ma da ne sirimo bezveze pricu, ne znam uopste kako se uvukoh u ovo jer sam sa aleksom pricao o necemu drugomGeneral War wrote:Niti vecina populacije CCCP-a nije imala crnobijeli TV a crvena burzoazija je trosila vecina resursa na "vojna potemkinova sela" a ne u ekonomiju koja je trebala hraniti i stvarati dobra, niti ja ne zelim omalovazavati rusiju, ali su uludo spiskali sav kredit i trosili resurse. Cak je Z.njemacka platila cijelo rusko vojno povlacenje iz DDR-a da i to ne zaboravimo.
Ukrajina
- vivaldi
#5526 Re: Ukrajina
-
Putinov_covijek
#5528 Re: Ukrajina
vivaldi wrote:cini mi se da si mlad jer si mi sav u fazonu kristijana golubovica, a ja sam malo prerasto rasprave tog tipa - nista lose naravno, vec sve u svoje vrijeme
ne znam kakav je s300 jer nikad nisam ni puco iz njega niti sam ga vidio uzivo, nisam vidio svojim ocima ni patriot, niti sam se provozao u ovom cudu od avionu (jel to onaj avion sto se ni ameri s njim jos ne vozaju)?
ako ti jesi bilo sta od navedenog, rado cu procitati tvoje impresije iz prve ruke.
Pa eto ako ti je tesko shvatiti neke stvari pogledaj budzet NATO-a; pogledaj koliko para su NATO zemlje ulozile u projekat JSF-a a pogledaj koliko Rusija moze realno uloziti sama u takav projekat. Znaci koliko brzo moze NATO tehnologija da napreduje a koliko brzo Ruska? Koliko para toliko muzike.
-
Bodkin
#5529 Re: Ukrajina
a sta ako amerikanci moraju platiti svoje inzinjere po americkom standardu dok rusi daju svojim par kila krompira u sibiru? ima li onda smisla tvoja tvrdnja?Putinov_covijek wrote:vivaldi wrote:cini mi se da si mlad jer si mi sav u fazonu kristijana golubovica, a ja sam malo prerasto rasprave tog tipa - nista lose naravno, vec sve u svoje vrijeme
ne znam kakav je s300 jer nikad nisam ni puco iz njega niti sam ga vidio uzivo, nisam vidio svojim ocima ni patriot, niti sam se provozao u ovom cudu od avionu (jel to onaj avion sto se ni ameri s njim jos ne vozaju)?
ako ti jesi bilo sta od navedenog, rado cu procitati tvoje impresije iz prve ruke.![]()
Pa eto ako ti je tesko shvatiti neke stvari pogledaj budzet NATO-a; pogledaj koliko para su NATO zemlje ulozile u projekat JSF-a a pogledaj koliko Rusija moze realno uloziti sama u takav projekat. Znaci koliko brzo moze NATO tehnologija da napreduje a koliko brzo Ruska? Koliko para toliko muzike.
- vivaldi
#5530 Re: Ukrajina
pare jesu vrlo vazne ali nisu presudni momenat jer nije sve na prodaju i kad imas kesh - kina i dalje kupuje ruske avio motore jer ne mogu da naprave dobre svoje. to uopste nije pitanje para vec nedostatka znanja i tehnologijePutinov_covijek wrote:Pa eto ako ti je tesko shvatiti neke stvari pogledaj budzet NATO-a; pogledaj koliko para su NATO zemlje ulozile u projekat JSF-a a pogledaj koliko Rusija moze realno uloziti sama u takav projekat. Znaci koliko brzo moze NATO tehnologija da napreduje a koliko brzo Ruska? Koliko para toliko muzike.
ni troskovi proizvodnje nisu svugdje isti jer da jesu ne bi se u kini ni iPhone pravio.
ni cijena nije ista za domaceg i stranog kupca, a ni verzija oruzja jer je izvozno uvijek bar malo slabije od onog za domacu upotrebu.
