Ovo su gluposti. Bošnjaci nikad nisu bili fašisti. Zato su i preživjeli tri genocida, i zato danas žive u rezervatu orkuženi sa dvije neprijateljske države.šrilančananin wrote:Meni se cini da bi Bosnjaci da imaju snagu bili najveci fasisti, al' ih Dodik razjebava. Prodao im Lagumdziju, te su tako postali mlaki i seru bez mjere, svi im odjednom fasisti, islamofobi, a oni imaju u svojim redovima ljude koji ih prodaju.
Desavanja u Hrvatskoj
- It_is_a_Leclerc
#5526 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- It_is_a_Leclerc
#5527 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kajin, Pusić, Mesić, Milanović donekle, Puhovski, Jovanović, Opačić... Ima još, ne da mi se smišljati.kakavdanakneiskustvu wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ima.JohnnyS wrote:Ima li itko tko po strogim klix kriterijima nije islamofob, što deklarirani, što salonski?
ko?
- It_is_a_Leclerc
#5528 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije tačno. Ivo Josipović je svojim izjavama pokazao da ga zabrinjava procent muslimana vjernika u BiH. To je meni dovoljno da nekog proglasim islamofobom.JohnnyS wrote:sherbett wrote:daj navedi neki primjer kojim ovo argumentiraš.It_is_a_Leclerc wrote:
Gdje sam rekao da je ustaša?! On je islamofob, salonski, u ulaštenim cipelama i partiturama u rukama. Takvi su najgori.
Ivo Josipović valjda dnevno provede dvije sekunde (ako i toliko) razmišljajući o muslimanima, što hrvatskim, što bosanskohercegovačkim, što malezijskim, ali i to je dovoljno da ga se proglasi islamofobom
-
kakavdanakneiskustvu
#5529 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kajin, Pusić, Mesić, Milanović donekle, Puhovski, Jovanović, Opačić... Ima još, ne da mi se smišljati.[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ima.JohnnyS wrote:Ima li itko tko po strogim klix kriterijima nije islamofob, što deklarirani, što salonski?
ko?
opačićka,puhovski i jovanović nisu hrvati ako već nabrajaš hrvate neislamofobe,čak ih je 4 izgleda,mašala
- It_is_a_Leclerc
#5530 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima ih itekako. Veći dio hrvatskog sabora nisu islamofobi. (Evo sad mi padaju na um - Bernardić, Kosor...). Ipak, mi govorimo o prvom čovjeku jedne države koji primjeti da "njima nije ugodno s toliko muslimana na granici".
- JohnnyS
#5531 Re: Desavanja u Hrvatskoj
It_is_a_Leclerc wrote:
Nije tačno. Ivo Josipović je svojim izjavama pokazao da ga zabrinjava procent muslimana vjernika u BiH. To je meni dovoljno da nekog proglasim islamofobom.
Ako prosuđuješ čovjeka na temelju jedne izjave, onda komotno možeš Stipu Mesića proglasiti većim fašistom nego što je Joe. Vidim Mesinha si stavio na listu neislamofoba, ok, slažem se - to što je fašist, ne znači da je i islamofob...
-
ubojica77
#5532 Re: Desavanja u Hrvatskoj
RS nije samostalna drzava i funkcionira u sastavu BiH,a Srbija je drzava sa kojom ne zelis da sad vucem paralele,jer bi to znacilo da ako usporedujemo Srbiju i BiH mozemo onda i Kosovo i RS po toj logici,a kolko sam shvatio ti nisi za otcjepljenje RS kao sto se Kosovo otcijepilo od Srbije.Havatar wrote: Takva je praksa i u Srbiji i u RS pa ne vidim da neko pravi problem
Pitanje je bilo dal bi ti razmisljao isto da Srba ima preko 50% i da postoji mogucnost da vladaju BiH,a ti nemas pravo na svog pretstavnika u vlasti?
- Havatar
#5533 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja sam ti kazao gdje se namecu drugima predstavnici pa niko ne pravi problemubojica77 wrote:RS nije samostalna drzava i funkcionira u sastavu BiH,a Srbija je drzava sa kojom ne zelis da sad vucem paralele,jer bi to znacilo da ako usporedujemo Srbiju i BiH mozemo onda i Kosovo i RS po toj logici,a kolko sam shvatio ti nisi za otcjepljenje RS kao sto se Kosovo otcijepilo od Srbije.Havatar wrote: Takva je praksa i u Srbiji i u RS pa ne vidim da neko pravi problem
Pitanje je bilo dal bi ti razmisljao isto da Srba ima preko 50% i da postoji mogucnost da vladaju BiH,a ti nemas pravo na svog pretstavnika u vlasti?
-
ubojica77
#5534 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Al mi nisi opet odgovorio na pitanje.Havatar wrote:Ja sam ti kazao gdje se namecu drugima predstavnici pa niko ne pravi problemubojica77 wrote:RS nije samostalna drzava i funkcionira u sastavu BiH,a Srbija je drzava sa kojom ne zelis da sad vucem paralele,jer bi to znacilo da ako usporedujemo Srbiju i BiH mozemo onda i Kosovo i RS po toj logici,a kolko sam shvatio ti nisi za otcjepljenje RS kao sto se Kosovo otcijepilo od Srbije.Havatar wrote: Takva je praksa i u Srbiji i u RS pa ne vidim da neko pravi problem
-
Bodkin
#5535 Re: Desavanja u Hrvatskoj
JohnnyS wrote:Ima li itko tko po strogim klix kriterijima nije islamofob, što deklarirani, što salonski?
