Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Optimist

#55051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

ElRe wrote: 24/07/2026 10:35
Majku jebo, ide na tebe tvojom trakom i ne pomislja da se skloni.

Jednom sam slicno dozivio od Drivuse prema Zenici.

Vozimo u koloni, ispred mene crveni Megane karavan, poluraspadnut. Odjednom oko Radakova, crna bugija iza njega, i krenu u preticanje kolone.
Auta iz suprotnog smjera koliko hoces i on bukvalno po sredini ceste ko kad hitna prolazi, a svi bjeze na svoju desnu stranu. :shock:

Bez imalo pardona, nepotrebno i vrlo opasno ugrozavanje svih ucesnika koji su vozili tuda u tom trenutku.

Koja drogirana budala.

Zbog ovakvih budala kao na snimku, iduci auto SUV 4x4 obavezno na sasiji.
Pa pretici majcin sine. Bar cu sebi povecati sanse za prezivljavanje.
kakaljin

#55052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Laplace wrote: 24/07/2026 08:28
preludezalude wrote: 23/07/2026 12:55
Laplace wrote: 23/07/2026 10:02

Ne vidim da je u topm članu zakona spomenuta obaveza prestrojavanja u desnu. Ni u desnoj ne smiješ voziti tako da ometaš vozila iza sebe.

Šta u situaciji kad trebaš skrenuti lijevo? U lijevoj si traci, približavaš se raskrsnici gdje skrećeš lijevo a iza tebe stiže auto koji vozi 40 preko ograničenja. Šta uraditi? Pobjeći u desnu, produžiti pa tražiti polukružno okretanje? Zbog wannabe Schumachera za sitorinju?
Ali je spomenuto ometanje. Moze voziti u lijevoj ako ne ometa ostale ucesnike. Treba li crtati sta to znaci. Skretanje je posebna kategorija i to ne moze ometati.
Zavisi od toga šta smatraš ometanjem.

Da li je ometanje vožnja sporije od vozila iza? Tu imamo dvije situacije:

1. Vožnja dosta isopd ograničenja, iza nailazi vozilo koje vozi po ograničenju i ovaj ispred ga ometa.

2. Vožnja po ograničenju (ili do 10 preko,eventualno blago ispod), iza nailazi vozilo koje vozi mnogo iznad ogranienja.

Za prvu stavku bih se složio da je ometanje i da se treba skloniti. Za drugu se ne slažem sa sklanjanjem, jer je to pogodovanje nesavjesnoj i bahatoj vožnji. Trebamo li svoju vožnju prilagoditi wannabe uličnim trkačima? Ipak je naseljeno mjesto i tu treba biti rigorozniji u poštovanju propisa i kažnjavanju prekršaja. Ovo popuštanje vozačima koji krše propise dovodi do poznatih posljedica.
Svako ko je brzi iza tebe ti ometas, a ako neko vozi preko ogranicenja tu je policija ili radar da sankcionise.

Ni ti ni ja nismo tu da odredjujemo ko ce kako voziti i kojom brzinom. Samo ne ometas ostale ucesnike u saobracaju i to je to
Laplace

#55053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote: 24/07/2026 11:35
Laplace wrote: 24/07/2026 08:28
preludezalude wrote: 23/07/2026 12:55

Ali je spomenuto ometanje. Moze voziti u lijevoj ako ne ometa ostale ucesnike. Treba li crtati sta to znaci. Skretanje je posebna kategorija i to ne moze ometati.
Zavisi od toga šta smatraš ometanjem.

Da li je ometanje vožnja sporije od vozila iza? Tu imamo dvije situacije:

1. Vožnja dosta isopd ograničenja, iza nailazi vozilo koje vozi po ograničenju i ovaj ispred ga ometa.

2. Vožnja po ograničenju (ili do 10 preko,eventualno blago ispod), iza nailazi vozilo koje vozi mnogo iznad ogranienja.

Za prvu stavku bih se složio da je ometanje i da se treba skloniti. Za drugu se ne slažem sa sklanjanjem, jer je to pogodovanje nesavjesnoj i bahatoj vožnji. Trebamo li svoju vožnju prilagoditi wannabe uličnim trkačima? Ipak je naseljeno mjesto i tu treba biti rigorozniji u poštovanju propisa i kažnjavanju prekršaja. Ovo popuštanje vozačima koji krše propise dovodi do poznatih posljedica.
Svako ko je brzi iza tebe ti ometas, a ako neko vozi preko ogranicenja tu je policija ili radar da sankcionise.

