Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

tututuuuu

#5526 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

salihh wrote:Ovi "bosanci" na forumu nisu ni b od bosanca. bosanac =bosnjak i kraj price... naravno da je ogromna vecina bosnjaka islamske vjeroispovijesti kada su krscani napustili bosnjastvo i priklonili se dosljama iz sr i hr...
Pa heto ako je to tako ti se izjasni kao bosanac. :D
video

#5528 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by video »

Connaisseur Karlin wrote:
video wrote:
pa danas je Bosanjak etnicki -nacionalni pojam,tj. nema vise svoje prethodno nacionalno i geografsko znacenje kao rijec Bosanac,koaj je jedna od verzija rijeci Bosanjanin,Bosnjak i Bosanac. :) Prakticno rijec Bosanjnin je dobila novo znacenje zahvaljujuci bosanjckim politicarima.
Nikad!

Ja ne znam gdje ti zivis al u Captolu ima ihhhhaha Bosnjaka agnostika.
Zali Boze pa nema i Bosnjaka Pravoslavaca i Bosnjaka Katolika al stas, hoce ljudi da budu nacionalna manjina pa se prozvase imenima susjednih nam drzava. :(

Sto kaze Djole. .ebes ga sam je iskO sto je navracO u disko
Zasto bi bilo Bosanjaka katolika i pravoslavaca,pa nije srednji vijek :lol: Bosanjanin=Bosnjak=Bosanac :-D Danas imamo bosanceihercegovce razlicitih religijskih ispovijesti,a etnicka pripadnost im je hvrat bosnjak i srbin. :) Danas u BiH,ali ne i van BiH su: Bosanjci muslimani,Srbi su pravoslavci i Hrvati su katolici. Bosnjaci su dans muslimani iz BiH ili porijeklom iz BiH,znaci ,opet im je u terminu zastupljena geografska odrednica,tj. BiH, a ne Bosnjakistan. :D
Ti se "Ufatila" zapada pa nama ovdje domacima solis pamet :zoka:

Ponavljam:

Ja ne znam gdje ti zivis al u Captolu ima ihhhhaha Bosnjaka agnostika.

Da ne kazem za onu Selimovu enklavu :D na sjeverozapadu Bosne

Uostalom, bas bi ti lijepo uisalo ono Bosnjakinja :kiss:
tututuuuu

#5529 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Danguba wrote:
mO k3 wrote:@ Karlin ponavljaš se , imas li sta novo reci ?
Ona vec dugo titra na granici fashizma. Zanijela se pravo.
Ne moze ona odredjivati kako ce se ko zvati i kome pripada.
ona titra? Citas ti ostale upise na ovoj temi? Mozda i ne pa ne primjecujes.
tututuuuu

#5530 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Zgoljo wrote:Sto se tice daljnjeg djelovanja bošnjačke politike ali i svih drugih mislim da bi bilo najpostenije raditi na tome da se ujedini kompletan bošnjački narod,da se oni koji su raznim manipulacijama otrgnuti od bošnjačkog narodnog i nacionalnog bica vrate svome narodu,naciji i drzavi.
Nije to nemoguce ako se ulozi iskren trud.
Pa da opet svi budemo ono sto su bili nasi preci,Bošnjaci muslimani,Bošnjaci katolici,Bošnjaci pravoslavni kao i Bošnjaci bez religijske pripadnosti.Jedan narod.

To je jedini put u potpuni prosperitet svih nas koji zivimo u ovoj zemlji,sve drugo je gubljenje vremena i samo ce produzavati agoniju svih nas.
A sta kazes ti na to da se vi ostavite okupatorske vjere pa da budemo mi svi bosnjaci krscani? :D Ili da se ostavite okupatorske vjere pa da svi mi budemo Hrvati posto je Bosna stara hrvatska zemlja oteta od Osmanlija. :D Ha ya. Je li to posteno? More l' tako? :-D
Last edited by tututuuuu on 06/07/2016 15:38, edited 1 time in total.
video

