Svi Valentino kanali su izgleda izbačeni i ako piše da je u pitanju smetnjaMTV wrote:Svi Valentino kanali ili samo OTV Valentino?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- REDDEVILS
#55176 Re: BHTelecom All About
- Cossack
-
PeppermintSA
#55178 Re: BHTelecom All About
Monopolistička gamad, treba sve privatizovati, a višak uhljeba izbaciti na cestu, nek se malo bore u realnom sektoru.TESLA_EDISON wrote:Sve rečeno. Uništiti BHT kao i GRAS po etapama."Vlada FBiH putem medija pokušava predstaviti radnike BH Telecoma i radnike sektora telekomunikacija kao grupu megalomana koji su na teretu društva, a ne koji zarađuju i rade kako bi prehranili svoje porodice. Putem medija je izneseno niz laži u vezi kolektivnog pregovaranja. Slali smo dopise i nismo dobili niti jedan odgovor", kazao je Alić.
Članovi Sindikata BH Telecoma traže od Vlade da u roku od 15 dana imenuje drugog šefa pregovaračkog tima umjesto dosadašnjeg Zlatka Hurtića, te zakaže nastavak pregovora. Insistiraju, kako Alić kaže, da predstavnik Vlade FBiH bude iz reda državnih službenika, ministara ili zamjenika resornog ili srodnog ministarstva, a ne savjetnik na platnom spisku strane ambasade ili međunarodne organizacije.
"Ukoliko se Vlada FBiH ne oglasi u roku od 15 dana Sindikat će u skladu sa Zakonom pokrenuti štrajk u kompaniji i organizovati proteste ispred zgrade Vlade FBiH. Ukoliko se Uprava BH Telecoma, pod pritiskom Vlade, odluči umanjiti bilo kakva materijalna ili nematerijalna prava kroz izmjene pravilnika o radu prije potpisivanja kolektivnog ugovora, Sindikat BH Telecoma će odmah pokrenuti štrajk i proteste ne čekajući reakciju Vlade", upozorio je Alić.
Prva etapa, radnike prestaviti kao neradnike i lopove kako bi u narodu stvorili animozitet prema uposlenicima;
Druga etapa, konstantno ponavljati netačne informacije o visini plate kako bi u javnost dobila pogrešnu sliku o nekom abnormalno visokom standardu uposlnika (što puta ponovljena laž postaje istina - Paul Joseph Goebbels (Rheydt, kod Düsseldorfa, 29. listopada 1897. - Berlin, 1. svibnja 1945.));
Treća etapa, spustiti vrijednost firme maksimalno koliko je moguće i prodati ga za lubenice;
Četvrta etapa, nakon prodaje kada ne bude više ni redovnih doprinosa, ni punjena budžeta, ni sponzorstava, narodu (govedima) će reći: "eto nema više ništa od toga ali utjeha je da ni uposlenici više nemaju ništa". Budući da je mentalitet bošnje da ako nema on neka nema niko, to će biti dovoljan razlog da narod aminuje uništenje i prodaju BHT-a i da ga dovede u društvo sa Zorom, Alhosom, Hidrogradnjom itd...
- MTV
#55180 Re: BHTelecom All About
Hvala ti drugi putREDDEVILS wrote:Svi Valentino kanali su izgleda izbačeni i ako piše da je u pitanju smetnjaMTV wrote:Svi Valentino kanali ili samo OTV Valentino?
-
zippoo87
#55181 Re: BHTelecom All About
ne znam je li neko vec pisao ali evo ubacen je RTRS Plus na moja tv...upravo gledam utakmicu Hrvatska-Ceska
- Cossack
-
Muuky
#55183 Re: BHTelecom All About
Ima li ikakva mogucnost da se dobije novi daljinski ?
- Tesla Edison
#55184 Re: BHTelecom All About
Prvo iznosiš niz neistina iz neke mržnje, zlobe ili pak neupućenosti ne znam.radiša wrote:Dosta je bhtelekom vodio monopol na trzistu i bio drsko bezobrazan sa cijenama.Ne znam kako je sad ali radit u bhtelekomu je bilo kao da si u predsjednistvu.Vjerovatno zato sto ga je sda privatizovo pa sad stvari pocinju da dolaze na svoje a samim tim i pobune.Ko je naviko godinama da jede iz zlatne kasike tesko se prebacit na srebrenu.Ko je tada razmisljao o građanima osim da ih ogule?Niko e sad necu ni ja o bhtelekomu da razmisljam,sto se mene tice mogu svi odkaz da dobiju.TESLA_EDISON wrote:Sve rečeno. Uništiti BHT kao i GRAS po etapama."Vlada FBiH putem medija pokušava predstaviti radnike BH Telecoma i radnike sektora telekomunikacija kao grupu megalomana koji su na teretu društva, a ne koji zarađuju i rade kako bi prehranili svoje porodice. Putem medija je izneseno niz laži u vezi kolektivnog pregovaranja. Slali smo dopise i nismo dobili niti jedan odgovor", kazao je Alić.
