Pretplata za fiksni je mislim oko 10-11KM. Ne znam o kojim 20KM govoriš. Ako je potrošnja u pitanju, to se plati kao bilo gdje u svijetu.pecpec wrote:Pasha mrzim ih sto sam radi njihove bahatosti moro iskljucivat fixni telefon,nisam im mogo vise dopustit da mi uzmu 20 maraka a da sto se kaze ne dignem slusalicu.I nemoj me sad pokusavat uvjerit u suprotno jer nisam lud a ti ih slobodno voli,tvoja stvar.TESLA_EDISON wrote: To je ovdje problem. Svi mrze Telekom zbog 1200KM primanja. Ko kaže drugačije taj laže. Drugi razlog ne postoji.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Tesla Edison
#55201 Re: BHTelecom All About
- Benq
#55202 Re: BHTelecom All About
Nisi objektivan ali neka ti bude , vjerovatno bih i ja imao slicno misljenje da sam na tvom mjestu. No nema vezeTESLA_EDISON wrote: Ja sam objektivan. Druga je stvar što je tebi objektivnost kad neko ima isti stav kao i ti. Bez ljutnje ali je tako. Ja iznosim činjenice. Lahko je provjeriti ko najviše uplaćuje doprinosa i ko puni PIO. O tih 1500 radnika viška imao bih svašta reći ali ne smijem. Naravno da ne postoji ništa savršeno. I ja imam milion zamjerki ali mi je debilno, retardirano i idiotski da se veselim propasti neke firme samo iz razloga što radnici imaju veću platu od moje.
To je ovdje problem. Svi mrze Telekom zbog 1200KM primanja. Ko kaže drugačije taj laže. Drugi razlog ne postoji.
Ne znam ko mrzi Telecom zbog visine plate, ja licno ne , svako ko posteno radi svoj posao dabogda imao toliku platu da je ne moze potrositi. Meni licno smeta to sto oni stagniraju , tapkaju u mjestu i nikakvog pomaka nema sto se tice usluga , mobilnu tu i tamo nesto doradjuju ali to je opet daleko od onoga sto bi trebalo , i realno moglo biti... Ljudi zele brzi internet ma gdje se nalazili ako postoji mogucnost prikljucenja Telecom usluga , zele mnostvo HD kanala... Tih , njima sitnih, a korisnicima velikih stvari jednostavno nema, a zasto nema znaju samo oni i sasvim je normalno da ljudi prizeljkuju privatizaciju da se nesto napokon desi pozitivno za korisnike.
To je moje licno misljenje na osnovu onoga sto svakodnevno citam na forumu, i na osnovu razgovora sa prijateljima koji su na MojaTV a nemaju alternativu.
Otprilike znam koja bi sad tvoja prica bila ali molim te da ne skrenes sa teme i pocnes o konkurenciji jer nisam ni ja.
- pecpec
#55203 Re: BHTelecom All About
Pa eto meni je stalno dolazilo od 20 pa na gore na listingu neki brojevi koje niko nikad nije okretao i tako dalje...TESLA_EDISON wrote:Pretplata za fiksni je mislim oko 10-11KM. Ne znam o kojim 20KM govoriš. Ako je potrošnja u pitanju, to se plati kao bilo gdje u svijetu.pecpec wrote:Pasha mrzim ih sto sam radi njihove bahatosti moro iskljucivat fixni telefon,nisam im mogo vise dopustit da mi uzmu 20 maraka a da sto se kaze ne dignem slusalicu.I nemoj me sad pokusavat uvjerit u suprotno jer nisam lud a ti ih slobodno voli,tvoja stvar.TESLA_EDISON wrote: To je ovdje problem. Svi mrze Telekom zbog 1200KM primanja. Ko kaže drugačije taj laže. Drugi razlog ne postoji.
Da me nebi nastavili lupat po usima ja preso na druge i za 40 imo sve.Tv internet telefon.
- Tesla Edison
#55204 Re: BHTelecom All About
Ma kako da ne. Nikad nisi pozivao. Vjerujem ti sve.pecpec wrote: Pa eto meni je stalno dolazilo od 20 pa na gore na listingu neki brojevi koje niko nikad nije okretao i tako dalje...