#5531 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by video »

tututuuuu wrote:
Danguba wrote:
mO k3 wrote:@ Karlin ponavljaš se , imas li sta novo reci ?
Ona vec dugo titra na granici fashizma. Zanijela se pravo.
Ne moze ona odredjivati kako ce se ko zvati i kome pripada.
ona titra? Citas ti ostale upise na ovoj temi? Mozda i ne pa ne primjecujes.
Dobro je ti kamenjarac, hoS da te zamjene za okolinu Dubrovika :run:
tututuuuu

#5532 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

video wrote:
A ja u Eraniji nikad nisam ni biJo. :( Ja ne znam, je li ovo vama od Ramazana pa ste ovako pukli? :-)
GeeTnT

#5533 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

Zgoljo wrote:Sto se tice daljnjeg djelovanja bošnjačke politike ali i svih drugih mislim da bi bilo najpostenije raditi na tome da se ujedini kompletan bošnjački narod,da se oni koji su raznim manipulacijama otrgnuti od bošnjačkog narodnog i nacionalnog bica vrate svome narodu,naciji i drzavi.
Pa da opet svi budemo ono sto su bili nasi preci,Bošnjaci muslimani,Bošnjaci katolici,Bošnjaci pravoslavni kao i Bošnjaci bez religijske pripadnosti.Jedan narod.

To je jedini put u potpuni prosperitet svih nas koji zivimo u ovoj zemlji,sve drugo je gubljenje vremena i samo ce produzavati agoniju svih nas.
Heh....prosperitet? Odakle si ti ziv bio, pa sta ti mislis da li postoji drzava na planeti u kojoj bi doslo do prosperiteta sa ideologijom koju vecinski dio Srba gaji u sebi? Pa bolan mislis li da bi Hrvatska bila ovo sto je danas da u svom okviru ima jedan SAO enititet? Mislis li da ce EU biti sretna kad joj u Briselu za govornicu izadje djikan poput Seselja i kaze: "Pvedsednik ove skupstine moze da mi popusi kuvac"..
salihh

#5534 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by salihh »

tututuuuu wrote:
salihh wrote:Ovi "bosanci" na forumu nisu ni b od bosanca. bosanac =bosnjak i kraj price... naravno da je ogromna vecina bosnjaka islamske vjeroispovijesti kada su krscani napustili bosnjastvo i priklonili se dosljama iz sr i hr...
Pa heto ako je to tako ti se izjasni kao bosanac. :D
Moze... ali sta ce onda karlin...
maraccana

#5535 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by maraccana »

Tu fašističku balijsku fantaziju nećeš gledati, kao što je ni četnici ni ustaše nisu. :wink:

A naročito ne u vezi prosperiteta... :lol:
video

#5536 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by video »

tututuuuu wrote:
video wrote:
A ja u Eraniji nikad nisam ni biJo. :( Ja ne znam, je li ovo vama od Ramazana pa ste ovako pukli? :-)
E ovo je vec vrijeđanje :twisted:

Ocito il si dobrano malodoban il zlonamjeran :run:

Sine, mani se ti politike, nije to za tebe ;-)
Zgoljo

#5537 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

tututuuuu wrote:

A sta kazes ti na to da se vi ostavite okupatorske vjere pa da budemo mi svi bosnjaci krscani? :D Ili da se ostavite okupatorske vjere pa da svi mi budemo Hrvati posto je bosna stara hrvatska zemlja. :D
Vidi brate,vjera je ionako licna stvar pojedinca,to je neuporedivo manje vazno od naroda i nacije.Pripadnost narodu i naciji to nije.
Jasno je meni da oni koji su razdvojili bosnjački narod vjeru koriste kao argumentaciju ali jasno je svakom sa dvije ciste u glavi da je to budalastina.
Sto se tice Bosne kao stare hrvatske zemlje,dobro znamo i ti i ja da u Bosni do konca 19 vijeka nije bilo Hrvata tako da tu glupost o staroj hrvtskoj zemlji ne bih komentarisao dalje.
Zgoljo

#5538 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

maraccana wrote:

Tu fašističku balijsku fantaziju nećeš gledati, kao što je ni četnici ni ustaše nisu. :wink:

A zasto se ti lazno predstvljas za nekakvog multietnicara,gradjanina,kosmopolitu,Bosanca...kad se iz aviona vidi iz kojeg miljea dolazis?
I ne samo ti,jos mnogi drugi koji pisu ovdje.

