BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hajvan

#5526 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

probao sam narandzu i malinu. Izvrsni.

Image
kockakockica

#5527 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kockakockica »

Recept star 80 godina

Nakon sto su postali dvostruki prvaci Balkana! World Cheese Awards: Sir iz Bosne i Hercegovine dobio čak pet nagrada

Najprestižniji event u svijetu – World Cheese Awards 2017-18 sinoć je proglasio pobjednike za ovu godinu.

Farmersko blago, sir iz Bosne i Hercegovine je došao do čak pet nagrada u konkurenciji od preko 3.500 sireva iz cijelog svijeta.

Farmersko blago su premium livanjski sirevi koje proizvodi Mljekara Orman i proizvode se u Livnu. Ovo nije prva nagrada koju su dobili, ali je svakako najznačajnija i pokazatelj da se velikim trudom, radom i zalaganjem mogu ostvariti ciljevi i na svjetskom nivou.

Image

U konkurenciji su bili sirevi iz svih dijelova svijeta, a također je uručena i nagrada za sir sa najvećim potencijalom na prostoru Jugoistočne Europe. Osim ovih nagrada, Farmersko blago je i na Balkan Cheese Festivalima u Beogradu redovno dobijalo nagrade za najbolji sir.

– Iako smo se prije same dodjele potajno nadali da ćemo doći do neke od nagrada na najvećem eventu za dodjelu nagrada za sir, iznenadila nas je činjenica da smo u konkurenciji od preko 3.500 sireva dobili čak pet! Ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada, truda i zalaganja koje je uloženo da se postigao vrhunski kvalitet naših premium livanjskih sireva. I prije World Cheese Awardsa smo imali veliki broj upita za izvoz i distribuciju naših sireva, a naš cilj je bio da postignemo vrhunski kvalitet koji je ključan za našu proizvodnju. Ovim putem bih se želio zahvaliti svim našim cijenjenim klijentima i partnerima koji nam upućuju iskrene čestitke za ovu svjetski priznatu nagradu koja je osvojena sinoć u Londonu – rekao je rukovodilac proizvodnje Sejo Čaušević.

Image

:thumbup: :bih:
Heller

#5528 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Grohnula Nina
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#5529 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Slo Burner »

Heller wrote:Grohnula Nina
Nije domace ali bih trosio
kockakockica

#5530 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kockakockica »

Novogodišnja čarolija Vispakove Kokošije juhe svaki dan u drugom gradu

Kompanija Vispak na sebi svojstven način obilježit će Novogodišnje praznike na način da će Djeda Mraz u Vispakovom ruhu dijeliti Kokošiju juhu na ulicama, u domovima i radnim mjestima u devet bosanskohercegovačkih gradova. Tako će stanovnici Sarajeva, Mostara, Zenice, Visokog, Novog Travnika, Viteza, Kaknja, Konjica i Jablanice osjetiti Vispakovu čaroliju, i još jednom zajedno dobiti odgovor na pitanje zašto je u samo 11 mjeseci ove godine pojedeno čak 1.800.000 tanjura Kokošije juhe.

Image

Novi Vispakov brand Kokošija juha je plasiran na tržište u decembru 2016. godine na tržište. U odnosu na prethodnu godinu prodaja je porasla za čak 80% u odnosu na sličan proizvod koji je ranije postojao. Inače, Vispakove juhe su prve po učešću među domaćim brandovima na tržištu u Bosni i Hercegovini.

“Snježne zimske dane, novogodišnju euforiju i praznično raspoloženje uvijek upotpuni toplina doma i poznati miris dobre juhe. Sa pravim okusom domaće juhe, Vispakov Djeda Mraz dolazi do vaših domova i donosi vrećicu čarolije Kokošije juhe. Ulicama Sarajeva, Mostara, Zenice, Visokog, Novog Travnika, Viteza, Kaknja, Konjica i Jablanice proći će Djeda Mraz u Vispakovom ruhu, obradovati prolaznike, pokucati na vrata i uručiti iznenađenja. Neka se ne začude i oni zaposleni, jer će Djedica posjetiti i vaše radno mjesto. Donosimo toplinu, osmijeh i čaroliju. U periodu od 20. do 31. decembra „prosipamo čaroliju“ svaki dan u drugom gradu”, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Vispak d.d. Visoko”, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Vispak d.d. Visoko.

