Prevaranti na PIK-u
- Herr Flick
#5526 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako da znam da li me neko blokirao na piku??
- KB9
#5527 Re: Prevaranti na PIK-u
provalis mu profil i vidis da li si na listi blokiranihHerr Flick wrote:Kako da znam da li me neko blokirao na piku??
- Herr Flick
#5528 Re: Prevaranti na PIK-u
Znaci.priliicno sam siguran da me lik prevario za 65KM..Naime ja juce trazim jednu PC igru na pik-u i nadjem je za 20 KM jeftinije nego sto kosta na internetu..Lik koji prodaje ima 10 dojmova.reg je prije 5 godina,verifikovan email,pogledam druge transakcije da vidim da nisu fake i to uredu,prema konverzaciji sa drugim korisnicima vidim da je lik ozbiljan..I tako ja pitam, juce posto ne radi banka,ajde da ti uplatim u kladionicu,uplacivao sam vise puta u kladu ljudima,tako da mi to nije strano i sve je prolazilo bez problema...Uplatim mu jucer oko 13:00,dodjem kuci napisem mu da mu je leglo,i stize odgovor nakon 10 min kao nije jos nista leglo,probacu kasnije i tu se zavrsava sav razgovor,lika nema online 20 sati,do jutros kada vidim da je bio online oko 11,niti sam ja dobio kod ili key za igru,znaci nista,niti se udostojio da mi nesto napise
..90 % sam siguran da sam izrađen jer kako drukcije to objasnit..I sta sad covjek da uradi,imam njegovo ime i prezime jer mi je cura koja radi kad sam uplacivao rekla ime i prezime valjda misleci da sam ja taj
Da mi barem hoce napisat prevario sam te i zdravo,ispo si glupan i to je to,a ne ovako ko p.cka se skrivat 
- Bullet Tooth Tony
#5529 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja jos ne mogu da vjerujem da ima ljudi, koji mislite da je pik amazon i da se transakcije ne trebaju radili u 4 oka .... ( Naravno za iznose vece od 10.00 KM ).
Znaci postoji jako , jako velika sansa da ce te neko izraditi ali jok ....
- Herr Flick
#5530 Re: Prevaranti na PIK-u
Ajde ne rise,hoces rec da su piku svi prevaranti,ja sam imao transakcciju sa likom i u vrijednosti od 700 KM putem brze poste pa sve bilo OK,a ne ovaj usljo me prevario za 60 maruna,pa ima da mu slomim svaku kost ako se ispostavi da me prevario,ne zbog 60 KM nego zbog principa..Samo ce te vidit kad na klixu osvane naslov: prebijen zbog prevare na OLXBullet Tooth Tony wrote:Ja jos ne mogu da vjerujem da ima ljudi, koji mislite da je pik amazon i da se transakcije ne trebaju radili u 4 oka .... ( Naravno za iznose vece od 10.00 KM ).
- Bullet Tooth Tony
#5531 Re: Prevaranti na PIK-u
SretnoHerr Flick wrote:Ajde ne rise,hoces rec da su piku svi prevaranti,ja sam imao transakcciju sa likom i u vrijednosti od 700 KM putem brze poste pa sve bilo OK,a ne ovaj usljo me prevario za 60 maruna,pa ima da mu slomim svaku kost ako se ispostavi da me prevario,ne zbog 60 KM nego zbog principa..Samo ce te vidit kad na klixu osvane naslov: prebijen zbog prevare na OLXBullet Tooth Tony wrote:Ja jos ne mogu da vjerujem da ima ljudi, koji mislite da je pik amazon i da se transakcije ne trebaju radili u 4 oka .... ( Naravno za iznose vece od 10.00 KM ).
- Toffee karamela
#5532 Re: Prevaranti na PIK-u
Ako mu već znaš ime i prezime na konju si, za sve vrste akcija koje namjeravaš poduzeti.Herr Flick wrote:a ne ovaj usljo me prevario za 60 maruna,pa ima da mu slomim svaku kost ako se ispostavi da me prevario,ne zbog 60 KM nego zbog principa..Samo ce te vidit kad na klixu osvane naslov: prebijen zbog prevare na OLX
Budi pravi Herr Flick
- Darh Wader
#5533 Re: Prevaranti na PIK-u
Što se tiče ovih dojmova što pucaju jedni drugima pa kad otovoriš profil pomisliš e vidi ovog poštenjačine ovakvog majka jednom rađa.Kad pogledate ove dilere auta jednim drugim pucaju pozitivne dojmove pa tako 1 čovjek spuca kolegi na drugoj strani 45 "pohvala" a detalji transakcije sakriveni.Tu pogotovo mislim na ove "poštenjačine" iz Kiseljaka ko da ih je Goebbels podučavao.
