Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
vee-jay

#5526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Erwin Huber wrote:glasanje za komšića je najočajniji čin jer i oni što bi glasali za njega znaju da je toisprazno.
glasanje za Komsica bi bio najbolji moguci cin i jedini logicni. glasanje za bilo koju drugu stranku na podruciju federacije je - ne ocajan - nego priglup potez (ako nisi clan/ica jedne od tih stranaka)...
Control panel

#5527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Control panel »

vee-jay wrote:
Erwin Huber wrote:glasanje za komšića je najočajniji čin jer i oni što bi glasali za njega znaju da je toisprazno.
glasanje za Komsica bi bio najbolji moguci cin i jedini logicni. glasanje za bilo koju drugu stranku na podruciju federacije je - ne ocajan - nego priglup potez (ako nisi clan/ica jedne od tih stranaka)...
zasto eksperimentisati sa DF?
glasao za SDA ili DF isto je. svakako cine koaliciju u Kantonu Sarajevo i na Federalnom nivou, a koliko vidim zeljko vrlo dobro saradjuje sa princom.
vee-jay

#5528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Control panel wrote:
vee-jay wrote:
zasto eksperimentisati sa DF?
glasao za SDA ili DF isto je. svakako cine koaliciju u Kantonu Sarajevo i na Federalnom nivou, a koliko vidim zeljko vrlo dobro saradjuje sa princom.

nije isto i ti to znas veoma dobro. ali dobro, da odgovorim kontrapitanjem: i SDP je cinila koaliciju sa SDA, zasto sada to nebi smjela i DF? i zasto ne "eksperimentisati" (kako ti to odmah nabaci u negativni kontekst :wink: ) ako znamo na cemu smo sa SDPom? ili da budem konkretniji: zasto da glasamo za SDP a ne DF?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

vee-jay wrote:
1.glasanje za Komsica bi bio najbolji moguci cin i
2.jedini logicni.
3.glasanje za bilo koju drugu stranku na podruciju federacije je - ne ocajan - nego priglup potez (ako nisi clan/ica jedne od tih stranaka)...
1. Zašto ?
2. Zašto ?
3. Zašto ?

Kada god pitam nekog simpatizera DF-a , zašto da glasam za Komšića ne dobijem odgovor na to pitanje.
Floskule tipa : da je "drugačiji" , "biće promjene" , "pošten" , "nezavisan" , "mudar" , "jedina alternativa" , "patriota" , "građanin" , "čovjek iz naroda"...su mi totalno neprihvatljive kao odgovori...to su pamfleti njegovih potparola i PR-ova....

Zbog čega da glasam za ŽK?
Hvala.
akcid

#5530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

tvsabina wrote:Zbog čega da glasam za ŽK?...

Zašto ne bi prethodno pročitala političku platformu stranke kojoj je Komšić predsjednik, i glasala za tu ideju, ne za osobu koja je predstavlja?

Zašto ne odlučiš sama, zašto ti neko mora sugerirati glas?
webby-x

#5531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

akcid wrote:Zašto ne bi prethodno pročitala političku platformu stranke kojoj je Komšić predsjednik, i glasala za tu ideju, ne za osobu koja je predstavlja?
Možeš li mi navesti razlike između političke platforme
SDP-a i DF-a? Hvala.
akcid

#5532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

webby-x wrote:
akcid wrote:Zašto ne bi prethodno pročitala političku platformu stranke kojoj je Komšić predsjednik, i glasala za tu ideju, ne za osobu koja je predstavlja?
SDP-a i DF-a? Hvala.
Ne mogu, nisam pročitao SDP-ovu.
MuaDib

#5533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Zbog čega glasati za Demokratsku frontu i Željka Komšića??

Često se susrećemo s ovim pitanjem, od kako je DF u fokusu javnosti.

Ja sam odogovor dobio nedavno i to vrlo dobar odgovor, a to je ZNANJE.
To je stav i zalaganje DF da kompetencija bude odlučujući faktor za biranje vlasti, da se na ključna mjesta imenuju sposobni, a ne podobni ljudi i to što je DF u fokus javnosti stavio stručnost.
DF je rekao "s nama" nema političke čistke, ali neposoban kadar se mora skloniti.

