Ovaj direktor je uradio po mom mišljenju više nego prethodni koji su igrali " šana majka" tj kralizippoo87 wrote:direktor vam je teska olupina,ubleha obicna,koja veze nema i tu je postavljen samo da bude poslusaning-ecc wrote:Mene je najvishe zaintrigirala prica o vishku od 1500 uposlenika i manjku od 500 uposlenikazippoo87 wrote:kakva ocajna emisija kod Duske o telekomu veceras
......amislio sam da ce generalni sta pametno reci o tom problemu (dobro da je bar istakao da je problem) al na kraju ipak je Dushka vise i konkretnije pricala
ono sto je veceras rekao,ono je ocajno i samo se kao nesto branio
podatak da imaju 1500 radnika viska je prvi puta javno izrecen,ali dzaba,kada su rekli da opet nikoga nece otpustiti ...ovo ne kontam
pa zasto se ne radi neka edukaciija,prekvalifikacija...mozda bi neko iz call centra radio kao tehnicar,mozda to voli
najveci mulci i najvece neznalice se guraju u call centar...ja ovakav potez nikada necu shvatiti,da najgluplje stavljas da te predstavljaju i onda se cude,sto raja pljuje po telekomu
ovom telekomu,kao sto Cenicka rece,treba potpuna reorganizacija,transformacija,rebrending,potpuno novi paket usluga pa da uhvate prikljucak sa konkurencijom...ali dok je debila na rukovodecim mjestima,kao s to je ovaj direktor...ja ne znam ko bi implementirao neka poboljsanja u firmi
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#55051 Re: BHTelecom All About
-
zippoo87
#55052 Re: BHTelecom All About
moguce da je smanjio kracu ali je nije ukinuo
eno spoemnuo je dajezatekao 80+ miliona KM robe na zalihama a sada je to smanjeno na 40 mil.
ali koliko je meni poznato i dalje se vise stotina miliona KM izvlaci kroz javne nabavke i velika vecina toga i ukrade...kroz nastimane tendere,preskupu a nekvalitetnu opremu i ostalo
ovaj direktor nije uveo niti jednu jedinu novu uslugu u BHT,od kako je na celu firme
nije popravio imidz firme ni za 1%
nije poboljsao usluge a nije ih ni pojeftinio...samo kuka kako dobit opada u svim telekomima
on je klasicni BH ublehas...nije spsoban zaraditi ni 1 KM na necemu inovativnom,nego samo na jahanju po kirisnicima
kao sto SDA dize poreze i tako sebi pare namice,tako i telekom jase na slaboj konkurenciji ururalnim predjelima i inace slabo tehnicki potkovanim gradjanima,kojima je i vrlo spori net dovoljan
eno spoemnuo je dajezatekao 80+ miliona KM robe na zalihama a sada je to smanjeno na 40 mil.
ali koliko je meni poznato i dalje se vise stotina miliona KM izvlaci kroz javne nabavke i velika vecina toga i ukrade...kroz nastimane tendere,preskupu a nekvalitetnu opremu i ostalo
ovaj direktor nije uveo niti jednu jedinu novu uslugu u BHT,od kako je na celu firme
nije popravio imidz firme ni za 1%
nije poboljsao usluge a nije ih ni pojeftinio...samo kuka kako dobit opada u svim telekomima
on je klasicni BH ublehas...nije spsoban zaraditi ni 1 KM na necemu inovativnom,nego samo na jahanju po kirisnicima
kao sto SDA dize poreze i tako sebi pare namice,tako i telekom jase na slaboj konkurenciji ururalnim predjelima i inace slabo tehnicki potkovanim gradjanima,kojima je i vrlo spori net dovoljan
-
made_in_sarajevo
#55053 Re: BHTelecom All About
nisam sve slusao, ali sam cuo jedan dio kad direktor spominje kako konkurencija nece napraviti promjene u smislu nizih cijena. ja koliko sam upratio niko se nije ni zalio za cijene, svi se zale za uslugu i ono sto telekom nudi za te pare.