Ni ti ni ja nismo tu da odredjujemo ko ce kako voziti i kojom brzinom. Samo ne ometas ostale ucesnike u saobracaju i to je to
Nikome ja ništa ne određujem. Vozim maksimalnom dozvoljenom brzinom, a on ako hoće brže neka vozi. I neka nakuplja desetine hiljada KM neplaćenih kazni.

Samo nemojte šupljirati kako vam je životinja ili dijete istrčalo iz žbuna pa, jadni, niste stigli reagovati. Stiže reagovati vozač koji vozi po ograničenjima, hzvala lijepo.

Ili treba lijeve trake oslobađati za wannabe Schumachere, a mi (sitna boranija) da se snalazimo na ostalim trakama i obilazimo0 pola grada da bismo skrenuli lijevo.
NediM17

#55054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Jutros negdje iza 10h, autoput Visoko-Josanica, "kampera" u lijevoj k'o u prici, lagano kruzaju stoja i ne pomisljaju voziti desnom.
Izmedju ostalih, neki truhli dimljivi merc laganica lijevom.
Znam da nije dozvoljeno blicati, svirati ali ovo je bas bilo prevrsilo svaku mjeru, jos onda stisce kocnicu k'o biva sta hoces.
Na kraju sam uradio ono sto sam mislio da nikad necu, obisao je uz veliku paznju desnom trakom.
I ostali vozaci iza mene isto ucinise.
Pogledam unutra tri bahate djevojcure, crkose od sege.
I na kraju slag na tortu idiot bez TAG-a na naplatnim kucicama zakrcio promet.
Sreca pa sam u peMziji i ne vozim puno, ovo se bas otelo kontroli.
drug_profi

#55055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Treba upirati na JPAC da te "engleze" sa ACC prolaza kažnjavaju nekako. Dupla putarina ili sl.
Opravdanje - tjeraju da radnik napusti svoje radno mjesto da bi njima digao rampu i usput zadrzavaju saobracaj.
Moze i kazna za nedozvoljeno parkiranje, ometanje saobraćaja...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#55056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

NediM17 wrote: 24/07/2026 13:33
Sreca pa sam u peMziji i ne vozim puno, ovo se bas otelo kontroli.

nije moguće :lol:
ElRe

#55057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ElRe »

Generalno, sve je više idiotske vožnje na auto putevim
Mehemed
Vozim: automobil

#55058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mehemed »

Kasno popustio telefon
Mehemed
Vozim: automobil

#55059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mehemed »

Optimist wrote: 18/07/2026 09:16 Da li je dozvoljeno ovo skretanje?

Image

Na slici izgleda kao da se dogadja na isprekidanoj, medjutim desi se prije pocetka isorekidane linije koja je za preticanje.
Definitivno ne. Ako bi se skrenulo, skrene se max do ove bijele koju sam iscrtao, odnosno do četvrte isprekidane, a tu je sve puna, kada se dođe na lice mjesta jasno se vidi.
Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#55060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Tacno moram kameru nabaviti

Jutros zamalo biciklistu da sahranim, brat je kroz crveno prosao cestom u raskrsnicu, prijedorska/safeta hadzica :-)
kabal1337

#55061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Optimist wrote: 24/07/2026 10:49
ElRe wrote: 24/07/2026 10:35
Majku jebo, ide na tebe tvojom trakom i ne pomislja da se skloni.

Jednom sam slicno dozivio od Drivuse prema Zenici.

Vozimo u koloni, ispred mene crveni Megane karavan, poluraspadnut. Odjednom oko Radakova, crna bugija iza njega, i krenu u preticanje kolone.
Auta iz suprotnog smjera koliko hoces i on bukvalno po sredini ceste ko kad hitna prolazi, a svi bjeze na svoju desnu stranu. :shock:

Bez imalo pardona, nepotrebno i vrlo opasno ugrozavanje svih ucesnika koji su vozili tuda u tom trenutku.

Koja drogirana budala.

Zbog ovakvih budala kao na snimku, iduci auto SUV 4x4 obavezno na sasiji.
Pa pretici majcin sine. Bar cu sebi povecati sanse za prezivljavanje.
ovo treba prebit da krv pisa
Post Reply