BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Dzontra_Volta

#55226 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Koliko sam ja shvatio Zaimovića u emisiji Pošteno, prosječna plata u BHT sa VSS je 2500 KM, sa VŠS 1800 KM, a sa SSS 1200 KM (na to ide topli obrok, prevoz i sl.). Neka me neko ispravi ako griješim.
A Hurtić je rekao da Vlada ne traži smanjenje tih plata, nego ujednačavanja ostalih benefita sa državnom službom (topli obrok 8,5 KM, regres 400 KM, otpremnine 6 prosječnih plata u Federaciji itd).
E koliko trenutno iznose ove beneficije u BHT, nemam pojma.
mirza_15

#55227 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

kloniran wrote:
haj ti nama ljudino iznesi te plate, cistacica, sss, vk, vss... pa da vidimo da vam sadake posaljemo mi iz privatnog sektora :mrgreen:
A u kojoj dijelu tog privatnog sektora radis? Radio sam i ja ljudino kod privatnika 5,5 godina. Ako nisi primjetio spomenuo sa ljude sam sss i manje od toga. Meni nije prevelik problem ni to najavljeno smanjenje.
Last edited by mirza_15 on 26/01/2018 21:49, edited 1 time in total.
mirza_15

#55228 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Dzontra_Volta wrote:Koliko sam ja shvatio Zaimovića u emisiji Pošteno, prosječna plata u BHT sa VSS je 2500 KM, sa VŠS 1800 KM, a sa SSS 1200 KM (na to ide topli obrok, prevoz i sl.). Neka me neko ispravi ako griješim.
A Hurtić je rekao da Vlada ne traži smanjenje tih plata, nego ujednačavanja ostalih benefita sa državnom službom (topli obrok 8,5 KM, regres 400 KM, otpremnine 6 prosječnih plata u Federaciji itd).
Nije prosjek 2.500 sa VSS.
kloniran

#55229 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

TESLA_EDISON wrote: Za podobne me boli ćošak. Ovdje je druga stvar problem a to je odnos naroda i mase prema kompaniji. Draže im je tuđe pa makar i otrov bio. Kupuju Janu jer neće "škutorski" Kiseljak a Jana se eto u Teheranu toči. Isto tako prozivaju Telekom zbog srpskih Pinkova a koriste Telemach u koji je u vlasništvu srbijanskog tajkuna. Kažu da hoće doći T-Com. Nešto ne vidim napredak kako je isti došao u CG i MK. Al jok to. Neka se ne zove BH Telecom pa makar. Uništi, rasprodaj i odmah im je bolje sve. Kažu ako se proda Telecom bićemo Švicarska, umjesto Miljacke će teći med i mlijeko. Telekom je, kažu, izvor svih problema i nedaća u državi.
A sto nece ici negdje drugo ako im je tamo bolje, pusti tu patriotsku suplju, to samo kod budala pali.
Evo kakvu ja koristi imam od telekoma nakon 20 godina vjernosti, imam obracunsku jedinicu minutu umjesto pocetne sekunde i skuplji internet od konkurencije.
Imate 1,3 MILIONA ULTRA korisnika i gulite im kožu gore nego ijedan agresor što je gulio
Imate ADSL koji kablovcima apsolutno nije konkurencija, nazalost na poslu ga imam i znam o cemu pricam.

Umjesto da uvodite poboljsanja, svake godine samo dublje gurate ruku u dzep građanima umjesto da im supak ljubite sto jos uvijek imaju zivaca da trpe vas bezobrazluk.

Lafo problem odnosa naroda i mase prema kompanji, oj hljebe :pisnuo:
kloniran

#55230 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote:
haj ti nama ljudino iznesi te plate, cistacica, sss, vk, vss... pa da vidimo da vam sadake posaljemo mi iz privatnog sektora :mrgreen:
A u kojoj dijelu tog privatnog sektora radis? Radio sam i ja ljudino kod privatnika 5,5 godina. Ako nisi primjetio spomenuo sa ljude sam sss i manje od toga. Meni nije prevelik problem ni to najavljeno smanjenje.
Pa napisi prosjek plaća po zvanjima da vidimo šta to toliko gubite, lahko je mlatiti nepotpunim informacijama.
Ja imam dovoljno zato bih da vam posaljem malo sadake ako zafali.
mirza_15

#55231 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

kloniran wrote:
mirza_15 wrote:
kloniran wrote:
Pa napisi prosjek plaća po zvanjima da vidimo šta to toliko gubite, lahko je mlatiti nepotpunim informacijama.
Ja imam dovoljno zato bih da vam posaljem malo sadake ako zafali.
Nemam ja namjeru komunicirati na takav nacin. Imam preceg posla. Imas mahanje.