Ako se sjecas bosnologa. On def nije bio islamofol
Sent from my Lumia using Tapatalk
- Havatar
#5536 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.klix.ba/sport/nogomet/torcid ... /131124085Torcida skandirala "Za dom, spremni" i "Ajmo, ajmo ustaše"
Za vrijeme nedjeljne utakmice između Hajduka i Osijeka na Poljudu Torcida je sramotnim skandiranjem izrazila podršku hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću, javljaju hrvatski mediji.
Uskoro se pridružio cijeli stadion pa dok je sjever vikao "Za dom", istočna tribina uzvraćala je sa "spremni", piše Index.hr.
Navijanje je popraćeno aplauzom, nakon čega bi uslijedio refren "Ajmo, ajmo ustaše i "u boj, u boj". Hajduk bi tako mogla očekivati nova rigorozna kazna.
Dodajmo kako se Josip Šimunić ogradio nakon skandiranja 'za dom spremni' nakon utakmice Hrvatska - Island, istaknuvši kako to 'nije radio zbog veličanja totalitarnog režima već zbog ljubavi'
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5537 Re: Desavanja u Hrvatskoj
šta je ovo niđe nikog
jel svi slavite dan republike?
jel svi slavite dan republike?
- Pasiflora
#5538 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@leclerc, iz tvojih izjava provijava nacionalizam - koji vrlo neuspjesno pokusavas prikriti.
- webby-x
#5539 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne razumijem gdje je problem kod Bošnjaka sa ZDS?
Pa general major Armije BiH je to stalno govorio.
Ministri Platforme, isto tako.

- Havatar
#5540 Re: Desavanja u Hrvatskoj
On zivi u gradu koji je blizu granice sa Hrvatskom tako da je na svojoj kozi osjetio i osjeca politiku Hrvatske i sve sto je rekao je istina.Pasiflora wrote:@leclerc, iz tvojih izjava provijava nacionalizam - koji vrlo neuspjesno pokusavas prikriti.
- webby-x
#5541 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mogao je osjetiti samo kako ga HV oslobađa iz okruženja.Havatar wrote:On zivi u gradu koji je blizu granice sa Hrvatskom tako da je na svojoj kozi osjetio i osjeca politiku Hrvatske i sve sto je rekao je istina.
Kako reče general Armije BiH, generalu HV-a "Dugo smo vas čekali!".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5542 Re: Desavanja u Hrvatskoj
donekle mogu shvatiti
mržnju prema hrvatima i hrvatskoj
samo za stolac istočni mostar i dijelove srednje bosne... ali opet vidio sam na faxu da najviše mržnje imaju oni što su proveli rat u njemačkoj
mržnju prema hrvatima i hrvatskoj
samo za stolac istočni mostar i dijelove srednje bosne... ali opet vidio sam na faxu da najviše mržnje imaju oni što su proveli rat u njemačkoj
-
motorola01
#5543 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da li neko zna sta se ceka u vezi presude Prlicu i ostalima? Najavise da ce presuda biti izrecena pocetkom Juna (cini mi se) i evo prodje vise od pola godina, a ni muka u Haagu?!
-
radostan dan
#5544 Re: Desavanja u Hrvatskoj
svi spremni,
ti sunce...
-
kakavdanakneiskustvu
#5545 Re: Desavanja u Hrvatskoj
webby-x wrote:Ne razumijem gdje je problem kod Bošnjaka sa ZDS?
svaki normalan čovjek treba imati problem sa ZDS
-
kakavdanakneiskustvu
#5546 Re: Desavanja u Hrvatskoj
radostan dan wrote:svi spremni,ti sunce...
![]()
žalosno
- Paranoid
#5547 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Allahu ekber (الله أكبر) (Alah je Najveći! - fraza koja je dosta u uporabi prilikom molitve - namaza)mozzarela wrote:jasta je....ljepse bi zvucalo Allahu Ekber"kakavdanakneiskustvu"
žalosno
Ne miješaj to sa pozivom na krvoproliće, zločin i ubojstva.
-
radostan dan
#5548 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kako hoćeš, ali nije ti to isto...mozzarela wrote:
jasta je....ljepse bi zvucalo Allahu Ekber
- It_is_a_Leclerc
#5549 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Patriota sam, volim svoju zemlju, a ne volim one koji joj čine zlo.Pasiflora wrote:@leclerc, iz tvojih izjava provijava nacionalizam - koji vrlo neuspjesno pokusavas prikriti.
- It_is_a_Leclerc
#5550 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Još jedna u nizu velikohrvatskih ublehaških frazica koja nema veze s istinom.webby-x wrote:Mogao je osjetiti samo kako ga HV oslobađa iz okruženja.Havatar wrote:On zivi u gradu koji je blizu granice sa Hrvatskom tako da je na svojoj kozi osjetio i osjeca politiku Hrvatske i sve sto je rekao je istina.
Kako reče general Armije BiH, generalu HV-a "Dugo smo vas čekali!".
Kakve veze ja imam sa dešavanjima u Hrvatskoj i zašto se o meni raspravlja ovdje ?!