svi se slazemo da je prica za malu djecu "prosjecni korisnik i 5mbita". cak zvanicna stranica Autocad-a kaze da bi trebala brzina interneta biti 10mbita kad se skida instalacija. dakle za 50 koju markicu hocemo vece brzine interneta,a ptice na grani znaju da telekom to moze rijesiti, ali jebiga treba guzicu pomaci pa promjeniti mnogima instalacije do stana,a kukaju na telemach kako se kaci na bandere
. hocemo tv kanale,a da nisu web kamere i nakon godinu koji mjesec koliko sam korisnik moja tv oni ubace 3 muzicka kanala. jebes ga ali ovo je jadno.
dakle ovako:
- vece brzine interneta na postojecim paketima. malo guzicu dici (nek direktor 1500 viska radnika preorganizuje briga nas korisnike) i nek promjene parice do stanova, postave pojacivace, opet sta briga nas korisnike.
- drugo, ponuda mobilnih paketa je losa naspram regije. NIJE problem cijena, nego sta dobijemo za to. evo nije mi bilo mrsko i gledao sam ove srednje pakete, pretpostavljajuci da dosta raje koristi te srednje pakete.
- tele2 u HR za 38KM dobije se neograniceno minuta, SMS u HR prema svim mrezama,a uzme se internet koji im nije fiksan, dakle dokupuje se kako hoce, ali evo uzeo sam 5GB na 4G mrezi. ovo sve izadje 38KM. U telekomu je slican paket je 47KM i 1500min je samo u telekom mrezi.
- vip HR srednji paket, bez ugovora za 53KM. dobije se 5000min ili sms prema svim mrezama i 10gb interneta. mislim i da je vip na 4G.
- telemach slovenije za 30KM neograniceno u telemach mrezi, 15GB interneta, 4G isto.
- telenor srbija za 36KM nudi 3GB plus 30GB za 3 aplikacije , po 10GB za svaku aplikaciju, minute i SMS neograniceno.
dakle nije cijena, problem je usluga koja uvijek kasni za regijom. eto ima vas 1500 viska, dogovorite se
svi se slazemo da je prica za malu djecu "prosjecni korisnik i 5mbita". cak zvanicna stranica Autocad-a kaze da bi trebala brzina interneta biti 10mbita kad se skida instalacija. dakle za 50 koju markicu hocemo vece brzine interneta,a ptice na grani znaju da telekom to moze rijesiti, ali jebiga treba guzicu pomaci pa promjeniti mnogima instalacije do stana,a kukaju na telemach kako se kaci na bandere
dakle ovako:
- vece brzine interneta na postojecim paketima. malo guzicu dici (nek direktor 1500 viska radnika preorganizuje briga nas korisnike) i nek promjene parice do stanova, postave pojacivace, opet sta briga nas korisnike.
- drugo, ponuda mobilnih paketa je losa naspram regije. NIJE problem cijena, nego sta dobijemo za to. evo nije mi bilo mrsko i gledao sam ove srednje pakete, pretpostavljajuci da dosta raje koristi te srednje pakete.
- tele2 u HR za 38KM dobije se neograniceno minuta, SMS u HR prema svim mrezama,a uzme se internet koji im nije fiksan, dakle dokupuje se kako hoce, ali evo uzeo sam 5GB na 4G mrezi. ovo sve izadje 38KM. U telekomu je slican paket je 47KM i 1500min je samo u telekom mrezi.
- vip HR srednji paket, bez ugovora za 53KM. dobije se 5000min ili sms prema svim mrezama i 10gb interneta. mislim i da je vip na 4G.
- telemach slovenije za 30KM neograniceno u telemach mrezi, 15GB interneta, 4G isto.
- telenor srbija za 36KM nudi 3GB plus 30GB za 3 aplikacije , po 10GB za svaku aplikaciju, minute i SMS neograniceno.
dakle nije cijena, problem je usluga koja uvijek kasni za regijom. eto ima vas 1500 viska, dogovorite se
- studiorum_tuzlaensis
#55054 Re: BHTelecom All About
Cijene usluga se mogu taman spustiti da bi išle i ispod regije. Postavljaju se dva pitanja: Zašto Telekom mora da posluje pozitivno lupam 50 miliona KM? Za koga radi Telekom? Eronetu se postavljaju ista 2 pitanja, sa totalno različitim odgovorima. Dvije firme, dva različita pristupa. 
