nikakav se zahtjev ne podnosi bivšem operaterubumerangss wrote:Podnese se zahtjev u bhtelecomu da zelis prenijeti br kod drugog operatera i za 3 dana dodjes po rijesenje od RAK-a na to prodajno mjesto gdje si podnio zahtjev i sa tim papirom ides kod tog drugog operatera konkretno ja u Gofree i za 5 6 dana mi brzom poštom dašla koverta sa dva ugovora od koji jedan ostaje tebi a drugi potpišeš i dadneš poštaru i platiš mu 4 KM za tu novu SIM karticu a prije ti u GOfre zakažu datum kad ces i u koliko sati prestati dobivati signal bhtelecoma a poceti dobivatoi od Gofree i tad izvadiš staru a staviš novu SIM karticu i obaviš prvi poziv da je aktiviraš i to je to.drndalo wrote:Kako se prepaid broj prenosi u npr. GoFree?
ja dva ultra broja prebacio na eronet radi slagalice
lijepo otišo na šalter eroneta predao certifikat ultra broja i ličnu kartu, oni popunili obrazac, ja potpiso, odmah mi dali sim i rekli da će za dva-tri dana(dogovori se ustvari tačan datum) od 14 sati ta nova eronetova sim biti aktivna
sva filozofija
dakle, 5 minuta posla i sve obavi dalje eronet
sad lijepi imam za cejnera 200 minuta prema svim mrežama, odnosno minuta me dođe 5 feninga !!!
spram lopovskih 20 feninga na ultri
dakle četiri puta jeftinije !!!
plus po 500 MB gratis svaki mjesec narednih 12 mjeseci
bravo eronet
satro je sve trenutno na tržištu sa slagalicom