BAKIRE ODLAZI

Post Reply
hizo ramidovic

#5526 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

Mescini da se ovi ivanicevi srbi nece povuci iz drzavnih institucija...bas steta, trebali su, vala. Kad god se digne neka frka oni odmah pocnu guslati suplju kako ce napustiti institucije drzave, ali niko ne napusta...meni bi nekako jedino bilo zao sarovica, covjek se fakat trudi da nesto uradi. Ovo ostalo nije vrijedno pomena
muha_sa

#5527 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by muha_sa »

hizo ramidovic wrote:Mescini da se ovi ivanicevi srbi nece povuci iz drzavnih institucija...bas steta, trebali su, vala. Kad god se digne neka frka oni odmah pocnu guslati suplju kako ce napustiti institucije drzave, ali niko ne napusta...meni bi nekako jedino bilo zao sarovica, covjek se fakat trudi da nesto uradi. Ovo ostalo nije vrijedno pomena
:thumbup:
meni bi vala i Mektica
hizo ramidovic

#5528 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

muha_sa wrote:
hizo ramidovic wrote:Mescini da se ovi ivanicevi srbi nece povuci iz drzavnih institucija...bas steta, trebali su, vala. Kad god se digne neka frka oni odmah pocnu guslati suplju kako ce napustiti institucije drzave, ali niko ne napusta...meni bi nekako jedino bilo zao sarovica, covjek se fakat trudi da nesto uradi. Ovo ostalo nije vrijedno pomena
:thumbup:
meni bi vala i Mektica
Dobro si, i Mektica...ako nista, da makar dodika handri
Kejn

#5529 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Kejn »

Bakir attac but he also protec ;)
triconja

#5530 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by triconja »

bersK wrote:Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.

Na osnovu rada jednog od najuticajnijih svjetskih intelektualaca, američkog lingviste Noama Chomskog, donosimo vam spisak od deset strategija manipulacije putem medija. Iako je Chomsky ove strategije objavio prije nekoliko godina one su i dalje i te kako aktuelne...

1) PREUSMJERAVANJE PAŽNJE

Pažnju javnosti preusmjeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumijevanju svijeta.

2) STVARANJE PROBLEMA

Ta metoda se naziva i “problem-reagovanje-rješenje”. Treba stvoriti problem, da bi dio javnosti reagovao na njega. Na primjer: izazvati i prenositi nasilje sa namjerom, da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rušenje socijalne države.

3) POSTUPNOST PROMJENA

Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu mjeru, uvoditi je postepeno, “na kašičicu”, mjesecima i godinama. Promjene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, bit će sprovedene politikom malih koraka. Svijet se tako vremenom mijenja, a da to ne budi svijest o promjenama.

4) ODLAGANJE

Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promjene je, da ih se najavljuje mnogo ranije, unaprijed. Ljudi tako ne osjete odjednom svu težinu promjena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promjeni. Sem toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvatanje.

5) UPOTREBA DJEČJEG JEZIKA

Kada se odraslima obraća kao kad se govori djeci, postižemo dva korisna učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svijest i poruka ima snažnije dejstvo na ljude.Taj sugestivni mehanizam u velikoj mjeri se koristi i prilikom reklamiranja.

6) BUĐENJE EMOCIJA

Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svijest zamjenjuju emotivni impulsi (bijes, strah, itd.) Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvjesnom, pa je kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili pak izazvati određena ponašanja.

7) NEZNANJE

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.

8) VELIČANJE GLUPOSTI

Javnost treba podsticati u prihvatanju prosječnosti. Potrebno je ubijediti ljude da je (in, u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor prema kulturi i nauci.

9) STVARANJE OSJEĆAJA KRIVICE

Treba ubijediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, uslijed oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcijenjen pojedinac, opterećen osjećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.

10) ZLOUPOTREBA ZNANJA

Brz razvoj nauke u posljednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja javnosti i onih koji ga posjeduju i koriste, vladajuće elite. “Sistem”, zaslugom biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o čovjeku i na fizičkom i na psihičkom planu.

Nek stoji ovo ovdje za ove tupane koji još uvijek puše priču da je ovo slučajno se desilo.