- fortaleza
#5534 Re: Prevaranti na PIK-u
Napravi print screen razgovora preko pika, te javno objavi ime i prezime da ga zalijepimo na listu prevaranata. Mislim da je 113. stranica.Herr Flick wrote:Znaci.priliicno sam siguran da me lik prevario za 65KM..Naime ja juce trazim jednu PC igru na pik-u i nadjem je za 20 KM jeftinije nego sto kosta na internetu..Lik koji prodaje ima 10 dojmova.reg je prije 5 godina,verifikovan email,pogledam druge transakcije da vidim da nisu fake i to uredu,prema konverzaciji sa drugim korisnicima vidim da je lik ozbiljan..I tako ja pitam, juce posto ne radi banka,ajde da ti uplatim u kladionicu,uplacivao sam vise puta u kladu ljudima,tako da mi to nije strano i sve je prolazilo bez problema...Uplatim mu jucer oko 13:00,dodjem kuci napisem mu da mu je leglo,i stize odgovor nakon 10 min kao nije jos nista leglo,probacu kasnije i tu se zavrsava sav razgovor,lika nema online 20 sati,do jutros kada vidim da je bio online oko 11,niti sam ja dobio kod ili key za igru,znaci nista,niti se udostojio da mi nesto napise..90 % sam siguran da sam izrađen jer kako drukcije to objasnit..I sta sad covjek da uradi,imam njegovo ime i prezime jer mi je cura koja radi kad sam uplacivao rekla ime i prezime valjda misleci da sam ja taj
Da mi barem hoce napisat prevario sam te i zdravo,ispo si glupan i to je to,a ne ovako ko p.cka se skrivat
- Herr Flick
#5535 Re: Prevaranti na PIK-u
I tako hoce lik da me pravi budalom,a ja otiso danas do klade,znam curu koja radi i procitam joj broj racuna da mi provjeri jel leglo,kaze odmah juce nakon sto si uplatio,a onda mi lik kaze imas li ti kakav dokaz da si uplatio,a onda ja njega lijepo oslovim imenom i prezimenom(to sva sreca znam jer mi je cura kad sam uplacivao rekla ime) i odakle je i evo ne javlja se vise,facepalm

- Herr Flick
#5536 Re: Prevaranti na PIK-u
To cu uradit,ali ne ovde,to cu prijaviti pik administracijifortaleza wrote:Napravi print screen razgovora preko pika, te javno objavi ime i prezime da ga zalijepimo na listu prevaranata. Mislim da je 113. stranica.Herr Flick wrote:Znaci.priliicno sam siguran da me lik prevario za 65KM..Naime ja juce trazim jednu PC igru na pik-u i nadjem je za 20 KM jeftinije nego sto kosta na internetu..Lik koji prodaje ima 10 dojmova.reg je prije 5 godina,verifikovan email,pogledam druge transakcije da vidim da nisu fake i to uredu,prema konverzaciji sa drugim korisnicima vidim da je lik ozbiljan..I tako ja pitam, juce posto ne radi banka,ajde da ti uplatim u kladionicu,uplacivao sam vise puta u kladu ljudima,tako da mi to nije strano i sve je prolazilo bez problema...Uplatim mu jucer oko 13:00,dodjem kuci napisem mu da mu je leglo,i stize odgovor nakon 10 min kao nije jos nista leglo,probacu kasnije i tu se zavrsava sav razgovor,lika nema online 20 sati,do jutros kada vidim da je bio online oko 11,niti sam ja dobio kod ili key za igru,znaci nista,niti se udostojio da mi nesto napise..90 % sam siguran da sam izrađen jer kako drukcije to objasnit..I sta sad covjek da uradi,imam njegovo ime i prezime jer mi je cura koja radi kad sam uplacivao rekla ime i prezime valjda misleci da sam ja taj
- Ljakan
#5537 Re: Prevaranti na PIK-u
Jeli iz Zenice?Moj drug je sa jednim papkom iz Zenice imao isto lose iskustvo,uzeo igru u pola jeftinije i radila mu dan,poslje toga racun bio blokiran a ovaj nije htjeo pare da vrati.Ne kupujte key-eve jeftinije misleci da ce te biti na dobitku,barem kad su ljudi sa pika u pitanju.
