BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

strongmen

#5526 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

bumerangss wrote:
drndalo wrote:Kako se prepaid broj prenosi u npr. GoFree?
Podnese se zahtjev u bhtelecomu da zelis prenijeti br kod drugog operatera i za 3 dana dodjes po rijesenje od RAK-a na to prodajno mjesto gdje si podnio zahtjev i sa tim papirom ides kod tog drugog operatera konkretno ja u Gofree i za 5 6 dana mi brzom poštom dašla koverta sa dva ugovora od koji jedan ostaje tebi a drugi potpišeš i dadneš poštaru i platiš mu 4 KM za tu novu SIM karticu a prije ti u GOfre zakažu datum kad ces i u koliko sati prestati dobivati signal bhtelecoma a poceti dobivatoi od Gofree i tad izvadiš staru a staviš novu SIM karticu i obaviš prvi poziv da je aktiviraš i to je to.
nikakav se zahtjev ne podnosi bivšem operateru
ja dva ultra broja prebacio na eronet radi slagalice
lijepo otišo na šalter eroneta predao certifikat ultra broja i ličnu kartu, oni popunili obrazac, ja potpiso, odmah mi dali sim i rekli da će za dva-tri dana(dogovori se ustvari tačan datum) od 14 sati ta nova eronetova sim biti aktivna
sva filozofija
dakle, 5 minuta posla i sve obavi dalje eronet

sad lijepi imam za cejnera 200 minuta prema svim mrežama, odnosno minuta me dođe 5 feninga !!!
spram lopovskih 20 feninga na ultri
dakle četiri puta jeftinije !!!
plus po 500 MB gratis svaki mjesec narednih 12 mjeseci
bravo eronet
satro je sve trenutno na tržištu sa slagalicom
Sanjarko

#5527 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:
Ne znam gdje živiš ali tebe bi ADSL izvukao ili kakav wireless operater tipa Zona jbt...
Pogledaj malo ovu ponudu pa vidi da li ti se isplati za kućne potrebe kupovati tako megabajte:
http://www.zona.ba/cjenovnik/internet-p ... -korisnici

Antenicu na krov i udri, mani se hotspotova i dokupa od naših lihvara ako ćeš da surfaš i gledaš serije.
Naš net kod operatera je za chat, viber, whatsapp i pomalo surfanja po fejsu. Ako gledaš kakav video ne može ti 30gb biti mjesečno :-)
Hvala. Nisam ni znao da ima ovo.
zippoo87

#5528 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

pozdrav
imam mdual sim telefon i mtel karticu...i dodje mi sada poruka da imam potpuno besplatno 3 dana interneta po maksimalnoj brzini
udjem,pokrenem...pici net a kredit mi istekao...brzina 6 Mbps :D
pa da priupitam,sta je ovo,mozda neko ima neke informacije...je li jos nekome dosla poruka ?
Sanjarko

#5529 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

zippoo87 wrote:pozdrav
imam mdual sim telefon i mtel karticu...i dodje mi sada poruka da imam potpuno besplatno 3 dana interneta po maksimalnoj brzini
udjem,pokrenem...pici net a kredit mi istekao...brzina 6 Mbps :D
pa da priupitam,sta je ovo,mozda neko ima neke informacije...je li jos nekome dosla poruka ?
Istekao kredit. To je radio i Halo. Daje bonus ali kredit ogranici. Ako je naravno tek kupljena kartica.
Sanjarko

#5530 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
avaks wrote:
Ne znam gdje živiš ali tebe bi ADSL izvukao ili kakav wireless operater tipa Zona jbt...
Pogledaj malo ovu ponudu pa vidi da li ti se isplati za kućne potrebe kupovati tako megabajte:

Antenicu na krov i udri, mani se hotspotova i dokupa od naših lihvara ako ćeš da surfaš i gledaš serije.
Naš net kod operatera je za chat, viber, whatsapp i pomalo surfanja po fejsu. Ako gledaš kakav video ne može ti 30gb biti mjesečno :-)
Zna li neko kako ide ovo. Evo juce sam citao malo. Nista specijalno nisam saznao na Guglu.
diablobih

