Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
tlr

#5526 Re: Migranti u BiH

Post by tlr »

славянин wrote: Znaci ukinuti drzave tj. granice pa nek radi kako ko oce.Prepoznati su kao uzrok u zemljama gdje te slobode nema i gdje je haos - a ko postavlja vlast narod.. tako kakav narod takva i vlast.
Ja ne nudim niti znam rješenje, ja sam ti u odgovoru naveo uzroke pojave migranata.
Šta ti misliš šta je rješenje?

Znam samo da bi se našlo rješenje, mora se znati šta je problem i šta je njegov uzrok.
славянин

#5527 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

tlr wrote:
славянин wrote: Znaci ukinuti drzave tj. granice pa nek radi kako ko oce.Prepoznati su kao uzrok u zemljama gdje te slobode nema i gdje je haos - a ko postavlja vlast narod.. tako kakav narod takva i vlast.
Ja ne nudim rješenja, ja delegiram uzroke pojave migranata. Šta ti misliš šta je rješenje?
Znam samo da bi se našlo rješenje, mora se znati šta je problem i šta je njegov uzrok.
Uzrok je uprava i stanje koje je u zemljama iz kojih bjeze a to stanje je rezultat ponasanja i izbora naroda.Rjesenje je da ne moze se seliti kako ko zeli i radit sta mu je volja sto je zakonski tako i definisano - mora se samo osigurati provodjenje toga.
tlr

#5528 Re: Migranti u BiH

Post by tlr »

Znam o čemu pričaš. Naš napaćeni narod vs uljezi.

Ispade da taj narod može postojati samo u dva oblika ili je *eban od drugih naroda ili je genetski/kulturno/vjerski (tradicionalno) predodređen da *ebe druge. :-) A u stvarnosti to baš i nije tako.

...
Ko je napravio takvo stanje u zemljama III svijeta i postavio te uprave. Da krenemo od Južne Amerike, pa nastavi kroz Afriku, SA, Irak, Pakistan, Afganistan...
Jesu li im "biznismeni" sa sjevera došli sa knjigom ili mačem? Ko je postavljao diktatore i hunte? Ko je plaćao te diktatore i ko ih je naoružavao? Ko je zatucao taj isti narod? Narod sam? Jok ba. Sve i da je htio ne može...
Narod nema svog ja. Narod je društvena kategorija. Amorfna masa koja nema ni glave, nogu ni tijela. Danas je narod jedno, sutra nešto sasvim drugo.
славянин

#5529 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

tlr wrote:Znam o čemu pričaš. Naš napaćeni narod vs uljezi.

Ispade da taj narod može postojati samo u dva oblika ili je *eban od drugih naroda ili je genetski/kulturno/vjerski (tradicionalno) predodređen da *ebe druge. :-) A u stvarnosti to baš i nije tako.

...
Ko je napravio takvo stanje u zemljama III svijeta i postavio te uprave. Da krenemo od Južne Amerike, pa nastavi kroz Afriku, SA, Irak, Pakistan, Afganistan...
Jesu li im "biznismeni" sa sjevera došli sa knjigom ili mačem? Ko je postavljao diktatore i hunte? Ko je plaćao te diktatore i ko ih je naoružavao? Ko je zatucao taj isti narod? Narod sam? Jok ba. Sve i da je htio ne može...
Narod nema svog ja. Narod je društvena kategorija. Amorfna masa koja nema ni glave, nogu ni tijela. Danas je narod jedno, sutra nešto sasvim drugo.
Koga su to Njemci kolonizovali ? Ili Japanci , Malezijci ,Australci - znam gdje ciljas... ono Ukrali oni od njih pa sad bogati - kako da ne Njemacka 1945 nije bilo cigle na cigli - Japan gadjan nuklearnim oruzijem i ? Pogledaj danas... To oni nas prije 100 godina okupirali ukrali - sta je to ukradeno kad u 80% kolonija nista nije ni bilo a ta rudna bogatstva su i danas tu - sta se desava sa njima ? Nista kao u alziru prodaj opremu iz bolnice da kupis puske kada zavrsi se belaj bjezi iz drzave gdje si poceo belaj ... :lol:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5530 Re: Migranti u BiH

Post by Romeo 80 »

_BataZiv_0809 wrote:
Edin H. wrote:
Znatan broj Bosanaca koji su poslije dobili azil je dosao u Englesku sa krivotvorenim hrvatskim dokumentima, pa ih bacali u solju prije nego sto dodju do imigracije i zatraze azil.
Znas koliko nama koji smo bili ovdje za vrijeme.rata puca kurac za takvim?
:thumbup: ;-)
insomnia78

#5531 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ko sto vec rekoh pasos je inace pickin dim za falsifikovanje
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5532 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Romeo 80 wrote:
Jos ima drskosti njih navoditi ko primjer :-)
triconja