:run:
doff

#55232 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

mirza_15 wrote:
Pa otvori link i procitaj. Policajac u Kantonu Sarajevo ima prosjek od 1475 KM (pretpostavljam da su oni sss), policijski sluzbenik 1946 KM, a inspektor 2819 KM. Ja sam, dok sam radio kao tehnicar izlazio oko 1.100 KM. Direktor iznese kod Duške podatak o prosjeku od 1.2xx KM za uposlenike sa sss.
Barataš sa prosjekom SSS na nivou čitavog telekoma a onda uzeo prosjek plaće u kantonu Sa. E pa ne ide to tako, uzmi prosjek svih mupova.

Ovo zadnje nisi odgovorio, za topli i regres.
REDDEVILS

#55233 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Evo i zvanicne potvrde da OTV Valentino, Valentino Etno, Valentino Music (HD) i Prva Hercegovačka TV više nisu u programskoj šemi moja TV

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M54a02c019f5.html
Muuky

#55234 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

@Tesla pitanje , da li znas mozda za bonus bodove još uvijek mi ništa nije obracunato , samo za dopunu na ultra.
kloniran

#55235 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:
Nemam ja namjeru komunicirati na takav nacin. Imam preceg posla. Imas mahanje.

:run:
Pa kakav nacin, ne smijes da izneses cinjenice .
Evo ako je od @Dzontra_Volta post otprilike tacan, haj recimo samo za tehnicki sektor, da ne ubrajamo ostalu administraciju, covjece imate jebenih 1500KM veci prosjek plate od privatnog sektora, halo 1500 maraka, plata ipo.
Gdje je tu topli obrok, gdje je regres kojeg u privatnom sektoru nema, a ako ima to je ko da se gospa ukazala i opet se nesta zalite i kukate, gdje su penzije koje ce biti duplo vece nego kod ovih sto dozive penziju u privatnom sektoru.
Jebote pa vi i EP ste drzava u drzavi, kako imate obraza bilo sta reci.

A ti rece radio kod privatnika 5.5 godina.
Jos samo reci da si preko konkursa a ne debele stele dobio posao pa da napravimo svetiste pred direkcijom telekoma. :-)
amar1994

#55236 Re: BHTelecom All About

Post by amar1994 »

Joj likova :run:
crnivrag

#55237 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:Evo i zvanicne potvrde da OTV Valentino, Valentino Etno, Valentino Music (HD) i Prva Hercegovačka TV više nisu u programskoj šemi moja TV

Nigdje ne mogu da nađem informaciju zašto im je oduzeta dozvola, odnosno šta su to napravili da dođe do takve iznenadne situacije.

Na stranici RAK-a nema nikakvih informacija o ovom slučaju.
mirza_15

#55238 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

amar1994 wrote:Joj likova :run:
Ja fakat ne kontam svu ovu pompu kada je BH Telecom u pitanju. Ni jedna druga drzavna firma niti institucija ne privlaci toliku paznju, a ima ih sa daleko vecim primanjima nego u BH Telecomu. BH Telecom je profitabilna firma koja se bori sa konkurencijom i koja ostvaruje dobit. I problem je sto su plate normalne pa bi nezadovoljni (moram reci s pravom) svojim primanjima u privatnom sektoru svukli inzinjera u BH telecomu na nivo radnika na kasi u privatnom lancu prodavnica kojeg gazda dere. Valjda ce onda njima biti bolje. Tacno ko onaj vic sa loncem u paklu kojeg niko ne cuva jer ce sama raja da povuce dole svakog ko pokusa da izadje.

Ja se uopste ne sekiram. Ako mi ne bude dobro u BH Telecomu odoh negdje vani. Meni nece biti tesko naci bolje placen posao.
amar1994

#55239 Re: BHTelecom All About

Post by amar1994 »

mirza_15 wrote:
amar1994 wrote:Joj likova :run:
Ja fakat ne kontam svu ovu pompu kada je BH Telecom u pitanju. Ni jedna druga drzavna firma niti institucija ne privlaci toliku paznju, a ima ih sa daleko vecim primanjima nego u BH Telecomu. BH Telecom je profitabilna firma koja se bori sa konkurencijom i koja ostvaruje dobit. I problem je sto su plate normalne pa bi nezadovoljni (moram reci s pravom) svojim primanjima u privatnom sektoru svukli inzinjera u BH telecomu na nivo radnika na kasi u privatnom lancu prodavnica kojeg gazda dere. Valjda ce onda njima biti bolje. Tacno ko onaj vic sa loncem u paklu kojeg niko ne cuva jer ce sama raja da povuce dole svakog ko pokusa da izadje.