na krjau krajeva, kad imas svoje, onda ni od koga ne zavisis niti te ko moze ucjenjivati
-
Putinov_covijek
#5531 Re: Ukrajina
A sta to Rusija ima svoje sto svaka veca NATO zemlja nema? Eto krenimo od nacionalnih borbenih aviona:vivaldi wrote:pare jesu vrlo vazne ali nisu presudni momenat jer nije sve na prodaju i kad imas kesh - kina i dalje kupuje ruske avio motore jer ne mogu da naprave dobre svoje. to uopste nije pitanje para vec nedostatka znanja i tehnologijePutinov_covijek wrote:Pa eto ako ti je tesko shvatiti neke stvari pogledaj budzet NATO-a; pogledaj koliko para su NATO zemlje ulozile u projekat JSF-a a pogledaj koliko Rusija moze realno uloziti sama u takav projekat. Znaci koliko brzo moze NATO tehnologija da napreduje a koliko brzo Ruska? Koliko para toliko muzike.
ni troskovi proizvodnje nisu svugdje isti jer da jesu ne bi se u kini ni iPhone pravio.
ni cijena nije ista za domaceg i stranog kupca, a ni verzija oruzja jer je izvozno uvijek bar malo slabije od onog za domacu upotrebu.
na krjau krajeva, kad imas svoje, onda ni od koga ne zavisis niti te ko moze ucjenjivati
1)Francuska ima Mirrage
2)Njemacka ima Eurofighter
3)Velika Britanija ima Harrier
4)Swedska ima Grippen
http://www.actware.se/imgLib/d98_1253.jpg
5) Turska gradi nacionalni stealth lovac:

Svi ovi avioni su na nivou najnovijeg Mig-a ili bolji.
Da ne spominjem zajednicke NATO avione F16; JSF i druge. Dakle svaka veca NATO zemlja ima svoje cak i avione. Turski vojni sataliti su mnooogo moderniji od najmodernijeg Ruskog recimo. Prije si imao Ameriku i Rusiju; ostatak zemalja su bile izasle iz WW2 kao razrusene i slabasne zemlje. Danas su sve vece NATO zemlje ispred Rusije po vojnoj tehnologiji ili na tom nivou. Jer ako Turska nemoze napraviti vrhunsku PVO onda je kupi od druge NATO zemlje. Ili ako nemogu da naprave vrhunski motor koji ce ugraditi u svoje podmornice; kupit ce od Siemensa. Rusija sve sama pravi ali to znaci da je manjeg kvaliteta. Nemoze se u svemu biti dobar.
Last edited by Putinov_covijek on 06/03/2014 20:32, edited 1 time in total.
- vivaldi
#5532 Re: Ukrajina
ma u pravu si..super je sve, i ovaj avion mi je bas sexy
- Tijana_NS
#5533 Re: Ukrajina
Videli smo superiornu americku vojnu tehnologiju na delu 1999-te u Srbiji. F117a, cudo od aviona kakvo svet nije video do tada, a on posle nekoliko dana zaorao njive po BudjanovcimaPutinov_covijek wrote: Svi ovi avioni su na nivou najnovijeg Mig-a ili bolji.
Da ne spominjem zajednicke NATO avione F16; JSF i druge.
Smanji dozivljaj, NATO je jedan prenaduvan balon .....
- vivaldi
#5534 Re: Ukrajina
dugo te nije bilo. Jesi opet odlicnim prosla na polugodistu?Tijana_NS wrote:Videli smo superiornu americku vojnu tehnologiju na delu 1999-te u Srbiji. F117a, cudo od aviona kakvo svet nije video do tada, a on posle nekoliko dana zaorao njive po BudjanovcimaPutinov_covijek wrote: Svi ovi avioni su na nivou najnovijeg Mig-a ili bolji.
Da ne spominjem zajednicke NATO avione F16; JSF i druge.![]()
- Tijana_NS
#5535 Re: Ukrajina
ahavivaldi wrote:dugo te nije bilo. Jesi opet odlicnim prosla na polugodistu?Tijana_NS wrote:Videli smo superiornu americku vojnu tehnologiju na delu 1999-te u Srbiji. F117a, cudo od aviona kakvo svet nije video do tada, a on posle nekoliko dana zaorao njive po BudjanovcimaPutinov_covijek wrote: Svi ovi avioni su na nivou najnovijeg Mig-a ili bolji.
