Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Inter1908
#5526 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Varesu je narod bio u panici radi jezera,jer su se culo da velika kolcina odrona kako pada u jezero Nulu...Pa se i nacelnik obratio ljudima putem F.B--
SAOPĆENJE ZA JAVNOST GRAĐANIMA VAREŠA I VAREŠ MAJDANA
U toku je radni sastanak na temu mogućeg aktiviranja klizišta ispod Peruna na jezeru Smreka.
Na osnovu službenog uvida PVJ Vareš i PU Vareš konstatovano je da postoji povremeno obrušavanje sitnih kamenica. Obavio sam razgovor sa dipl. ing. rudarstva Enverom Hercegovcem koji mi je potvrdio da je moguće da dođe do manje aktivacije klizišta Perun, koje je aktivno još od kraja 80-ih godina.
Obavještavam građane Vareša i Vareš Majdana da NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST, a za paniku posebno.Pozivajući se na Naredbu o proglašenju prirodne katastrofe na području općine Vareš najstrožije zabranjujem ulazak civila u područje šireg lokaliteta Smreka. Za javni red i mir unutar lokaliteta Smreka i poštivanje ove Naredbe zadužena je PU Vareš, a za provjeru eventualnog povećanja nivoa vode u jezeru Smreka zadužena je PVJ Vareš i dežurna služba preduzeća „Rudarstvo“ d.o.o. Vareš.
S poštovanjem,
OPĆINSKI NAČELNIK
Avdija Kovačević
U toku je radni sastanak na temu mogućeg aktiviranja klizišta ispod Peruna na jezeru Smreka.
Na osnovu službenog uvida PVJ Vareš i PU Vareš konstatovano je da postoji povremeno obrušavanje sitnih kamenica. Obavio sam razgovor sa dipl. ing. rudarstva Enverom Hercegovcem koji mi je potvrdio da je moguće da dođe do manje aktivacije klizišta Perun, koje je aktivno još od kraja 80-ih godina.
Obavještavam građane Vareša i Vareš Majdana da NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST, a za paniku posebno.Pozivajući se na Naredbu o proglašenju prirodne katastrofe na području općine Vareš najstrožije zabranjujem ulazak civila u područje šireg lokaliteta Smreka. Za javni red i mir unutar lokaliteta Smreka i poštivanje ove Naredbe zadužena je PU Vareš, a za provjeru eventualnog povećanja nivoa vode u jezeru Smreka zadužena je PVJ Vareš i dežurna služba preduzeća „Rudarstvo“ d.o.o. Vareš.
S poštovanjem,
OPĆINSKI NAČELNIK
Avdija Kovačević
- Edin H.
#5527 Re: Poplave u cijeloj BiH
U potpunosti tacna izjava Novaka sto se tice stranih medija 
-
5 0 5
#5528 Re: Poplave u cijeloj BiH
Selo Paraći u Kalesiji više ne postoji.
-
co211
#5529 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gdje li su oni naši vrli sportaši da pozivaju svoje fanove na pomoć. Da dižu svjest i ostalo... ja jučer spomenuh na jednom britanskom forumu kako se nigdje ne piše o tome i doslovno dobih odgovor kako bi za nas trebalo otvoriti posebnu rubriku koliko problema imamo... a ne dao Bog da se u Britaniji šta ovako desi, vapio bi cijeli svijet da se spasi sve i jedno tele a kamoli čovjek. Šta ćeš, vazda smo bili zadnja rupa na svirali.
-
emmir1
#5530 Re: Poplave u cijeloj BiH
Čitam da će se reprezentativci uključiti i pomoći.
Može li neko na njih da apeluje da ne šalju pomoć u vodi i hrani , nego recimo da pomognu nekim ljudima što su kuće izgubili.
Pa neka naprave 5 kuća odlično bi bilo
Može li neko na njih da apeluje da ne šalju pomoć u vodi i hrani , nego recimo da pomognu nekim ljudima što su kuće izgubili.