Da me nebi nastavili lupat po usima ja preso na druge i za 40 imo sve.Tv internet telefon.
Isto kao kad odeš u KPZ i pitaš ih jesu li šta zgriješili kažu "ma neee, namjestili nam". I tako svi do jednog isto trube.
- pecpec
#55205 Re: BHTelecom All About
Pa ti kao njihov covjek vjerovatno ces uvjek i imat ovakvo misljenje a ja ti kazem kako jest.Sto mi se od kad sam od njih otisao to vise nikad nije desilo,hajde kad si tako mudar kazi?TESLA_EDISON wrote:Ma kako da ne. Nikad nisi pozivao. Vjerujem ti sve.pecpec wrote: Pa eto meni je stalno dolazilo od 20 pa na gore na listingu neki brojevi koje niko nikad nije okretao i tako dalje...
Isto kao kad odeš u KPZ i pitaš ih jesu li šta zgriješili kažu "ma neee, namjestili nam". I tako svi do jednog isto trube.
-
jarobot
#55206 Re: BHTelecom All About
Ovo RTL2 otključan. Ide rukomet Španija i Francuska
- amar1994
#55207 Re: BHTelecom All About
joj kurcobolje i seljacko-papanske price , isao sam na praksu u sklopu srednje skole davno u telecom , cuj ne rade
doduse ne radi SDA kadar , svi ostali itekako rade , da treba prodat jer su vecini gazde karine pa daju plate kakve daju , realni sektor
fuj , kad prodaju to i EP bice karina moja a ne penzije
volim vas sve
i neka , dabogda je u telekomu po 5000 imali
ps. meni jedino smeta njihova skrtost sa kanalima i brzinom interneta , a znam i razlog , a taj veze nema sa neradnicima , nego sa vladajucom strukturom koja sebi ne moze namaknut para
doduse ne radi SDA kadar , svi ostali itekako rade , da treba prodat jer su vecini gazde karine pa daju plate kakve daju , realni sektor
fuj , kad prodaju to i EP bice karina moja a ne penzije
volim vas sve
i neka , dabogda je u telekomu po 5000 imali
ps. meni jedino smeta njihova skrtost sa kanalima i brzinom interneta , a znam i razlog , a taj veze nema sa neradnicima , nego sa vladajucom strukturom koja sebi ne moze namaknut para
-
jarobot
#55208 Re: BHTelecom All About
Zaključaš drugo poluvrijemejarobot wrote:Ovo RTL2 otključan. Ide rukomet Španija i Francuska
-
sencobih
#55209 Re: BHTelecom All About
Izgleda da bi ovi ovdje telemahovci voljeli da ovi u telekomu rade ko i oni pet stoja nego da oni imaju milju i po ko ovi u telekomu. Logika nek komsiji crkne krava 
- amar1994
#55210 Re: BHTelecom All About
Apsolutnosencobih wrote:Izgleda da bi ovi ovdje telemahovci voljeli da ovi u telekomu rade ko i oni pet stoja nego da oni imaju milju i po ko ovi u telekomu. Logika nek komsiji crkne krava
Seljacko-papanska politika
Nisu to samo telemaČ radnici
- Tesla Edison
#55211 Re: BHTelecom All About
To ponavljam konstantno. Ne mrze Bakira zato što je Bakir već što ima veliku platu. Isto tako je i sa svim ostalim. Ako mu komšija nađe posao, on se sutradan pravi da ga ne poznaje. Ljubomora, zavist, pakost. To je naš mentalitet.sencobih wrote:Izgleda da bi ovi ovdje telemahovci voljeli da ovi u telekomu rade ko i oni pet stoja nego da oni imaju milju i po ko ovi u telekomu. Logika nek komsiji crkne krava
-
Adrian1946
#55212 Re: BHTelecom All About
Telekomovci imate li vi OTV Valentino ?
- MTV
#55213 Re: BHTelecom All About
bhtelecom-all-about-t78624s56000.html#p14271423Adrian1946 wrote:Telekomovci imate li vi OTV Valentino ?