-
Putinov_covijek
#5537 Re: Ukrajina
Pa ako je prenaduvan balon zasto vam majcica Rusija nije pomogla kada su vam bombardovali nejac po vjekovnim srpskim zemljama?Tijana_NS wrote:Videli smo superiornu americku vojnu tehnologiju na delu 1999-te u Srbiji. F117a, cudo od aviona kakvo svet nije video do tada, a on posle nekoliko dana zaorao njive po BudjanovcimaPutinov_covijek wrote: Svi ovi avioni su na nivou najnovijeg Mig-a ili bolji.
- insomnia78
#5538 Re: Ukrajina
Vidjeli smo i strasnu "cetvrtu silu evrope" tzv JNA pepunu ruskog oruzja i taktike kako ispusi od skoro golorukih ljudiTijana_NS wrote:Videli smo superiornu americku vojnu tehnologiju na delu 1999-te u Srbiji. F117a, cudo od aviona kakvo svet nije video do tada, a on posle nekoliko dana zaorao njive po BudjanovcimaPutinov_covijek wrote: Svi ovi avioni su na nivou najnovijeg Mig-a ili bolji.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Tijana_NS
#5539 Re: Ukrajina
Zato sto smo imali zastarelu PVO tehnologiju iz 70-tih, a i nije bilo u planu da uopste srusimo nevidljivo cudo. Uopste!kultivator wrote: slučajnosti se dešavaju..što onda ne srušiste bar desetak ako vam je krenulo od ruke..joj kad se još sjetim nekih komentara na MCM forumu od nekih tipova koji kažu da je srpska PVO obarala tomahavke pragom...
A mi ga videli i srusili, i to sam vojnom tehnikom iz 70-tih
Inace, to superiorno " nevidljivo cudo " se vise ne proizvodi, a Ameri se kleli u njega.
Zato ti kazem, smanji dozivljaj, NATO je dupe
-
Putinov_covijek
#5540 Re: Ukrajina
NATO je dupe.Tijana_NS wrote:Zato sto smo imali zastarelu PVO tehnologiju iz 70-tih, a i nije bilo u planu da uopste srusimo nevidljivo cudo. Uopste!kultivator wrote: slučajnosti se dešavaju..što onda ne srušiste bar desetak ako vam je krenulo od ruke..joj kad se još sjetim nekih komentara na MCM forumu od nekih tipova koji kažu da je srpska PVO obarala tomahavke pragom...
A mi ga videli i srusili, i to sam vojnom tehnikom iz 70-tih![]()
Inace, to superiorno " nevidljivo cudo " se vise ne proizvodi, a Ameri se kleli u njega.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5541 Re: Ukrajina
Niste ga srušili tehnikom iz 70-tih već jednim radarom po kodnom imenu "Tamara", proguglaj malo o njemu, mislim da ga proizvode ili su ga proizvodili Česi. Možda Ameri više ne proizvode prevaziđeni F-117 jer imaju, možeš misliti, naprednije letjelice.Tijana_NS wrote:Zato sto smo imali zastarelu PVO tehnologiju iz 70-tih, a i nije bilo u planu da uopste srusimo nevidljivo cudo. Uopste!kultivator wrote: slučajnosti se dešavaju..što onda ne srušiste bar desetak ako vam je krenulo od ruke..joj kad se još sjetim nekih komentara na MCM forumu od nekih tipova koji kažu da je srpska PVO obarala tomahavke pragom...
A mi ga videli i srusili, i to sam vojnom tehnikom iz 70-tih![]()
-
CungaLunga
#5542 Re: Ukrajina
Obrisalo SrbijomTijana_NS wrote:NATO je dupe
- Tijana_NS
#5543 Re: Ukrajina
I to je tacno, ali delimicno. NATO jeste usao na teritoriju Srbije, ali su pre toga sa porazenim Milosevicem potpisali ugovor ( 1244 ), kojim su garantovali teritorijalnu celovitost Srbije. Kasnije su to izigrali. I na teritoriju Kosova nije usao NATO, vec KFOR. Nijanse su u pitanju, ali vrlo bitne.kultivator wrote:
slažem se, no ipak ste ušli u (h)istoriju kao jedini narod i država koja je kapitulirala poslije samo bombardovanja a da nijedan neprijateljski vojnik nije nogom kročio na tlo..a još kad se sjetim Zlobinog obraćanja na tv i čestitanja 'erojske pobEde sunarodnjacima..