Ja se uopste ne sekiram. Ako mi ne bude dobro u BH Telecomu odoh negdje vani. Meni nece biti tesko naci bolje placen posao.
Ma to ti je bih logika , ja imam minimalac , svi ostali ga moraju imat :run:

Ma normalno , ako imas znanje nije ti problem naci bolji posao , najlakse je kmecat i kenjat :-)
fusion_ba

#55240 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote:Evo i zvanicne potvrde da OTV Valentino, Valentino Etno, Valentino Music (HD) i Prva Hercegovačka TV više nisu u programskoj šemi moja TV

Nigdje ne mogu da nađem informaciju zašto im je oduzeta dozvola, odnosno šta su to napravili da dođe do takve iznenadne situacije.

Na stranici RAK-a nema nikakvih informacija o ovom slučaju.
Možda nisu plaćali naknade... al to mi je čudno da nemaju za RAK, a imaju 50.000€ mjesečno za satelit.
Tesla Edison

#55241 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Dzontra_Volta wrote:Koliko sam ja shvatio Zaimovića u emisiji Pošteno, prosječna plata u BHT sa VSS je 2500 KM, sa VŠS 1800 KM, a sa SSS 1200 KM (na to ide topli obrok, prevoz i sl.). Neka me neko ispravi ako griješim.
Samo da mi je znati odakle vam više inspiracija za ove nebuloze. Čuj 2500 + topli obrok :-) :lol:

Pa toliko nema ni Bakir u predsjedništvu.

Dokle ide ovo pljuvanje to je za nepovjerovati. Tačno je bolje ne demantovati nego uvečavati pa se onda svi redom poubijajte od muke.
amar1994

#55242 Re: BHTelecom All About

Post by amar1994 »

Tako je servirano pomocu medija :izet:

Zamisli da traze povecanje plata na osnovu dobiti firme , pa ja mislim da bi ih kamenovali :run:
zrakomlat

#55243 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Plate u telekomu su OK. Sami sebi zarađuju platu, kao i elektroprivreda, elektroprijenos i slicne firme. Usluga je mozda losa, mozda skupa, ali se prodaje. Svaka roba ima kupca. Ne kontam sto ste se skačili plata u telekomu, gori su oni paraziti po raznim opstinama, agencijama, nemedicinsko osoblje u bolnicama, pozicije referenta za posluzivanje napitaka i slicne izmisljene pozicije. Radio sam jedno vrijeme poslove gdje sam imao uvid u primanja ljudi, pa kad vidiš platnu listu šalteruše " fali ti papir" u opštini što radi od 09-13 s pauzom od pola sata, dođe ti zlo.

I meni telekom ko firma zbog mnogih stvari ide na qrz, ali pregonite malo s tim platama i ovo uopšte nije mjesto za tu temu.

Što se mene tiče da hoće malo poboljšati postpaid uslugu, s više razgovora prema drugim mrežama i malo ubaciti bolje cijene telefona za dvogodišnju vjernost, to bi bilo dobro, a tuđe plate me ne zanimaju.
N.N.

#55244 Re: BHTelecom All About

Post by N.N. »

Cuj servirano pomocu medija :D

BH Telekom je leglo lezihljebovica i kojekakve mrake koja je sve dobila na osnovu stele, mita i korupcije. Bar 90 % uposlenika spada u ovo nabrojano.
amar1994

#55245 Re: BHTelecom All About

Post by amar1994 »

Suvisno je pricat sa vama , cao :run:
radiša

#55246 Re: BHTelecom All About

Post by radiša »

N.N. wrote:Cuj servirano pomocu medija :D

BH Telekom je leglo lezihljebovica i kojekakve mrake koja je sve dobila na osnovu stele, mita i korupcije. Bar 90 % uposlenika spada u ovo nabrojano.
:thumbup:
Sto su primali pare na guzove primali su sad ce dobro da se naguze da bi zaradili :lol:
He1972

#55247 Re: BHTelecom All About

Post by He1972 »

[/quote]

Prvo iznosiš niz neistina iz neke mržnje, zlobe ili pak neupućenosti ne znam.

Drugo, BHT nema monopol od 2008 godine. Konkurencija nikad jača nije bila i imaš hejbet operatera kako mobilnih tako fiksnih.

Treće ako je tebi 1200 KM (koliko mislim da je prosjek sa toplim obrokom i svim dodacima) primanje kao u predsjedništvu onda nemaš pojma kako je u predsjedništvu a i u BH Telecomu.

Četvrto kada bi BHT propao, penzije bi se smanjile svima za oko 40% jer nema više budala koje u minutu uplaćuju doprinose dok ih sa strane pljuju i proklinju.

Peto, svi savezi osim nogometnog bi propali, sport bi se ugasio u BiH a sa njim i kultura.

Šesto, Hidrogradnja je propala i svi to osuđuju a da je kojim slučajem opstala i da radnici imaju plate kao i BH Telecom, i njima bi priželjkivali propast.