-
probook
#55214 Re: BHTelecom All About
Jedno je nac posao jer si sposoban, a drugo dobiti zbog zelene knjizice i rodbinskih vezaTESLA_EDISON wrote:To ponavljam konstantno. Ne mrze Bakira zato što je Bakir već što ima veliku platu. Isto tako je i sa svim ostalim. Ako mu komšija nađe posao, on se sutradan pravi da ga ne poznaje. Ljubomora, zavist, pakost. To je naš mentalitet.sencobih wrote:Izgleda da bi ovi ovdje telemahovci voljeli da ovi u telekomu rade ko i oni pet stoja nego da oni imaju milju i po ko ovi u telekomu. Logika nek komsiji crkne krava
Sposobni u BHT nemaju se sta brinuti, podobni su najglasniji
- Tesla Edison
#55215 Re: BHTelecom All About
Za podobne me boli ćošak. Ovdje je druga stvar problem a to je odnos naroda i mase prema kompaniji. Draže im je tuđe pa makar i otrov bio. Kupuju Janu jer neće "škutorski" Kiseljak a Jana se eto u Teheranu toči. Isto tako prozivaju Telekom zbog srpskih Pinkova a koriste Telemach u koji je u vlasništvu srbijanskog tajkuna. Kažu da hoće doći T-Com. Nešto ne vidim napredak kako je isti došao u CG i MK. Al jok to. Neka se ne zove BH Telecom pa makar. Uništi, rasprodaj i odmah im je bolje sve. Kažu ako se proda Telecom bićemo Švicarska, umjesto Miljacke će teći med i mlijeko. Telekom je, kažu, izvor svih problema i nedaća u državi.probook wrote:Jedno je nac posao jer si sposoban, a drugo dobiti zbog zelene knjizice i rodbinskih vezaTESLA_EDISON wrote:To ponavljam konstantno. Ne mrze Bakira zato što je Bakir već što ima veliku platu. Isto tako je i sa svim ostalim. Ako mu komšija nađe posao, on se sutradan pravi da ga ne poznaje. Ljubomora, zavist, pakost. To je naš mentalitet.sencobih wrote:Izgleda da bi ovi ovdje telemahovci voljeli da ovi u telekomu rade ko i oni pet stoja nego da oni imaju milju i po ko ovi u telekomu. Logika nek komsiji crkne krava
Sposobni u BHT nemaju se sta brinuti, podobni su najglasniji
- amar1994
#55216 Re: BHTelecom All About
Dzaba se nerviras , idiotluku nema kraja .TESLA_EDISON wrote:
Za podobne me boli ćošak. Ovdje je druga stvar problem a to je odnos naroda i mase prema kompaniji. Draže im je tuđe pa makar i otrov bio. Kupuju Janu jer neće "škutorski" Kiseljak a Jana se eto u Teheranu toči. Isto tako prozivaju Telekom zbog srpskih Pinkova a koriste Telemach u koji je u vlasništvu srbijanskog tajkuna. Kažu da hoće doći T-Com. Nešto ne vidim napredak kako je isti došao u CG i MK. Al jok to. Neka se ne zove BH Telecom pa makar. Uništi, rasprodaj i odmah im je bolje sve. Kažu ako se proda Telecom bićemo Švicarska, umjesto Miljacke će teći med i mlijeko. Telekom je, kažu, izvor svih problema i nedaća u državi.
- amar1994
#55217 Re: BHTelecom All About
Bolan problem su parice i poslovna politika , a koju vodi stranka , skoro sav profit se slijeva u stranku , jel vam treba crtat 
- Rugafet
#55218 Re: BHTelecom All About
Pa sta korisnika briga je li problem u parici ili politici. Hocu takav i takav net, hocu te i te kanale, ne mozes mi to obezbjedit ja odoh onome ko moze.amar1994 wrote:Bolan problem su parice i poslovna politika , a koju vodi stranka , skoro sav profit se slijeva u stranku , jel vam treba crtat
Stranka, parice, poslovna politika i sl. korisnika ne zanima, kapiras?
