SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
zdruzdjo
#5526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo danas smo vidjeli uhvacenog kako prodje.
Znaci ubistvo sa predumisljajem ko kuca. pucas 5 metaka u nekoga do koga si dosao sa pistoljem. nelegalnim.
Priznas i nagodis se za 7,5 godina. znaci realno za 5 je napolju a mozda i prije.
I sta kad uhvate baju iz 6ice. nista. Pojeo vuk magarca. Iskeno ne znam ni jeli vrijedno sikiracije i nade prilikom sudjenja nekome takvom da ce ga osuditi na neku realnu kaznu. Iskreno divim se ljudima koji imaju takav sabur u sebi.
Npr. ko ce djeci vratiti rahmetli Havu koju je ubio autom onaj rastoder.
Znaci ovdje nema pravde dok je sam covjek ne uzme u svoje ruke. I to je to.
Najbolje je rekla ona zena sto je u ratu silovana u visegradu: Ja ako saznam ko je bio vojnik koji me silovao, nece mu trebati ni sud ni tuzilastvo ni hag.
I tako je.
Znaci ubistvo sa predumisljajem ko kuca. pucas 5 metaka u nekoga do koga si dosao sa pistoljem. nelegalnim.
Priznas i nagodis se za 7,5 godina. znaci realno za 5 je napolju a mozda i prije.
I sta kad uhvate baju iz 6ice. nista. Pojeo vuk magarca. Iskeno ne znam ni jeli vrijedno sikiracije i nade prilikom sudjenja nekome takvom da ce ga osuditi na neku realnu kaznu. Iskreno divim se ljudima koji imaju takav sabur u sebi.
Najbolje je rekla ona zena sto je u ratu silovana u visegradu: Ja ako saznam ko je bio vojnik koji me silovao, nece mu trebati ni sud ni tuzilastvo ni hag.
I tako je.
-
zenit dozic
#5527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
MickeyPierce wrote:Zna li se ko je djevojka?
-
1946--1987
#5528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zdruzdjo wrote:Evo danas smo vidjeli uhvacenog kako prodje.
I tako je.
-
Nepass
#5529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nek su oni danas protokolisali raju po carsiji. Dolazim kuci dva policajca protokolisu majstore koji zidaju stepenice. Tri minute prije patrola kod vijecnice ddruga kod inat kuce. Lola parkirao minibus na sinama, izbacuje turiste, zeleno na semaforu. Oni gledaju valjda mrsko izaci iz auta, prodje par auta kroz crveno, nikom nista gdje ces po kisi izaci iz golfa. Tri metra udaljeni.
Ok, svjestan sam da ne moze policija biti svugdje, ali u zadnje vrijeme svakodnevno, ali bukvalno svakodnevno nailazim na situacije u saobracaju gdje ljudi vrse prekrsaje pred ocima policije i uopste ne reguju.
I zapita li se taj policajac ako zna ko je papak sa golfom da ga je sankcionisao kad je trebalo da mozda nebi doslo do sranja?
Ok, svjestan sam da ne moze policija biti svugdje, ali u zadnje vrijeme svakodnevno, ali bukvalno svakodnevno nailazim na situacije u saobracaju gdje ljudi vrse prekrsaje pred ocima policije i uopste ne reguju.
I zapita li se taj policajac ako zna ko je papak sa golfom da ga je sankcionisao kad je trebalo da mozda nebi doslo do sranja?
- karanana
#5530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovo je inace jebena raskrsnica za prelazak. pjesaci su uvijek na udaru sto od onih trkaca koji idu ravno iz pravca novog sarajeva i koriste krajnju desnu traku za skretanje na muzejski parking da zabidju saobracaj, sto od onih koji idu iz pravca zeljeznicke i skrecu lijevo prema gradu. prije par godina je ovdje takodjer pogazen momak od nekog sa pala. ne znam ni sta je tu bilo sto se tice suda.
-
Horcrux
#5531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste. To je to. Samo sto nas covjek vise voli pognuti glavu, nego da uzme pravdu u svoje ruke.zdruzdjo wrote:Evo danas smo vidjeli uhvacenog kako prodje.
I tako je.