#5531 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
avaks wrote:

Zna li neko kako ide ovo. Evo juce sam citao malo. Nista specijalno nisam saznao na Guglu.
Pa nazoves ih, pitas ih mogu li ti prikljuciti tu i tu, kazes im koji paket i to je to.
Luxor-Concorde

#5532 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Luxor-Concorde »

Prosto ne mogu da vjerujem da je mtel ovakav smrad od operatera! Ajde sto su smradovi skinuli sa 5GB na 1GB a cijenu ZADRZALI (11,70KM) nego sad i taj jedan jadni GB kad se potrosi, internet vam se gasi!!!!!!!! Kod provjere internet stanja dolazi sms sa 0MB na stanju a usluga istice za 15 dana!!!!! Sta istice???? Koja usluga???

Ovo je najgori operater u BiH!!!!!!!

Ima li ko prijedlog za pre-paid korisnike sto se tice internet paketa? Ne zelim ugovornu obavezu na 1-2-3-4 godine...
escobar__

#5533 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Zato što je po defaultu aktivirana tarifna opcija "Opuštencija" gdje je onemogućen Internet saobraćaj nakon potrošenih kupljenih megabajta. Imaš drugu, "Standardicu", gdje isto tako kupuješ saobraćaj ali ne isključuju net ako ga potrošiš već te kvalitetno oderu.

Čini mi se da je Eronet ipak najbolji sa "Slagalicom", posebno za nove korisnike (koji tamo prenesu broj).
avaks

#5534 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Vizionar 1985 wrote:
Wireless internet ako ima pokrivenost gdje ti živiš. Dobiješ antenicu na 5Ghz i modem/ruter.
Vidim da se handriš sa tim dopunama i spaljuješ telefone od hotspota pa bi ti ovo i jeftinije i bolje bilo vala.
A nisu jedini operater koji takve usluge pruža pa se malo raspitaj jebemu, imaš kontakt, nazovi, pošalji mail :mrgreen:
dejang93

#5535 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

Luxor-Concorde wrote:Prosto ne mogu da vjerujem da je mtel ovakav smrad od operatera! Ajde sto su smradovi skinuli sa 5GB na 1GB a cijenu ZADRZALI (11,70KM) nego sad i taj jedan jadni GB kad se potrosi, internet vam se gasi!!!!!!!! Kod provjere internet stanja dolazi sms sa 0MB na stanju a usluga istice za 15 dana!!!!! Sta istice???? Koja usluga???

Ima li ko prijedlog za pre-paid korisnike sto se tice internet paketa? Ne zelim ugovornu obavezu na 1-2-3-4 godine...
Ovo je već par puta pomenuto i objašnjeno. M:tel je od 15.01. ukinuo flat mobilni internet na tarifnim opcijama za internet (u okviru prepaid tarifa Opuštencija i Standardica). Jeste da ima boljih prepaid varjanti (Go free, Eronet tarifa Slagalica) ali za sve one koji ipak žele ostati na m:tel-u i dalje koristiti mobilni internet sa flat opcijom, od sada treba da kupuju internet na sledeći način:

Pozvati *100#, zatim ići na opciju 3 (tarifni planovi), potom na opciju 4 (Dopuna M Net) i na opciju 1 (Aktivacija).

Ovaj tarifni plan košta 12km i sa njim se dobija 1GB mobilnog interneta + flat 128kps + neograničen pristup Facebook-u ali i Instagramu (ovo je dobro jer ove dvije društvene mreže ionako vuku najviše podataka mobilnog interneta a sa kupovinom ovog tarifnog plana, sav saobraćaj ostvaren na ove dvije aplikacije se ne oduzima od 1GB mobilnog interneta). Prednost ovog tarifnog plana je i što se ne mora svaki mjesec korisnik mučiti i uzimati, nego se on sam obnavlja (dovoljno je samo dopuniti račun da stanje na njemu bude 12km).