-
mirza_15
#55219 Re: BHTelecom All About
Prosle godine su smanjili primanja u BH Telecomu po osnovu toplog obroka i regresa. Niko to ne spominje. Proslo bez frke, radnici prihvatili. Time su uposlenicima sa sss oduzeli jedno mjesecno primanje. Sa ovim novim smanjenjima plus proslogodisnja smanjenja doslo bi do smanjenja od skoro 3k po uposleniku godisnje. To je veliki udar na platu uposlenika koji su sss i manje. Nekima su to i 3 mjesecne plate. U isto vrijeme rastu primanja ovih na budzetu. Primjera radi, policajac ima daleko veca primanja nego uposlenik sa sss u BH Telecomu. Kada Hurtic prica o pravima koji drugi uposlenici u javnom sektoru imaju u odnosu na uposlenike BH Telecoma trebao bi uporediti i plate. Vjerujem da ni jedan tehnicar u BH Telecomu ne bi imao ništa protiv da se izjednaci sa primanjima policajaca u Federalnom MUP-u npr. BH Telecom nije na grbaci ove drzave nego puni njen budzet. Ipak to niko ne trazi. Trazi se da se ne ide u daljnja umanjenja primanja. Da me neko ne shvati pogresno, nemam nista protiv toga da policajci imaju primanja koja sada imaju. Njih sam samo uzeo kao primjer.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-je- ... /171201081
- amar1994
#55220 Re: BHTelecom All About
Kapiram , nego ne kapiram pljuvanje plata i radnika , a niko pojma nema o telekomunikacijama i radu .Rugafet wrote:Pa sta korisnika briga je li problem u parici ili politici. Hocu takav i takav net, hocu te i te kanale, ne mozes mi to obezbjedit ja odoh onome ko moze.amar1994 wrote:Bolan problem su parice i poslovna politika , a koju vodi stranka , skoro sav profit se slijeva u stranku , jel vam treba crtat
Stranka, parice, poslovna politika i sl. korisnika ne zanima, kapiras?
- Rugafet
#55221 Re: BHTelecom All About
A u to ne ulazim. Pisem iskljucivo o uslugama koje daju.amar1994 wrote:
Kapiram , nego ne kapiram pljuvanje plata i radnika , a niko pojma nema o telekomunikacijama i radu .
- amar1994
#55222 Re: BHTelecom All About
Rugafet wrote:A u to ne ulazim. Pisem iskljucivo o uslugama koje daju.amar1994 wrote:
Kapiram , nego ne kapiram pljuvanje plata i radnika , a niko pojma nema o telekomunikacijama i radu .
-
doff
#55223 Re: BHTelecom All About
Zašto razvrstavaš policajac vc sss u BHT? Koliko znam i policajac mora imati najmanje IV stepen a to je sss. Možda te drži ona da iz viceva da su policajci glupi pa su po defaultu sa nižim stepenom obrazovanje.mirza_15 wrote:Prosle godine su smanjili primanja u BH Telecomu po osnovu toplog obroka i regresa. Niko to ne spominje. Proslo bez frke, radnici prihvatili. Time su uposlenicima sa sss oduzeli jedno mjesecno primanje. Sa ovim novim smanjenjima plus proslogodisnja smanjenja doslo bi do smanjenja od skoro 3k po uposleniku godisnje. To je veliki udar na platu uposlenika koji su sss i manje. Nekima su to i 3 mjesecne plate. U isto vrijeme rastu primanja ovih na budzetu. Primjera radi, policajac ima daleko veca primanja nego uposlenik sa sss u BH Telecomu. Kada Hurtic prica o pravima koji drugi uposlenici u javnom sektoru imaju u odnosu na uposlenike BH Telecoma trebao bi uporediti i plate. Vjerujem da ni jedan tehnicar u BH Telecomu ne bi imao ništa protiv da se izjednaci sa primanjima policajaca u Federalnom MUP-u npr. BH Telecom nije na grbaci ove drzave nego puni njen budzet. Ipak to niko ne trazi. Trazi se da se ne ide u daljnja umanjenja primanja. Da me neko ne shvati pogresno, nemam nista protiv toga da policajci imaju primanja koja sada imaju. Njih sam samo uzeo kao primjer.