- Tercius
#5532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa jel okej da se neko dovodi do toga ??? Evo necemo do Njemacke,SveCke dobacivati sad....Jel nam komsije Hrvati uzimaju pravdu u svoje ruke ??? Ja milijardu puta kazem i evo opet cu, GAZICE TRKACI LJUDE PO PJESACKIM PRELAZIMA,TROTOARIMA I SL.SVE DOK NAJVECA KAZNA BUDE PLATI 100 KM U SEDAM DANA.GAZICE TRKACI LJUDE PO ULICAMA SVE DOK DEZURNI SUDIJA ZA PREKRSAJE BUDE PRAVIO NEKA SVOJA PRAVILA PA KAZE NEMAS MU PRAVO UZIMAT AUTO AKO NIJE NAKUCO 10 000 KM KAZNE.Cirkus od drzave, cirkus od gradjana koji to njemo posmatraju, cirkus da gori ne moze biti.zdruzdjo wrote:Evo danas smo vidjeli uhvacenog kako prodje.
I tako je.
-
1946--1987
#5533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li se ime nesretne djevojke ?
- insomnia78
#5534 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gazice trkaci ljude sve dok se dara pjan mozes "dogovoriti" s patrolom i nastaviti ko da nista nije ni biloTercius wrote:Pa jel okej da se neko dovodi do toga ??? Evo necemo do Njemacke,SveCke dobacivati sad....Jel nam komsije Hrvati uzimaju pravdu u svoje ruke ??? Ja milijardu puta kazem i evo opet cu, GAZICE TRKACI LJUDE PO PJESACKIM PRELAZIMA,TROTOARIMA I SL.SVE DOK NAJVECA KAZNA BUDE PLATI 100 KM U SEDAM DANA.GAZICE TRKACI LJUDE PO ULICAMA SVE DOK DEZURNI SUDIJA ZA PREKRSAJE BUDE PRAVIO NEKA SVOJA PRAVILA PA KAZE NEMAS MU PRAVO UZIMAT AUTO AKO NIJE NAKUCO 10 000 KM KAZNE.Cirkus od drzave, cirkus od gradjana koji to njemo posmatraju, cirkus da gori ne moze biti.zdruzdjo wrote:Evo danas smo vidjeli uhvacenog kako prodje.
I tako je.
-
Horcrux
#5535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nista od "isprebijo ga ko macku" dok mu ruke ne odradi do amputacije. Da barem zna za sta ce odlezati.MickeyPierce wrote:Nazalost da se uzme pravda u svoje ruke proci ce se gore nego ovaj ubica. Prije nekoliko godina covjek uhvatio provalnika u kuci na djelu isprebijo ga ko macku i fasovo zatvor ... Lopov iz bolnice na slobodu.
- Tercius
#5536 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gazice trkaci ljude moj francuz sve dok gradjanin bude imao svijest da mu se lakse dogovoriti sa cvajom nego platiti svoj prekrsaj tom cvajom u banci.insomnia78 wrote: Gazice trkaci ljude sve dok se dara pjan mozes "dogovoriti" s patrolom i nastaviti ko da nista nije ni bilo
-
AmirBaa
#5537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sutra snimim i postavim koliko traje semafor za pjesake na onoj raskrsnici a treba se uzeti u obzir da je: blizu zeljeznicka stanica, tramvajska stanica koja je jako prometna, srednja skola, muzej, trzni centar, jebeni kampus sa hiljade studenata... Ovdje je sistemski sve razjebano, nelogicno - sto dovodi do ovakvih slucajeva. Danas oko pola 6 sam prelazio ovu ulicu i nekakav taxista je presjekao kolonu (skretanje za lijevo) i stao nasred pjesackog dok je pjesacima zeleno bilo jos... 