Moj prijedlog nije fašizam,moj prijedlog ima jasne historijske temelje,bez lazi,mitomanije,bez bilo cega sto nije istina.
Last edited by Zgoljo on 06/07/2016 15:49, edited 2 times in total.
Fudo387

#5539 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

video wrote:Dobro je ti kamenjarac, hoS da te zamjene za okolinu Dubrovika
Jest' malo morgen, nudi nam dva kamena i osam kvadrata neke bare za njega.
Drugim rijecima, porucuje neka ga kod vas pa se vi jeb'te sa njim, i njemu pun kockoglavih. :D
tututuuuu

#5540 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

mO k3 wrote:Image
Pa sta onda? Reci katolici Bosnjaci ako se neki takvim i smtraju (ovom slikom) je da ja isto ovdje dam primjer Kusturice kao srbina islamske vjere (ako je nije promijenio i vratio se na pradjedovsku) i tim zelivsi reci da su u BiH svi muslimani Srbi.

A stvarno postajete gori od Srba po ovim pitanjima. Ovaj forum, a osobito ova tema tako zaudara na sovinisticko divljanje da je to strasno. I to je naravno nesto sto ce doprinjeti sve jacoj povezanosti i svi ce Hrvati i Srbi sad jedva docekati da se proglase Bosnjacima. :-) :D
Zgoljo

#5541 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

GeeTnT wrote:

Heh....prosperitet? Odakle si ti ziv bio, pa sta ti mislis da li postoji drzava na planeti u kojoj bi doslo do prosperiteta sa ideologijom koju vecinski dio Srba gaji u sebi? Pa bolan mislis li da bi Hrvatska bila ovo sto je danas da u svom okviru ima jedan SAO enititet? Mislis li da ce EU biti sretna kad joj u Briselu za govornicu izadje djikan poput Seselja i kaze: "Pvedsednik ove skupstine moze da mi popusi kuvac"..
U mome prijedlogu nema nikakvih Srba druze,nisi dobro citao.
tututuuuu

#5542 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Zgoljo wrote:
tututuuuu wrote:

A sta kazes ti na to da se vi ostavite okupatorske vjere pa da budemo mi svi bosnjaci krscani? :D Ili da se ostavite okupatorske vjere pa da svi mi budemo Hrvati posto je bosna stara hrvatska zemlja. :D
Vidi brate,vjera je ionako licna stvar pojedinca,to je neuporedivo manje vazno od naroda i nacije.Pripadnost narodu i naciji to nije.
Jasno je meni da oni koji su razdvojili bosnjački narod vjeru koriste kao argumentaciju ali jasno je svakom sa dvije ciste u glavi da je to budalastina.
Sto se tice Bosne kao stare hrvatske zemlje,dobro znamo i ti i ja da u Bosni do konca 19 vijeka nije bilo Hrvata tako da tu glupost o staroj hrvtskoj zemlji ne bih komentarisao dalje.
vidi. Prvo, nisam ti ja brat. Drugo, ti pojma nemas. Da li je to cisti sovinizam ili manjak obrazovanja (sto je ovaj popis i pokazao) je druga stvar.

Nikom ti ne mozes reci kako se on osjeca kao sto ne moze reci niti koje se Bogu treba moliti. To izgleda ne dopire do nekih. Evo, kako ces ti meni reci da sam ja Bosnjak? Kako ces ti promijeniti cinjenicu da se ja smatram Hrvatom? Mozda palicom? a je li to demokratki? :D Tako su se i vjere nekad mijenjale. Tako je zapravo i krenu rat devedesetih. Na tim su krilaticama i cetnici klali. I evo ga, covjek bi rekao sad da je bar ovo pametnije, al kakvi.
Last edited by tututuuuu on 06/07/2016 15:58, edited 1 time in total.
maraccana

#5543 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by maraccana »

Zgoljo wrote:
maraccana wrote:

A zasto se ti lazno predstvljas za nekakvog multietnicara,gradjanina,kosmopolitu,Bosanca...kad se iz aviona vidi iz kojeg habitusa dolazis?
I ne samo ti,jos mnogi drugi koji pisu ovdje.