- Inter1908
#5531 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nedaj Boze da se desi Brezu i ostale gradove bi skroz unistila voda,a evo neki medi su vec objaviliInter1908 wrote:U Varesu je narod bio u panici radi jezera,jer su se culo da velika kolcina odrona kako pada u jezero Nulu...Pa se i nacelnik obratio ljudima putem F.B--
S poštovanjem,
OPĆINSKI NAČELNIK
Avdija Kovačević
http://radiosarajevo.ba/novost/151849/p ... tet-smreka
neda mi link objaviti ima na Radio Sarajevo . ba
Last edited by Inter1908 on 17/05/2014 23:47, edited 1 time in total.
-
al-em
#5532 Re: Poplave u cijeloj BiH
fkt gdje su ti nasi reprezentativci,vecina njih su puni ko brodovi,jos su u sarajevu i upoznati su odlicno sa situacijom,ovo traje tri dana a nigdje nikakve pomoci osim rijeci podrske,sta se ceka vise
-
julisiz es grant
#5533 Re: Poplave u cijeloj BiH
Woow, big fuckin' deal.daxon wrote:Ljudina, svaka mu čast!
Sa teniskog turnira u Rimu, Đoković i Zimonić
Inače, Đokovićeva današnja izjava nakon meča sa Milošem Raonićem u tri seta, Đoković je istakao da je u Srbiji u pitanju "poplava biblijskih razmera", a onda dodao:"Moram to da istaknem, svuda i uvek kada je to moguće, jer glavni međunarodni mediji kao što su CNN i BBC potcenjuju u svojim izveštajima veličinu onoga što se dešava u Srbiji i Bosni. Ovo je jedna od najgorih poplava ikada viđenih, mnogi gradovi su evakuisani, pola moje zemlje možda neće imati struju... To mora da se pokaže svetu, potrebna nam je pomoć"
- Šveđanin
#5534 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovi događaji su dokaz da dobrih ljudi ima više nego loših.
Jel utrđeno da su igdje dizane cijene proizvoda?
Jel utrđeno da su igdje dizane cijene proizvoda?
- MOSALJOZE
#5535 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pomalo narode,nemojte sad po reprezentativcima.Mozda su i dali,a ne zele da kazu?????
-
ivannn
#5536 Re: Poplave u cijeloj BiH
taj zadnji je krovna organizacija na razini cijele države u kojoj djeluju crveni križ fbih i crveni krst rsagnostic_front wrote:Može li neko ko se razumije da napiše je li ovo isto:
CRVENI KRIŽ/KRST FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
http://www.ckfbih.ba/
Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine
http://www.rcsbh.org/
tako da je svejedno, nema pogreške tu
-
quarterback
#5537 Re: Poplave u cijeloj BiH
evo oglas sa facebookasigmabh wrote:Da li neko zna kome s obratiti za smjestaj porodica?
BESPLATNO (bez ikakve materijalne nadoknade) izdajem kucu za smjestaj ugrozenih porodica od poplava u Tinji opstina Srebrenik.Kuca se nalazi pored magistralnog puta Tuzla-Srebrenik preko puta benzinske pumpe Jatina. MOLIM moje prijatelje da podijele sliku da bi sto vise osoba bilo upoznato a ostale informacije kontaktirajte me preko FB ili na tel. 001 - 404 - 519 - 5370 Mehmed Muharemovic.
- @mba
#5538 Re: Poplave u cijeloj BiH
al-em wrote:fkt gdje su ti nasi reprezentativci,vecina njih su puni ko brodovi,jos su u sarajevu i upoznati su odlicno sa situacijom,ovo traje tri dana a nigdje nikakve pomoci osim rijeci podrske,sta se ceka vise
pa odkuda ti znas, mozda ljudi i pomazu, ako se bas tebi nisu javili to ne znaci da ne rade nista!!!
pitajmo se sta mi kao pojedinci mozemo uraditi, a ne uvjek gdje onaj gdje ovaj, nekako nam je to preslo u naviku uvjek druge prozivati, umjesto neke stvari u svoje ruke uzeti pa barem pokusati nest odraditi!!!