To najbolje pokazuje aganžman Damira Marjanovića, koji se prihvatio nezahvalne odgovornosti i pored svih nepovoljnih uslova uspio je uraditi neke dobre stvari i otvoriti proces stvarne reforme školstva, koju je nažalost parlamentarna većina usporila. Što je i glavni uzrok podnošenja ostavke, koja znači samo jedno ne želim da budem dio tima, koji ne želi promjene i reforme.
sarajlija_ba

#5534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sarajlija_ba »

Muadib se uključio u temu.
Sad će proglasiti Komšića genocidnim insanom ko što je uradio sa Bošnjacima.
webby-x

#5535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

akcid wrote:Ne mogu, nisam pročitao SDP-ovu.
Ali znaš da je DF-ova bolja?

:lol:
akcid

#5536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

webby-x wrote:

Gdje sam tako nešto napisao? Zašto se bezze provaljuješ po forumu :(
Basvod

#5537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

akcid wrote:
webby-x wrote:

Gdje sam tako nešto napisao? Zašto se bezze provaljuješ po forumu :(
Salis se da si procitao platformu stranke?
webby-x

#5538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

akcid wrote:Gdje sam tako nešto napisao? Zašto se bezze provaljuješ po forumu :(
Pa kažeš "glasuj za njih zbog njihove platforme".
Što je to dobro u toj platformi, a nema kod SDP-a?
Glasuj ti za SDP zbog njihove platforme.
akcid

#5539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

webby-x wrote:
akcid wrote:Gdje sam tako nešto napisao? Zašto se bezze provaljuješ po forumu :(
Pa kažeš "glasuj za njih zbog njihove platforme".
Što je to dobro u toj platformi, a nema kod SDP-a?
Glasuj ti za SDP zbog njihove platforme.
Pročitaj šta sam napisao: "Zašto ne bi prethodno pročitala političku platformu stranke kojoj je Komšić predsjednik, i glasala za tu ideju, ne za osobu koja je predstavlja?",

a onda idi vježbaj skokove. Trebaće ti da odjebeš u svoju vukojebinu odakle si izmigoljio s provokacijama i zagovaranjem fašistoidne ideologije koja je odnijela hiljade ljudskih života.
webby-x

#5540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

akcid wrote:a onda idi vježbaj skokove. Trebaće ti da odjebeš u svoju vukojebinu odakle si izmigoljio s provokacijama i zagovaranjem fašistoidne ideologije koja je odnijela hiljade ljudskih života.
Pa nemam ja na avataru lika koji je na top listi
po broju ubojstava, i čija ideologija je odnijela
milijune života.

:roll:

Potrošili ste riječ "fašizam".
Više nije ni uvreda.

:sad:

I daj navedi te razlike između DF programa i SDP-a kada
već govoriš da se glasa za njih zbog programa.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

akcid wrote:
tvsabina wrote:Zbog čega da glasam za ŽK?...
Zašto ne bi prethodno pročitala političku platformu stranke kojoj je Komšić predsjednik, i glasala za tu ideju, ne za osobu koja je predstavlja?Zašto ne odlučiš sama, zašto ti neko mora sugerirati glas?
Vidite , politička platforma DF-a je vrlo slična onoj koje imaju LDS,GDS,NS ili možda SDP ili SDU..dakle svi traže euroatlanske integracije , jednakost pred zakonom , prijedlog ustavnih promjena , borba protiv mita i korupcije , ravnopravnost , blablabla....nismo mi u fazi implementiranja programa. To je faza B. Rezultat programa je faza C. Pitam za fazu A. Zašto Komšić spram ostalih u političkoj masi ?..Ne smatram argumentom odgovor da će u suprotnom glasovi otići krvopijama koji nas sišu materijalno i intelektualno sve ove godine...to nije odgovor to je samo mahanje velikom zastavom sa natpisom ONI ĆE POBIJEDITI AKO...
Hvala