Moj prijedlog nije fašizam,moj prijedlog ima jasne historijske temelje,bez lazi,mitomanije,bez bilo cega sto nije istina.
Bitno je da se ti istinski predstavljaš, i to kao istinski balijski fašista, temeljen na istinskoj mitomaniji. :lol:

I također, šta čekate, zauzmite položaje i krenite u stvaranje Velikog Bošnjakistana.

Da malo dočaram na šta ličiš, na osnovu identičnog scenarija 92 tvoje braće četa po fašizmu. :wink:
tututuuuu

#5544 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

video wrote:
tututuuuu wrote:
video wrote:
E ovo je vec vrijeđanje :twisted:

Ocito il si dobrano malodoban il zlonamjeran :run:

Sine, mani se ti politike, nije to za tebe ;-)
haha, jasta, ovdje mozes prosipati najodvratnije sovinisticko divljanje al ne diraj mi dzamije to mi je sveto ba. e pa ne moze. A ti si kao za politiku? :lol: Sta ucini ova globalizacija.
Connaisseur Karlin

#5545 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Connaisseur Karlin »

mO k3 wrote:De joj neki postavi sliku iz crkve gdje piše bošnjaka katolika
ima na Google,nema potrebe :)

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova s lijeve strane, gledano od ulaza, dva vitraja koja su najbliže prezbiteriju nose likove sv. Ivana Krstitelja i sv. Ilije, proroka. Godina gradnje je 1887., a darovatelji su, kako tamo piše: „Katolici Bošnjaci grada Sarajeva“. S desne pak strane, nasuprot njima, dva su vitraja na kojima su prikazani sv. Franjo Asiški i sv. Juraj, mučenik. Za njihove darovatelje stoji da su to: „Katolici Hercegovci grada Mostara“. A budući da se tabernakul – najsvetije mjesto u crkvi – nalazi s lijeve strane, nekako inercijom stvari prvo se ugledaju ovi koje su darovali katolici Bošnjaci. To često zbuni posjetitelje i navede na zaključak kako se radi o nacionalnoj odrednici „Bošnjak“ koja danas ima drugi sadržaj. No kada se vidi da s druge strane stoji pojam „Hercegovci“ i neupućenima postaje jasno kako se radi o regionalnom obilježju jednakom kao što su: Dalmatinac, Zagorac, Istrijan, Slavonac i sl. Tragom ovoga danas se može govoriti o bosanskim katolicima ili katolicima Bosancima koji imaju svoje posebnosti i po kojima ih drugi prepoznaju, iako pripadaju jednoj većoj obitelji hrvatskog naroda. Iz te činjenice opravdan je i naziv Bosanski Hrvati. Njega se, u govoru najčešće podrazumijeva, ali se ovisno o tome gdje žive oni koji se tako zovu, naglašava prvi, odnosno njegov drugi dio. Tako, ako žive u BiH ističu ovo: Hrvat, a čim prijeđu u RH govore ovo „bosanski“ tj. Bosanac.

evo ti jos materijala za citanje uz kafu:

http://vrhbosanska-nadbiskupija.org/nad ... zaj-i-opis
mO k3

#5546 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

tututuuuu wrote:
Pa sta onda? Reci katolici Bosnjaci ako se neki takvim i smtraju (ovom slikom) je da ja isto ovdje dam primjer Kusturice kao srbina islamske vjere (ako je nije promijenio i vratio se na pradjedovsku) i tim zelivsi reci da su u BiH svi muslimani Srbi.

