Afanasi_94 wrote:
pustite ga, on ne uči
hahahhaha zar jos uvijek ne?
Afanasi_94 wrote:
pustite ga, on ne uči
Ja koliko znam do sada nije bilo prijemnog ispita na ovome fakultetu. Gledaju ti samo ocjene.jenno9 wrote:Ima li neko ovdje od vas ko ide na psihologiju?
Interesuje me sta bude na prijemnom i da li je tezak,koji se predmeti boduju pri upisivanju na psih. i da li je teska psihologija?
Tesla10 wrote:Ja koliko znam do sada nije bilo prijemnog ispita na ovome fakultetu. Gledaju ti samo ocjene.jenno9 wrote:Ima li neko ovdje od vas ko ide na psihologiju?
Interesuje me sta bude na prijemnom i da li je tezak,koji se predmeti boduju pri upisivanju na psih. i da li je teska psihologija?
Gledaju ti opći uspjeh, zatim ocjene iz bosanskog, srpskog ili hrvatskog jezika, ocjene iz psihologije, biologije, filozofije, sociologije, logike ili iz demokratije i ljudskih prava (zavisi šta si imala od ovih predmeta), te ocjene iz matematike ili hemije ili fizike (isto tako zavisi šta si od ovih predmeta imala u srednjoj školi). Onda možeš dodatne bodove dobiti i ako si kojim slučajem ostvarila neki uspjeh na nekom takmičenju, te ako si bila proglašena učenikom generacijejenno9 wrote:Tesla10 wrote:Ja koliko znam do sada nije bilo prijemnog ispita na ovome fakultetu. Gledaju ti samo ocjene.jenno9 wrote:Ima li neko ovdje od vas ko ide na psihologiju?
A znas li iz kojih predmeta gledaju ocjene?
Ja ti mogu odgovoriti na prvo pitanje. Ne placa se posebno, dakle platis 100KM za redovan studij, 1200KM za RSF i 900KM za vanredan studij -jednom i to je to.MargitaStefanović wrote:Pozdrav !
Može li mi neko reći kako funkcioniše dvopredmetni studij ? Da li se posebno plaća npr. francuski jezik ,a posebno italijanski ili to ide zajedno ? Ako ima neko ko studita franc. i italij. jezik bila bih mu zahvalna ako bi mi rekao je li mnogo teško, je li teško uskladiti predavanja i sl.![]()
Hvala unaprijed
jenno9 wrote:Ima li neko ovdje od vas ko ide na psihologiju?
Gakino wrote:Pozz,
zna li netko kako izgleda ispit iz Filozofije kod prof.Jasminke Babić Avdispahić, za 1. godinu na odsjeku za romanistiku ? Pismeni, usmeni, oboje ? Koliko traži, kako, šta ?!
Iko?beatfreak wrote:Zna li iko sa Anglistike da li Leko mijenja pitanja za 6 na drugom integralnom iz Chomskog ili budu ista kao na prvom? Hvala
Ja sam prva godina, imali smo ispit kod nje. Deset pitanja na zaokruživanje, ako pročitaš nekoliko puta, znat ćeš odgovoriti za šesticu. Može se prepisati, eto.Gakino wrote:Gakino wrote:Pozz,
zna li netko kako izgleda ispit iz Filozofije kod prof.Jasminke Babić Avdispahić, za 1. godinu na odsjeku za romanistiku ? Pismeni, usmeni, oboje ? Koliko traži, kako, šta ?!
zna li netko ?
hvala ti puno !pahuljicaaa25 wrote:Ja sam prva godina, imali smo ispit kod nje. Deset pitanja na zaokruživanje, ako pročitaš nekoliko puta, znat ćeš odgovoriti za šesticu. Može se prepisati, eto.Gakino wrote:Gakino wrote:Pozz,
zna li netko ?5 pitanja je za šesticu.
neko ?MargitaStefanović wrote:Postoji li kurs francuskog na faxu ? Da li se Francuski na romanistici uči ispočetka ?
Kursa, koliko znam nema...MargitaStefanović wrote:neko ?MargitaStefanović wrote:Postoji li kurs francuskog na faxu ? Da li se Francuski na romanistici uči ispočetka ?
OKy , hvalaPooll wrote:Kursa, koliko znam nema...MargitaStefanović wrote:neko ?MargitaStefanović wrote:Postoji li kurs francuskog na faxu ? Da li se Francuski na romanistici uči ispočetka ?
svi se jezici uce ispocetka, ali sad je druga stvar sta to znaci... bez predznanja je tesko... ali se moze uz veliki trud...
boli te briga, moraš obnavljat prvu godinuhoney-heart wrote:Engleziiiiiiiiiiiiiii...
Kako sa prvom godinom-drugi semestar..Kakav je predmet 'pregled Eng. gramatike', 'Fonetika' nova književnost?
engleski i njemacki se ne uce ispocetka, ostali da, ali to ide jako, jako brzoPooll wrote:Kursa, koliko znam nema...MargitaStefanović wrote:neko ?MargitaStefanović wrote:Postoji li kurs francuskog na faxu ? Da li se Francuski na romanistici uči ispočetka ?
svi se jezici uce ispocetka, ali sad je druga stvar sta to znaci... bez predznanja je tesko... ali se moze uz veliki trud...