Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- It_is_a_Leclerc
#5526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Čuj u Hagu (valjda u onom Međunarodnom krivičnom sudu čiji član nisu SAD) zbog onih ljudi koje Ameri pobiše dronovima ? Mislim, dajte malo razuma i logike ljudi.
-
Pepefrog
#5527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tako je, smrt nezavisnim medijima sloboda mainstreamu! Ne znam zasto samo ismijavate velikog vodju Kima pa on se slaze sa vama.TomANDJerry wrote:to je ono sto ja otprilike govorim ... da mi je neko prije 20 godina rekao (a da imam sadasnji mozak , tad sam bio dijete) da cemo jednog dana imati nezavisne medije i svako ce moci dijeliti informacije - rekao bih da je to jedna od najboljih stvari ikad. Međutim zaboravio bih na jednu veoma vaznu varijablu u toj jednacini , a to je ljudska glupost --- nazalost to sve mjenja , to je kao da pomnozis sa -1 sve sto je dobrocyprus wrote:Ka'e fb stranica NOVI Svjetski Poredak:
Imam ja tako neke fb raje koji su lajkali ovu stranicu, pa mi svako malo iskoči neki od sličnih debilizama...
Još jednom, blago nama u ovom post-truth vaktuDaBogda dobili još 300 Dodika, Trumpova i Kim-Džongova sa svih strana svijeta, ko što ćemo i dobit...
Kako onda ne gotiviti Trumpa kad je natjerao lazne demokrate i liberale da skinu maske i zazivaju zabrane i cenzure. Ljudi tek sad masovno poceli da kontaju da slobodno, nezavisno i objektivno novinarstvo nikad nije postojalo u istoriji covjecanstva. Evo npr. kod nas ko to vjeruje da je Katarski kralj, princ, seik ili sta vec jedno jutro ustao zabrinut za objektivnost medija na balkanu kojeg ne zna naci na mapi pa ulozio desetine miliona da se osnuje al jazeera balkans
- It_is_a_Leclerc
#5528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne kontate. Nismo mi, lažne demokrate i liberali, za zabranu bilo čega. Dapače.
Treba što više stvarati lažne vijesti, teorije zavjera, chemtrailsi, vakcine, Soroš, trilaterala i Rockfeller, čisto kako bismo mi, "lažni liberali i demokrate", imali jasniju percepciju o procentualnoj zastupljenosti idiota u našem društvu.
Treba što više stvarati lažne vijesti, teorije zavjera, chemtrailsi, vakcine, Soroš, trilaterala i Rockfeller, čisto kako bismo mi, "lažni liberali i demokrate", imali jasniju percepciju o procentualnoj zastupljenosti idiota u našem društvu.
- TAFKAP
#5529 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A kad ta kriticna masa prevagne, dobijemo politicko stanje ko u SADu, Madjarskoj, a 2017 i u Francuskoj, Njemackoj, ...
-
TomANDJerry
#5530 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Obamina nobelova nagrada za mir je jedna misterija svima ... sa jedne strane postao je nesto sto niko prije njega nije , prvi crni (i uopce ne bijeli) predsjednik Amerike sto govori o tome da je nesto sto je prije njega bilo tesko zamislivo (zbog rasizma , segregacije itd) on uspio da ucini --- to je veliki podvig za ljudska prava i borbu protiv rasizmadeer_hunter wrote:Usporedba nigdje veze, Kim Jong ispade demokrata jbt. Ali mene ipak zanima nesto drugo, cime je Obama zasluzio da dobije Nobelovu za mir?? Da je svijet idealan, da je pravde on bi bio na sudu u Haagu zbog svih onih civila koje Ameri pobise dronovima. I taj Nobel je izgubio smisao...cyprus wrote:Ka'e fb stranica NOVI Svjetski Poredak:
Imam ja tako neke fb raje koji su lajkali ovu stranicu, pa mi svako malo iskoči neki od sličnih debilizama...
Još jednom, blago nama u ovom post-truth vaktuDaBogda dobili još 300 Dodika, Trumpova i Kim-Džongova sa svih strana svijeta, ko što ćemo i dobit...
Sa druge strane slazem se da bi on zbog napada dronova trebao izaci pred neki sud , napadi iz zraka gdje je broj civilnih zrtava 70,80% su zlocini i tacka.
