Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Hendrix
#5526 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I da na kraju cuvena recenica...moze se samo treba zasukat rukave. To je bas sprdanje s ljudima, ispadosmo svi ljencuge a ovi sto su ino parama kupili nekretnine u Bosni su radise najvece.
-
komsinica_s_drugog
#5527 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Srece moje frustrirane, evo moja kolegica, peracica guzova, ima netto platu 1950€.Znam da vam nije dobro kad ovo cujete
a jos je u 1. kategoriji poreza.Moj brat takodjer ovdje ima svoju kucu, rodjaci, evo sad mi trojica padose napamet.Rodica dosla ovdje prije 6 godina, trazi stan za kupnju, a sama je.Ljekar, specijalista, sef odjeljenja
Nije bas ni da svi guzice peremo, na vasu zalost.
Ja perem guzice, tek sam dosla, ali dok polozim jezik i Anerkennung imat cu vise od 1700€, a tek kad mi dodju muz i djeca...
Ali nista, svoj vi pos'o, nastavite ozlojedjeni i zavidni zamisljati da svi spavamo u kolektivnom smjestaju i jedemo kifle dok ne pozelene ako vam je tako lakse
Ja perem guzice, tek sam dosla, ali dok polozim jezik i Anerkennung imat cu vise od 1700€, a tek kad mi dodju muz i djeca...
Ali nista, svoj vi pos'o, nastavite ozlojedjeni i zavidni zamisljati da svi spavamo u kolektivnom smjestaju i jedemo kifle dok ne pozelene ako vam je tako lakse
- HAVANA
#5528 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto se mene tice,dabogda ti imala 19500 eura.Sretno.O tome i pricajte a ne kako smo mi ovde jadni , bijedni i primitivni, ili ko onaj sto bi bosnu podjelio i zapalio...
Last edited by HAVANA on 09/02/2019 08:01, edited 1 time in total.
-
komsinica_s_drugog
#5529 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije ni islo na tvoj racun, vec ovima sto se nadaju da peraci guzova skapavaju, em od posla, em od gladi, ali valjda nece da se vrate u bosansko blagostanje da komsije ne bi upirale u njih prstom uz podsmijeh jer nisu uspjeli.
Slika je malo puno drugacija, ali hajde, nek se tjese ako im je tako lakse.
- HAVANA
#5530 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa realno mora.Gdje god da si.Mozda upali,mozda ne upali,mozda propadne sve,mozda se namnozi,to je tako.Gdje god.A pare se prave kreditima,zaduzivanjem,ulaganjem...To sto je neko ustedio 50,100,200 milja ne mora nista znaciti.Lako ih je sjebati,tesko ih je zadrzati i umnoziti.Pa pomisli samo koliko ih je sto naslijedise,prodase i sjebase silne pare...Vaznije je ono sta imas u sebi,i to prepoznati i tim se voditi.Radi ono sto ti ide i sto znas.Neko voli miran put,neko nemiran.Neko od 20 milja napravi nesto...a neko kupi televizor i dzipa.Hendrix wrote:I da na kraju cuvena recenica...moze se samo treba zasukat rukave. To je bas sprdanje s ljudima, ispadosmo svi ljencuge a ovi sto su ino parama kupili nekretnine u Bosni su radise najvece.
- muha_sa
#5531 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote:Nesto mi muhe nema..
sigurno mu hanuma zabranila da vise od dva sata smije biti na com..
pratim vas
valja se stisnut jeNNo 20 do 30 godina a to znaci šta
- muha_sa
#5532 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
komsinica_s_drugog wrote:Nije ni islo na tvoj racun, vec ovima sto se nadaju da peraci guzova skapavaju, em od posla, em od gladi, ali valjda nece da se vrate u bosansko blagostanje da komsije ne bi upirale u njih prstom uz podsmijeh jer nisu uspjeli.
jutrenzi
-
komsinica_s_drugog
#5533 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sokici, limunicimuha_sa wrote:komsinica_s_drugog wrote:Nije ni islo na tvoj racun, vec ovima sto se nadaju da peraci guzova skapavaju, em od posla, em od gladi, ali valjda nece da se vrate u bosansko blagostanje da komsije ne bi upirale u njih prstom uz podsmijeh jer nisu uspjeli.
