sumnjam uostalom kako doći do vjerodostojnih podataka da vjerujem Havazu naravno ili pak samom Džaferoviću ma naravno je li bila bilo koja inspekcija nije a i da je bila šta će utvrditi sigurno ne može naći dokaze da su korisnici kredita MORALI angažovati Džaferovićevu agenciju da bi dobili kredit nego samo da svi koji su dobili iole veća sredstva JESU angažovali istu. Znači indicije bez dokaza dok neka strana ne progovori što se vjerovatno neće dogoditi.
e pa ti vjeruj jednima, ja cu drugima :)
Ja vjerujem svojim očima imaš net već sam ti rekao Pravilnik RB i Fahrina prijava za Kredit ako ne vjeruješ idi Fahri i reci hoću se aplicirati za posao u fabrici kartona i kutija koju ste napravili od Kredita RB i veliki "biznismene" dajte mi uredno radno vrijeme, punu platu na bankarski račun i osiguranje na cijeli iznos plate. Ili neka neko ode kome vjeruješ a treba mu posao. Sretno :D .
Optimus Prime

#5537 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Optimus Prime »

Murisno1 wrote:
Banksy wrote:

super, garant nije prvi koji je dobio pare i nije jedini bio s projektom u rukama.
Ma jest, i babo mu je bio sposoban.
Pravi bosnjacki Bill Gates, biznismen i filantrop.
Murisno1

#5538 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Korisničkoime wrote: Imaš pravilnik poslovanja RB na netu kao i Fahru aplikaciju za kredit kod RB motala se dugo vremena po netu mislim CIN ju je imao kao i neki drugi pa se sam uvjeri ako ne vjeruješ više Fahri nego vlastitim očima. Da Fahro veliki poštivalac poreza dobro šta bi sa 1 milion KM neplaćenih poreza utvrđenih poreskom inspekcijom 2011 kad njih plati, nikad drug moj. Milionsku dobit i minimalnu platu od 380 KM kako ne bi plaćao porez na dohodak, radnici skoro svi osigurani na minimalac resto se do nedavno plaćalo preko toplog obroka tako ti topli dođe 500 KM a plata 350 KM :lol: . Sada koverte ferceraju. Fahro "biznismen" kao i svi drugi BH "biznismeni" uključujući i Selimovićeve. Šta gdje mogu provjerit, ništa se drug ne može provjeriti dok se ne uđe u nečije računovodstvo i to bez najave tek tada se može provjerit da li navedena dobit i uplaćena svota poreza odgovaraju jedna drugoj. Ne znam ko puši tu priču idi i provjeri hahahaha ko mala djeca.
ma fahro gigant.ba :-D
Banksy

#5539 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Murisno1 wrote:
Banksy wrote:

Nije, sigurno, ali dobro je da priznaješ da je ovaj definitivno dobio.

Dapače ... kad predsjednik države izda nalog da ti cijela država kupuje novinu, gdje će to biti loše.
Murisno1

#5540 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Banksy wrote:

Dapače ... kad predsjednik države izda nalog da ti cijela država kupuje novinu, gdje će to biti loše.
ma na nivou zajebancije je ovo ba, nema ovdje ozbiljne rasprave. raja ljubomorna i sad, ko i vazda, voljna pricat gluposti, sate provodit naprđujući se s nekim o stvarima koje ne zna. dupli arsini, ljubomora, zavist, klasika 8-) ... odo ja a vi nastavite investigejšn 8)
Korisničkoime

#5541 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

Murisno1 wrote:
Banksy wrote:

Dajte ba ovog lika treba ignorisat samo mu daje da malo potpali raju ili to ili ne zna gdje je šupalj.
Banksy

#5542 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Murisno1 wrote:
ma na nivou zajebancije je ovo ba, nema ovdje ozbiljne rasprave. raja ljubomorna i sad, ko i vazda, voljna pricat gluposti, sate provodit naprđujući se s nekim o stvarima koje ne zna. dupli arsini, ljubomora, zavist, klasika 8-) ... odo ja a vi nastavite investigejšn 8)
Banksy wrote:

Optimus Prime

#5543 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Optimus Prime »

Murisno1 wrote:
Banksy wrote:

Ovdje su samo tvoji pokusaji pravdanja jednog od najvecih ratnih i poratnih profitera na nivou zajebancije.
Murisno1

#5544 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

ma ja sam mislio da ste vi ozbiljniji 8-)
vi mahalate, nema toga.ba :-)
Korisničkoime

#5545 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

Murisno1 wrote:ma ja sam mislio da ste vi ozbiljniji 8-)
Idi doniraj Fahri te pare koje spržiš na net treba čovjeku novi toranj :lol: :lol: .
Optimus Prime

#5546 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Optimus Prime »

ma jasta nego mahalamo,

Nego priupitaj sefa moze li i meni srediti jedan beskamatni kredit od jedno milion.
Imam namjeru da pravim nekoliko poslovnih prostora i da ih izdajem. Razvojni projekat par excellence (mislim za razvoj moje nepokretne imovine). Obecajem, bice placen PDV na gradjevinski materijal. :-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#5547 Sabrana Djela Fahrudinova, Telering& Dr.Gog

Post by dr.gog »

Najomiljeniji političar i novinar foruma sax (nakon М. Dodika i B. Under Threat Hadžiomerovića, те izvjesnog profesora informatike sa Ekonomskog fakulteta ) , vlasnik Avaza, SBB BiH, svojim vjernim čitaocima i slušaocima, kao i znatiželjnim "crvenim jurišnicima" poklonio je gostovanje u emisiji Telering, kod uvijek spremnog Mate Ђ.