Toliko od mene, svako ima mogućnost izbora drugog operatera ali evo da pomognem za one koji odluče ostati na m:tel-u.
sagosen

#5537 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sagosen »

dejang93 wrote:
Luxor-Concorde wrote:Prosto ne mogu da vjerujem da je mtel ovakav smrad od operatera! Ajde sto su smradovi skinuli sa 5GB na 1GB a cijenu ZADRZALI (11,70KM) nego sad i taj jedan jadni GB kad se potrosi, internet vam se gasi!!!!!!!! Kod provjere internet stanja dolazi sms sa 0MB na stanju a usluga istice za 15 dana!!!!! Sta istice???? Koja usluga???

Ovo je već par puta pomenuto i objašnjeno. M:tel je od 15.01. ukinuo flat mobilni internet na tarifnim opcijama za internet (u okviru prepaid tarifa Opuštencija i Standardica). Jeste da ima boljih prepaid varjanti (Go free, Eronet tarifa Slagalica) ali za sve one koji ipak žele ostati na m:tel-u i dalje koristiti mobilni internet sa flat opcijom, od sada treba da kupuju internet na sledeći način:

Pozvati *100#, zatim ići na opciju 3 (tarifni planovi), potom na opciju 4 (Dopuna M Net) i na opciju 1 (Aktivacija).

Ovaj tarifni plan košta 12km i sa njim se dobija 1GB mobilnog interneta + flat 128kps + neograničen pristup Facebook-u ali i Instagramu (ovo je dobro jer ove dvije društvene mreže ionako vuku najviše podataka mobilnog interneta a sa kupovinom ovog tarifnog plana, sav saobraćaj ostvaren na ove dvije aplikacije se ne oduzima od 1GB mobilnog interneta). Prednost ovog tarifnog plana je i što se ne mora svaki mjesec korisnik mučiti i uzimati, nego se on sam obnavlja (dovoljno je samo dopuniti račun da stanje na njemu bude 12km).

Toliko od mene, svako ima mogućnost izbora drugog operatera ali evo da pomognem za one koji odluče ostati na m:tel-u.
12KM - 1GB hahahaha :D :D :D djeca nam se smiju moj reufe
Sanjarko

#5538 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Raspitati cu se, Avaks, diablo. :thumbup:
strongmen

#5539 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Luxor-Concorde wrote:
najbolji je GO! jer za 10 KM daje 3 GB plus flat 128 kbps i plus opcija prenosa eventualnih nepotrošnih giga
drugi je Eronet sa slagalicom ali samo u slučaju prenesenog broja kada se uduplavaju dokupljene gige pa se za 15 KM može imati 2 x 5 GB (5 GB redovno i 5 GB po osnovu duplanja kao bonus zbog prenosa broja)
takođe ima opcija prenosa nepotrošenih giga pod uslovom da se novi dokup izvrši najmanje dan prije isteka starog
Last edited by strongmen on 01/02/2018 09:19, edited 2 times in total.
Luxor-Concorde

#5540 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Luxor-Concorde »

Koristi li jos ko ovde ovaj Go!Free ? Da podijeli iskustva :) Djeluju mi zanimljivo samo ne znam kakvi su sto se infrastrukture tice i pokrivenosti u RS...
strongmen

#5541 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

pa u vlasnistvu su mtela bolan
i koriste njihovu mrežu a čovjek je koji post ranije detaljno pojasnio svoja iskustva....čitaj malo
bhtelekom-vs-eronet-vs-mtel-vs-ostali-m ... #p14274654
tnt-tunja

#5542 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by tnt-tunja »

Na fazon slagalice od eroneta, ima li nesto samo na mjesecnoj osnovi, dakle pretplata? Paket sa ukljucenim minutama i mobilnim internetom.
Cupko_