- Herr Flick
#5538 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije iz Zenice ševaLjakan wrote:Jeli iz Zenice?Moj drug je sa jednim papkom iz Zenice imao isto lose iskustvo,uzeo igru u pola jeftinije i radila mu dan,poslje toga racun bio blokiran a ovaj nije htjeo pare da vrati.Ne kupujte key-eve jeftinije misleci da ce te biti na dobitku,barem kad su ljudi sa pika u pitanju.
- fortaleza
#5539 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma bola napiši ime i prezime te nick sa pika da se i drugi ne zalete.
-
TouringBiker
- Grijem se na: Struju
#5540 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sam PIK administraciji vise puta prijavljivao razne prevare i ono sto je zabranjeno po PIK pravilima, nikakve reakcije niti sankcija prema takvimaHerr Flick wrote:To cu uradit,ali ne ovde,to cu prijaviti pik administraciji
- seoBIH
#5541 Re: Prevaranti na PIK-u
Imao sam tako slucaj i ja, gdje sam im jebavo matere, pa se poslije stidio vlastitih postupaka, kako zbog toga kako me levatio lik, a poslije sto sam krivca trazio u njima i psovao im.
Elem, 2014te na tadasnjem piku vidim dobra ponuda za TV, 300KM, koji inace kosta 1.000KM. Ja mlad i naivan u internet kupovini pomislim kako je bas dobar popust, nazovem frajera koji kaze da radi selidbe u Njemacku raspordaje stvari. Nisam ni razmisljao da tako dobra cijena ne bi ni stigla do pika, uplatim mu na racun i popusim. Kako me je jos navukao necu pisati, da ne bi palo nekome na pamet, ali jako dobro razradjena sema
Nakon toga sam od pika trazio da mi daju podatke i banuju, ali kako nisam imao dokazao o kupovini nista nisu mogli uraditi i uputili na policiju. U pocetku sam im jebavao sve, kako nemaju dokaze o kupovini, imam sve pozive, njegov broj, ali onda kada sam ohladio skontam svoju gresku, te njihovo objanjenje, ako nema dokaza da je kupovina izvrsena na piku, nije se ni desila. Na kraju je to i logicno, jer bih ja mogao tako navesti da me prevario neko od konkurencije i sjebati.
Kako god, iskustvo koje mi je valjalo poslije
PS: frajer iz ove price osudjen na 6 mjeseci za moj slucaj, za ostale oko 2-3 godine, jer je jos raje nafato.
Elem, 2014te na tadasnjem piku vidim dobra ponuda za TV, 300KM, koji inace kosta 1.000KM. Ja mlad i naivan u internet kupovini pomislim kako je bas dobar popust, nazovem frajera koji kaze da radi selidbe u Njemacku raspordaje stvari. Nisam ni razmisljao da tako dobra cijena ne bi ni stigla do pika, uplatim mu na racun i popusim. Kako me je jos navukao necu pisati, da ne bi palo nekome na pamet, ali jako dobro razradjena sema
Nakon toga sam od pika trazio da mi daju podatke i banuju, ali kako nisam imao dokazao o kupovini nista nisu mogli uraditi i uputili na policiju. U pocetku sam im jebavao sve, kako nemaju dokaze o kupovini, imam sve pozive, njegov broj, ali onda kada sam ohladio skontam svoju gresku, te njihovo objanjenje, ako nema dokaza da je kupovina izvrsena na piku, nije se ni desila. Na kraju je to i logicno, jer bih ja mogao tako navesti da me prevario neko od konkurencije i sjebati.
Kako god, iskustvo koje mi je valjalo poslije
PS: frajer iz ove price osudjen na 6 mjeseci za moj slucaj, za ostale oko 2-3 godine, jer je jos raje nafato.
- _Reds_
#5542 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa valjda si imao uplatnicu kao dokaz kojom si uplatio.
- seoBIH
#5543 Re: Prevaranti na PIK-u
Naravno da jesam, ali prvo treba utvrditi ko stoji iza imena i prezimena, te broja racuna,a oni nece i ne mogu to provjeriti. Logicno, treba nesto i ova usrana drzava da odradi. Mozda su to podaci moje tetke 
Problem je ako nemas pisanu komunikaciju na piku, uz to da ne priznaju nista van njihove stranice (viber, fb). Jbga...
Problem je ako nemas pisanu komunikaciju na piku, uz to da ne priznaju nista van njihove stranice (viber, fb). Jbga...
