Sta nas boli kurac za njihovim stavom. Cilj treba da bude dokazivanje genocida u drugim opstinama u BiH, ne samo Srebrenici. Ako i nakon presude Mladicu ostane genocid samo u Srebrenici onda neko treba da se objesi. Valjda zato sluze ovi novi dokazi koji su ko biva prikuljeni za ovu reviziju tuzbe.DonieBrasco wrote:Sad ce "kao" politicari iz RS da krenu sa poslom boljitka za BiH ?
Sva sreca pa se blizi novembar i izricanje presude Mladicu da pa cemo vidjeti njihov stav.
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
detroit-mercy
#5526 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Banksy
#5527 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je svima i jasno i poznato. Pitanje je (ne)istek Softićevog roka, ovlaštenog da u ime te države, itd.VjecitiStudent wrote:Ovo drugoljevoruki wrote:Ne kontam - je li Sud odbio reviziju zbog nedostatka dokaza ili proceduralne greske oko agenta drzave BiH?
Ako je ovo drugo u pitanju najebem im se uze i blize familije.
Ako je ovo prvo Bakir mora da seli u Zenicu zajedno sa Zukicem.
CHAPTER II - COMPETENCE OF THE COURT
Article 34
1. Only states may be parties in cases before the Court.
- hekaton
#5528 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bosnjaci, muslimani, Bosanci i Hercegovci, istinske patriote ove zemlje, oni koji su se borili i dali zivote za njen opstanak i suverenitet NEMAJU SVOG PRVAKA I VOĐU.
Gledajuci press konferenciju M. Ivanica i I. Crnadka isti su se popisali po Bakiru.
Citiram Ivana Crnadka: "Moje pismo koje je Izetbegovic pokusao da sprijeci da dodje do suda u Hagu je uredno stiglo i zavedeno, te kako su mi u dopisu iz Haga napisali, uzeto u razmatranje tokom donosenja konacne odluke o reviziji".
Bakir je ispao budala, nadmudrio ga je Covic, nadmudrio ga je Ivanic, nadmudrio ga je Radoncic, nadmudrio ga je Dodik. A on dolazi u dnevnik i prica o tome kako je on napravio pomak na EU putu kako je on politicar koji radi. Narod nikada nije gore zivio Bosnjaci se od rata nisu nalazili u goroj poziciji a sve zahvaljujuci nesposobnosti Bakira i SDA-a.
Budi covijek jednom u zivotu, posteno se povuci i priznati da nemas kapacitet i da ne mozes povesti ovu drzavu i narod koji zastupas naprijed.
Necu u EU a da mi po mostaru vise zastave tzv HB ispred Covicevog ureda, ne zelim u EU a da mi Vucic, Dodik i Ivanic seru u usta zato sto si ti nesposoban. Ne zelim u EU i da napredujem na EU putu dok se za 4. godine nije napravio metar auto puta. Ima jos milion primjera koliko smo u govnima do guse a ti kazes da ne vidis nikog boljeg da nas vodi osim tebe. Ako si ti najbolji kojeg imamo onda nek idemo u p**du materinu svi skupa sa tobom.
Gledajuci press konferenciju M. Ivanica i I. Crnadka isti su se popisali po Bakiru.
Citiram Ivana Crnadka: "Moje pismo koje je Izetbegovic pokusao da sprijeci da dodje do suda u Hagu je uredno stiglo i zavedeno, te kako su mi u dopisu iz Haga napisali, uzeto u razmatranje tokom donosenja konacne odluke o reviziji".
Bakir je ispao budala, nadmudrio ga je Covic, nadmudrio ga je Ivanic, nadmudrio ga je Radoncic, nadmudrio ga je Dodik. A on dolazi u dnevnik i prica o tome kako je on napravio pomak na EU putu kako je on politicar koji radi. Narod nikada nije gore zivio Bosnjaci se od rata nisu nalazili u goroj poziciji a sve zahvaljujuci nesposobnosti Bakira i SDA-a.
Budi covijek jednom u zivotu, posteno se povuci i priznati da nemas kapacitet i da ne mozes povesti ovu drzavu i narod koji zastupas naprijed.