Svake godine BHT se tjera da 'višak novca' isplati vlasniku tj. Vladi FBiH u vidu dividendi, da bi njihove guzice mogle pojesti to kroz naknade i regrese. Slabo se investira u infrastrukturu, totalno. MIslim da su jedina firma u državi koja nije opterećena kreditima već pare drži u bankama.
Prije desetak godina dobit je barem išla u projekte tipa autoput Sa-Ze, sad kad nema toliko para, dovoljno je da pokrije jednu invalidsku penziju u FBiH. Ustvari, nije ni to... već će praviti neki tunel prema Goraždu.
Svake godine BHT se tjera da 'višak novca' isplati vlasniku tj. Vladi FBiH u vidu dividendi, da bi njihove guzice mogle pojesti to kroz naknade i regrese. Slabo se investira u infrastrukturu, totalno. MIslim da su jedina firma u državi koja nije opterećena kreditima već pare drži u bankama.
Prije desetak godina dobit je barem išla u projekte tipa autoput Sa-Ze, sad kad nema toliko para, dovoljno je da pokrije jednu invalidsku penziju u FBiH. Ustvari, nije ni to... već će praviti neki tunel prema Goraždu.
- Benq
#55055 Re: BHTelecom All About
Zanimljivo , Svetlana kaze da ce biti zavrseno najdalje do kraja Jula sto se tice 4G mreze , to je nekako potvrdio i RAK , dok Vlatko, iz ministarstva prometa i komunikacija, naglasava da to nece biti skoro..
-
zippoo87
#55056 Re: BHTelecom All About
Cenicka je spominjala da je na fonu sa Juskom i da on radi na tomeBenq wrote:Zanimljivo , Svetlana kaze da ce biti zavrseno najdalje do kraja Jula sto se tice 4G mreze , to je nekako potvrdio i RAK , dok Vlatko, iz ministarstva prometa i komunikacija, naglasava da to nece biti skoro..
ovog tvog Vlatka nije ni spomenula a ni ja ne znam na koga tacno mislis?
- Benq
#55057 Re: BHTelecom All About
Vlatko Drmic (tako nesto) , bilo je u sklopu emisije bas kada je Duska rekla da ona nije svake sedmice u kontaktu sa Juskom ali da su po tom pitanju kontaktirali RAK i ministarstvo i onda su isle reportaze iz RAK-a i Ministarstva gdje je sluzbenica RAK-a rekla da ce u prvom kvartalu ove godine izdati dozvole za 4G mrezu a odmah nakon toga Vlatko iz ministarstva govori kako to nece biti skoro jer jos ni digitalizacija nije sprovedena.zippoo87 wrote: Cenicka je spominjala da je na fonu sa Juskom i da on radi na tome
ovog tvog Vlatka nije ni spomenula a ni ja ne znam na koga tacno mislis?
Inace , ako ovo nije bila neka gluma , Cenicka bi mogla dici Telecom na noge, a onaj direktor je potpuni ublehas.
-
zippoo87
#55058 Re: BHTelecom All About
Cenicka nije ublehas...jako je ozbiljna i sposobna zena i drago mi je da ju je neko angazovao u nekoj firmi
ona ima zelju da BHT reorganizuje prema modernim zapadnjackim trendovima...a vidjeti cemo u praksi kako ce to izgledati kada se sudare struka i krimonalna hobotnica SDA i tenderi...mislim da nece moci puno ni Cenicka...jer sa jedne strane navalio Fadil na dividendu a sa druge strane,SDA kriminalci nece odustati od svojih miliona koje izvlace kroz tendere
biti ce gutavo
ona ima zelju da BHT reorganizuje prema modernim zapadnjackim trendovima...a vidjeti cemo u praksi kako ce to izgledati kada se sudare struka i krimonalna hobotnica SDA i tenderi...mislim da nece moci puno ni Cenicka...jer sa jedne strane navalio Fadil na dividendu a sa druge strane,SDA kriminalci nece odustati od svojih miliona koje izvlace kroz tendere
biti ce gutavo
- Benq
#55059 Re: BHTelecom All About
Definitivno joj nece biti lako , ali koliko sam vidio veceras , zena ne da pardona. Samo da ustraje u svojim namjerama.. i da ne popusti pod pritiskom a sigurno ce ga biti.zippoo87 wrote:Cenicka nije ublehas...jako je ozbiljna i sposobna zena i drago mi je da ju je neko angazovao u nekoj firmi
biti ce gutavo
-
zippoo87
#55060 Re: BHTelecom All About
a sada jedno tehnicko pitanje
kada odjavim moja tv u BHTu,da li racun moram platiti prije odjave ili ce mi doci regularno u toku narednog mjeseca i onda platim ?