Slika je malo puno drugacija, ali hajde, nek se tjese ako im je tako lakse.![]()
![]()
jutrenzi
Otpozdrav
- muha_sa
#5534 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
to ja u mene mi u kafani turamkomsinica_s_drugog wrote:A sokici, limunicimuha_sa wrote:komsinica_s_drugog wrote:Nije ni islo na tvoj racun, vec ovima sto se nadaju da peraci guzova skapavaju, em od posla, em od gladi, ali valjda nece da se vrate u bosansko blagostanje da komsije ne bi upirale u njih prstom uz podsmijeh jer nisu uspjeli.
Slika je malo puno drugacija, ali hajde, nek se tjese ako im je tako lakse.![]()
![]()
jutrenzi?
Otpozdrav
ovdje sam ozbiljan
sad ozbiljno
- Radio Sarajevo
#5535 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sa dvije takve plate se može kupiti stan, čak i u Njemačkoj, gdje su cijene ogromne. Doduše, ne može u velikom gradu, ali može u predgrađu ili u malom gradu, zavisno gdje živiš.komsinica_s_drugog wrote:Srece moje frustrirane, evo moja kolegica, peracica guzova, ima netto platu 1950€.Znam da vam nije dobro kad ovo cujetea jos je u 1. kategoriji poreza.Moj brat takodjer ovdje ima svoju kucu, rodjaci, evo sad mi trojica padose napamet.Rodica dosla ovdje prije 6 godina, trazi stan za kupnju, a sama je.Ljekar, specijalista, sef odjeljenja
Nije bas ni da svi guzice peremo, na vasu zalost.
I kao što reče Havanica, dabogda imala što više, kuknjave preko glave...
- muha_sa
#5536 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
komšinice sa drugog
ignoriši ovog željovca
samo citaj nas pitare
ignoriši ovog željovca
samo citaj nas pitare
- Radio Sarajevo
#5537 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nekretnine koje imam u BiH sam zaradio u BiH. Neke čak dok sam bio u Holandiji, ali sam zarađivao u BiH, radeći sa distance. Ne zahtijeva svaki posao fizičku prisutnost.Hendrix wrote:I da na kraju cuvena recenica...moze se samo treba zasukat rukave. To je bas sprdanje s ljudima, ispadosmo svi ljencuge a ovi sto su ino parama kupili nekretnine u Bosni su radise najvece.
- Radio Sarajevo
#5538 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:komšinice sa drugog![]()
ignoriši ovog željovca![]()
samo citaj nas pitare
Selam alejk, Muhice
- muha_sa
#5539 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
alejkumuRadio Sarajevo wrote:muha_sa wrote:komšinice sa drugog![]()
samo citaj nas pitare
Selam alejk, Muhice![]()
![]()
pošto si željovac ideš na foe
- Radio Sarajevo
#5540 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemoj ba, uzećete titulu ove godine. Dosta vam to za narednih 15...muha_sa wrote:alejkumuRadio Sarajevo wrote:muha_sa wrote:komšinice sa drugog![]()
samo citaj nas pitare
Selam alejk, Muhice![]()
![]()
![]()
pošto si željovac ideš na foe
- Bloo
- Globalna šefica
#5541 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja nisam otišla, pa sam mišljenja da jesmo primitivni.HAVANA wrote:Sto se mene tice,dabogda ti imala 19500 eura.Sretno.O tome i pricajte a ne kako smo mi ovde jadni , bijedni i primitivni, ili ko onaj sto bi bosnu podjelio i zapalio...
Ti si Sarajlija kao i ja, prošetaj malo svojim gradom. Grad nije samo tvoja omiljena kafana i društvo. Grad čini i javni prevoz, parkovi, šetališta...
