Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lajk

#5526 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

ultima_palabra wrote:
Impavidus wrote:
ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći fail :D O ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
Ne znam za koju da se odlučim da mi je bolja, ona ZELJOSVEDO ili ona sa kobrama i zelenim kartonima što neki kolega forumaš maloprije postavi... 8-)
Ta prva je odlična, druga nije baš uspjela najbolje... otprilike kao i ona HZ kad se štrumfovi klanjaju nečemu.

Ova je još uvijek zadaća, kao i ona na proslavi titule 2010. protiv Laktaša sa crtežima igrača ;-)
Image
drug ako moze i ona sa zastavicama Gazi Željo sve do pobjede cini mi se :thumbup: :thumbup:
smurf

#5527 Re: Sarajevski derbi

Post by smurf »

Image
htcxone

#5528 Re: Sarajevski derbi

Post by htcxone »

smurf wrote:Image
a da malo razmaknete slova aahahaha :mrgreen:

ili na VAŠEM

adamalorazmakneteslova
BlueBlood

#5529 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

amoninan

#5530 Re: Sarajevski derbi

Post by amoninan »

Izgled, konstrukcija tribine, kako hoćeš igra veliku ulogu kod koreografija. Njihov jug je pogodniji za osmišljavanje i samu egzekuciju. Nas dosta zajevaju pozicija ulaza i njihova veličina. TMu, s obzirom na navedeno, mali minus za nedostatak kreativnosti. Preciznije imaju sve uslove za mnogo saržajniji koreo. Ipak HZ, htjeli priznati ili ne, pokušavaju da uvijek naprave nešto novo, još zahtjevnije. Nekad bude odlično, nekad nešto manje....No hajde...

Generalno, uzimajući u obzir sve grupe Ex- Yu, svi imaju problem s tim segmentom. Delije su najbliže perfekciji u tom segmentu, posebno zadnjih godina. Ostali toplo-hladno.

Kakogod, s obzirom da je to ogroman posao, bar se trud bilo koje grupe se mora poštovati
lajk

#5531 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

amoninan wrote:Izgled, konstrukcija tribine, kako hoćeš igra veliku ulogu kod koreografija. Njihov jug je pogodniji za osmišljavanje i samu egzekuciju. Nas dosta zajevaju pozicija ulaza i njihova veličina. TMu, s obzirom na navedeno, mali minus za nedostatak kreativnosti. Preciznije imaju sve uslove za mnogo saržajniji koreo. Ipak HZ, htjeli priznati ili ne, pokušavaju da uvijek naprave nešto novo, još zahtjevnije. Nekad bude odlično, nekad nešto manje....No hajde...

Generalno, uzimajući u obzir sve grupe Ex- Yu, svi imaju problem s tim segmentom. Delije su najbliže perfekciji u tom segmentu, posebno zadnjih godina. Ostali toplo-hladno.

Kakogod, s obzirom da je to ogroman posao, bar se trud bilo koje grupe se mora poštovati
Jel to bilo slucaj i u subotu s isfuranom recenicom jedan grad -jedan klub ili ?
chsk

#5532 Re: Sarajevski derbi

Post by chsk »

BlueBlood wrote:ko sto ste vi razmakli jel'?
http://pokit.org/get/img/e9ad3261943649 ... e28914.jpg
Poenta? Da smo trebali kartone na ulazima držati?

Ona vaša "livadarka" sa kobrama i miševima je nenadjebiva :dance:
amoninan

#5533 Re: Sarajevski derbi

Post by amoninan »

lajk wrote:
amoninan wrote:Izgled, konstrukcija tribine, kako hoćeš igra veliku ulogu kod koreografija. Njihov jug je pogodniji za osmišljavanje i samu egzekuciju. Nas dosta zajevaju pozicija ulaza i njihova veličina. TMu, s obzirom na navedeno, mali minus za nedostatak kreativnosti. Preciznije imaju sve uslove za mnogo saržajniji koreo. Ipak HZ, htjeli priznati ili ne, pokušavaju da uvijek naprave nešto novo, još zahtjevnije. Nekad bude odlično, nekad nešto manje....No hajde...