Necu u EU a da mi po mostaru vise zastave tzv HB ispred Covicevog ureda, ne zelim u EU a da mi Vucic, Dodik i Ivanic seru u usta zato sto si ti nesposoban. Ne zelim u EU i da napredujem na EU putu dok se za 4. godine nije napravio metar auto puta. Ima jos milion primjera koliko smo u govnima do guse a ti kazes da ne vidis nikog boljeg da nas vodi osim tebe. Ako si ti najbolji kojeg imamo onda nek idemo u p**du materinu svi skupa sa tobom.
-
DonieBrasco
#5529 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Hoce ako Bog da, ali hoce li ista promjeniti ...vješalica wrote:Ako dozivi presudu....DonieBrasco wrote:Sad ce "kao" politicari iz RS da krenu sa poslom boljitka za BiH ?
Sva sreca pa se blizi novembar i izricanje presude Mladicu da pa cemo vidjeti njihov stav.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5530 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
arzuhal wrote:Jedini put kada sam vidio Bakira da je pokazao emocije i izgledao, onako, pomalo ljut, a povodom sve dosadašnje priče o pokretanju revizije, je onda kada se osvrnuo na Čovićevu odluku da bude "neutralan". Ivanić je uvijek bio sasvim jasan.
Očekujem nešto od Bakira u pogledu odnosa spram Čovića. I očekujem da će nešto, ako ne direktno i eksplicitno, ono barem implicitno reći na tu temu na konferenciji u 17h.
moreš očekivanja nabit na neku stvar...as usual biće red kmečanja o nepravdi, pa o ugroženosti, pa napačenim prošnjacima itd.
naravno sigurno neće reći da su 10 mastrubirali i onda se taman prije kraja sjetili da bi ko nešto i morali od stida radit, a i to što su radili, samo kako su i navikli - parainstitucionalno
- karanana
#5531 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E sad me interesuje koje su droge dali radisicu da bude suzdrzan 2000.
-
maher
#5532 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
opet klasika ... ko ne voli bakira pljuje ga, ko ga voli brani ga ... sve selektivno, kako kome sta odgovara ... bakir s tuzbom nije imao veze do 2007 kada smo izgubili spor ... nikad nismo profesionalno analizirali zasto je taj spor izgubljen ... beogradski pravni fakultet je sa svojim profesorima, asistentima, pa čak i studentima i ostalim advokatima uspio 2007 spasiti srbiju od presude za genocid, a ne boris tadić ili kostunica ... njihov prvi pravni zastupnik tibor varadi je 2005 godine podnio ostavku na tu funkciju upravo zato jer je mislio da srbija nema sanse da se odbrani u tom sporu ...
hajmo malo vidjeti sta za to vrijeme radio nas pravni fakultet, nasi profesori, asistenti, pa i studenti ... da li je ih profesionalna etika vukla da se uključe na bilo kakav način, zvao ih neko ili ne ... sta su radile advokatske komore, pa i nevladine organizacije ... zasto smo morali angažovati strane advokate, gdje su naši eksperti za međunarodno pravo i da li imamo uopšte... vjerovatno su se bavili sutorinom ...
mi spor 2007 nismo izgubili jer nije bilo dokaza ... izgubili smo ga jer tuzba nije bila dobro napisana ... odnosno za ono sto je bilo tuzbi nije bilo relevantnih dokaza ... gdje je bakir bio 2004 ili 2005 ili već kada je ta tuzba pisana? ... bakir u to doba bio ili direktor zavoda ili član parlamenta ...
ako se vec trazi krivac, ne moze biti veci krivac onaj ko je izgubio reviziju od onoga ko je izgubio prvobitni spor ...
treba priznati da je ovo više pobjeda pravne struke srbije koja se uspjela izvuci iz jednog izgubljenog slučaja ... iako i ono za sta su osuđeni - nespriječavanje genocida usprkos rezoluciji un iz 1993 da su obavezni da sve urade da bi spriječili genocid - nije mala stvar ... i sigurno da bi neka druga zemlja sa pravnim profesionalcima iz toga izvukla puno više ...
hajmo malo vidjeti sta za to vrijeme radio nas pravni fakultet, nasi profesori, asistenti, pa i studenti ... da li je ih profesionalna etika vukla da se uključe na bilo kakav način, zvao ih neko ili ne ... sta su radile advokatske komore, pa i nevladine organizacije ... zasto smo morali angažovati strane advokate, gdje su naši eksperti za međunarodno pravo i da li imamo uopšte... vjerovatno su se bavili sutorinom ...