i je li ova oprema sto imam vlasnistvo BHTa ili to ostaje u mom vlasnistvu...STB,Router,kablovi ?
kada odjavim moja tv u BHTu,da li racun moram platiti prije odjave ili ce mi doci regularno u toku narednog mjeseca i onda platim ?
i je li ova oprema sto imam vlasnistvo BHTa ili to ostaje u mom vlasnistvu...STB,Router,kablovi ?
-
sencobih
#55061 Re: BHTelecom All About
Cenićka lijepo priča kao i svi ublehaši, volio bih vidjeti neku firmu koju je ona i takvi kao ona digli na noge. Uostalom telekom je na nogama nema ga sta dizati na noge. Ovi analitičari samo znaju vaziti, haj nek digne ŽGP, Hidrogradnju na noge , sve stručnjaci kad se treba uvaliti u telekom ili elektroprivredu, neka analitičari probaju RTVBIH dići na noge i tu pokažu svoje sposobnostizippoo87 wrote:Cenicka nije ublehas...jako je ozbiljna i sposobna zena i drago mi je da ju je neko angazovao u nekoj firmi
biti ce gutavo
- ElRe
#55062 Re: BHTelecom All About
Visak u telekomu nisu ni monteri ni agenti za podrsku. Visak su uposlenici u financijala i pravu, veći broj šefovskih mjesta je potreban. Nedostaju inžinjeri ali i to je pod znakom pitanja jer je trend da se angazuju outsourcing inžinjeri (npr T HT iz Ericssona, MTEL CG iz Huaweia, Telenor iz ZTEa).zippoo87 wrote:direktor vam je teska olupina,ubleha obicna,koja veze nema i tu je postavljen samo da bude poslusaning-ecc wrote:Mene je najvishe zaintrigirala prica o vishku od 1500 uposlenika i manjku od 500 uposlenikazippoo87 wrote:kakva ocajna emisija kod Duske o telekomu veceras
......amislio sam da ce generalni sta pametno reci o tom problemu (dobro da je bar istakao da je problem) al na kraju ipak je Dushka vise i konkretnije pricala
ono sto je veceras rekao,ono je ocajno i samo se kao nesto branio
podatak da imaju 1500 radnika viska je prvi puta javno izrecen,ali dzaba,kada su rekli da opet nikoga nece otpustiti ...ovo ne kontam
pa zasto se ne radi neka edukaciija,prekvalifikacija...mozda bi neko iz call centra radio kao tehnicar,mozda to voli
najveci mulci i najvece neznalice se guraju u call centar...ja ovakav potez nikada necu shvatiti,da najgluplje stavljas da te predstavljaju i onda se cude,sto raja pljuje po telekomu
ovom telekomu,kao sto Cenicka rece,treba potpuna reorganizacija,transformacija,rebrending,potpuno novi paket usluga pa da uhvate prikljucak sa konkurencijom...ali dok je debila na rukovodecim mjestima,kao s to je ovaj direktor...ja ne znam ko bi implementirao neka poboljsanja u firmi
Telekom i sada ima povoljne ako ne i najpovoljnije cijene usluga na trzistu BiH, pa i regionu, treba poraditi na infrastrukturi i uraditi redizajn MojaTV paketa kanala. Kada sve operatori kreiraju IPTV kanale u paketima jedino BHT vozi nekim svojim putem. Koliko znam postoji razmisljanje da se izbace Arene, a ubaca SK što je opet korak unazad u odnosu na konkurenciju. Ako moraju da podignu cijene paketa u slucaju ubacivanja i SK (a moraju), eto odlicne prilike da se izvrsi redizajn MojaTV usluge.
Last edited by ElRe on 23/01/2018 08:05, edited 1 time in total.