Mirza Hatić sruši krst, dobije od stranke golfa peticu. Zaradio je deset takvih.
Daj ba odvadi malo, ti od manipulacije obicnog covjeka napravi nauku
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5531 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

radostan dan wrote:
Meni je to bila duznost, a ako se sete, sete se...
I ne zamajavjlaj me, moram@Picija da ispratim, eno ga izvrsio proboj do Lukavice, pravo u Stankovicevu pecenjaru...nakrko se krmenadli i vratio se na Bjelave.

ponjeo i ratnog plijena... pletaće kruske i sunke za meze dok cekam goriva za tenak
triconja

#5532 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by triconja »

pici wrote:
radostan dan wrote:
I ne zamajavjlaj me, moram@Picija da ispratim, eno ga izvrsio proboj do Lukavice, pravo u Stankovicevu pecenjaru...nakrko se krmenadli i vratio se na Bjelave.

ponjeo i ratnog plijena... pletaće kruske i sunke za meze dok cekam goriva za tenak
Probaj nalit kruske malo, more bit da ce krenit. Ako ne krene onda vrati saug pa namjestaj saug dok ne ufati :lol:
muha_sa

#5533 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by muha_sa »

radostan dan wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
manijak1

#5534 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

pici wrote:
radostan dan wrote:

sve će to vođa nagraditi :oops: još kad gusjeničar krene :D
animals

#5535 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by animals »

222 stranice i jos nije otisao :D
otici ce jedino prirodnim putem..
manijak1

#5536 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

animals wrote:222 stranice i jos nije otisao :D
otici ce jedino prirodnim putem..
neće gospođa to dozvoliti :oops:
radostan dan

#5537 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by radostan dan »

L u c i f e r wrote:jebo kosovo

kako bekani puse vazda iste price

referendumi, jezici, nazivi, ugrozenosti, kurcenja, inacenja

sisaju lopovi ovce rutinerski

uigrane seme vec sace 30g

putuj evropo
šta to ti glumiš...plate redovno isplaćuju.
ko udari na baketa i mila, name se namjerio...
imamo vođe, imamo državu...još samo ovaj pokvareni narod da promjenimo za neki drugi, i bog te veselio.
L u c i f e r

#5538 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

radostan dan wrote:

putuj evropo
šta to ti glumiš...plate redovno isplaćuju.
ko udari na baketa i mila, name se namjerio...
imamo vođe, imamo državu...još samo ovaj pokvareni narod da promjenimo za neki drugi, i bog te veselio.
to jes
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5539 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by malakh »

putuj evropo
kakve priče ba? kao da nisi shvatio da su izetbegovići trn u oku srbima i hrvatima i da se turbulencije neće smiriti dok god se bakir ili bilo koji drugi izetbegović bavi politikom.

nisu tu krivi bošnjaci, ali nikome ne moram pričati kakve su reakcije kada se na palama ili u širokom spomene to prezime i da upravo hdz i snsd uzimaju glasove na konstantnom napadanju izetbegovića.

koliko je sve to dobro za državu, bošnjake, srbe i hrvate, nisam siguran.
L u c i f e r

#5540 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

malakh wrote:

putuj evropo
kakve priče ba? kao da nisi shvatio da su izetbegovići trn u oku srbima i hrvatima i da se turbulencije neće smiriti dok god se bakir ili bilo koji drugi izetbegović bavi politikom.

nisu tu krivi bošnjaci, ali nikome ne moram pričati kakve su reakcije kada se na palama ili u širokom spomene to prezime i da upravo hdz i snsd uzimaju glasove na konstantnom napadanju izetbegovića.

koliko je sve to dobro za državu, bošnjake, srbe i hrvate, nisam siguran.
bake je uhljup svjetske klase

sva mu je pamet i zasluga što je ispo iz aljinih muda
animals

#5541 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by animals »

Problem je sto se sve vodje uzive da su nezamjenjivi, i da ce njihov narod
nestati bez njih..samo smrt ih odvaja..
Staljin, Hitler, Milosevic, Tudjman, Alija..
izgleda da i ovu trojicu samo smrt rastavlja..
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5542 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by malakh »

L u c i f e r wrote:

da je ne znam ti kakav, suština svega je to što sam naveo.
L u c i f e r

#5543 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

malakh wrote:
L u c i f e r wrote:

da je ne znam ti kakav, suština svega je to što sam naveo.
nije suština

kad si ti prav ne mere ti nikakav dušman ništa

kad kilav, nesposoban i pohlepan, ode tvoj narod u hendek i bez da ti dušman i potrudi

jebe se meni za dušmane, pritom ne mislim ni na kakve nacije u cjelini da ne bude zabune

da vidim da naši rade kako valja, pa da su i rezultati slabi, halalio bi s apetitom

ali oni se samo lome za talove i bacaju šuplju ovoj glupoj raji da ih opet zgute na izborima
Prpa.ba