- Herr Flick
#5544 Re: Prevaranti na PIK-u
Elem lik me prevario sad i definitivno...Dakle je u subotu oko podne njemu uplacujem pare dolazim nakon 15 min kuci,pisem da sam mu uplatio,od odgovora nema nista na mob aplikaciji i tu se zavrsava konverzacija do sledeceg dana u nedelju oko 13:00,dakle vec je proslo 24 sata a on je do tad mogao isplatiti novce..Tad mi salje screenshot mon aplikacije na kojem se vidi stanje 00,00 KM a ispod pise transakcija-jucer 12:20
Poslije toga napisem mu,to ti nista ne dokazuje pokazi mi sliku u uplati transakcije,dakle da mi pokaze transakcije o uplati ali da ode na racunar..I tu ga cekam 3 sata da se javi,dakle javlja se oko 16:30 u nedelju,kaze poslat cu ti sliku preko racunara ali sad nisam kuci,kad dodjem
Ajdi dobro mislim ja..Idemo dalje,javlja se gospodin oko 22 sata sa screenshotom na kojem opet se vidi rasplozivo stanje 00,00 a ispod toga pise 26.11.2016 12:30,subota
Ja kontaktiram kladionicu,ljudi mi izađu u susret i kazu da je novac uplacen.pisem mu to,on to ignorira,opet pitam kladionicu ali im posaljem njegov screenshot koji mi je poslao na kojem se vidi saldo 00.00,ljudi mi lijepo odgovoraju da je novac uplacen i da je sa njim "igrano",dakle ili je izgubio lovu ili je dobio pa digao pare...Poslije toga se vise ne javlja
Danas sam mu napisao da jos danas ima sansu da se iskupi,ili da vrati pare ili da mi posalje igru ili cu ga u suprotnom prijaviti pik administraciji i policiji
Dakle ja 2 dokaza imam da sam mu uplatio,imam njegovo ime,ime nisam znao dok nisam otisao u kladu u dok cura nije rekla,valjda misleci da sam ja to i drugi dokaz najbitniji je premier koji mi je potvrdio da su pare legel odmah u subotu..Ali ni tu mu nije dovoljno pa me pravi budalom valjda misleci da sam ja neki klinjo
Poslije toga napisem mu,to ti nista ne dokazuje pokazi mi sliku u uplati transakcije,dakle da mi pokaze transakcije o uplati ali da ode na racunar..I tu ga cekam 3 sata da se javi,dakle javlja se oko 16:30 u nedelju,kaze poslat cu ti sliku preko racunara ali sad nisam kuci,kad dodjem
Danas sam mu napisao da jos danas ima sansu da se iskupi,ili da vrati pare ili da mi posalje igru ili cu ga u suprotnom prijaviti pik administraciji i policiji
Dakle ja 2 dokaza imam da sam mu uplatio,imam njegovo ime,ime nisam znao dok nisam otisao u kladu u dok cura nije rekla,valjda misleci da sam ja to i drugi dokaz najbitniji je premier koji mi je potvrdio da su pare legel odmah u subotu..Ali ni tu mu nije dovoljno pa me pravi budalom valjda misleci da sam ja neki klinjo
- VladaFBiH
#5545 Re: Prevaranti na PIK-u
kad si uplatio ako je petak poslijepodne moguće je da nije stvarno prošla uplata ako je u pitanju druga banka jer:Herr Flick wrote:Znaci.priliicno sam siguran da me lik prevario za 65KM..Naime ja juce trazim jednu PC igru na pik-u i nadjem je za 20 KM jeftinije nego sto kosta na internetu..Lik koji prodaje ima 10 dojmova.reg je prije 5 godina,verifikovan email,pogledam druge transakcije da vidim da nisu fake i to uredu,prema konverzaciji sa drugim korisnicima vidim da je lik ozbiljan..I tako ja pitam, juce posto ne radi banka,ajde da ti uplatim u kladionicu,uplacivao sam vise puta u kladu ljudima,tako da mi to nije strano i sve je prolazilo bez problema...Uplatim mu jucer oko 13:00,dodjem kuci napisem mu da mu je leglo,i stize odgovor nakon 10 min kao nije jos nista leglo,probacu kasnije i tu se zavrsava sav razgovor,lika nema online 20 sati,do jutros kada vidim da je bio online oko 11,niti sam ja dobio kod ili key za igru,znaci nista,niti se udostojio da mi nesto napise..90 % sam siguran da sam izrađen jer kako drukcije to objasnit..I sta sad covjek da uradi,imam njegovo ime i prezime jer mi je cura koja radi kad sam uplacivao rekla ime i prezime valjda misleci da sam ja taj
" žiro kliring sistem otvoreni za rad svih radnih dana od 08,00-16,00 sati osim subota i nedelja, te 1. i 2. januara i 1. i 2. maja."