-
sencobih
#55063 Re: BHTelecom All About
Benq wrote:Definitivno joj nece biti lako , ali koliko sam vidio veceras , zena ne da pardona. Samo da ustraje u svojim namjerama.. i da ne popusti pod pritiskom a sigurno ce ga biti.zippoo87 wrote:Cenicka nije ublehas...jako je ozbiljna i sposobna zena i drago mi je da ju je neko angazovao u nekoj firmi
biti ce gutavo
Eto i ona se čudi i pita RAK sto telemah regionalno zatamnjuje rtl
-
made_in_sarajevo
#55064 Re: BHTelecom All About
dosla zena da sjebe telekom...sencobih wrote:Cenićka lijepo priča kao i svi ublehaši, volio bih vidjeti neku firmu koju je ona i takvi kao ona digli na noge. Uostalom telekom je na nogama nema ga sta dizati na noge. Ovi analitičari samo znaju vaziti, haj nek digne ŽGP, Hidrogradnju na noge , sve stručnjaci kad se treba uvaliti u telekom ili elektroprivredu, neka analitičari probaju RTVBIH dići na noge i tu pokažu svoje sposobnostizippoo87 wrote:Cenicka nije ublehas...jako je ozbiljna i sposobna zena i drago mi je da ju je neko angazovao u nekoj firmi
biti ce gutavo
ElRe ne bih se slozio da telekom ima povoljne cijene u regionu. eto par postova iznad brzinski sam mobilne pakete preletio i svi za isto haman para nude puno vise.
- Radar71
#55065 Re: BHTelecom All About
Ovaj Telecom ne treba biti na nogama, već na oblacima iznad svih jer imaju sve uslove ali ne i sposobne poput gospođe Cenić.sencobih wrote:Cenićka lijepo priča kao i svi ublehaši, volio bih vidjeti neku firmu koju je ona i takvi kao ona digli na noge. Uostalom telekom je na nogama nema ga sta dizati na noge. Ovi analitičari samo znaju vaziti, haj nek digne ŽGP, Hidrogradnju na noge , sve stručnjaci kad se treba uvaliti u telekom ili elektroprivredu, neka analitičari probaju RTVBIH dići na noge i tu pokažu svoje sposobnostizippoo87 wrote:Cenicka nije ublehas...jako je ozbiljna i sposobna zena i drago mi je da ju je neko angazovao u nekoj firmi
biti ce gutavo
- Benq
#55066 Re: BHTelecom All About
Nije Duska upucena u mnoge stvari vezano za Telecom a pravi intervju... Potpuno je u redu sto je Cenicka rekla za zatamnjivanje, ne znam za tebe ali meni ta zena izgleda skroz ok, u emisiji su pricali sat vremena i bukvalno nista nisu rekli , pa kad su vec potezali pitanje zatamnjivanja onda su trebali da potegnu pitanje i (ne)legalnog pracenja kanala od strane Telecom uposlenika (SK , NovaTV..) kojih nema u ponudi i na koje se korisnici Telecoma ne mogu pretplatiti jer je stvar ocigledna. Dakle sto bi rekli , prvo se pocisti u svojoj avliji pa tek onda gledaj u komsijinu.sencobih wrote:
Zatamnjivanje na taj nacin naravno da nije u redu , ali kad o tome pocnu moralisati i istjerivati pravdu osobe ciji operater radi istu ili cak jos goru stvar...
-
made_in_sarajevo
#55067 Re: BHTelecom All About
za ovo nisam siguran da imaju.Benq wrote:Nije Duska upucena u mnoge stvari vezano za Telecom a pravi intervju... Potpuno je u redu sto je Cenicka rekla za zatamnjivanje, ne znam za tebe ali meni ta zena izgleda skroz ok, u emisiji su pricali sat vremena i bukvalno nista nisu rekli , pa kad su vec potezali pitanje zatamnjivanja onda su trebali da potegnu pitanje i (ne)legalnog pracenja kanala od strane Telecom uposlenika (SK , NovaTV..) kojih nema u ponudi i na koje se korisnici Telecoma ne mogu pretplatiti jer je stvar ocigledna. Dakle sto bi rekli , prvo se pocisti u svojoj avliji pa tek onda gledaj u komsijinu.sencobih wrote:
Zatamnjivanje na taj nacin naravno da nije u redu , ali kad o tome pocnu moralisati i istjerivati pravdu osobe ciji operater radi istu ili cak jos goru stvar...