#5544 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote:Izvini sto ja licno nisam uvjeren da garnitura koj ne moze rijesiti problem pasa, moze rijesiti slozene politicke odnose u BiH.
...
Problem je sto lekcije o patriotizmu dijeli covjek kojem je rat bio brat.
Naravno, no dodatni problem je sto lekcije o tome sta je realna opasnost po integritet BiH i po interese Bosnjackog naroda dijele ideolozi i stranke koje se svim silama upiru biti tronacionalne a ne Bosnjacke. U sustini, ubi nas nedostatak kredibilne nacionalne ili gradjanske opozicije u Bosnjaka. :mrgreen:
bersK

#5545 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bersK »

Javio se i Bećirović zvani "saopštenje i pisma", a za njim i Šepić. Mašanla, svi se izredali da guze narod.
vivaldi

#5546 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by vivaldi »

Prpa.ba wrote:
Chmoljo wrote:Izvini sto ja licno nisam uvjeren da garnitura koj ne moze rijesiti problem pasa, moze rijesiti slozene politicke odnose u BiH.
...
Problem je sto lekcije o patriotizmu dijeli covjek kojem je rat bio brat.
Naravno, no dodatni problem je sto lekcije o tome sta je realna opasnost po integritet BiH i po interese Bosnjackog naroda dijele ideolozi i stranke koje se svim silama upiru biti tronacionalne a ne Bosnjacke. U sustini, ubi nas nedostatak kredibilne nacionalne ili gradjanske opozicije u Bosnjaka. :mrgreen:
@Lucifer je iznad dao dobru dijagnozu,

Problem sarajevske politicke scene bilo probosanska ili probosnjacka je nevidjena demagogija i populizam kojoj je podlegao cak i ovaj mali forumski svijet koji je ipak iznad prosjeka po znanju i intelektu.

u sustini, svaki narod na svijetu ima 2 grupe interesa - politicke (i nacionalne) i ekonomske (kvalitet zivota).

vec pune 22 godine ti ne da nemas niti jednog iskoraka u pravcu deklarisanih bosanskih/bosnjackih ciljeva nego nemas iole ozbiljnog i polurealnog pokusaja necega takvog.

sa druge strane imas redukcije vode u sarajevu, problem grijanja u zenici, izgorenu bolnicu u bihacu, nedostatak desumporizacije u kaknju i tuzli..., ali to kad spoemenes doceka "nemoj skretat s teme, ko nas bre zavadi", ali cim se vratis na "prave stvari" tj politiku, opet isto - nula boba.

Pune 22 godine ubleharenja, ali je pritom napravljen nenormalno velik i jos nenormalnije placen sistem, gdje stotine i hiljade parazita na "necu, ne znam, ne mogu, nije do mene" i na slijeganje ramena bez obzira da li je u pitanju politika ili ekonomia, uzima pet milja mjesecno. Ne postoji zemlja gdje se neznanje bolje placa. Niko da kaze pa ako vec ne znate ili ne mozete, onda cemo za pocetak da vam prepolovimo plate a samo par mjeseci usteda na njihovim parazistkim platama je dovoljno da se trajno rijesi pojedinacno bilo koji od onih gore problema kvaliteta zivota pa bar olaksat narodu elementranu svakodnevnicu

ali ti ovdje nemas nikakve proaktivnosti u bilo kojem smjeru, vec samo otuzne reakcije na nekoga ili na nesto.

i nije tu problem samo sda, vec i sdp. vjerovatno si procitao danas ono pismo becirovica. a to je najjaca opoziciona stranka.

pa jebote to je takav populizam da covjek nema rijeci. Lik koji je profesionalni politicar od 18 godine, koji mjesecno uzima ko zna koliko milja, koji se bukvalno od plate obogatio, salje otvoreno pismo gradjanima :-) :-) :-) cuj gradjanima...sa nekim nebuloznim pitanjima zasto ovo zasto ono... :-)

lik ocekuje da mu rudari iz breze i kasirke iz konzuma nadju politicka rjesenje i prijedloge.

u svemu tome intelektualna masa i mediji su krenuli linijom manjeg otpora, sve je na prodaju, pa vise i nema ko s nekim kredibilitetom da pokrene neku inventuru.

svi se bave umjetnickim dojmom, a bitna je samo jedna stvar - rezultati!!!

ili kako bi to rekla direktorica west hama
"Bilić je bio iskren, čovjek s integritetom i inteligencijom, bio je strašno odan West Hamu. Otkaz takvom čovjeku je najteža odluka ove uprave u 25 godina u nogometu, Nitko ne voli dijeliti otkaze, nije lako, posebno ako vam se netko sviđa. Ali ponekad nema alternative".
Hajvan