Jel to bilo slucaj i u subotu s isfuranom recenicom jedan grad -jedan klub ili ?
Nisi skontala. Nema veze. Još uvijek si mi najsimpatičnija od sve djece :razz:
lajk

#5534 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

amoninan wrote:
lajk wrote:

Nisi skontala. Nema veze. Još uvijek si mi najsimpatičnija od sve djece :razz:
djece :lol: nisi se ti slozio sam sa sobom :-) jako inovativni sa recenicom koju potegnete 3-4 puta u 24h ! Sto se mene tice najbolja je bila protiv Levskog ako se ne varam ,SAMO SARAJVO ! za tu Respect !
dinobjelave

#5535 Re: Sarajevski derbi

Post by dinobjelave »

Vozdra plava nacijo,nije nam se dalo nema veze tekma ko tekma donosi tri boda,izgubili smo sta sad Po prikazanom jasno je i malenim da titulu mogu samo sanjati ona ostaje na grbavici kraj price.s njima ulaziti u neku objektivnu raspravu je u sferi naucne fantastike divovi Su to ba oni Su izmislili fudbal i na dunjaluku Su od Adema i have niko nije postojao prije njih,desi se ponekad da oni i nista neosvoje ( hahahahaha) eto je onda zavera vatikana ,zelena transferzala CEO svet je protiv njih itd.o utakmici i sudzenju samo jedna svako povlacenje za dres je direktan zuti karton tu nema price,zamisli da je obrnuto bilo pa narednih godinu Dana bi pricali da nam je osim Senior sredio.sto se tice pjesme sarajevo ljubavi moja jeftin trik uprave ,koja prodaje i ime tog kluba za odredzenu cifru ,netreba im zamjeriti ipak Su oni FINA gradska raja nemaju svoje pjesmice ( zeljina himna je starija od torpeda) dakle bilo zijanili proslo treba ih pustiti nek malo proslave a u maju pasose u ruke i pred gumu sto gori da zajedno proslavimo odbranu titule.ps ako neko ima broj telefona onog kamiondzije sto im je bio direktor kluba da nam sredi prevoz on je izdanak prave Fine gradske raje.
chsk

#5536 Re: Sarajevski derbi

Post by chsk »

lajk wrote: djece :lol: nisi se ti slozio sam sa sobom :-) jako inovativni sa recenicom koju potegnete 3-4 puta u 24h ! Sto se mene tice najbolja je bila protiv Levskog ako se ne varam ,SAMO SARAJVO ! za tu Respect !
Rečenica koja je vezana za ovu koreografiju glasi: "Akšam pada do mog grada, još se bijeli kapija na njoj stoji uvijek vjerna Bordo Armija" a ne "Jedan grad - jedan TIM" koja je tek kasnije (poslije koreografije) stavljena na ogradu. :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5537 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

dinobjelave wrote:Vozdra plava nacijo,nije nam se dalo nema veze tekma ko tekma donosi tri boda,izgubili smo sta sad Po prikazanom jasno je i malenim da titulu mogu samo sanjati ona ostaje na grbavici kraj price.s njima ulaziti u neku objektivnu raspravu je u sferi naucne fantastike divovi Su to ba oni Su izmislili fudbal i na dunjaluku Su od Adema i have niko nije postojao prije njih,desi se ponekad da oni i nista neosvoje ( hahahahaha) eto je onda zavera vatikana ,zelena transferzala CEO svet je protiv njih itd.o utakmici i sudzenju samo jedna svako povlacenje za dres je direktan zuti karton tu nema price,zamisli da je obrnuto bilo pa narednih godinu Dana bi pricali da nam je osim Senior sredio.sto se tice pjesme sarajevo ljubavi moja jeftin trik uprave ,koja prodaje i ime tog kluba za odredzenu cifru ,netreba im zamjeriti ipak Su oni FINA gradska raja nemaju svoje pjesmice ( zeljina himna je starija od torpeda) dakle bilo zijanili proslo treba ih pustiti nek malo proslave a u maju pasose u ruke i pred gumu sto gori da zajedno proslavimo odbranu titule.ps ako neko ima broj telefona onog kamiondzije sto im je bio direktor kluba da nam sredi prevoz on je izdanak prave Fine gradske raje.
Dino za Guiness-ovu knjigu, kao jedna od najdužih rečenica. :thumbup:
strafna

