BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dembele

#55151 Re: BHTelecom All About

Post by dembele »

Je li to izađe onda 49+10 KM?
ala7

#55152 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

dembele wrote:Je li to izađe onda 49+10 KM?
Jest
Cossack

#55153 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

ala7 wrote:Image

Ev stiže i VDSL u moju kuću napokon. Hvala dobrim ljudima, na pomoći, u BHtelecomu, da vas je više takvih ne bi bilo priče o prodaji.
Uuuuu vrijedi svake markice! :) I ja imam Moja TV Full i na rubu sam da uzmem dodatni paket :)
phillie

#55154 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Jel jos vazi ono pravilo kod kupovine mobitela na rate, da zadnje tri rate mozes kesirati odjednom i tako prekinuti ugovor (ukoliko zelim uzeti novi mobitel)?
I jel cemu ovaj Lenovo Moto G5S? :D
hekaton

#55155 Re: BHTelecom All About

Post by hekaton »

phillie wrote:Jel jos vazi ono pravilo kod kupovine mobitela na rate, da zadnje tri rate mozes kesirati odjednom i tako prekinuti ugovor (ukoliko zelim uzeti novi mobitel)?
Vazi, s tim da kad platis gotovinom te tri rate, moras da doplatis i razliku popusta koji ostvarujes da si do kraja isplacivao na rate (sitno nesto bude :D )
phillie

#55156 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

A jel otkljucaju "stari" mobitel? ( i da l' u radiju zive mali ljudi hahahahahahhahaha )
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#55157 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

hekaton wrote:
phillie wrote:Jel jos vazi ono pravilo kod kupovine mobitela na rate, da zadnje tri rate mozes kesirati odjednom i tako prekinuti ugovor (ukoliko zelim uzeti novi mobitel)?
Vazi, s tim da kad platis gotovinom te tri rate, moras da doplatis i razliku popusta koji ostvarujes da si do kraja isplacivao na rate (sitno nesto bude :D )
Ne platis kesom (ustvari platis :mrgreen: ) nego tri rate dodju sa sljedećim računom,plus razlika.
Rugafet

#55158 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

U svakom slucaju lako se vratit na telekom ako poprave usluge (a ovim tempom pitaj boga kad ce to biti) ne potpisuje se sa drugim provajderom ugovor na 15 godina pa da je sad tolika dilema da li preci ili ne. Trenutno je situacija jasna kao dan. Ne znam cemu toliko komplikovanje i analize, kao i u svemu ostalom idem tamo gdje mi je bolje.
Muuky

#55159 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Jesu li vama obračunati Bonus plus bodovi ?
MTV

#55160 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Drugi operateri su ugasili OTV Valentino radi RAKovog dopisa. Da li se kod vas jos emituju OTV Valentino ali i njegovi dodatni kanali Valentino Music HD, Valentino Etno i Prva Hercegovacka?
REDDEVILS

#55161 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

MTV wrote:Drugi operateri su ugasili OTV Valentino radi RAKovog dopisa. Da li se kod vas jos emituju OTV Valentino ali i njegovi dodatni kanali Valentino Music HD, Valentino Etno i Prva Hercegovacka?
Kod mene se svi navedeni kanali uredno emituju :)
crnivrag

#55162 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: Kod mene se svi navedeni kanali uredno emituju :)
Jesi siguran za OTV Valentino, jer je trenutno crna slika na tom kanalu putem Moja TV Multiscreen usluge?
REDDEVILS

#55163 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote: Kod mene se svi navedeni kanali uredno emituju :)
Jesi siguran za OTV Valentino, jer je trenutno crna slika na tom kanalu putem Moja TV Multiscreen usluge?