Poslušajmo riječi ispunjene mudrošću, poslušajmo tačne, svježe i konkretne odgovore svijetla crnogorskog modernog političkog bošnjaštva. Osobno nudim kafu+ godišnju pretplatu na Avaz kao nagrade za odgovor : "Gdje Fahrudin Radončić daje konkretan odgovor na pitanje postavljeno od strane novinara Đakovića?"

U slučaju nedoumice, konzultirat ćemo EDINU LATIF.

EDINA LATIF, poznata politička spisateljica sa početka 21. stoljeća, živjela i još uvijek, sunce ti, živi u Sarajevu.
Poznata kao proročica stranke SBBB BiH i potpisnica Radončićevih "članaka" u aktualnom ratu sa SDA, te kao autorica najfinijih političko-žurnalističkih uradaka: "Pismo Bakiru Izetbegoviću" (suosnivaču Avaza). U odsutnosti gospođice Latif, forumski žitelji mogu konzultirati bivšu novinarku Jugo- Turković,a ponaprije najvrijednije potpisivače članaka Unutrašnje Rubrike:

Fadil(Riste Đoge) Mandal- nepravedno zapostavljeni kreator i donedavno glavni urednik najboljeg dnevnika u Bošnjaka, poznat po ljubavi prema upotrebi riječi Vazelin i Klempavo. Trenutno i zauvijek, kako god, potonuo u baruštinu nakon sječe knezova u Dnevnom Avazu.

Sead Numanović
- najnepoznatiji i najnetalentovaniji profesionalni urednik novine u istoriji BH novinarstava (HB i RS novinarstvo inclusive). Autor kolumne u kojoj je gledanje fudbala uslovio prethodnim seksualnim smirivanjem žena, opsjednut finim manirama palanačkog stila, "američki čovjek".Za vrijeme statiranja, plaćen sa 12 prosječnih plata Dnevnog Avaza mjesečno, trenutno uređuje napuhani balon zvani Al Jazeera.
Inače, opsjednut misterijom uspjeha portala Sarajevo-x.com, koji ga je neprekidno izluđivao većom ažurnošću postavljanja članaka i pored manjih resursa na raspolaganju (+ nesretnik nije kontao "prekucavanje" termina objave i sitne varke operatera svih portala). Ni 7-8 .000 razloga za uspjeh ga nije napravilo jačim od sa-x. Još uvijek pamtim to milo lice prefinjenog sredovječnog čovjeka čiji je interes za žene bio obrnuto proporcionalan ljubavi prema Ipadu.

Faruk Vele i njegova supruga Tarik Lazović, vrijedno dospijeli na vrh piramide u mladim godinama, revno potpisujući sve dragulje naručene od Mandala i Numanovića- najčešće veoma intelektualne intervjue sa reisom Cerićem ili maratonske razgovore sa ideologom Muhamedom Filipovićem, jednom tjedno u Twist Toweru. Istoriju svojih užasa od političkog novinarstva svrstavaju u profesionalizam.

Nakon što upoznate Fahrudinovu Avaz-obitelj i saznate bit, kupite kartu za Toranj (1 KM), kupite žeton za dalekozor(0,5 KM 30 sekundi), naručite loš espresso za 2 KM (ili siđite na 25-i sprat pa pijte skupa sa glodurima Avaza istu kafu za 1 KM)- Zatim svjež Avaz razdvojite na dva dijela i obadva čvrsto držite u rukama.

Zakoračite preko ograde Tornja na 30-kusur Vidikovcu i poletite snažno mašući polovicama novine Avaz, pravo u Bolju Budućnost.
snaga_znanja

#5548 Re: Sabrana Djela Fahrudinova, Telering& Dr.Gog

Post by snaga_znanja »

dr.gog wrote: Nakon što upoznate Fahrudinovu Avaz-obitelj i saznate bit, kupite kartu za Toranj (1 KM), kupite žeton za dalekozor(0,5 KM 30 sekundi), naručite loš espresso za 2 KM (ili siđite na 25-i sprat pa pijte skupa sa glodurima Avaza istu kafu za 1 KM)- Zatim svjež Avaz razdvojite na dva dijela i obadva čvrsto držite u rukama.

Zakoračite preko ograde Tornja na 30-kusur Vidikovcu i poletite snažno mašući polovicama novine Avaz, pravo u Bolju Budućnost.
:lol: :mrgreen: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

prejako...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#5549 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dr.gog »

Тачно Мурисе гласу разума, умјесто тога, боље да критикују себе јер не прихватају нашег Фахрудина. Како само тако могу, злајини и исламофобни форумаши? Не знам ни ја, али ћу им рећи.
Murisno1

#5550 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

ma pojma vi nemate :-) 8-)
Post Reply