Drugo, vojna terminologija mi nije previse bliska, ali mislim da kapitulacija podrazumeva predaju celokupnog vojnog arsenala pobedniku na upravljanje, nakon sto on zauzme tvoju teritoriju. To se takodje nije desilo.
Trece, lako je njima bilo sa Srbijom, izmorenom od sankcija, siromasnom i sa zastarelom vojnom tehnologijom. Nije nikakva vest da su oni pobedili u tom sukobu. Ali, ajde sad da ih vidimo kako se suprotstavljaju neprijatelju koji moze da im parira... Sve se svelo na neke pretnje sankcijama i glupostima, od kojih nece biti nista na kraju. Sto se ne ujedine kao protiv Milosevica, ako im je zaista stalo do necijih ljudskih prava?
Malo sutra, nikada se vise nece ujediniti, jer boli uvo onog iz Spanije, Portugala ili Grcke da se konfrontira sa Rusijom zbog americkih interesa. NATO je dupe.
- Tijana_NS
#5544 Re: Ukrajina
E ako ga je Tamara srusila, onda je to druga pricaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Niste ga srušili tehnikom iz 70-tih već jednim radarom po kodnom imenu "Tamara", proguglaj malo o njemu, mislim da ga proizvode ili su ga proizvodili Česi. Možda Ameri više ne proizvode prevaziđeni F-117 jer imaju, možeš misliti, naprednije letjelice.No ja na tvome mjestu ne bih likovao o rušenju jednog F-117 već bi se zamislio o totalnom uništenju zračnih snaga tadašnje SRJ. Da ste potopili jedan nosač pa kapa dole, ovako nula bodova.
-
155_mm
#5545 Re: Ukrajina
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=820389Američki razarač ide ka Crnom moru
Izvor: B92, Beta, AFP
Atina -- Američki razarač sa navođenim raketama uputio sa u Crno more na vežbe za koje zvaničnici SAD tvrde da su rutinske i ugovorene pre krize u Ukrajini.
odlucio i obama da proseta muda po crnom moru. ´oce i on da se slika sa ruskinjama.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5546 Re: Ukrajina
Da, izgubili jedan avion i "obrukali" se, a vi cjelokupnu avijaciju za par sati i to nije bruka već svjetska blamaža.Tijana_NS wrote:E ako ga je Tamara srusila, onda je to druga pricaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Niste ga srušili tehnikom iz 70-tih već jednim radarom po kodnom imenu "Tamara", proguglaj malo o njemu, mislim da ga proizvode ili su ga proizvodili Česi. Možda Ameri više ne proizvode prevaziđeni F-117 jer imaju, možeš misliti, naprednije letjelice.No ja na tvome mjestu ne bih likovao o rušenju jednog F-117 već bi se zamislio o totalnom uništenju zračnih snaga tadašnje SRJ. Da ste potopili jedan nosač pa kapa dole, ovako nula bodova.
...normalno da vise ne proizvode taj " superiorni " avion, jer su se sa njim totalno obrukali.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5547 Re: Ukrajina
Ima brate i u Sarajevu finih komada 
- Tijana_NS
#5548 Re: Ukrajina
Plaše mečku s' rešetom...155_mm wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=820389Američki razarač ide ka Crnom moru
Izvor: B92, Beta, AFP
Atina -- Američki razarač sa navođenim raketama uputio sa u Crno more na vežbe za koje zvaničnici SAD tvrde da su rutinske i ugovorene pre krize u Ukrajini.
odlucio i obama da proseta muda po crnom moru. ´oce i on da se slika sa ruskinjama.
- Tijana_NS
#5549 Re: Ukrajina
pa, upravo tako, dzukele, licemeri i lazovi. Drago mi je da se slazemo.kultivator wrote:meni ovo liči na ''predajte nam oružje, nećemo vam ništa, mi ćemo vas štititi..'' pa onda veliki prc..e jesu namazani ti marsovci, ovaj NATO-vciTijana_NS wrote:NATO jeste usao na teritoriju Srbije, ali su pre toga sa porazenim Milosevicem potpisali ugovor ( 1244 ), kojim su garantovali teritorijalnu celovitost Srbije. Kasnije su to izigrali.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#5550 Re: Ukrajina
kultivator wrote:la(h)ko je Tamari oborit, kad ima čime
![]()