- VladaFBiH
#5546 Re: Prevaranti na PIK-u
upravo sam ti napisao - vjerovatno će mu danas proći uplata jer iste ne prolaze vikendom... do sada su mu morale biti pare na računu jer je prvi kliring već završen... btw. ne kontam ovaj dio sa kladionicom?Herr Flick wrote:Elem lik me prevario sad i definitivno...Dakle je u subotu oko podne njemu uplacujem pare dolazim nakon 15 min kuci,pisem da sam mu uplatio,od odgovora nema nista na mob aplikaciji i tu se zavrsava konverzacija do sledeceg dana u nedelju oko 13:00,dakle vec je proslo 24 sata a on je do tad mogao isplatiti novce..Tad mi salje screenshot mon aplikacije na kojem se vidi stanje 00,00 KM a ispod pise transakcija-jucer 12:20![]()
Poslije toga napisem mu,to ti nista ne dokazuje pokazi mi sliku u uplati transakcije,dakle da mi pokaze transakcije o uplati ali da ode na racunar..I tu ga cekam 3 sata da se javi,dakle javlja se oko 16:30 u nedelju,kaze poslat cu ti sliku preko racunara ali sad nisam kuci,kad dodjemAjdi dobro mislim ja..Idemo dalje,javlja se gospodin oko 22 sata sa screenshotom na kojem opet se vidi rasplozivo stanje 00,00 a ispod toga pise 26.11.2016 12:30,subota
Ja kontaktiram kladionicu,ljudi mi izađu u susret i kazu da je novac uplacen.pisem mu to,on to ignorira,opet pitam kladionicu ali im posaljem njegov screenshot koji mi je poslao na kojem se vidi saldo 00.00,ljudi mi lijepo odgovoraju da je novac uplacen i da je sa njim "igrano",dakle ili je izgubio lovu ili je dobio pa digao pare...Poslije toga se vise ne javlja
P.S. Nadam se da te nije izradio ali je zaista moguće da nije prošla uplata i da te ne laže
- Herr Flick
#5547 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije uplata u banci u pitanjuuVladaFBiH wrote:upravo sam ti napisao - vjerovatno će mu danas proći uplata jer iste ne prolaze vikendom... do sada su mu morale biti pare na računu jer je prvi kliring već završen... btw. ne kontam ovaj dio sa kladionicom?Herr Flick wrote:Elem lik me prevario sad i definitivno...Dakle je u subotu oko podne njemu uplacujem pare dolazim nakon 15 min kuci,pisem da sam mu uplatio,od odgovora nema nista na mob aplikaciji i tu se zavrsava konverzacija do sledeceg dana u nedelju oko 13:00,dakle vec je proslo 24 sata a on je do tad mogao isplatiti novce..Tad mi salje screenshot mon aplikacije na kojem se vidi stanje 00,00 KM a ispod pise transakcija-jucer 12:20![]()
Poslije toga napisem mu,to ti nista ne dokazuje pokazi mi sliku u uplati transakcije,dakle da mi pokaze transakcije o uplati ali da ode na racunar..I tu ga cekam 3 sata da se javi,dakle javlja se oko 16:30 u nedelju,kaze poslat cu ti sliku preko racunara ali sad nisam kuci,kad dodjemAjdi dobro mislim ja..Idemo dalje,javlja se gospodin oko 22 sata sa screenshotom na kojem opet se vidi rasplozivo stanje 00,00 a ispod toga pise 26.11.2016 12:30,subota
P.S. Nadam se da te nije izradio ali je zaista moguće da nije prošla uplata i da te ne laže
- kafanski_covjek
#5548 Re: Prevaranti na PIK-u
umjesto da si dao 20KM vise i bio "rahat" ti ostanes kratkih rukava i igras se postenja na piku
...svaka ti cast 
- Herr Flick
#5549 Re: Prevaranti na PIK-u
Jebo pare,pare dodju i odu,ali vise me boli sto me pravi budalom,ja mu iznio sve dokaze,on mene i dalje pravi budalom,daj m ireci prevario sam te ispo si glup i zdravo,a ne ovakokafanski_covjek wrote:umjesto da si dao 20KM vise i bio "rahat" ti ostanes kratkih rukava i igras se postenja na piku![]()
...svaka ti cast
- kafanski_covjek
#5550 Re: Prevaranti na PIK-u
jbg, sam si zakuhao supu
gdje ces na piku, gdje nemas nikakve garancije povrata novca, unaprijed uplatiti 
skola za ubuduce
skola za ubuduce