Članovi Sindikata BH Telecoma traže od Vlade da u roku od 15 dana imenuje drugog šefa pregovaračkog tima umjesto dosadašnjeg Zlatka Hurtića, te zakaže nastavak pregovora. Insistiraju, kako Alić kaže, da predstavnik Vlade FBiH bude iz reda državnih službenika, ministara ili zamjenika resornog ili srodnog ministarstva, a ne savjetnik na platnom spisku strane ambasade ili međunarodne organizacije.
"Ukoliko se Vlada FBiH ne oglasi u roku od 15 dana Sindikat će u skladu sa Zakonom pokrenuti štrajk u kompaniji i organizovati proteste ispred zgrade Vlade FBiH. Ukoliko se Uprava BH Telecoma, pod pritiskom Vlade, odluči umanjiti bilo kakva materijalna ili nematerijalna prava kroz izmjene pravilnika o radu prije potpisivanja kolektivnog ugovora, Sindikat BH Telecoma će odmah pokrenuti štrajk i proteste ne čekajući reakciju Vlade", upozorio je Alić.
Prva etapa, radnike prestaviti kao neradnike i lopove kako bi u narodu stvorili animozitet prema uposlenicima;
Druga etapa, konstantno ponavljati netačne informacije o visini plate kako bi u javnost dobila pogrešnu sliku o nekom abnormalno visokom standardu uposlnika (što puta ponovljena laž postaje istina - Paul Joseph Goebbels (Rheydt, kod Düsseldorfa, 29. listopada 1897. - Berlin, 1. svibnja 1945.));
Treća etapa, spustiti vrijednost firme maksimalno koliko je moguće i prodati ga za lubenice;
Četvrta etapa, nakon prodaje kada ne bude više ni redovnih doprinosa, ni punjena budžeta, ni sponzorstava, narodu (govedima) će reći: "eto nema više ništa od toga ali utjeha je da ni uposlenici više nemaju ništa". Budući da je mentalitet bošnje da ako nema on neka nema niko, to će biti dovoljan razlog da narod aminuje uništenje i prodaju BHT-a i da ga dovede u društvo sa Zorom, Alhosom, Hidrogradnjom itd...
Drugo, BHT nema monopol od 2008 godine. Konkurencija nikad jača nije bila i imaš hejbet operatera kako mobilnih tako fiksnih.
Treće ako je tebi 1200 KM (koliko mislim da je prosjek sa toplim obrokom i svim dodacima) primanje kao u predsjedništvu onda nemaš pojma kako je u predsjedništvu a i u BH Telecomu.
Četvrto kada bi BHT propao, penzije bi se smanjile svima za oko 40% jer nema više budala koje u minutu uplaćuju doprinose dok ih sa strane pljuju i proklinju.
Peto, svi savezi osim nogometnog bi propali, sport bi se ugasio u BiH a sa njim i kultura.
Šesto, Hidrogradnja je propala i svi to osuđuju a da je kojim slučajem opstala i da radnici imaju plate kao i BH Telecom, i njima bi priželjkivali propast.
Sedmo, svi koji mrze Telekom i priželjkuju propast ne samo Telekoma već bilo koje firme, su paraziti ovog društva. Zbog takvih (neradnika i lezihljebovića) ova zemlja je tu gdje je. Samo znaju pljuvati i kladionica im je vrhunac intelektualnog razvoja. Svi nezaposleni a Boga mole da nikada posao i ne nađu. Do 40-te žive sa roditeljima, ni kučeta ni mačeta. Te spodobe našeg društva nisu vrijedne a nažalost jako puno ih je. Ovo je zemlja neradnika i intelektualnih debila.
Last edited by Tesla Edison on 26/01/2018 17:27, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#55185 Re: BHTelecom All About
Samo kupovina. Prije se mijenjao ali budući da korisnici svoj daljinski fino ostave na komodu a od moje tv daju djetetu da se igra, lome, bacaju i svi ga glođu, sada se daljinski kupuje na šalteru. Cijena je mislim 28KM.Muuky wrote:Ima li ikakva mogucnost da se dobije novi daljinski ?
- Benq
#55186 Re: BHTelecom All About
Je li ista situacija i ako se daljinski jednostavno pokvari , ne reaguje ni na jednu komandu, mrtav.. a da pritom nije doslo ni do kakvog fizickog ostecenja ?TESLA_EDISON wrote: Samo kupovina. Prije se mijenjao ali budući da korisnici svoj daljinski fino ostave na komodu a od moje tv daju djetetu da se igra, lome, bacaju i svi ga glođu, sada se daljinski kupuje na šalteru. Cijena je mislim 28KM.
