Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

skupljac_zeljeza

#5526 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by skupljac_zeljeza »

Chmoljo wrote: 09/06/2026 14:09
skupljac_zeljeza wrote: 09/06/2026 14:05
Chmoljo wrote: 09/06/2026 13:58

:nosic:
Čović iznio svoje želje. Čović stalno tako. A nezahvalno je pričati na temama na Politici u vrijeme predizborne pa mi rekoše da su oba ova Dragana prodali se SDA jer kritikuju aktuelnu vlast. Možda i jesu, nisam im držao svijeću. I Čudićka bi bila SDFA bot da je nekim čudom pohvalila Harisov gard na HRT-u.

Sa kim je sada HDZ u koaliciji?
dobar mu gard, pričo o raspudićevom brus liju. papansko podjebavanje. sve to isto je konaković izjavljivao pa je opet bio hdz pudlica.

kod komšije trava uvijek zelena, meščini.
Ima to u intervjuu sa Bursaćem da je HDZ nezaobilazan i u novom formiranju vlasti pa zato ova panika šta stvarno ako se HDZ i SDA ujedine u Federaciji pa na više, koliko ima šanse Trojka da nastavi vlast. Taj strah se najbolje osjeti u Senadovom studiju kada zareda rafalno pitanja ove vrste. Iz toga naravno proizilazi strah od trgovanja sa HDZ-om čega smo mogli vidjeti u prošlosti i treba to da brine jer poenta Bursaćevog članka i jeste to. On ne hvali Zahiragića nego kritikuje mlitavu vlast i ljevice i desnice u Bošnjaka od Vječne vatre do Kobilje glave.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5527 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Chmoljo »

mlitava vlast prema HDZu, kada je prema "svojim" tu ništa mlitavo nije bilo - od pondera, naprasnih povećanja cijena gasa, spinovanjima, podmetanjima, izluđavanja naroda...

al sve legitimno u borbi za vlast jel :D

ja iskreno jedva čekam da se vrati stari duo, SDA HDZ, da se više s kurca skinu ovi selektivno zabrinuti za izdaju i izborni zakon. dosadno čitati iste naučene šablone.
4L0n3

#5528 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by 4L0n3 »

Chmoljo wrote: 09/06/2026 14:23 mlitava vlast prema HDZu, kada je prema "svojim" tu ništa mlitavo nije bilo - od pondera, naprasnih povećanja cijena gasa, spinovanjima, podmetanjima, izluđavanja naroda...

al sve legitimno u borbi za vlast jel :D

ja iskreno jedva čekam da se vrati stari duo, SDA HDZ, da se više s kurca skinu ovi selektivno zabrinuti za izdaju i izborni zakon. dosadno čitati iste naučene šablone.
I kad se vrati stara osovina idalje cemo isto citati vrlo vjerovatno. S tim sto ce se kao prefiks ubacivati "zbog izdaje protekle nametnute vlasti" pa onda ide slalom opravdanja aktuelnih sitnosicardzijskih mutnih poslova.
SaraFina

#5529 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by SaraFina »

Evo normalan covjek se javio.

Općina Vitez zabranila fan zonu, a onda se javio jedan Ivan: "Gledamo kod mene, ponesite ljiljane!"
skupljac_zeljeza

#5530 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by skupljac_zeljeza »

Chmoljo wrote: 09/06/2026 14:23

Mene više brine vrlo vjerovatna koalicija HDZ, SDP, SDA. Šta im je alternativa da se uspostavi bilo kakva vlast? Uspjeli su razvaliti i opoziciju u RS-u tako da nećemo imati skoro nikakve promjene. Moji komentari su usmjereni na nenormalnost koja postaje normalnost pa evo u Bosni se ne može navijati za Bosnu. A 'slučajno ne postoji' kako kaže Bursać.
DebelinJoe

#5531 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DebelinJoe »

Baljezgarije popa iz Mostara da se BiH nije plasirala i slične bedastoće nisu slučajne. Tamošnja politika koja mrziu sve što ima veze sa BiH, jer se bez politike ništa ne dešava slučajno smislila je teoriju da ovo SP vrijedi manje jer su se na njega plasirale ekipe poput BiH.

https://www.tportal.hr/sport/clanak/to- ... 8-20260609

Oleg Maštruko
3h
·
⚽️ Ovo će biti apsolutno NAJDEBILNIJE SP u povijesti ijednog športa ikad. ⚽️

Pazite utakmice prvih pet dana:

Četvrtak, 11. lipnja
- 21.00: Meksiko - Južnoafrička Republika (Mexico City)

Petak, 12. lipnja
- 4.00 Južna Koreja - Češka (Guadalajara)
- 21.00 Kanada - Bosna i Hercegovina (Toronto)
...

Pa tu nema JEDNE jedine utakmice koju bi normalan lik gledao sa zanimanjem, u društvu, s pivom, kao ajmo uzet gajbu večeras će bit dobra tekma.

Druga HNL nudi više zanimljivog u najavi.
Post Reply