Da sad cu postaviti sliku ako treba :)
crnivrag

#55164 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: Da sad cu postaviti sliku ako treba :)
Hajde ako ti nije teško, jer svi operateri su od jutros dobili dopis da navedeni kanal izbace iz ponude, jer mu je RAK oduzeo licencu za emitiranje programa.
REDDEVILS

#55165 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Image
Evo :)
crnivrag

#55166 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:Image
I meni krene ta emisija Kuhinjica koja trenutno ne bi trebala biti na programu i onda slika zaledi nakon nekih pola minute, jesi li pustio makar minutu da ide kanal?
REDDEVILS

#55167 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
I meni krene ta emisija Kuhinjica koja trenutno ne bi trebala biti na programu i onda slika zaledi nakon nekih pola minute, jesi li pustio makar minutu da ide kanal?
Jesam kiod mene normalno radi kanal OTV Valentinovo
crnivrag

#55168 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: Jesam kiod mene normalno radi kanal OTV Valentinovo
Onda vjerovatno još nisu pročitali dopis od RAK-a koji je poslan jučer.
REDDEVILS

#55169 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote: Jesam kiod mene normalno radi kanal OTV Valentinovo
Onda vjerovatno još nisu pročitali dopis od RAK-a koji je poslan jučer.[/quote

Sto se mene tice nek izbace
OTV Valentino
Valentino Music
Valentino Etno
A neka ubace neka tri nova kvalitetnija kanala jer ja pomenute kanale nisam nikad ni gledao :)
MTV

#55170 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

REDDEVILS wrote:
MTV wrote:Drugi operateri su ugasili OTV Valentino radi RAKovog dopisa. Da li se kod vas jos emituju OTV Valentino ali i njegovi dodatni kanali Valentino Music HD, Valentino Etno i Prva Hercegovacka?
Kod mene se svi navedeni kanali uredno emituju :)
Hvala ti.
PlusSA

#55171 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Svima kolektivni otkaz dati, ima raje na birou koja jedva ceka da radi za tu platu :thumbup:
Tesla Edison

#55172 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

"Vlada FBiH putem medija pokušava predstaviti radnike BH Telecoma i radnike sektora telekomunikacija kao grupu megalomana koji su na teretu društva, a ne koji zarađuju i rade kako bi prehranili svoje porodice. Putem medija je izneseno niz laži u vezi kolektivnog pregovaranja. Slali smo dopise i nismo dobili niti jedan odgovor", kazao je Alić.

Članovi Sindikata BH Telecoma traže od Vlade da u roku od 15 dana imenuje drugog šefa pregovaračkog tima umjesto dosadašnjeg Zlatka Hurtića, te zakaže nastavak pregovora. Insistiraju, kako Alić kaže, da predstavnik Vlade FBiH bude iz reda državnih službenika, ministara ili zamjenika resornog ili srodnog ministarstva, a ne savjetnik na platnom spisku strane ambasade ili međunarodne organizacije.

"Ukoliko se Vlada FBiH ne oglasi u roku od 15 dana Sindikat će u skladu sa Zakonom pokrenuti štrajk u kompaniji i organizovati proteste ispred zgrade Vlade FBiH. Ukoliko se Uprava BH Telecoma, pod pritiskom Vlade, odluči umanjiti bilo kakva materijalna ili nematerijalna prava kroz izmjene pravilnika o radu prije potpisivanja kolektivnog ugovora, Sindikat BH Telecoma će odmah pokrenuti štrajk i proteste ne čekajući reakciju Vlade", upozorio je Alić.
Sve rečeno. Uništiti BHT kao i GRAS po etapama.

Prva etapa, radnike prestaviti kao neradnike i lopove kako bi u narodu stvorili animozitet prema uposlenicima;

Druga etapa, konstantno ponavljati netačne informacije o visini plate kako bi u javnost dobila pogrešnu sliku o nekom abnormalno visokom standardu uposlnika (što puta ponovljena laž postaje istina - Paul Joseph Goebbels (Rheydt, kod Düsseldorfa, 29. listopada 1897. - Berlin, 1. svibnja 1945.));

Treća etapa, spustiti vrijednost firme maksimalno koliko je moguće i prodati ga za lubenice;