Sedmo, svi koji mrze Telekom i priželjkuju propast ne samo Telekoma već bilo koje firme, su paraziti ovog društva. Zbog takvih (neradnika i lezihljebovića) ova zemlja je tu gdje je. Samo znaju pljuvati i kladionica im je vrhunac intelektualnog razvoja. Svi nezaposleni a Boga mole da nikada posao i ne nađu. Do 40-te žive sa roditeljima, ni kučeta ni mačeta. Te spodobe našeg društva nisu vrijedne a nažalost jako puno ih je. Ovo je zemlja neradnika i intelektualnih debila.[/quote]

A šta ti očekuješ od nekoga ko napiše "oDkaz", znači, obrazovanje na nivou!
Last edited by He1972 on 26/01/2018 23:57, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#55248 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

TESLA_EDISON wrote:
Prvo iznosiš niz neistina iz neke mržnje, zlobe ili pak neupućenosti ne znam.

Drugo, BHT nema monopol od 2008 godine. Konkurencija nikad jača nije bila i imaš hejbet operatera kako mobilnih tako fiksnih.

Treće ako je tebi 1200 KM (koliko mislim da je prosjek sa toplim obrokom i svim dodacima) primanje kao u predsjedništvu onda nemaš pojma kako je u predsjedništvu a i u BH Telecomu.

Četvrto kada bi BHT propao, penzije bi se smanjile svima za oko 40% jer nema više budala koje u minutu uplaćuju doprinose dok ih sa strane pljuju i proklinju.

Peto, svi savezi osim nogometnog bi propali, sport bi se ugasio u BiH a sa njim i kultura.

Šesto, Hidrogradnja je propala i svi to osuđuju a da je kojim slučajem opstala i da radnici imaju plate kao i BH Telecom, i njima bi priželjkivali propast.

Sedmo, svi koji mrze Telekom i priželjkuju propast ne samo Telekoma već bilo koje firme, su paraziti ovog društva. Zbog takvih (neradnika i lezihljebovića) ova zemlja je tu gdje je. Samo znaju pljuvati i kladionica im je vrhunac intelektualnog razvoja. Svi nezaposleni a Boga mole da nikada posao i ne nađu. Do 40-te žive sa roditeljima, ni kučeta ni mačeta. Te spodobe našeg društva nisu vrijedne a nažalost jako puno ih je. Ovo je zemlja neradnika i intelektualnih debila.
Zaboravio si dodati i zemlja neplatisa. Plaća se samo sto se mora.
Prevari državu na carini,na porezu,ne placaj GRAS kartu,svercaj se,ne placaj vodu,grijanje,odvoz smetlja,odrzavanje. Ali uredno pljuj i kuni druge za svoju sudbu kletu,na kafi izmedju dvije trke cuka.
Dzontra_Volta

#55249 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

TESLA_EDISON wrote:
Samo da mi je znati odakle vam više inspiracija za ove nebuloze. Čuj 2500 + topli obrok :-) :lol:

Pa toliko nema ni Bakir u predsjedništvu.

Dokle ide ovo pljuvanje to je za nepovjerovati. Tačno je bolje ne demantovati nego uvečavati pa se onda svi redom poubijajte od muke.
Pa jeb.oga ti, tako je rekao generalni direktor u emisiji Pošteno, nisam ja izmislio.
Prosječna plata za prošlu godinu, prema revizorskom izvještaju, za VSS je 2583 KM. Kad se kaže plata, nikad se u to ne računa topli obrok i prevoz, jer su to naknade koje nemaju karakter plate.
Evo pogledaj od 41:10.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/227090/22012018
Qler

#55250 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Ja radim u privatnoj firmi i kod nas je neko pravilo da sa Linkedin a ne traze i ne zovu nikoga iz telecoma ili sličnih državnih firmi jer kontaktu ako mu je dovoljno to sto ima tamo, nije dobar radnik za nas... Ako se neko samoinicijativno javi uredno obave razgovor jer neko očigledno hoće bolje...

E sad upoznao sam više ljudi koji su radili sa BHT, koji su radili u BHT i koji rade u BHT... I ista je priča, praktično većinu posla im rade vanjski suradnici oni samo statiraju u kukuruzu a, qss ubi pare na njima, to znam, a koliko ih je još takvih. Znam da je prije par godina bt poslao nekoliko ljudi u Holandiji na neki pravo skup seminar, neko certificiranje, i da ovi kad su se vratili opet zvali vanjske saradnika da rade njihov posao za koji su prema papirima više nego kvalifikovani...

A o mojatv i njihovoj ponudi nema se sta reći... Konkurentni su jedino europronetu iz negdje 2006 godine...
Locked