I na ovo sve ja i dalje mislim da je Obama bio dobar predsjednik (kada se uzme dobro-lose=kakav je) , sto samo po sebi govori koliko su stvari kompleksne ... mozda je i to odgovor zasto mnogi onda idu pojednostavljivanju u glasanju za Trumpa - ne mogu da stvari procesuiraju onakve kakve jesu , pa uzimaju kretensko objasnjenje i prebace TV kanal na Zvezde Granda
-
Pepefrog
#5531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da ja mislim da npr. taj Soros sigurno fin cikica i onako sam od sebe finansira ta silna udruzenja trosi milione i milione u te nevladine organizacije bez da ista trazi zauzvrat. Npr. te organziacije koje su izasle na ulice a on ih finansira nisu imale nikakvog uticaja od istog finog cikice koji ulaze milione u bolji svijet.
Idoti su oni kojima su jedni mediji propaganda a drugi objektivni...
Idoti su oni kojima su jedni mediji propaganda a drugi objektivni...
- Acid25
#5532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo Alex Jones i RT! 
- ultima_palabra
#5533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zaboravio si Breitbart i govance.hrAcid25 wrote:Samo Alex Jones i RT!
-
IMT25
#5534 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jutros slušam na FTV vijestima, republikanci će u Kongresu tražiti izlaz Amerike iz UN-a i izmještanje organizacije UN iz Amerike tj iz Njujorka. Još jedan u nizu poteza u maniru A. Hitlera, na koga neodoljivo podsjeća Trump odn njegova politička doktrina. America first- (Deutchland uber alles), raskid međunarodnih ugovora i obaveza, ksenofobija, rasizam, jačanje vojnih kapaciteta i evo raskid odnosa sa UN-om. Hitler je svojedobno slično postupio sa tadašnjom "Ligom naroda" . Nadam se da je ipak ovdje "svaka sličnost slučajna" i da će sve izdobriti. Ono, ljudski je nadati se 
- seln
#5535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma zavera, bre....Pepefrog wrote:
Kako onda ne gotiviti Trumpa kad je natjerao lazne demokrate i liberale da skinu maske i zazivaju zabrane i cenzure. Ljudi tek sad masovno poceli da kontaju da slobodno, nezavisno i objektivno novinarstvo nikad nije postojalo u istoriji covjecanstva. Evo npr. kod nas ko to vjeruje da je Katarski kralj, princ, seik ili sta vec jedno jutro ustao zabrinut za objektivnost medija na balkanu kojeg ne zna naci na mapi pa ulozio desetine miliona da se osnuje al jazeera balkansnaravno na toj balkanskoj al jazeeri nacicete svakakvih emisija o ljudskim pravima samo necete naci emisiju o ljudskim pravima u KAtaru i potrebi uvodjenja demokratije u isti.
- BHCluster
#5536 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
cyprus wrote:
Još jednom, blago nama u ovom post-truth vaktu
Ja mislim da je najnovije ovo 'alternative facts'.
-
Pepefrog
#5537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
hahaha standardni sablon kad nemas sta konkretno reci onda ga optuzi da je srbin. izgleda na ovom forumu sve srbi i rasistiseln wrote:Ma zavera, bre....Pepefrog wrote:
Kako onda ne gotiviti Trumpa kad je natjerao lazne demokrate i liberale da skinu maske i zazivaju zabrane i cenzure. Ljudi tek sad masovno poceli da kontaju da slobodno, nezavisno i objektivno novinarstvo nikad nije postojalo u istoriji covjecanstva. Evo npr. kod nas ko to vjeruje da je Katarski kralj, princ, seik ili sta vec jedno jutro ustao zabrinut za objektivnost medija na balkanu kojeg ne zna naci na mapi pa ulozio desetine miliona da se osnuje al jazeera balkansnaravno na toj balkanskoj al jazeeri nacicete svakakvih emisija o ljudskim pravima samo necete naci emisiju o ljudskim pravima u KAtaru i potrebi uvodjenja demokratije u isti.
Last edited by Pepefrog on 24/01/2017 16:14, edited 1 time in total.
- Acid25
#5538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Toliko su se žestoko borili protiv "fake news", da su na kraju i sami postali "fake news".ultima_palabra wrote:Zaboravio si Breitbart i govance.hrAcid25 wrote:Samo Alex Jones i RT!