#5547 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

vivaldi wrote:
u sustini, svaki narod na svijetu ima 2 grupe interesa - politicke (i nacionalne) i ekonomske (kvalitet zivota).

vec pune 22 godine ti ne da nemas niti jednog iskoraka u pravcu deklarisanih bosanskih/bosnjackih ciljeva nego nemas iole ozbiljnog i polurealnog pokusaja necega takvog.

sa druge strane imas redukcije vode u sarajevu, problem grijanja u zenici, izgorenu bolnicu u bihacu, nedostatak desumporizacije u kaknju i tuzli..., ali to kad spoemenes doceka "nemoj skretat s teme, ko nas bre zavadi", ali cim se vratis na "prave stvari" tj politiku, opet isto - nula boba.

Pune 22 godine ubleharenja, ali je pritom napravljen nenormalno velik i jos nenormalnije placen sistem, gdje stotine i hiljade parazita na "necu, ne znam, ne mogu, nije do mene" i na slijeganje ramena bez obzira da li je u pitanju politika ili ekonomia, uzima pet milja mjesecno. Ne postoji zemlja gdje se neznanje bolje placa. Niko da kaze pa ako vec ne znate ili ne mozete, onda cemo za pocetak da vam prepolovimo plate a samo par mjeseci usteda na njihovim parazistkim platama je dovoljno da se trajno rijesi pojedinacno bilo koji od onih gore problema kvaliteta zivota pa bar olaksat narodu elementranu svakodnevnicu

ali ti ovdje nemas nikakve proaktivnosti u bilo kojem smjeru, vec samo otuzne reakcije na nekoga ili na nesto.

i nije tu problem samo sda, vec i sdp. vjerovatno si procitao danas ono pismo becirovica. a to je najjaca opoziciona stranka.

pa jebote to je takav populizam da covjek nema rijeci. Lik koji je profesionalni politicar od 18 godine, koji mjesecno uzima ko zna koliko milja, koji se bukvalno od plate obogatio, salje otvoreno pismo gradjanima :-) :-) :-) cuj gradjanima...sa nekim nebuloznim pitanjima zasto ovo zasto ono... :-)

lik ocekuje da mu rudari iz breze i kasirke iz konzuma nadju politicka rjesenje i prijedloge.

u svemu tome intelektualna masa i mediji su krenuli linijom manjeg otpora, sve je na prodaju, pa vise i nema ko s nekim kredibilitetom da pokrene neku inventuru.

svi se bave umjetnickim dojmom, a bitna je samo jedna stvar - rezultati!!!
ma, bravo!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5548 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Ja iz Sarajeva ne znam, al ti iz Danske, odakle već, znaš. Možemo li ovako da postavimo stvari ?

Isto kao da ja tebi objašnjavam i tabirim šta se dešava u Kopenhagenu, Herningu, gdje li već živiš. Gledao bi me ko zadnju budalu, zar ne ?

Haris S. ( ukidamo šumsku )
Željko K. ( po prstima )

su uradili slične stvari i dobili masu glasova, mnogo više od očekivanog. Sad ti meni objasni što se to desilo. Možda sam u krivu :skoljka:

Ulaziš u priče, a fali ti informacija. Neozbiljno.
Pratim pomno politicku situaciju dugi niz godina. Sto na forumima, sto stampom i TV, sto kontaktima sa ljudima. Da si ti Danac izasao iz Danske a i dalje Danac sa danskim drzavljanstvom i nastavio pratiti pomno politiku sa par hiljada postova na nekom forumu(ne racunajuci druge), plus mediji, kontakti,... sigurno te nebi gledao kao zadnju budalu.
Doduse - ja bar ne miniram teme pricom o dijaspori niti imam otvoren prezir prema ljudima drugog mjesta boravka. Ko da gledam da ce sad tema o dijaspori, Bata se probudio kada je cuo carobnu rijec i nastavak slijedi. Kako vam samo ne dosadi.
Kako tebi ne dosadi izvrtati tudje rijeci i diskutovati o necemu sto niko nije ni spomenuo :-)

Znaci po ko zna koji put-niko normalan nema nista protiv ljudi drugog mjesta boravka. Kao sto niko normalan ne moze smatrati pomno pracenje medija i foruma mjerodavnijim od stvarnog zivota.