mi spor 2007 nismo izgubili jer nije bilo dokaza ... izgubili smo ga jer tuzba nije bila dobro napisana ... odnosno za ono sto je bilo tuzbi nije bilo relevantnih dokaza ... gdje je bakir bio 2004 ili 2005 ili već kada je ta tuzba pisana? ... bakir u to doba bio ili direktor zavoda ili član parlamenta ...
ako se vec trazi krivac, ne moze biti veci krivac onaj ko je izgubio reviziju od onoga ko je izgubio prvobitni spor ...
treba priznati da je ovo više pobjeda pravne struke srbije koja se uspjela izvuci iz jednog izgubljenog slučaja ... iako i ono za sta su osuđeni - nespriječavanje genocida usprkos rezoluciji un iz 1993 da su obavezni da sve urade da bi spriječili genocid - nije mala stvar ... i sigurno da bi neka druga zemlja sa pravnim profesionalcima iz toga izvukla puno više ...
-
detroit-mercy
#5533 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Imam interesantnijeg stiva za citat od Aljinih baljezgarijaFudo387 wrote:Eto detroit, citaj.Lukavi Plan wrote:Taj posao je završen ima 10 godina, sada se rade pripreme za nešto drugo, savjet pročitaj islamsku deklaraciju!detroit-mercy wrote: Ovako cilj je ostanak na vlasti i sirenje kriminalne hobotnice u sve pore drustva za licnu korist par familija.
Ko ovo ne vidi on je totalni slijepac kod ociju.
- vješalica
#5534 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nece nista a trebalo bi vjerujDonieBrasco wrote:Hoce ako Bog da, ali hoce li ista promjeniti ...vješalica wrote:Ako dozivi presudu....DonieBrasco wrote:Sad ce "kao" politicari iz RS da krenu sa poslom boljitka za BiH ?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5535 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bake mu baklavu podvalio.karanana wrote:E sad me interesuje koje su droge dali radisicu da bude suzdrzan 2000.
-
Fudo387
#5536 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Wolfgang Petritsch i toljaga, nista droga. Zdravo lijecenje.karanana wrote:E sad me interesuje koje su droge dali radisicu da bude suzdrzan 2000.
- Banksy
#5537 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Opserviram
jak i možda koordiniran udar dobro pripremljene vanjske i unutrastranačke opozicije na Izetbegovića, biće gutavo...
- arzuhal
#5538 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Evo Emira Zlatara uživo na N1, grmi, a čovjek je u SDP-u: jel očekujete da strana koja je presuđena za genocid i koja ga i dalje negira podnosi ili podržava zahtjev za revizijom, i da to može proći kroz institucije!?hAZNADAR wrote:Koja dreka hebote. A istovremeno mi se cini da je mnogima i drago sto su ispali u pravu i sto ce sad eto pasti Bakir.
Malo ko je od revizionista ukljucujuci i mene se nadao da ce ovo proci, a i ako prodje - da ce se dobiti.
Velika vecina je izjavila da se ovo jednostavnp moralo progurati. I drago mi je da jeste iako su sanse bile male ili nikakve od samog pocetka. Bitno je da smo pokusali. Bitno je da smo ista uradili - jer u protivnom bi bila jos veca dreka vjerovatno istih osoba - zasto nismo.
I znamo jako dobro da antirevizionisti nisu svoju argumentaciju iznosili na osnovu poznavanja prava - vec zato da se ne talasa, te Bakir ima poen, te SDA,... Drago mi je sto smo uopce imali ovu avanturu samo zato da se sami razotkrijemo - koliko smo slozni i koliko nam je stalo do stvari koje su iznad stranackog.
A Bakir uz sve mane - nije nista mogao uraditi bolje. Bio bi isti q da je neko drugi uradio, da je uradjeno ranije - jer sve vrijeme imas isti problem a to je trijumvirat u predsjednistvu. Zar stvarno neko misli da bi drugacija taktika, tajming,... rezultirala jednostranim stavom predsjednistva?
A izbori ce pokazati koliko narod ima kriticku svijest - i tu nisam siguran da ce kazniti Bakira.