Koliki je bio topli obrok prije a koliki je sad? Isto se odnosi i na regres. Iznio si polovičan podatak.
- kloniran
#55224 Re: BHTelecom All About
haj ti nama ljudino iznesi te plate, cistacica, sss, vk, vss... pa da vidimo da vam sadake posaljemo mi iz privatnog sektoramirza_15 wrote:Prosle godine su smanjili primanja u BH Telecomu po osnovu toplog obroka i regresa. Niko to ne spominje. Proslo bez frke, radnici prihvatili. Time su uposlenicima sa sss oduzeli jedno mjesecno primanje. Sa ovim novim smanjenjima plus proslogodisnja smanjenja doslo bi do smanjenja od skoro 3k po uposleniku godisnje. To je veliki udar na platu uposlenika koji su sss i manje. Nekima su to i 3 mjesecne plate. U isto vrijeme rastu primanja ovih na budzetu. Primjera radi, policajac ima daleko veca primanja nego uposlenik sa sss u BH Telecomu. Kada Hurtic prica o pravima koji drugi uposlenici u javnom sektoru imaju u odnosu na uposlenike BH Telecoma trebao bi uporediti i plate. Vjerujem da ni jedan tehnicar u BH Telecomu ne bi imao ništa protiv da se izjednaci sa primanjima policajaca u Federalnom MUP-u npr. BH Telecom nije na grbaci ove drzave nego puni njen budzet. Ipak to niko ne trazi. Trazi se da se ne ide u daljnja umanjenja primanja. Da me neko ne shvati pogresno, nemam nista protiv toga da policajci imaju primanja koja sada imaju. Njih sam samo uzeo kao primjer.
-
mirza_15
#55225 Re: BHTelecom All About
Pa otvori link i procitaj. Policajac u Kantonu Sarajevo ima prosjek od 1475 KM (pretpostavljam da su oni sss), policijski sluzbenik 1946 KM, a inspektor 2819 KM. Ja sam, dok sam radio kao tehnicar izlazio oko 1.100 KM. Direktor iznese kod Duške podatak o prosjeku od 1.2xx KM za uposlenike sa sss.doff wrote:Zašto razvrstavaš policajac vc sss u BHT? Koliko znam i policajac mora imati najmanje IV stepen a to je sss. Možda te drži ona da iz viceva da su policajci glupi pa su po defaultu sa nižim stepenom obrazovanje.mirza_15 wrote:Prosle godine su smanjili primanja u BH Telecomu po osnovu toplog obroka i regresa. Niko to ne spominje. Proslo bez frke, radnici prihvatili. Time su uposlenicima sa sss oduzeli jedno mjesecno primanje. Sa ovim novim smanjenjima plus proslogodisnja smanjenja doslo bi do smanjenja od skoro 3k po uposleniku godisnje. To je veliki udar na platu uposlenika koji su sss i manje. Nekima su to i 3 mjesecne plate. U isto vrijeme rastu primanja ovih na budzetu. Primjera radi, policajac ima daleko veca primanja nego uposlenik sa sss u BH Telecomu. Kada Hurtic prica o pravima koji drugi uposlenici u javnom sektoru imaju u odnosu na uposlenike BH Telecoma trebao bi uporediti i plate. Vjerujem da ni jedan tehnicar u BH Telecomu ne bi imao ništa protiv da se izjednaci sa primanjima policajaca u Federalnom MUP-u npr. BH Telecom nije na grbaci ove drzave nego puni njen budzet. Ipak to niko ne trazi. Trazi se da se ne ide u daljnja umanjenja primanja. Da me neko ne shvati pogresno, nemam nista protiv toga da policajci imaju primanja koja sada imaju. Njih sam samo uzeo kao primjer.
Koliki je bio topli obrok prije a koliki je sad? Isto se odnosi i na regres. Iznio si polovičan podatak.