I drugi narodi su primitivni, ali ih je nešto dovelo u red. Da koriste mjesečne karte, da ne bacaju smeće svuda, da sortiraju za reciklažu, da ne parkiraju gdje im padne na pamet, da stoje iza žute linije ..... sistem ih je doveo u red i lupanje po novčaniku.
Kod nas nema sistema, sistem je takođe primitivan jer ga čine primitivni ljudi.
Bijedni jesmo, ako pogleda procenat nezaposlenih ili pak onih koji lebde iznad granice siromaštva. Ako meni premijer kaže da je flaša vina i korištenje mobitela luksuz, ako većina mora da razmišlja kako da spoji kraj sa krajem, koji će hljeb kupiti...onda jesmo bijedni. Ako šutke prelazimo preko izrabljivanja radnika i radnica u radnim tržnim centrima koji rade za minimalac da prežive jer moraju...bijedni. Ako smo sretni što imamo takav posao jer se moramo prehraniti, bijedni smo.
Te klasifikacije treba detektovati i boriti se protiv njih. Ne vikanjem da nismo, već kontraudarom na uzroke.
- Plaut
#5542 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakav sistem, kod nas u Mo, tzv. gradski bus ili ti ga famozna šestica, cijenu karte dizala do sada između tri do pet puta, ne znam tačno. Svaki put opravdanje cijena goriva. Do tada cijena goriva pala nekoliko puta i mislite da su vratili cijene karte?
Ja u Dojčlandu, jednom kartom vozim se sa tri različita prevozna sredstva, mjesečna im smiješna cijena u usporedbi sa onim što dobijete, a ovdje mjesečna sa kojim se vozate sa donation from the people of Japana, koji sjedišta nema jer su vandali iskrčili sve, plaćate kao da ste ekstra klasa.
Jadni roditelji koji školuju svoju djecu, svi moraju tim busevima, nema drugačije
Da ne spominjem sistem srednjih škola koji ništa ne nude, osim uslove za upis na fakultet, gdje poslije postajede član biroa dok ne krepate.
Jadni roditelji koji školuju svoju djecu, svi moraju tim busevima, nema drugačije
Da ne spominjem sistem srednjih škola koji ništa ne nude, osim uslove za upis na fakultet, gdje poslije postajede član biroa dok ne krepate.
- Radio Sarajevo
#5543 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dakle, odeš u pogrešnu srednju školu, pa zatim na pogrešan fakultet, i onda opet ne znaš da radiš... I ko je kriv, državaPlaut wrote:Kakav sistem, kod nas u Mo, tzv. gradski bus ili ti ga famozna šestica, cijenu karte dizala do sada između tri do pet puta, ne znam tačno. Svaki put opravdanje cijena goriva. Do tada cijena goriva pala nekoliko puta i mislite da su vratili cijene karte?Ja u Dojčlandu, jednom kartom vozim se sa tri različita prevozna sredstva, mjesečna im smiješna cijena u usporedbi sa onim što dobijete, a ovdje mjesečna sa kojim se vozate sa donation from the people of Japana, koji sjedišta nema jer su vandali iskrčili sve, plaćate kao da ste ekstra klasa.
- triconja
#5544 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cijena karte je tolika, neces platit posteno bi bilo da pješe ides a ne svercat se i jebat bakiru (ili bilo kome) materPlaut wrote:Kakav sistem, kod nas u Mo, tzv. gradski bus ili ti ga famozna šestica, cijenu karte dizala do sada između tri do pet puta, ne znam tačno. Svaki put opravdanje cijena goriva. Do tada cijena goriva pala nekoliko puta i mislite da su vratili cijene karte?Ja u Dojčlandu, jednom kartom vozim se sa tri različita prevozna sredstva, mjesečna im smiješna cijena u usporedbi sa onim što dobijete, a ovdje mjesečna sa kojim se vozate sa donation from the people of Japana, koji sjedišta nema jer su vandali iskrčili sve, plaćate kao da ste ekstra klasa.