Istodobno, svi potrošači Kokošije juhe Vispak moći će učestvovati u Facebook nagradnoj kampanji „Dovoljno je da prospeš čaroliju“ gdje će omiljeni porodični obrok sa Kokošijom juhom fotografisati, objaviti fotografiju na lični Facebook profil i staviti oznaku „Dovoljno je da prospeš čaroliju“ (#DovoljnoJeDaProspešČaroliju). Na taj način će steći uvjet za učešće u kampanji i ući u izbor za najbolje 3 fotografije. Na Vispakovom Facebook profilu 3. januara 2018. će biti objavljene 3 najbolje fotografije i kreatori tih fotografija, koji osvajaju odlične Vispak poklon pakete.
kockakockica

#5531 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kockakockica »

kockakockica wrote: Novogodišnja čarolija Vispakove Kokošije juhe svaki dan u drugom gradu

Kompanija Vispak na sebi svojstven način obilježit će Novogodišnje praznike na način da će Djeda Mraz u Vispakovom ruhu dijeliti Kokošiju juhu na ulicama, u domovima i radnim mjestima u devet bosanskohercegovačkih gradova. Tako će stanovnici Sarajeva, Mostara, Zenice, Visokog, Novog Travnika, Viteza, Kaknja, Konjica i Jablanice osjetiti Vispakovu čaroliju, i još jednom zajedno dobiti odgovor na pitanje zašto je u samo 11 mjeseci ove godine pojedeno čak 1.800.000 tanjura Kokošije juhe.

Image

Novi Vispakov brand Kokošija juha je plasiran na tržište u decembru 2016. godine na tržište. U odnosu na prethodnu godinu prodaja je porasla za čak 80% u odnosu na sličan proizvod koji je ranije postojao. Inače, Vispakove juhe su prve po učešću među domaćim brandovima na tržištu u Bosni i Hercegovini.

“Snježne zimske dane, novogodišnju euforiju i praznično raspoloženje uvijek upotpuni toplina doma i poznati miris dobre juhe. Sa pravim okusom domaće juhe, Vispakov Djeda Mraz dolazi do vaših domova i donosi vrećicu čarolije Kokošije juhe. Ulicama Sarajeva, Mostara, Zenice, Visokog, Novog Travnika, Viteza, Kaknja, Konjica i Jablanice proći će Djeda Mraz u Vispakovom ruhu, obradovati prolaznike, pokucati na vrata i uručiti iznenađenja. Neka se ne začude i oni zaposleni, jer će Djedica posjetiti i vaše radno mjesto. Donosimo toplinu, osmijeh i čaroliju. U periodu od 20. do 31. decembra „prosipamo čaroliju“ svaki dan u drugom gradu”, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Vispak d.d. Visoko”, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Vispak d.d. Visoko.

Istodobno, svi potrošači Kokošije juhe Vispak moći će učestvovati u Facebook nagradnoj kampanji „Dovoljno je da prospeš čaroliju“ gdje će omiljeni porodični obrok sa Kokošijom juhom fotografisati, objaviti fotografiju na lični Facebook profil i staviti oznaku „Dovoljno je da prospeš čaroliju“ (#DovoljnoJeDaProspešČaroliju). Na taj način će steći uvjet za učešće u kampanji i ući u izbor za najbolje 3 fotografije. Na Vispakovom Facebook profilu 3. januara 2018. će biti objavljene 3 najbolje fotografije i kreatori tih fotografija, koji osvajaju odlične Vispak poklon pakete.

Kao sto vidimo i Mraz srče domaće juhe. Okanio se stranih proizvoda sumnjive kvalitete :thumbup:
DaffyDuck

#5532 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaffyDuck »

Kad citam reklamu sticem utisak da ih je Podravka kupila... Juha, tanjur... Nista licno, samo primjecujem.
zavezata-vreca

#5533 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zavezata-vreca »

Eto vjerovatno ganjaju hr trziste ... mene su ovim izgubili kao kupca. Knor je vrh.
Bluemore

#5534 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bluemore »

wewa wrote:probala sam Semberski Bio zacin, bez pojacivaca okusa, i jako mi se svidio - a vegetu ne koristim najmanje deceniju...
Dito
Ima i super bio zacin bionin
U dm amko itd
panda_grizli

#5535 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by panda_grizli »

Nije domaci proizvod ali je li ko probao zvijezda kokosovu mast, kakva je?
Ne znam slicicu ubaciti :)
platen91

#5536 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by platen91 »

Nisam probao njihov mast al znam da njemci to imaju vec decenijama nije to ona zdrava kokosova mast ako je hoces zato uzimati.Ova je i hirdogenizirna, ako je to isto na sta ja mislim, da bi bila cvrsta i na sobnoj temp samo su ovi se sad sjetili da ukrase pakovanje al je ovo cisti industriski proizvod.
panda_grizli

#5537 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by panda_grizli »

platen91 wrote:Nisam probao njihov mast al znam da njemci to imaju vec decenijama nije to ona zdrava kokosova mast ako je hoces zato uzimati.Ova je i hirdogenizirna, ako je to isto na sta ja mislim, da bi bila cvrsta i na sobnoj temp samo su ovi se sad sjetili da ukrase pakovanje al je ovo cisti industriski proizvod.
Hvala na info ;-)
kockakockica

#5538 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kockakockica »

WINTER LIMITED EDITION

Image

:thumbup:
Nisrin

#5539 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

kockakockica wrote:Image

Bingo flips

Ovo toliko SMRDI da sam ga izbacila iz stana automatski...jer me odmah pokosila mucnina :D
Hele, onaj CLIPSY okrugli sa sirom je bolji!
DaShip