#5533 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

_BataZiv_0809 wrote:
Romeo 80 wrote:
Jos ima drskosti njih navoditi ko primjer :-)

Ne kontam sto se ljudi koji su falsifikovali dokumente uopste navode kao argument u pravdanju nevalidnosti dokumenata ili nedostatku istih kod trenutnih migranata. Pajel se ide u zatvor zbog tih stvari? Jel se dobiva zabrana ulaska? Kako to opravdava bilo sta? :lol:
Maraschino

#5534 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Ljubomora je cudo.
BH dijaspora moze se podijeliti u dvije skupine, ona protjerana u toku agresije i rata i ona koja je poslije rata otisla. Prvoj nije trebalo puno papira i procedura da dobije boravak u nekoj zemlji a druga je morala da prodje mnogo procedura da dobije pravo na boravak. Sjecam se prica kako su mnogi pjesice isli kroz Sloveniju, kacanje na vozove, ilegalni prelazi granica...sve da se cilj ostvari.
Ovi drugi su pretrpjeli svu golotu rata i nakon toga pokusali sebi obezbijediti bolju buducnost i mnogi su u tome i uspjeli. Cemu zavist?
Ljudi ti ne prastaju uspjeh.
CPT

#5535 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Romeo 80 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Edin H. wrote:
Znatan broj Bosanaca koji su poslije dobili azil je dosao u Englesku sa krivotvorenim hrvatskim dokumentima, pa ih bacali u solju prije nego sto dodju do imigracije i zatraze azil.
Znas koliko nama koji smo bili ovdje za vrijeme.rata puca kurac za takvim?
Dok su trebali bas i nije bilo tako... A trebaju ti i danas vise nego sto mislis. :wink:
славянин

#5536 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

CPT wrote: Dok su trebali bas i nije bilo tako... A trebaju ti i danas vise nego sto mislis. :wink:
:lol: Ajd procitaj sta si napisao .... vjerujes li ti u to sto si napisao :roll:
CPT

#5537 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote: Dok su trebali bas i nije bilo tako... A trebaju ti i danas vise nego sto mislis. :wink:
:lol: Ajd procitaj sta si napisao .... vjerujes li ti u to sto si napisao :roll:
Procitaj ti... Pa razmisli ko je koga trazio/trebao :wink:
славянин

#5538 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

CPT wrote:
Procitaj ti... Pa razmisli ko je koga trazio/trebao :wink:
Pojasni ne razumijem ako ti nije tesko :)
numersi

#5539 Re: Migranti u BiH

Post by numersi »

Jeste bolesnici, lijecite se tudjim mukama.....
dječak sa šibicama

#5540 Re: Migranti u BiH

Post by dječak sa šibicama »

an bosnisch-kroatischer Grenze

pa pred kamere i "istukli me hrvatski policjoti"
insomnia78

#5541 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Jes’ podmeću Hrvatima :lol:
dječak sa šibicama

#5542 Re: Migranti u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Sve hin u Brekovicu na doskolovanje poslati. Jest da iz vladanja nece imati peticu, ali...
shandrprcSA

#5543 Re: Migranti u BiH

Post by shandrprcSA »

Image

Danas dosla zena, ova u crvenom kaputu sa ovim covjekom sto stoji.Donijeli im odjecu i obucu a sve i jedan migrant uslagiran od gudre :lol: To se slikaju, to selfiji se pucaju, videa snimaju, miluju se :lol: a sve i jedan go kriminalac :D I naravno, cim je ovo dvoje otislo oni sve one stvari tusnuse i uzese piva :lol:
славянин

#5544 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

shandrprcSA wrote:Image

Danas dosla zena, ova u crvenom kaputu sa ovim covjekom sto stoji.Donijeli im odjecu i obucu a sve i jedan migrant uslagiran od gudre :lol: To se slikaju, to selfiji se pucaju, videa snimaju, miluju se :lol: a sve i jedan go kriminalac :D I naravno, cim je ovo dvoje otislo oni sve one stvari tusnuse i uzese piva :lol:
Nemoj tako - muka ih prisilila pa da presjeku jednom pivom :lol:
insomnia78

#5545 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Dje to tako dobro stvari idu? Imam i ja nekih za prodati
bingov buraz

#5546 Re: Migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Lako ćeš naći mušteriju za zimsku jaknu ako zauzvrat tražiš pet piva.
biscanka2

#5547 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Malo za ove sto se fasizmom i ksenofobijom baviti vole. :D

https://youtu.be/LvnAMCKF9h8
insomnia78

#5548 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

bingov buraz wrote:Lako ćeš naći mušteriju za zimsku jaknu ako zauzvrat tražiš pet piva.
Jasta ces
paladinka

#5549 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Eto sad cudno izbjeglica popila pivo.
howdy

#5550 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Locked