Četvrta etapa, nakon prodaje kada ne bude više ni redovnih doprinosa, ni punjena budžeta, ni sponzorstava, narodu (govedima) će reći: "eto nema više ništa od toga ali utjeha je da ni uposlenici više nemaju ništa". Budući da je mentalitet bošnje da ako nema on neka nema niko, to će biti dovoljan razlog da narod aminuje uništenje i prodaju BHT-a i da ga dovede u društvo sa Zorom, Alhosom, Hidrogradnjom itd...
zippoo87

#55173 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

crnivrag wrote:
evo prije par minuta su zatamnjeni valentino programi...maloprije slusao muziku a evo sada prebaci i pise smetnje
tako da je i BHT ispostovao RAK
MTV

#55174 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Svi Valentino kanali ili samo OTV Valentino?
radiša

#55175 Re: BHTelecom All About

Post by radiša »

TESLA_EDISON wrote:
"Vlada FBiH putem medija pokušava predstaviti radnike BH Telecoma i radnike sektora telekomunikacija kao grupu megalomana koji su na teretu društva, a ne koji zarađuju i rade kako bi prehranili svoje porodice. Putem medija je izneseno niz laži u vezi kolektivnog pregovaranja. Slali smo dopise i nismo dobili niti jedan odgovor", kazao je Alić.

Članovi Sindikata BH Telecoma traže od Vlade da u roku od 15 dana imenuje drugog šefa pregovaračkog tima umjesto dosadašnjeg Zlatka Hurtića, te zakaže nastavak pregovora. Insistiraju, kako Alić kaže, da predstavnik Vlade FBiH bude iz reda državnih službenika, ministara ili zamjenika resornog ili srodnog ministarstva, a ne savjetnik na platnom spisku strane ambasade ili međunarodne organizacije.

"Ukoliko se Vlada FBiH ne oglasi u roku od 15 dana Sindikat će u skladu sa Zakonom pokrenuti štrajk u kompaniji i organizovati proteste ispred zgrade Vlade FBiH. Ukoliko se Uprava BH Telecoma, pod pritiskom Vlade, odluči umanjiti bilo kakva materijalna ili nematerijalna prava kroz izmjene pravilnika o radu prije potpisivanja kolektivnog ugovora, Sindikat BH Telecoma će odmah pokrenuti štrajk i proteste ne čekajući reakciju Vlade", upozorio je Alić.
Sve rečeno. Uništiti BHT kao i GRAS po etapama.

Prva etapa, radnike prestaviti kao neradnike i lopove kako bi u narodu stvorili animozitet prema uposlenicima;

Druga etapa, konstantno ponavljati netačne informacije o visini plate kako bi u javnost dobila pogrešnu sliku o nekom abnormalno visokom standardu uposlnika (što puta ponovljena laž postaje istina - Paul Joseph Goebbels (Rheydt, kod Düsseldorfa, 29. listopada 1897. - Berlin, 1. svibnja 1945.));

Treća etapa, spustiti vrijednost firme maksimalno koliko je moguće i prodati ga za lubenice;

Četvrta etapa, nakon prodaje kada ne bude više ni redovnih doprinosa, ni punjena budžeta, ni sponzorstava, narodu (govedima) će reći: "eto nema više ništa od toga ali utjeha je da ni uposlenici više nemaju ništa". Budući da je mentalitet bošnje da ako nema on neka nema niko, to će biti dovoljan razlog da narod aminuje uništenje i prodaju BHT-a i da ga dovede u društvo sa Zorom, Alhosom, Hidrogradnjom itd...
Dosta je bhtelekom vodio monopol na trzistu i bio drsko bezobrazan sa cijenama.Ne znam kako je sad ali radit u bhtelekomu je bilo kao da si u predsjednistvu.Vjerovatno zato sto ga je sda privatizovo pa sad stvari pocinju da dolaze na svoje a samim tim i pobune.Ko je naviko godinama da jede iz zlatne kasike tesko se prebacit na srebrenu.Ko je tada razmisljao o građanima osim da ih ogule?Niko e sad necu ni ja o bhtelekomu da razmisljam,sto se mene tice mogu svi odkaz da dobiju.
Locked