Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nego, izracuna li nam Joe-Black one procente konacno...
Sracuna li koliko sam ja los...?
A, evo vam jedna info... Neke Svabe su u Vogosci, u TAS-u ili u PRETIS-u, ne znam tacno, zakupili cijelu halu i montiraju 1000 grafickih. Pretpostavljam da ne planiraju sutat' CoD ili WoT
Pitar_na_motoru wrote:
ipak se 1995 i za internet govorilo da je smece i da to nece uspjeti, jebi ga
Mozda medju pitarima.
Nokia je popušila foru, nisu prepoznali kad treba preći na pametne telefone.
I tako izgubiše primat na tržištu, poslije ključ u bravu.
Mnogi su popusili foru, ali isto tako su je popusili mnogi koji su prepoznali da nesto ima buducnost.
1995 je vecina, tj. svako ko je jednom vidio internet, znao da to ima buducnost... ali nisu svi zaradili na tome, cak ni oni koji su osivali dotcom firme ili posjedovali akcije.
seln wrote:
Mnogi su popusili foru, ali isto tako su je popusili mnogi koji su prepoznali da nesto ima buducnost.
1995 je vecina, tj. svako ko je jednom vidio internet, znao da to ima buducnost... ali nisu svi zaradili na tome, cak ni oni koji su osivali dotcom firme ili posjedovali akcije.
Što će reći da nema pravila.
I da važi ona ko riskira, možda dobije, a možda i izgubi.
Opet, za zdravlje je najbolje šaku pod glavu i ništa ne poduzimati.
Koliko sam shvatio, mining je sve skuplji. Šta će se desiti ako trošak majnanja jednog bitcoina bude veći od njegove cijene na tržištu?
Bitcoin se odavno ne isplati minati. Otišao mu difficulty u pm.
Minaju se druge valute. Recimo, ETH, EXP. Gledaš gdje je manji diff.
Da, to razumijem i o tom sam ranije pisao. Ali za opstanak kompletnog sistema, ipak je bitno da bitcoin drži neki nivo. Šta će se desiti ako cijena majnanja bitcoina postane previsoka u odnosu na cijenu jednog na tržištu? Pitam jer me fakat zanima
Muhamed Đakmić wrote:
Da, to razumijem i o tom sam ranije pisao. Ali za opstanak kompletnog sistema, ipak je bitno da bitcoin drži neki nivo. Šta će se desiti ako cijena majnanja bitcoina postane previsoka u odnosu na cijenu jednog na tržištu? Pitam jer me fakat zanima
Koliko sam shvatio, mining je sve skuplji. Šta će se desiti ako trošak majnanja jednog bitcoina bude veći od njegove cijene na tržištu?
Bitcoin se odavno ne isplati minati. Otišao mu difficulty u pm.
Minaju se druge valute. Recimo, ETH, EXP. Gledaš gdje je manji diff.
U pozadini se već radi na razvoju tehnologije kad je mining u pitanju. Dok do toga dođe smisliće nešto novo. Postaio si savim logično pitanje, ali ljudi zaboravljaju faktor hardwera i njegove mogućnosti. Druga stvar bi mogle biti neke dodatne stimulacije za one koji majnaju. Onda možda smisle i nešto za manji trošak struje, nešto u vidu chipova (negdje sam čitao)... ima tu rješenja koja se valjaju u pozadini, pa vidjećemo.
Last edited by MarlboroGold on 06/02/2018 13:36, edited 1 time in total.
Nece nista biti, radi se o transakcijama i fees a ne o trenutnoj vrijednosti po kursu. Sa lightning tehnologijom drasticno se povecava broj transakcija i stim potreba za minerima.
Nece nista biti, radi se o transakcijama i fees a ne o trenutnoj vrijednosti po kursu. Sa lightning tehnologijom drasticno se povecava broj transakcija i stim potreba za minerima.
OK, on pita u varijanti da nema mininga i nema zamjenske tehnologije.