Narod ipak cijeni patriotizam - makar neko glumio patriotizam. Prije ce svi antirevizionisti u Bosnjaka popusiti negoli Bakir. Jer su samo dokazali da nisu sposobni za nesto vece i vise od unutrasnje konkurencije. Ako neko ima gard samo prema "svojima" a ne prema okupatorima, agresorima,.. taj nece znacajno proci.
Veli čovjek: pripadam potpuno opozitnoj partiji i personalno nemam nikakvu emociju spram gospodina Bakira Izetbegovića i njegove partije, ALI...
- spreca
#5539 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sud nije ni pogleado dokumentaciju.....stvar su rjesili Ivanic i Covickaranana wrote:Hocemo li sada ikako vidjeti dokaze i nove cinjenice koje je sake pripremio?
-
Fudo387
#5540 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Znam, samo velim, divi ti "istomisljenika".detroit-mercy wrote:Imam interesantnijeg stiva za citat od Aljinih baljezgarija
-
DonieBrasco
#5541 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Licemjer pored zastave drzave.
-
hAZNADAR
#5542 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Iako se znalo i ranije - dobro je sto je HDZ i biracko tijelo otvorilo karte. Samo se budala moze u buducnosti nadati icemu dobrom sa te strane. Situacija je da Banjaluka vlada ne na 49 vec na 70 % teritorije i to je realnost.arzuhal wrote:Jedini put kada sam vidio Bakira da je pokazao emocije i izgledao, onako, pomalo ljut, a povodom sve dosadašnje priče o pokretanju revizije, je onda kada se osvrnuo na Čovićevu odluku da bude "neutralan". Ivanić je uvijek bio sasvim jasan.
Očekujem nešto od Bakira u pogledu odnosa spram Čovića. I očekujem da će nešto, ako ne direktno i eksplicitno, ono barem implicitno reći na tu temu na konferenciji u 17h.
Kako god - drago mi je sto smo imali ovu avanturu.
Iako je malo ko racunao na prolaz.
Pokazalo se mnogo toga jasnijim i u probosanskim snagama i povrrdilo za Hrvate.
Jesmo li sta izgubili - vala i nismo jer nismo ni imali. Ko prici sponzorusi i pitati za broj telefona:D Prije godinu dana je malo ko znao da postoji ova mogucnost.
- Alfons Kauders
#5543 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Hiljadu izgovora za jednog babinog sina i razmazenog idiota koji je mislio da sudovi vani moraju raditi sta im on kaze, kao u Sarajevu.
Istina je puno banalnija.
Bakiru trebala politicka frka - u par sedmica sklepali zahtjev bez ikakve pripreme - svjesni da nema legitimacije (odnosno lagali su) - svjesni ishoda
SDA opet ispada zrtva, malo ce da krive zli zapad u hutbi i na minderu, malo ce da krive Covica (koji je ovdje postupio kako se ocekivalo), malo ce da krive sudbinu, Masone, Iluminate itd. Svo vrijeme su znali da pucaju iz prazne puske (zato su se i spremali nekoliko sedmica umjesto par godina). Jos je pride na sijelo u Vijecnicu doveo lidere opozicije - inace notorne lopine na koje se uvijek moze osloniti, kao sto je Dodik izjebo SzP kroz referendum.
Na kraju ce opet biti jadni Bakir i SDA, svi mu podmetali, a eto pokusao je... I opet ce glat dobiti izbore 2018.
Istina je puno banalnija.
Bakiru trebala politicka frka - u par sedmica sklepali zahtjev bez ikakve pripreme - svjesni da nema legitimacije (odnosno lagali su) - svjesni ishoda
SDA opet ispada zrtva, malo ce da krive zli zapad u hutbi i na minderu, malo ce da krive Covica (koji je ovdje postupio kako se ocekivalo), malo ce da krive sudbinu, Masone, Iluminate itd. Svo vrijeme su znali da pucaju iz prazne puske (zato su se i spremali nekoliko sedmica umjesto par godina). Jos je pride na sijelo u Vijecnicu doveo lidere opozicije - inace notorne lopine na koje se uvijek moze osloniti, kao sto je Dodik izjebo SzP kroz referendum.
Na kraju ce opet biti jadni Bakir i SDA, svi mu podmetali, a eto pokusao je... I opet ce glat dobiti izbore 2018.