- Plaut
#5545 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo tako kako kažeš, zato nam biro dobro stoji sa svim mogućim kadrom koji postoji u BiH, do ljudi je, nije to države koja daje priliku stranačkim podobnimRadio Sarajevo wrote:Dakle, odeš u pogrešnu srednju školu, pa zatim na pogrešan fakultet, i onda opet ne znaš da radiš... I ko je kriv, državaPlaut wrote:Kakav sistem, kod nas u Mo, tzv. gradski bus ili ti ga famozna šestica, cijenu karte dizala do sada između tri do pet puta, ne znam tačno. Svaki put opravdanje cijena goriva. Do tada cijena goriva pala nekoliko puta i mislite da su vratili cijene karte?Ja u Dojčlandu, jednom kartom vozim se sa tri različita prevozna sredstva, mjesečna im smiješna cijena u usporedbi sa onim što dobijete, a ovdje mjesečna sa kojim se vozate sa donation from the people of Japana, koji sjedišta nema jer su vandali iskrčili sve, plaćate kao da ste ekstra klasa.
Da ne spominjem sistem srednjih škola koji ništa ne nude, osim uslove za upis na fakultet, gdje poslije postajede član biroa dok ne krepate.))
Čuj sa srednjom naći posao, a da nije zanat
- Plaut
#5546 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakvo švercanje, nisam ni pomislio na to prije 10+ godina kada sam se vozio tim busevimatriconja wrote:Cijena karte je tolika, neces platit posteno bi bilo da pješe ides a ne svercat se i jebat bakiru (ili bilo kome) materPlaut wrote:Kakav sistem, kod nas u Mo, tzv. gradski bus ili ti ga famozna šestica, cijenu karte dizala do sada između tri do pet puta, ne znam tačno. Svaki put opravdanje cijena goriva. Do tada cijena goriva pala nekoliko puta i mislite da su vratili cijene karte?Ja u Dojčlandu, jednom kartom vozim se sa tri različita prevozna sredstva, mjesečna im smiješna cijena u usporedbi sa onim što dobijete, a ovdje mjesečna sa kojim se vozate sa donation from the people of Japana, koji sjedišta nema jer su vandali iskrčili sve, plaćate kao da ste ekstra klasa.
- HAVANA
#5547 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To se slazem.I napisao sam to par stranica prije .Ja nemam vise ni godina ni zivaca ,vremena, da se zamaram tim stvarima,previse sam vremena potrosio u zivotu na ovdasnje gluposti.Svi mi trebamo krenuti od sebe,svoje porodice,djece...Vremenom ce doci i red,ako ih naucimo pogresno,i ostace sve naopako...Ima ovde jako pametnih i sposobnih ljudi ali ne mogu doci do izrazaja od ovih seljacina bahatih.Oni su tihi.Papak je grlat,lakta se,spreman na sve,to im jos uvijek prolazi,ali nece dugo.Sami sebe ce urusiti svojom gluposcu i neznanjem.Vec se desava u mnogim oblastima.Strucnost postaje mjera...Traje to duze,neko to i ne primjeti ali ja itekako primjetim jer sam 15 godina vezan sa velikim brojem ljudi.Vjerujes da danas radim sa mnogim strucnim ljudima koji su prije 10 godina radili za platu kod majmuna s trbuhom i u dzipu od 100 milja, sa haman maloljetnom suvozacicom...Danas su oni vlasnici firme i obrta i odlicno rade.Treba vremena,sto bi reko koke...Bloo wrote:Ja nisam otišla, pa sam mišljenja da jesmo primitivni.HAVANA wrote:Sto se mene tice,dabogda ti imala 19500 eura.Sretno.O tome i pricajte a ne kako smo mi ovde jadni , bijedni i primitivni, ili ko onaj sto bi bosnu podjelio i zapalio...
Ti si Sarajlija kao i ja, prošetaj malo svojim gradom. Grad nije samo tvoja omiljena kafana i društvo. Grad čini i javni prevoz, parkovi, šetališta...