- Reglan
#5539 Re: Poplave u cijeloj BiH
U "Zovko" šoping centrima gumene čizme sa 9 KM poskupile su na 25 KM. . (Preuzeto sa maglajinfo.com)
- Logovan
#5540 Re: Poplave u cijeloj BiH
Upravo tako. Bezveze se napadaju a ni ne znamo ko je dao i koliko.MOSALJOZE wrote:Pomalo narode,nemojte sad po reprezentativcima.Mozda su i dali,a ne zele da kazu?????
-
emmir1
#5541 Re: Poplave u cijeloj BiH
Džeko i Spaha su dali intervjue i rekli da će se uključit da pomognu.
Siguran sam da će oni da pomognu , ne samo oni nego svi reprezentativci.
Naravno zna se ko može koliko od njih , a siguran sam da mogu da se skupe za bar 5 kuća
Siguran sam da će oni da pomognu , ne samo oni nego svi reprezentativci.
Naravno zna se ko može koliko od njih , a siguran sam da mogu da se skupe za bar 5 kuća
- strong69
#5542 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kad bi dali i rekli u medijima da su dali bilo bi da su supci, na sve strane pricaju da su dali. Tako da je najpametnije sve ovakve, koji se stalno nesto pitaju i ocekuju da neko nesto treba uraditi, staviti na ignore. Bezveze se covjek iznervira.MOSALJOZE wrote:Pomalo narode,nemojte sad po reprezentativcima.Mozda su i dali,a ne zele da kazu?????
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5543 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/dzeko-p ... h-i-srbiju
Hajmo malo mimo klixa pa makar i na HAVAZ
Hajmo malo mimo klixa pa makar i na HAVAZ
- dinooh
#5544 Re: Poplave u cijeloj BiH
kako koji. Da su pojedinci dali sigurno bi se culo kao i do sada, jer im je ta paznja potrebna. Volio bi sve sto dadnu i pomognu, da sve bude tajno i da se ne zna.MOSALJOZE wrote:Pomalo narode,nemojte sad po reprezentativcima.Mozda su i dali,a ne zele da kazu?????
-
groove
#5545 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa dobro stani malo, prvo ljudi da prezive ovo sve i tek onda dolaze kuce na red.emmir1 wrote:Čitam da će se reprezentativci uključiti i pomoći.
a poznavajuci nase reprezentativce sigurno ce biti pravo aktivni sa donacijama
-
co211
#5546 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne napada ih niko! I nisu oni jedini sportaši koje Bosna i Hercegovina ima! Skrećemo opet sa teme! ! ! ! !Logovan wrote:Upravo tako. Bezveze se napadaju a ni ne znamo ko je dao i koliko.MOSALJOZE wrote:Pomalo narode,nemojte sad po reprezentativcima.Mozda su i dali,a ne zele da kazu?????
- daxon
#5547 Re: Poplave u cijeloj BiH
Više je on svojim činjenjem i ovom izjavom doprinio i učinio korisnog za BiH, nego što ćeš ti za čitav svoj život i još sto života da ih imaš.julisiz es grant wrote:Woow, big fuckin' deal.
- Ma ja ba
#5548 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne lupetaj. Britanija je imala poplave i to bas skoro....i ne sjecam se vapaja cijelog svijeta, niti tvog vapaja da im se pomogne. Osim toga, oni su vec poslali pomoc. Prema tome.....odvadi od supljiranja.co211 wrote:Gdje li su oni naši vrli sportaši da pozivaju svoje fanove na pomoć. Da dižu svjest i ostalo... ja jučer spomenuh na jednom britanskom forumu kako se nigdje ne piše o tome i doslovno dobih odgovor kako bi za nas trebalo otvoriti posebnu rubriku koliko problema imamo... a ne dao Bog da se u Britaniji šta ovako desi, vapio bi cijeli svijet da se spasi sve i jedno tele a kamoli čovjek. Šta ćeš, vazda smo bili zadnja rupa na svirali.
- rajvoSa0
#5549 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
.
.
.
.
.
.
Raja iz Dodikovog sela poplave doživljava na malo drugačiji način:
https://www.facebook.com/photo.php?v=78 ... =2&theater

.