#5538 Re: Sarajevski derbi

Post by strafna »

dinobjelave wrote:Vozdra plava nacijo,nije nam se dalo nema veze tekma ko tekma donosi tri boda,izgubili smo sta sad Po prikazanom jasno je i malenim da titulu mogu samo sanjati ona ostaje na grbavici kraj price.s njima ulaziti u neku objektivnu raspravu je u sferi naucne fantastike divovi Su to ba oni Su izmislili fudbal i na dunjaluku Su od Adema i have niko nije postojao prije njih,desi se ponekad da oni i nista neosvoje ( hahahahaha) eto je onda zavera vatikana ,zelena transferzala CEO svet je protiv njih itd.o utakmici i sudzenju samo jedna svako povlacenje za dres je direktan zuti karton tu nema price,zamisli da je obrnuto bilo pa narednih godinu Dana bi pricali da nam je osim Senior sredio.sto se tice pjesme sarajevo ljubavi moja jeftin trik uprave ,koja prodaje i ime tog kluba za odredzenu cifru ,netreba im zamjeriti ipak Su oni FINA gradska raja nemaju svoje pjesmice ( zeljina himna je starija od torpeda) dakle bilo zijanili proslo treba ih pustiti nek malo proslave a u maju pasose u ruke i pred gumu sto gori da zajedno proslavimo odbranu titule.ps ako neko ima broj telefona onog kamiondzije sto im je bio direktor kluba da nam sredi prevoz on je izdanak prave Fine gradske raje.
. , ( ) " " ! ? A a ... Sine dragi kao da ti je bosanski jezik predavao Zmaj od Sipova-

I ti bi da polemišeš po forumima, nekom da objašnajvaš...slomio si nas.
Uživaj u "dhuploj" i khaj phice...
BlueBlood

#5539 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

ovo je, pretpostavljam, trebao da bude grb grada Sarajeva?
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15193

ni na utakmici ni na ovim slikama ne mogu da procitam sta pise na paroli ispod koreografije
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15188

govorite nama da smo siptari a doveli ste momka iz Sjenice da pjeva "zajedno smo rasli grade ja i ti"
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15178

http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15267
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15222
??? bitno je samo da se rimuje???

http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15254
sta je ovo?? :-)

prije utakmice TM se zalijece na hz koji ih prethodno kamenuju,ovi se ufate nogi i onda dignu parolu
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15265 :-)
alchak.ba

#5540 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

a sve ih Horde ne zanimaju :D :D :D
jazzer

#5541 Re: Sarajevski derbi

Post by jazzer »

I Adil Kulenovic bi ti pozavidio na ovoj recenici :lol: .
north

#5542 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Jao plave krvi, satra se kukavac pokušavajući sa šukanjima, i obaveznim kolutanjem okica i smajlijima na svaku rečenicu svog posta...vela havle, kakvih likova ima, zadnje tri stranice pojedinci pokušavaju sa koreografijama diskusiju odvući u skroz pogrešnom pravcu.....kakav rock n roll jebo te....
Charuga
Globalni moderator

#5543 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

alchak.ba wrote:a sve ih Horde ne zanimaju :D :D :D
Isto ko sto i one druge ne zanimaju manijaci. Kakva ti je sad to prica zivota ti? Ubise se jedni drugima nesto objasniti, jedni drugima izbacuju slike onih drugih a ti sad dosao da kazes kako ove ne zanimaju horde. Tu pricu si mogao pricati da ni jedan navijac Sarajeva na forumu nije postavio sliku navijaca Želje i da ni jedan navijac Sarajeva nije spomenuo jug, navijanje i koreografiju na istom. Ovako, ne pije vode jer isto rade i jedni i drugi na forumu ...
amoninan

#5544 Re: Sarajevski derbi

Post by amoninan »

lajk wrote: djece :lol: nisi se ti slozio sam sa sobom :-) jako inovativni sa recenicom koju potegnete 3-4 puta u 24h ! Sto se mene tice najbolja je bila protiv Levskog ako se ne varam ,SAMO SARAJVO ! za tu Respect !
Ma ja to odmilja bona, šta se ljutiš. Žene :roll: :D

Taj slogan nije bio vezan s koreom. A taj koji je krasio sjjever protiv Levskog "Samo Saraj'vo" je star nekoliko godina. Za šta daješ respekt. I u pjesmi opjevan. Dakle, ti se nisi složila sama sa sobom, kad već insistiraš na toj liniji.