I nije problem sto ti diskutujes o temama o kojima imas posredna i uska saznanja. Bujrum forum je. Problem je sto se ti u takvim diskusijama nameces kao vrhunski poznavalac i pametujes ljudima o stvarima sa kojima za razliku od njih, nemas iskustvenog dodira.
hAZNADAR

#5549 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Ja iz Sarajeva ne znam, al ti iz Danske, odakle već, znaš. Možemo li ovako da postavimo stvari ?

Isto kao da ja tebi objašnjavam i tabirim šta se dešava u Kopenhagenu, Herningu, gdje li već živiš. Gledao bi me ko zadnju budalu, zar ne ?

Haris S. ( ukidamo šumsku )
Željko K. ( po prstima )

su uradili slične stvari i dobili masu glasova, mnogo više od očekivanog. Sad ti meni objasni što se to desilo. Možda sam u krivu :skoljka:

Ulaziš u priče, a fali ti informacija. Neozbiljno.
Pratim pomno politicku situaciju dugi niz godina. Sto na forumima, sto stampom i TV, sto kontaktima sa ljudima. Da si ti Danac izasao iz Danske a i dalje Danac sa danskim drzavljanstvom i nastavio pratiti pomno politiku sa par hiljada postova na nekom forumu(ne racunajuci druge), plus mediji, kontakti,... sigurno te nebi gledao kao zadnju budalu.
Doduse - ja bar ne miniram teme pricom o dijaspori niti imam otvoren prezir prema ljudima drugog mjesta boravka. Ko da gledam da ce sad tema o dijaspori, Bata se probudio kada je cuo carobnu rijec i nastavak slijedi. Kako vam samo ne dosadi.
Kako tebi ne dosadi izvrtati tudje rijeci i diskutovati o necemu sto niko nije ni spomenuo :-)

Znaci po ko zna koji put-niko normalan nema nista protiv ljudi drugog mjesta boravka. Kao sto niko normalan ne moze smatrati pomno pracenje medija i foruma mjerodavnijim od stvarnog zivota.

I nije problem sto ti diskutujes o temama o kojima imas posredna i uska saznanja. Bujrum forum je. Problem je sto se ti u takvim diskusijama nameces kao vrhunski poznavalac i pametujes ljudima o stvarima sa kojima za razliku od njih, nemas iskustvenog dodira.
Vidi se ko skrece temu i upozorava na ekstremnu emigraciju. :D Vjecito ista faca.

Gledao iterwiew sa Bakirom, citam reakcije srpskih politicara,.... - na istim medijima isto kao i ti i hedonista.

Imate neke provjerenije informacije o tome koje samo mozes naci u BiH?
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#5550 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Nurudin »

Moraš biti dobro politički nepismen pa ne primjetiti vezu između Mladićeve skorašnje presude i ovog "Bakir nas hoće klati" šoua .
Ovo nema veze sa predizbornom, iako sve u parlamentarnoj demokratiji uvijek ima veze sa populizmom jer je populus-narod taj
koji u ovom sistemu posredne demokratije bira svoje predstavnike, tako da politika nikad nije bez populizma.
Ono što je ispravna kritika populizma , jeste kad on pređe neke granice dobrog ukusa.
AV je davno prešišao tu granicu, prvo sa svojim medijma koje čvrsto drži pod kontrolom a koji su klasično žutilo i smeće, pa
onda sa svojim stalnim nastupima u javnosti u kojima tačno govori i ponaša se onako kako to najgluplji srpski populus želi da
vidi i čuje, kao personifikaciju nečega što zovu "srpstvo".
Tako je AV i ovaj put uhodanom taktikom prvo napujdao svoje medije da stvore vijest od ničega, a onda po običaju izašao pred
te iste medije i govorio kako je celi svet protiv nas Srba i spomenuo Hag, kao pripremu srpske javnosti u kojoj su kao oni žrtve
skupa sa đeneralima nekad Dražom danas Ratkom.
Dakle, ovdje je riječ o simbolima, a puno manje o dnevno političkoj igri glasačima, a simboli su vrlo važni na duže staze.
Zatvaranje Haga sa presudama Mladiću i šestorki HB su vrlo jaki simboli , pogotovo na međunarodnom planu .
Možeš ti učiti u svojoj državi istoriju kakvu god izmisliš ali ova međunarodna dimenzija ima daleko jaču težinu , tako da
Srbija može da nastavi živjeti u svom dvorištu neku subjektivnu istinu ali ona je potpuno nevažna izvan tih granica.
Za svjetsku javnost oni su najveća evropska ljaga poslije Hitlera i tako će ostati zapisano.
Post Reply