#5540 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaShip »

Da li je iko primijetio da svi kolači iz supermarketa nemaju nikakve nutritivne deklaracije?Na jednom piću čak nisu naveli sastojke, kako ovakve stvari puštaju na tržište?
kockakockica

#5541 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kockakockica »

Nisrin wrote:

Bingo flips

Ovo toliko SMRDI da sam ga izbacila iz stana automatski...jer me odmah pokosila mucnina :D
To je kvalitet. Kako bi pojela Gorgonzolu ili Raclett da mi je znati 8)
wewa

#5542 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by wewa »

panda_grizli wrote:Nije domaci proizvod ali je li ko probao zvijezda kokosovu mast, kakva je?
Ne znam slicicu ubaciti :)
ja koristila u kokos kiflicama - meni nikad bolje :)
Nisrin

#5543 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

kockakockica wrote:
Nisrin wrote:

Bingo flips

To je kvalitet. Kako bi pojela Gorgonzolu ili Raclett da mi je znati 8)

Ječa sam oboje---ali ovo je SMECE, kakav kvalitet od 0.50KM! U Bosni!
insomnia78

#5545 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by insomnia78 »

Ne znam sta vi podrazumjevate po raclette ali raclette je ovo
Image
Tu nista ne smrdi. Naprotiv
kockakockica

#5546 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kockakockica »

insomnia78 wrote:Ne znam sta vi podrazumjevate po raclette ali raclette je ovo
Image
Tu nista ne smrdi. Naprotiv
Nije ti to raklet prijatelju. To je takozvani domaci raklet za raju i zezanciju. Mozes koristiti bilo koju vrstu sira koji se dobro topi. Pravi raklet ima specijalno napravljenu masinu za koristenje, a upotrebljava se posebna vrsta sira koji se pravi samo u Svicarskoj. Pravi raklet ima izuzetno jak miris, ali se prilikom "griliranja" jacina mirisa stavlja pod kontrolu, pa je zato vazno znati i masinu koristiti pravilno. Vecina raje koja je prvi put probala raklet kaze da smrdi kao mjesec dana neoprane noge :lol:
Zato gurmani kazu da se za raklet ne pita gdje se nalazi, on se nanjusi.

Puno se toga nama potrosacima potura, jer vecina raje pojma nema kako izgleda originalan proizvod. Parmezan sir npr. mozes rijetko gdje kupiti da je original. Taj sir je najbolji iz regije Regianno, na njemu je oznaka D.O.P. Kod nas se prodaju kopije u kesicama, naerendan, a pravilno je kupiti komad koji se kasnije nareze posebnim nozem, ili jos bolje natrga male komadice i metne na taman vruce jelo da pusti aromu. Kad ga prave ciljaju cak i mjesec kad ce da sazri sto daje poseban kvalitet.
Maslinovo ulje sto nam prodaju veze nema sa uljem. Moras otici kod pravog domacina kupiti ulje koje se stisne samo jednom preko stare masine sa konopcima, gusto i mutno kao nas rasol. Ponude ti ga onako friskog u posudi sa domacim hljebom, samo namocis hljeb i probas.
Raja je isla na Pag da se kupa, a mi smo isli da krkamo pašku janjetinu. Kad dodjes tamo na svakom cosku pise "paska janjetina", a fazon je u tome da je skoro sve iz kontinetalnog dijela Hrvatske, jer na Pagu ima samo nekoliko hiljada ovaca i prosto je nemoguce podmiriti tolike turiste. Lazu onoliki silni narod jer paska janjetina je specijalnog ukusa i vjerovatno najbolja na Balkanu. Janje se odvaja rano od majke, pase na otvorenom biljke koje su "zasoljenje" laganom burom koja nosi so. Majstori sa Paga ne sole janje zbog bure, samo ga poprscu prije raznja. Mozes ga pojesti samo u zabacenim konobama unaprijed rezervacija.
Mi smo znali voziti nekoliko sati da pojedemo jedine prave kremsnite na Bledu u Sloveniji :zoka:

Eto raji nekoliko primjera sta se radi i kako se vara kupac, ima ih jos na stotine :D
Heller

#5547 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Gavrilovic Kranjska negdje iz Hercegovine
insomnia78

#5548 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by insomnia78 »

Pazi ovih proizvoda
Image
insomnia78

#5549 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by insomnia78 »

Kockica odlican post. Da ne citiram sad citav
seldzuk

#5550 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by seldzuk »

nepass1 wrote:
Pitar s Kariba wrote:U mojoj kući se pojelo jedno 1 000 000 000 topseva ... Nikad nijedan nije imao ukus buđi.

Image

:thumbup:
jesu li ista omeksali ovi keksovi ili su jos uvijek kao kamen. mogu li imalo prici jaffa keksu?
Tops je odličan. Kome je do priče o uvoznim proizvodima, zamolio bih da otvori novu temu.
Ova je namijenjena bh. proizvodima.
Post Reply