MuaDib wrote:Zbog čega glasati za Demokratsku frontu i Željka Komšića??
Često se susrećemo s ovim pitanjem, od kako je DF u fokusu javnosti.
Ja sam odogovor dobio nedavno i to vrlo dobar odgovor, a to je ZNANJE.
To je stav i zalaganje DF da kompetencija bude odlučujući faktor za biranje vlasti, da se na ključna mjesta imenuju sposobni, a ne podobni ljudi i to što je DF u fokus javnosti stavio stručnost.
DF je rekao "s nama" nema političke čistke, ali neposoban kadar se mora skloniti.
To najbolje pokazuje aganžman Damira Marjanovića, koji se prihvatio nezahvalne odgovornosti i pored svih nepovoljnih uslova uspio je uraditi neke dobre stvari i otvoriti proces stvarne reforme školstva, koju je nažalost parlamentarna većina usporila. Što je i glavni uzrok podnošenja ostavke, koja znači samo jedno ne želim da budem dio tima, koji ne želi promjene i reforme.
Pred znanjem uvijek ućutim , povučem se pogotovu kad ne znam a kompetenciji se klanjam do poda.....smatram da samo ZNANJE I NAUKA vode naprijed a tako malo preostalog novca ulažemo u znanje i nauku....
Podobnosti i nepodobnosti će uvijek biti...to je jednostavno politika i ne postoji sistem koji to može uništiti ali itekako može neutralizirati na neku minimalnu mjeru.
Biću direktna iako vam je to napisano bezbroj puta (mislim na DF). Hanka Vajzović vam nije nikakav reprezent u pogledu stručnosti i znanja spram podobnosti .Upravo suprotno ! Vaša djela govore suprotno od vaših riječi (DF) i to je nedosljedno i neozbiljno.
Damir Marjanović ima veliki plus. Ali budimo realni , početak reforme školstva je pokušao pokrenuti Emir Suljagić...
Ipak , istrajte na ZNANJU to je dobra priča......
Last edited by sabina1 on 15/09/2013 22:57, edited 1 time in total.
akcid

#5542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

webby-x wrote:Pa nemam ja na avataru lika koji je na top listi po broju ubojstava, i čija ideologija je odnijela milijune života..
Negdje sam pročitao da je umro prerano, ne završivši posao do kraja.
sandra01

#5543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandra01 »

akcid wrote:
webby-x wrote:Pa nemam ja na avataru lika koji je na top listi po broju ubojstava, i čija ideologija je odnijela milijune života..
Negdje sam pročitao da je umro prerano, ne završivši posao do kraja.
:thumbup:
Orange Revolution

#5544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

webby-x wrote:

SDP-a i DF-a? Hvala.
________________________________________________________________________________________________
Razlika je jednostavna.Država za čovjeka(istina za Zlatka) i malo za Damira.

DF - Komšić - Narod
Control panel

#5545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Control panel »

vee-jay wrote:

nije isto i ti to znas veoma dobro. ali dobro, da odgovorim kontrapitanjem: i SDP je cinila koaliciju sa SDA, zasto sada to nebi smjela i DF? i zasto ne "eksperimentisati" (kako ti to odmah nabaci u negativni kontekst :wink: ) ako znamo na cemu smo sa SDPom? ili da budem konkretniji: zasto da glasamo za SDP a ne DF?
zato sto je Hanka potpredsjednica DF sa SDA srusila SDPovu Vlad, pa imamo sada najgoru Vladu od sad pa na dalje i ubuduce.
zato sto i hanka i marjanovic rade sve ono sto SDAu treba, a moze se reci po njihovom nalogu.
eto zato ne treba glasati za DF. zato stp je hankin glas u domu narida bio presudan za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, opte po diktatu SDA.

treba li jos?
Control panel

#5546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Control panel »

Orange Revolution wrote:webby-x wrote:

SDP-a i DF-a? Hvala.
________________________________________________________________________________________________
Razlika je jednostavna.Država za čovjeka(istina za Zlatka) i malo za Damira.

DF - Komšić - Narod
DF - Komšić - Narod ZNA
Orange Revolution

#5547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Zna i Mimo Šahinpašić kako je Ministar opasan.
Basvod

#5548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

A novi logo?
Radi DF punom parom, nausnice, paint ovo ono.
Control panel

#5549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Control panel »

Orange Revolution wrote:Zna i Mimo Šahinpašić kako je Ministar opasan.
znao ne znao dok je hankusa u DF-u i dok ste vi u SDAovim skutama nista od vas.
pun mi je klinac stranaka koje su samo radi osvete SDP-u. to im je program. samo neka je protiv SDP-a i rusiti SDP, a sve u korist SDA.
Prpa.ba

#5550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Control panel wrote:znao ne znao dok je hankusa u DF-u i dok ste vi u SDAovim skutama nista od vas.
pun mi je klinac stranaka koje su samo radi osvete SDP-u. to im je program. samo neka je protiv SDP-a i rusiti SDP, a sve u korist SDA.
Sto bi se reklo, od dva zla bira se manje ili barem ono koje manje bezobrazno ali jednako efikasno unistava drzavu i narod. :mrgreen:
Post Reply