-
mali_balon
#5538 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A drotu mrsko uzet....samo zbog tog i zaustavljaju....zbog cvaje....Tercius wrote:gazice trkaci ljude moj francuz sve dok gradjanin bude imao svijest da mu se lakse dogovoriti sa cvajom nego platiti svoj prekrsaj tom cvajom u banci.insomnia78 wrote: Gazice trkaci ljude sve dok se dara pjan mozes "dogovoriti" s patrolom i nastaviti ko da nista nije ni bilo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5539 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne moze ni to bas svako. Ali ne mijenja sustinu.insomnia78 wrote: Gazice trkaci ljude sve dok se dara pjan mozes "dogovoriti" s patrolom i nastaviti ko da nista nije ni bilo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zeleno za pjesake se pali osjetno poslije zelenog za auta iz pravca Zeljeznicke. Taman se nekako sretnu na pjesackom i uvijek je "veselo".karanana wrote:ovo je inace jebena raskrsnica za prelazak. pjesaci su uvijek na udaru sto od onih trkaca koji idu ravno iz pravca novog sarajeva i koriste krajnju desnu traku za skretanje na muzejski parking da zabidju saobracaj, sto od onih koji idu iz pravca zeljeznicke i skrecu lijevo prema gradu. prije par godina je ovdje takodjer pogazen momak od nekog sa pala. ne znam ni sta je tu bilo sto se tice suda.
-
quarterback
#5541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jeste, tu je pogibija preci na zeleno_BataZiv_0809 wrote:Zeleno za pjesake se pali osjetno poslije zelenog za auta iz pravca Zeljeznicke. Taman se nekako sretnu na pjesackom i uvijek je "veselo".karanana wrote:ovo je inace jebena raskrsnica za prelazak. pjesaci su uvijek na udaru sto od onih trkaca koji idu ravno iz pravca novog sarajeva i koriste krajnju desnu traku za skretanje na muzejski parking da zabidju saobracaj, sto od onih koji idu iz pravca zeljeznicke i skrecu lijevo prema gradu. prije par godina je ovdje takodjer pogazen momak od nekog sa pala. ne znam ni sta je tu bilo sto se tice suda.
-
quarterback
#5542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sta mislite hoce li naci tipa?
meni je nekako nevjerovatno (iako je bila tekma) da se na ovako prometnoj rakrsnici ovako nesto desilo i da niko nije nista vidio
meni je nekako nevjerovatno (iako je bila tekma) da se na ovako prometnoj rakrsnici ovako nesto desilo i da niko nije nista vidio
- insomnia78
#5543 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba se prvo obaviti identifikacija pa obavjestiti porodica koja treba da ponovo identifikuje zrtvu. Nije red da porodica sazna iz novina.MickeyPierce wrote:Ovo je neki guzonja garant ... Da jos uvijek nema ni imena djevojke ni broja tablica i vlasnika vozila ... Pa ovo je situacija kad se sve to ekspresno treba objaviti i zamoliti gradjane za pomoc.
- karanana
#5544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa dje ce objaviti ime ni 2 sata nakon nesrece. mozda ni familiju nisu obavijestili a da neko na internetu nadje da mu je rod pogazen. a ne cudi me ni sto nisu objavili tablice auta. sigurno znaju ko je i nece da ga previse uznemire nego ce ga lagano do ujutro uhvatiti.
- insomnia78
#5546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jok. Daj ti senzacije. Mahale
- Capajebo
#5547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neka, nemoj nju. Bar dok mi jaranicu ne nabaci...insomnia78 wrote:Jok. Daj ti senzacije. Mahale
Pomogni ti mene, pomognut cu ja tebe.
- Tercius
#5548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bovom mu se u kucu treba zapucat bez najave ikakve u 5 ujutro, podavit kerove u avliji ako ih ima, istraumirat i nanu i dedu i amidzu i pola komsiluka.
-
Mutivoda
#5549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa na karananino se on nadovezao, barem ja mislim.Capajebo wrote: Neka, nemoj nju. Bar dok mi jaranicu ne nabaci...
neka su ovi na klixu dopustili da se komentariše ova vijest...
- Capajebo
#5550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aha, do mene onda, sto se tice insimnije bar. Ovo do tebe jos uvijek stoji, ali to drugom temom...Mutivoda wrote:pa na karananino se on nadovezao, barem ja mislim.Capajebo wrote: Neka, nemoj nju. Bar dok mi jaranicu ne nabaci...
neka su ovi na klixu dopustili da se komentariše ova vijest...