-
Fudo387
#5544 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma rasturice ih Bake kao i svaki put do sad.Banksy wrote:Opserviramjak i možda koordiniran udar dobro pripremljene vanjske i unutrastranačke opozicije na Izetbegovića, biće gutavo...
Amateri.
-
VjecitiStudent
#5545 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
2016. je traženo i dobiveno mišljenje od Suda gdje je objašnjeno da Softić ne može ponovo biti predstavnik u procesu. Znajući to, Izetbegović je nastavio ...Banksy wrote:
Da bi potkrijepio svoju teoriju, daj mi relevantno ime koje je prije predaje zahtjeva u javnosti argumentirano tvrdilo da je Softiću ''istekao rok''?

Iz pisma Nicea i Trompove, upućenog medijima, sredinom februara
- karanana
#5546 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ali recimo sad bi sake i bake mogli pokazati javnosti dokumentaciju koju su prilozili za reviziju?spreca wrote:Sud nije ni pogleado dokumentaciju.....stvar su rjesili Ivanic i Covickaranana wrote:Hocemo li sada ikako vidjeti dokaze i nove cinjenice koje je sake pripremio?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5547 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ako nista,sve karte su na stolu. Sad znamo ko sta misli i cemu stremi.hAZNADAR wrote:Iako se znalo i ranije - dobro je sto je HDZ i biracko tijelo otvorilo karte. Samo se budala moze u buducnosti nadati icemu dobrom sa te strane. Situacija je da Banjaluka vlada ne na 49 vec na 70 % teritorije i to je realnost.arzuhal wrote:Jedini put kada sam vidio Bakira da je pokazao emocije i izgledao, onako, pomalo ljut, a povodom sve dosadašnje priče o pokretanju revizije, je onda kada se osvrnuo na Čovićevu odluku da bude "neutralan". Ivanić je uvijek bio sasvim jasan.
Kako god - drago mi je sto smo imali ovu avanturu.
Iako je malo ko racunao na prolaz.
Pokazalo se mnogo toga jasnijim i u probosanskim snagama i povrrdilo za Hrvate.
Jesmo li sta izgubili - vala i nismo jer nismo ni imali. Ko prici sponzorusi i pitati za broj telefona:D Prije godinu dana je malo ko znao da postoji ova mogucnost.
- Banksy
#5548 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Odličan, iznenađujuće...arzuhal wrote:
Evo Emira Zlatara uživo na N1, grmi, a čovjek je u SDP-u: jel očekujete da strana koja je presuđena za genocid i koja ga i dalje negira podnosi ili podržava zahtjev za revizijom, i da to može proći kroz institucije!?
Veli čovjek: pripadam potpuno opozitnoj partiji i personalno nemam nikakvu emociju spram gospodina Bakira Izetbegovića i njegove partije, ALI...
-
detroit-mercy
#5549 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nasi pravnici su se bavili nabijanjem prposnih studentica na belegijumaher wrote:opet klasika ... ko ne voli bakira pljuje ga, ko ga voli brani ga ... sve selektivno, kako kome sta odgovara ... bakir s tuzbom nije imao veze do 2007 kada smo izgubili spor ... nikad nismo profesionalno analizirali zasto je taj spor izgubljen ... beogradski pravni fakultet je sa svojim profesorima, asistentima, pa čak i studentima i ostalim advokatima uspio 2007 spasiti srbiju od presude za genocid, a ne boris tadić ili kostunica ... njihov prvi pravni zastupnik tibor varadi je 2005 godine podnio ostavku na tu funkciju upravo zato jer je mislio da srbija nema sanse da se odbrani u tom sporu ...
Ovo nije samo Bakir u pitanju, bakir je personifikacija vlasti/SDA u zadnjih 20 godina koji se u ovoj drzavi pitaju za sve i svasta. I naravno kako prvi treba da snosi odgovornost i on i kriminalna banda oko njega.
-
gagy06
#5550 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jbg. to se zove POLITIKA. Ovi "naši" za 25 godina ništa nisu naučili.spreca wrote:Sud nije ni pogleado dokumentaciju.....stvar su rjesili Ivanic i Covickaranana wrote:Hocemo li sada ikako vidjeti dokaze i nove cinjenice koje je sake pripremio?