- jeza u ledja
#5539 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Donald Trump je bio taj koji je rekao da treba preispitati zakone o slobodnom govoru i olaksati nekome poput njega da tuzi medije za lazno izvjestavanje. Prvi dan na poslu je izjavio da "objavljuje rat medijima", a godinu dana tokom kampanje ih nazivajuci "najodvratnijim" i "najlazljivijim" ljudima na planeti. Mislim, mainstream medije, ne naravno Breitbart i slicne.Pepefrog wrote:Tako je, smrt nezavisnim medijima sloboda mainstreamu! Ne znam zasto samo ismijavate velikog vodju Kima pa on se slaze sa vama.
I onda dodjes ti i kazes "liberali skidaju maske i zazivaju zabrane i cenzure"? Ko ih zaziva? Eto postirao si dva posta u kojim niko ne spominje cenzure i zabrane.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dabogda ih lijecili alternativni doktori.BHCluster wrote:cyprus wrote:
Još jednom, blago nama u ovom post-truth vaktu
Ja mislim da je najnovije ovo 'alternative facts'.
Alternativnom medicinom, jakako
-
RNG_25
#5541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Je li ovo tema o Trumpu? Jesi li ti rekao da je isti navodno učinio nešto što je okvalificirano (od strane tebe) kao rasizam? Izvoli i elaboriraj dokaze. Ili ne moraš, ali onda ispada lažeš. Jer tvrdnje bez dokaza se mogu i odbaciti bez dokaza, a nije da sam ja, ili iko ovdje, u obavezi da ti nešto vjeruje.jefferson wrote:Jel ti branis svoj rasizam ili Trumpov?
-
RNG_25
#5542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne, samo srebro, na možebitnu žalost... S tvoje strane pak - hrđa.jeza u ledja wrote:Gold. Pure gold.
-
jefferson
#5543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ima jedna kljucna razlika u svemu ovome.IMT25 wrote:Jutros slušam na FTV vijestima, republikanci će u Kongresu tražiti izlaz Amerike iz UN-a i izmještanje organizacije UN iz Amerike tj iz Njujorka. Još jedan u nizu poteza u maniru A. Hitlera, na koga neodoljivo podsjeća Trump odn njegova politička doktrina. America first- (Deutchland uber alles), raskid međunarodnih ugovora i obaveza, ksenofobija, rasizam, jačanje vojnih kapaciteta i evo raskid odnosa sa UN-om. Hitler je svojedobno slično postupio sa tadašnjom "Ligom naroda" . Nadam se da je ipak ovdje "svaka sličnost slučajna" i da će sve izdobriti. Ono, ljudski je nadati se
Trump je dobio 2.9 miliona manje glasova od Clinton. Mnogo je razloga sto je Trump pobjedio u WI, MI i PA.
Prvi je izlaznost maldih i manjina, prvenstveno crnaca. Onda imas ovu privilegovanu djecurliju koja nije glasala uopste ili je glasala za Trumpa jer Sanders nije pobjedio. Iakos e slazem da onos to su uradili Sandersu je katastrofa, isto tako i Sanders je ka kakav padobranac najednom aterirao u demokratsku stranku.
Trump moze da danas potpise 100 izvrsnih naredbi, medjutim u sustini to nista ne znaci. Da predsjednik ima toliko moci danas bi SAD imale pravo univerzalno zdravstveno osiguranje, a ne neki kompromis. Ne zaboravi, bez obzira sto republikanci kontrolisu Kongres, oni vole svoje dupe vise od Trumpa, a mnogi od njih dolaze iz mjesanih distrikta. Takodje i oni znaju da se struktura stanovnistva mjenja, i da je ovo posljedni trzaj bjelaca kao apsolutne vecine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
upravo ovo cuh na radijuIMT25 wrote:Jutros slušam na FTV vijestima, republikanci će u Kongresu tražiti izlaz Amerike iz UN-a i izmještanje organizacije UN iz Amerike tj iz Njujorka. Još jedan u nizu poteza u maniru A. Hitlera, na koga neodoljivo podsjeća Trump odn njegova politička doktrina. America first- (Deutchland uber alles), raskid međunarodnih ugovora i obaveza, ksenofobija, rasizam, jačanje vojnih kapaciteta i evo raskid odnosa sa UN-om. Hitler je svojedobno slično postupio sa tadašnjom "Ligom naroda" . Nadam se da je ipak ovdje "svaka sličnost slučajna" i da će sve izdobriti. Ono, ljudski je nadati se
ionako oun treba u glavni grad svijeta....zenevu
-
RNG_25
#5545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svako je ovdje u mogućnosti vidjeti za sebe šta je ko rekao. U tvom slučaju, pak, svako može vidjeti da lažeš. Ništa novo niti neočekivano, doduše, "genijalac".Alfons Kauders wrote:Pa to je genijalac rekao - zasto ga ne bih zajebavao?Tomahawk11 wrote:Nemoj zajebavatiAlfons Kauders wrote:Jez de ba popusti covjeka...