A stvarno postajete gori od Srba po ovim pitanjima. Ovaj forum, a osobito ova tema tako zaudara na sovinisticko divljanje da je to strasno. I to je naravno nesto sto ce doprinjeti sve jacoj povezanosti i svi ce Hrvati i Srbi sad jedva docekati da se proglase Bosnjacima. :-) :D
Lažeš Emir nije Srbin islamske vjeroispovjesti , on je pravoslavac
tututuuuu

#5547 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

mO k3 wrote:
tututuuuu wrote:

Lažeš Emir nije Srbin islamske vjeroispovjesti , on je pravoslavac
Ne lazem. Imas u zagradi da ne znam, i da se mozda vratio vjeri pradjedovskoj. :wink: Eno imas u kvotu crno na bijelo pise. Drago mi je da si to potvrdio da se g. Emir vratio svojim korijenima. More li tako? :-D
Last edited by tututuuuu on 06/07/2016 16:03, edited 1 time in total.
mO k3

#5548 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

mO k3 wrote:De joj neki postavi sliku iz crkve gdje piše bošnjaka katolika
ima na Google,nema potrebe :)

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova s lijeve strane, gledano od ulaza, dva vitraja koja su najbliže prezbiteriju nose likove sv. Ivana Krstitelja i sv. Ilije, proroka. Godina gradnje je 1887., a darovatelji su, kako tamo piše: „Katolici Bošnjaci grada Sarajeva“. S desne pak strane, nasuprot njima, dva su vitraja na kojima su prikazani sv. Franjo Asiški i sv. Juraj, mučenik. Za njihove darovatelje stoji da su to: „Katolici Hercegovci grada Mostara“. A budući da se tabernakul – najsvetije mjesto u crkvi – nalazi s lijeve strane, nekako inercijom stvari prvo se ugledaju ovi koje su darovali katolici Bošnjaci. To često zbuni posjetitelje i navede na zaključak kako se radi o nacionalnoj odrednici „Bošnjak“ koja danas ima drugi sadržaj. No kada se vidi da s druge strane stoji pojam „Hercegovci“ i neupućenima postaje jasno kako se radi o regionalnom obilježju jednakom kao što su: Dalmatinac, Zagorac, Istrijan, Slavonac i sl. Tragom ovoga danas se može govoriti o bosanskim katolicima ili katolicima Bosancima koji imaju svoje posebnosti i po kojima ih drugi prepoznaju, iako pripadaju jednoj većoj obitelji hrvatskog naroda. Iz te činjenice opravdan je i naziv Bosanski Hrvati. Njega se, u govoru najčešće podrazumijeva, ali se ovisno o tome gdje žive oni koji se tako zovu, naglašava prvi, odnosno njegov drugi dio. Tako, ako žive u BiH ističu ovo: Hrvat, a čim prijeđu u RH govore ovo „bosanski“ tj. Bosanac.

evo ti jos materijala za citanje uz kafu:

http://vrhbosanska-nadbiskupija.org/nad ... zaj-i-opis
Aha bosanski Hrvati :) tu smo
Bodkin

#5549 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
A ko su po tebi bosanci :D
Normalni ljudi... :bih: a kada malo razmislim, SVI SMO MI BOSANCI.

...e neka to kazu Srbi i Hrvati. :sax:
To im kazu kad odu u sr i hr :D
Zgoljo

#5550 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

@tututuuu,a tu smo znaci,ja tebi ne mogu odredjivati kako i sta ces biti ali ti meni mozes ha?Naviklo se?
E pa vrijeme je da se odviknete,toga vise nece biti.
Post je bio dijelom i zbog toga da razotkrijemo kako ste spremni bez ustezanja odredjivati nama ko smo,sta smo i sta treba da budemo ali popizdite kad se isto uradi vama.
Raspravljamo o historijskom kontekstu i moje je misljenje da moje teze o nasoj proslosti itekako piju vode za razliku od tvojih.

Naravno da ja postujem svaciji izbor ali ponavljam,samo odgovaram istom mjerom,s tom razlikom da imam stvarno utemeljenje na cinjenicama.Tako ce vam se od sada odgovarati,naviknite se na to.

@maraccana,pogodilo te,ono baš,baš? :mrgreen:
Locked