Mislio sam na samu egzekuciju. Vidiš li razliku između tog korea, onog protiv Levskog, i npr onog s prošlog derbija? Umjesto grba grada papirima, mogla se jednostavno prošetat šetalica. Bilo bi jednostavnije. Ali nije.. razumiješ sad.

Helem, nebitno...

Još samo kad bi mi riješila dilemu šta se nalazi na slici tvog avatara na onom drugom forumu, bila bi srce :razz:
ultima_palabra

#5545 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

north wrote:Jao plave krvi, satra se kukavac pokušavajući sa šukanjima, i obaveznim kolutanjem okica i smajlijima na svaku rečenicu svog posta...vela havle, kakvih likova ima, zadnje tri stranice pojedinci pokušavaju sa koreografijama diskusiju odvući u skroz pogrešnom pravcu.....kakav rock n roll jebo te....
Što je pogrešan pravac? Vidi ovu temu poslije derbija koji smo mi dobili 1:0, jedno 20 stranica je bilo o kobri i o tome koliko je bilo Hordi undercover na sjeveru Grbavice...
KPNCTNJAH

#5546 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

A ti si taj zeljosvedo sto im smislja parole...

10 stranica od sinoc, valja to citati :razz:

vidim pricalo se malo o posjeti, po mom misljenu 17 000, ali mi je zanimljivo kako uvijek novinari na Kosevu (kad vec lupaju cifre) stave puno manju brojku... a na Grbavici prije par godina, kad ste imali dobru posjetu pisalo se o cak 15 000 ljudi na tekmi :shock: i to bez istoka i onog dijela sjevera gdje mi budemo na derbiju... a cijeli stadion ima nesto preko 8000 stolica... znaci one stepenice na jugu primaju 7000 :-)

eki @lajk zensko, najveci kompleksas na temi :mrgreen:
lerdi

#5547 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

Peče jele? Željovac a još sa bjelava auuu. Mora da se koristi nešto za smirenje al koliko odma. Pitaj ostatak plave nacije šta oni koriste ;)
Obuca9

#5548 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

BlueBlood wrote:ovo je, pretpostavljam, trebao da bude grb grada Sarajeva?
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15193

ni na utakmici ni na ovim slikama ne mogu da procitam sta pise na paroli ispod koreografije
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15188

govorite nama da smo siptari a doveli ste momka iz Sjenice da pjeva "zajedno smo rasli grade ja i ti"
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15178

http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15267
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15222
??? bitno je samo da se rimuje???

http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15254
sta je ovo?? :-)

prije utakmice TM se zalijece na hz koji ih prethodno kamenuju,ovi se ufate nogi i onda dignu parolu
http://fksinfo.com/galerija/12-kolo-plb ... lika#15265 :-)
Zaboravio si najvažniju sliku.

Image

:dance: :dance: :dance:
alchak.ba

#5549 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

Plavih_11 wrote:
alchak.ba wrote:a sve ih Horde ne zanimaju :D :D :D
Isto ko sto i one druge ne zanimaju manijaci. Kakva ti je sad to prica zivota ti? Ubise se jedni drugima nesto objasniti, jedni drugima izbacuju slike onih drugih a ti sad dosao da kazes kako ove ne zanimaju horde. Tu pricu si mogao pricati da ni jedan navijac Sarajeva na forumu nije postavio sliku navijaca Želje i da ni jedan navijac Sarajeva nije spomenuo jug, navijanje i koreografiju na istom. Ovako, ne pije vode jer isto rade i jedni i drugi na forumu ...
uh sto me naruzi

nemoj me samo banirat :D
alchak.ba

#5550 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

sjoj Obuce,

mojne ba :D :D :D
Post Reply