I Hitler je jednom davno ucinio jedno rasisticko djelo, ali to ne znaci da je i danas rasista!
-
Pepefrog
#5546 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa mainstream mediji i jesu najodvratniji i najlazljiviji zato sto ih za razliku od tog breitbarta citavu planetu zatruju lazima jer njihove vijesti dolaze u svaki cosak planete.jeza u ledja wrote:Donald Trump je bio taj koji je rekao da treba preispitati zakone o slobodnom govoru i olaksati nekome poput njega da tuzi medije za lazno izvjestavanje. Prvi dan na poslu je izjavio da "objavljuje rat medijima", a godinu dana tokom kampanje ih nazivajuci "najodvratnijim" i "najlazljivijim" ljudima na planeti. Mislim, mainstream medije, ne naravno Breitbart i slicne.Pepefrog wrote:Tako je, smrt nezavisnim medijima sloboda mainstreamu! Ne znam zasto samo ismijavate velikog vodju Kima pa on se slaze sa vama.
![]()
I onda dodjes ti i kazes "liberali skidaju maske i zazivaju zabrane i cenzure"? Ko ih zaziva? Eto postirao si dva posta u kojim niko ne spominje cenzure i zabrane.
-
jefferson
#5547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
1. Rasizam je davno utvrdjena kategorija.RNG_25 wrote:Je li ovo tema o Trumpu? Jesi li ti rekao da je isti navodno učinio nešto što je okvalificirano (od strane tebe) kao rasizam? Izvoli i elaboriraj dokaze. Ili ne moraš, ali onda ispada lažeš. Jer tvrdnje bez dokaza se mogu i odbaciti bez dokaza, a nije da sam ja, ili iko ovdje, u obavezi da ti nešto vjeruje.jefferson wrote:Jel ti branis svoj rasizam ili Trumpov?
2. nagodba sa Justice Department je vrlo jasna.
Nemam namjeru crtati ljudima koji nisu u stanju najobicnije dokumente razumjeti.
Nisi ti u obavezi da mi vejrujes, ali te nesto opasno tangira moja tvrdnja, valjda si se pronasao u njoj
-
RNG_25
#5548 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zapravo,Banksy wrote:
Trump imposes strict anti-aboration law
http://www.independent.co.uk/news/world ... 42216.html
Activists have condemned as an “assault on women's health”, a decision by Donald Trump to block US funding for health clinics around the world that provide abortion services.
- insomnia78
-
jefferson
#5550 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A breitbartove ne dolaze jel?Pepefrog wrote:Pa mainstream mediji i jesu najodvratniji i najlazljiviji zato sto ih za razliku od tog breitbarta citavu planetu zatruju lazima jer njihove vijesti dolaze u svaki cosak planete.jeza u ledja wrote:Donald Trump je bio taj koji je rekao da treba preispitati zakone o slobodnom govoru i olaksati nekome poput njega da tuzi medije za lazno izvjestavanje. Prvi dan na poslu je izjavio da "objavljuje rat medijima", a godinu dana tokom kampanje ih nazivajuci "najodvratnijim" i "najlazljivijim" ljudima na planeti. Mislim, mainstream medije, ne naravno Breitbart i slicne.Pepefrog wrote:Tako je, smrt nezavisnim medijima sloboda mainstreamu! Ne znam zasto samo ismijavate velikog vodju Kima pa on se slaze sa vama.
![]()
Hajde se sam banuj svega ti. Postaje vrlo tesko citati sta drugi pisu kada svako malo post u rangu djeteta od 5 godina svane ovdje, ti, ovaj RNG, onaj sto konta da je kondom jedino sredstvo kontracepcije i slicno. Daj malo odrastite, nadjite djevojku, malo kada prodju hormoni pa onda nesto naskrabajte ovdje.
Last edited by jefferson on 24/01/2017 18:26, edited 1 time in total.