-
smartXL
#55187 Re: BHTelecom All About
Čuj ako bi propao telekom da bi se penzije smanjile za 40% 
- Rugafet
#55188 Re: BHTelecom All About
Ne znam za vas, meni je ono pod sedam najzesce 
i to kad skontas da je pisao neko ko radi u telekomu
i to kad skontas da je pisao neko ko radi u telekomu
- Benq
#55189 Re: BHTelecom All About
Toliko je ljudi otislo preko grane i jos uvijek odlaze... zasto ako je ovdje sve tako jednostavnoRugafet wrote:Ne znam za vas, meni je ono pod sedam najzesce
Dok god imamo ovakvu politiku ovdje , nikad nece biti bolje osim stranackim uhljebima u svim firmama.
Podobni a ne sposobni !
- Tesla Edison
#55190 Re: BHTelecom All About
Da 40% jer je BHT godinama prvi po uplati doprinosa. Bez BHT-a i EP-e penzija ne bi ni bilo. Prisječna plata bi opala drasrično a sa njom i naknade sa biroa, porodiljske naknade i sve ostalo što se veže za prosječnu platu.
PDV također ali na njega me boli ćošak jer od PDV-a hajra vide samo vlastodršci.
PDV također ali na njega me boli ćošak jer od PDV-a hajra vide samo vlastodršci.
- diablobih
#55191 Re: BHTelecom All About
Nema, BiH kao drzava opstaje, samo zato sto BHT postoji hahahaha, niko drugi ne daje doprinose, niko drugi nista ne placa, samo BHT 
- Rugafet
#55192 Re: BHTelecom All About
Ne znam, ni meni nije jasno, mozda mi ne zivimo u istoj BiH kao i onBenq wrote:
Toliko je ljudi otislo preko grane i jos uvijek odlaze... zasto ako je ovdje sve tako jednostavno![]()
Dok god imamo ovakvu politiku ovdje , nikad nece biti bolje osim stranackim uhljebima u svim firmama.
Podobni a ne sposobni !
- Tesla Edison
#55193 Re: BHTelecom All About
Ko je sposoban on će i naći izlaz. Ili kao privatni biznis ili kao nešto treće. Ko je nesposoban nemu je svako kriv. Od Alije do hodže. Svi krivi samo on prav.Benq wrote:Toliko je ljudi otislo preko grane i jos uvijek odlaze... zasto ako je ovdje sve tako jednostavnoRugafet wrote:Ne znam za vas, meni je ono pod sedam najzesce![]()
Podobni a ne sposobni !
Imam prijatelja koji radi u Apple-u, vrstan inžinjer, italijan po porijeklu. Došao par dana u Sarajevo i tako hodamo gradom kad naiđe jedan moj poznanik. Tako malo zastadosmo i krenuli mi dalje. Taj isti poznanik za par dana mene pita ko ti je ono ja njemu kažem a on će na to "sta će on ba, debil, jes' mu vidio glave".
E to su nesposobni a sposobni su, osim u Telecom-u, u Hermesu, Comtrade-u, menadžeri turističkih agencija, vlasnici i suvlasnici firmi,... Takvi neće sigurno priželjkivati propast bilo koje firme i veseliti se tuđim problemima već će nastojati da i oni budu na tom nivou.
- amar1994
#55194 Re: BHTelecom All About
TESLA_EDISON wrote: Da 40% jer je BHT godinama prvi po uplati doprinosa. Bez BHT-a i EP-e penzija ne bi ni bilo. Prisječna plata bi opala drasrično a sa njom i naknade sa biroa, porodiljske naknade i sve ostalo što se veže za prosječnu platu.
gadi mi se nas narod , bice sigurno bolje kad se privatizuju sve drzavne firme
- diablobih
#55195 Re: BHTelecom All About
Ko kaze to? Svi govore da trebaju samo dobiti otkaz ti sto pojma nemaju o poslu, ti sto nista ne rade po citav dan, ti sto drkaju vec koliko godina kompaniju, i ne prave je konkurentnom naspram ijedne druge. Posto se to nece normalnim putem desiti, bolje da se proda, i i dalje ce se morati placati doprinosi itd, nece to nista nestati.
BHT je propao vec odavno, samo sto jos ne ide u minus zbog ljudi koji misle da su patriote, jer daju vise para za manju uslugu. Ustvari su to ljudi koji daju pare da ovi nastave drkati po citav dan ili onim sto pojma nemaju o svom poslu.
BHT je propao vec odavno, samo sto jos ne ide u minus zbog ljudi koji misle da su patriote, jer daju vise para za manju uslugu. Ustvari su to ljudi koji daju pare da ovi nastave drkati po citav dan ili onim sto pojma nemaju o svom poslu.