#5543 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

tnt-tunja wrote:Na fazon slagalice od eroneta, ima li nesto samo na mjesecnoj osnovi, dakle pretplata? Paket sa ukljucenim minutama i mobilnim internetom.
Nema nikakvih "slagalica" na postpaid paketima, a imaš Super tarife koje su sa uključenim minutama/SMS/MB. Trenutno najaktualnija je Super 25 NET (29.25KM) na kojoj imaš 125 minuta, 1000 SMS i 5GB brzog neta.
tnt-tunja

#5544 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by tnt-tunja »

Ima li neki slabiji paket od tog tvog predlozenog?

Nisam ni mislio da ima nesto poput slagalice, nego nesto sa nekih 80-ak do 100min poziva u sve mreze i mozda 500MB mobilnog interneta?
Slagalica mi je idealna, medjutim zelio bih to imati na mjesecnoj osnovi, a ne da svaki mjesec dopunjavam racun i aktiviram to, jednostavno cu zaboraviti...
nagibSA

#5545 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

I ja danas podnio zahtjev za !hej sa mtela, 3 radna dana treba... :) Dere ih eronet i uzduz i poprijeko. Razmisljao sam o GoFree ali nema kupovanja minuta, gledao sam da nekako zaokruzim ponudu minuti /da se nadju kad zatreba/ + internet, jos gratis 500MB mjesecno. :thumbup: I ovo je odlicno sto se prenosi u sledeci mjesec. :thumbup:

U Mercatoru rece lik, juce sam cijeli dan 'prenosio' brojeve sa mtela. :)
strongmen

#5546 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

tnt-tunja wrote:Ima li neki slabiji paket od tog tvog predlozenog?

Nisam ni mislio da ima nesto poput slagalice, nego nesto sa nekih 80-ak do 100min poziva u sve mreze i mozda 500MB mobilnog interneta?
Slagalica mi je idealna, medjutim zelio bih to imati na mjesecnoj osnovi, a ne da svaki mjesec dopunjavam racun i aktiviram to, jednostavno cu zaboraviti...
šta ćeš zaboravit??
u aplikaciji kalendara programiraš alarm (i vizuelna i zvučna notifikacija) dan prije isteka važenja da te podsjeti da trebaš aktivirat opciju

Image
Cupko_

#5547 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

tnt-tunja wrote:Ima li neki slabiji paket od tog tvog predlozenog?

Paket Super 15 (17.55KM) ukljucuje 100 minuta prema svima, 100 SMS i 500 MB brzog interneta.
strongmen

#5548 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

to može uzet jedino ako je pijan
jer na slagalici to isto će dobit za 10 KM
5 KM za 80 minuta i 5 KM za 500 MB
plus ako je prenio broj još po 500 MB mjesečno kao bonus godinu dana, plus 500 MB dupliranja na osnovu toga što je novi korisnik, opet godinu dana (ukupno 1,5 GB mjesečno)
plus opcija prenosa nepotrošenih MB i minuta u sljedeći mjesec
nagibSA

#5549 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

@dileja, eronet objasnio neke stvari konkurenciji, i ja sam konacno prenio broj, treba u srijedu da aktiviraju. Prakticno sa 3KM mjesecno prolazis, eventualno 1GB neta. I da, godinu dana ti duplaju megabajte koje uplaatis prvi put u mjesecu. Dakle 10KM 1.5GB, dobijas 3G, za 15KM bi dobio 10GB. :thumbup: :izet: Dolazimo do one tvoje cifre 5KM, 1GB, mjesec dana. :kiss:

Cudo si napustio GoFree i jos presao na Samsung. :D
zrakomlat

#5550 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Cupko_ wrote:
.....
Može li se u Eronetu kupiti telefon bez potpisivanja ugovora? Recimo, uzmem karticu na dopune, !hej a telefon platim odmah, bez popusta? Pri tom me zanima telefon koji nije u onim !hej box paketima.
Post Reply