I drugi narodi su primitivni, ali ih je nešto dovelo u red. Da koriste mjesečne karte, da ne bacaju smeće svuda, da sortiraju za reciklažu, da ne parkiraju gdje im padne na pamet, da stoje iza žute linije ..... sistem ih je doveo u red i lupanje po novčaniku.
Bijedni jesmo, ako pogleda procenat nezaposlenih ili pak onih koji lebde iznad granice siromaštva. Ako meni premijer kaže da je flaša vina i korištenje mobitela luksuz, ako većina mora da razmišlja kako da spoji kraj sa krajem, koji će hljeb kupiti...onda jesmo bijedni. Ako šutke prelazimo preko izrabljivanja radnika i radnica u radnim tržnim centrima koji rade za minimalac da prežive jer moraju...bijedni. Ako smo sretni što imamo takav posao jer se moramo prehraniti, bijedni smo.
Te klasifikacije treba detektovati i boriti se protiv njih. Ne vikanjem da nismo, već kontraudarom na uzroke.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#5548 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
džaba sve, opet ne bi plate u petak.. 
- Bloo
- Globalna šefica
#5549 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sam odgoj je bitan, ali su takvi manjina i uvijek će biti. Ako neko ne odgoji svoje dijete kako treba, neće ni to dijete odgojiti svoje i to je zatvoreni krug. Većinu treba preodgojiti gore spomenutim metodama što je nemoguće u ovom momentu jer čine poluge vlasti koja bi trebala da donese takve mjere.HAVANA wrote:To se slazem.I napisao sam to par stranica prije .Ja nemam vise ni godina ni zivaca ,vremena, da se zamaram tim stvarima,previse sam vremena potrosio u zivotu na ovdasnje gluposti.Svi mi trebamo krenuti od sebe,svoje porodice,djece...Vremenom ce doci i red,ako ih naucimo pogresno,i ostace sve naopako...Ima ovde jako pametnih i sposobnih ljudi ali ne mogu doci do izrazaja od ovih seljacina bahatih.Oni su tihi.Papak je grlat,lakta se,spreman na sve,to im jos uvijek prolazi,ali nece dugo.Sami sebe ce urusiti svojom gluposcu i neznanjem.Vec se desava u mnogim oblastima.Strucnost postaje mjera...Traje to duze,neko to i ne primjeti ali ja itekako primjetim jer sam 15 godina vezan sa velikim brojem ljudi.Vjerujes da danas radim sa mnogim strucnim ljudima koji su prije 10 godina radili za platu kod majmuna s trbuhom i u dzipu od 100 milja, sa haman maloljetnom suvozacicom...Danas su oni vlasnici firme i obrta i odlicno rade.Treba vremena,sto bi reko koke...Bloo wrote:Ja nisam otišla, pa sam mišljenja da jesmo primitivni.HAVANA wrote:Sto se mene tice,dabogda ti imala 19500 eura.Sretno.O tome i pricajte a ne kako smo mi ovde jadni , bijedni i primitivni, ili ko onaj sto bi bosnu podjelio i zapalio...
Te klasifikacije treba detektovati i boriti se protiv njih. Ne vikanjem da nismo, već kontraudarom na uzroke.A i sve mi sega i na pameti sto radiosarajevo rece...Zeljo!
Sura mi nije nikada otisao iz sarajeva,kako on kaze,zbog zelje.Izjebo se,naradio,izguro svoje,podigo 2 sina,mos mislit fanaticna zeljovca
Cudni smo mi nako djuture,spoj jako interesantnih likova i totalnih budala,genijalaca i kretena,duhovitih i mrzovoljnih,svega ima.Zato nas i volim.Nemoj mi samo ravne linije .Nek je malo napeto.
Imamo li vremena?
- HAVANA
#5550 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E to je stvarno horor.Koji samo kod nas prolazi.lmo wrote:džaba sve, opet ne bi plate u petak..