- Benq
#55196 Re: BHTelecom All About
U pravu si , nasli su izlaz ali preko grane. Doduse od tebe se i ne ocekuje nikakva objektivnost. Ovo ostalo nisam kvotao jer me seljacka spika "vid' mu gloove" ne zanima, to su idioti prije svega.TESLA_EDISON wrote: Ko je sposoban on će i naći izlaz. Ili kao privatni biznis ili kao nešto treće. Ko je nesposoban nemu je svako kriv. Od Alije do hodže. Svi krivi samo on prav....
Sposobnih ima a nesposobnih jos vise u svim firmama, i onda oni sposobni rade posao za petoricu dok ne pregore k'o svijece. Dovoljno je receno s onim "1500 viska ali niko nece otkaz dobiti", eh takvih imas svugdje.
Nemoj se ljutiti , ali jednostavno se o ovoj temi ne moze razgovarati sa pristrasnim ljudima.
- radiša
#55197 Re: BHTelecom All About
PeppermintSA wrote:Monopolistička gamad, treba sve privatizovati, a višak uhljeba izbaciti na cestu, nek se malo bore u realnom sektoru.TESLA_EDISON wrote:Sve rečeno. Uništiti BHT kao i GRAS po etapama."Vlada FBiH putem medija pokušava predstaviti radnike BH Telecoma i radnike sektora telekomunikacija kao grupu megalomana koji su na teretu društva, a ne koji zarađuju i rade kako bi prehranili svoje porodice. Putem medija je izneseno niz laži u vezi kolektivnog pregovaranja. Slali smo dopise i nismo dobili niti jedan odgovor", kazao je Alić.
- Rugafet
#55198 Re: BHTelecom All About
Cekaj, da vidim jesam li dobro shvatio. Imamo telekom koji je danas tu gdje jeste, (nidje ga) a tu je sigurno ne zahvaljujuci meni i forumasima kladionicarima, telekom u kome ima (prema rijecima njihovog direktora licno, ne mene ni ostalih forumasa kladionicara) vise stotina viska (normalno svi sa nadprosjecno visokim i redovnim platama) zaposlenih. I sad se (moguce) jedan od tih viska zaposlenih nasao nama, koji samo skrecemo paznju na nesto sto je ocigledno (jer uposlenik ne zna cime se ja bavim) nasao filozofirati o snalazljivosti, uhljebstvu, moralu i lezihljebstvu, O 'bem ti fasadu na kuci 
- Tesla Edison
#55199 Re: BHTelecom All About
Ja sam objektivan. Druga je stvar što je tebi objektivnost kad neko ima isti stav kao i ti. Bez ljutnje ali je tako. Ja iznosim činjenice. Lahko je provjeriti ko najviše uplaćuje doprinosa i ko puni PIO. O tih 1500 radnika viška imao bih svašta reći ali ne smijem. Naravno da ne postoji ništa savršeno. I ja imam milion zamjerki ali mi je debilno, retardirano i idiotski da se veselim propasti neke firme samo iz razloga što radnici imaju veću platu od moje.Benq wrote:U pravu si , nasli su izlaz ali preko grane. Doduse od tebe se i ne ocekuje nikakva objektivnost. Ovo ostalo nisam kvotao jer me seljacka spika "vid' mu gloove" ne zanima, to su idioti prije svega.TESLA_EDISON wrote: Ko je sposoban on će i naći izlaz. Ili kao privatni biznis ili kao nešto treće. Ko je nesposoban nemu je svako kriv. Od Alije do hodže. Svi krivi samo on prav....
Sposobnih ima a nesposobnih jos vise u svim firmama, i onda oni sposobni rade posao za petoricu dok ne pregore k'o svijece. Dovoljno je receno s onim "1500 viska ali niko nece otkaz dobiti", eh takvih imas svugdje.
Nemoj se ljutiti , ali jednostavno se o ovoj temi ne moze razgovarati sa pristrasnim ljudima.
To je ovdje problem. Svi mrze Telekom zbog 1200KM primanja. Ko kaže drugačije taj laže. Drugi razlog ne postoji.
- pecpec
#55200 Re: BHTelecom All About
Pasha mrzim ih sto sam radi njihove bahatosti moro iskljucivat fixni telefon,nisam im mogo vise dopustit da mi uzmu 20 maraka a da sto se kaze ne dignem slusalicu.I nemoj me sad pokusavat uvjerit u suprotno jer nisam lud a ti ih slobodno voli,tvoja stvar.TESLA_EDISON wrote: To je ovdje problem. Svi mrze Telekom zbog 1200KM primanja. Ko kaže drugačije taj laže. Drugi razlog ne postoji.