-
sencobih
#55068 Re: BHTelecom All About
@ benq
To o čemu pričaš je na razini rekla kazala, zatamnjivanje je opće poznata stvar koja se radi godinama i prolazi nekažnjeno
To o čemu pričaš je na razini rekla kazala, zatamnjivanje je opće poznata stvar koja se radi godinama i prolazi nekažnjeno
-
ing-ecc
#55069 Re: BHTelecom All About
kako god, ja navijam za dvije žene na suprot ona sva tri tokmaka od sinoć 
- Benq
#55070 Re: BHTelecom All About
EDIT: Nisam vidio da si boldirao SK , to je napisao forumas @zateznistubmade_in_sarajevo wrote: za ovo nisam siguran da imaju.
Last edited by Benq on 23/01/2018 09:35, edited 3 times in total.
- Benq
#55071 Re: BHTelecom All About
Vjeruj mi ne interesuje me nesto posebno ni jedno ni drugo , RAK je tu pa neka udari po dzepu i jedne i druge ako krse zakone i ako imaju osnova za kazne. Samo kazem , ovo sa njima je opcepoznata stvar , a za ovo drugo se zna a suti se.sencobih wrote:@ benq
-
made_in_sarajevo
#55072 Re: BHTelecom All About
vidio sam kad je zatezni to napisao, mozda je njega neko slagao ili mozda samo neki iz telekoma to imaju, ali nemaju svi. znao bi da imajuBenq wrote:EDIT: Nisam vidio da si boldirao SK , to je napisao forumas.made_in_sarajevo wrote: za ovo nisam siguran da imaju.
inace slazem se da im je nidje veze to lafo testni kanali samo za uposlene gdje i Nova vrta. inace Nova je izgleda bas pala, te nije ni blizu sto je nekad bila, imam je na IPTV listi i ne pamtim kad sam je otvorio, tako da bar meni i nije neka zalost sto je nemamo
- Benq
#55073 Re: BHTelecom All About
Nije bitno kakav je sada sadrzaj na Novoj , ne gledam je tako cesto, poenta je u "privilegijama" , trebaju svi imati istu programsku shemu bez obzira bio on obicni korisnik ili uposlenik, a ne da jedni imaju a drugi ne.made_in_sarajevo wrote: vidio sam kad je zatezni to napisao, mozda je njega neko slagao ili mozda samo neki iz telekoma to imaju, ali nemaju svi. znao bi da imaju![]()
inace slazem se da im je nidje veze to lafo testni kanali samo za uposlene gdje i Nova vrta. inace Nova je izgleda bas pala, te nije ni blizu sto je nekad bila, imam je na IPTV listi i ne pamtim kad sam je otvorio, tako da bar meni i nije neka zalost sto je nemamo
Naravno da nemaju svi , samo oni na vecim pozicijama.
-
kakaljin
#55074 Re: BHTelecom All About
Sve je to rekla kazala, jer ja sam pitao par svojih prijatelja koji rade u telecomu i koriste moja tv da li imaju nesto mimo, i receno mi je fino da nemaju nista mimo zvancne ponude, a ne znaju da ko u telecomu ima neke kanale mimo zvanicne ponude.Benq wrote:Nije bitno kakav je sada sadrzaj na Novoj , ne gledam je tako cesto, poenta je u "privilegijama" , trebaju svi imati istu programsku shemu bez obzira bio on obicni korisnik ili uposlenik, a ne da jedni imaju a drugi ne.made_in_sarajevo wrote: vidio sam kad je zatezni to napisao, mozda je njega neko slagao ili mozda samo neki iz telekoma to imaju, ali nemaju svi. znao bi da imaju![]()
Naravno da nemaju svi , samo oni na vecim pozicijama.
Ja cu im prvi sve od a do z po spisku ali jos nisam dosao ni do koga a znam ih dosta dobro da ima ikakve te informacije.
Dak za telemachovo zatamnjivanje znamo svi da pravi podjelu korisnika i to javno
-
made_in_sarajevo
#55075 Re: BHTelecom All About
imao sam priliku vidjeti testne kanale i nisu to neki aman kanali da mozemo reci "supci ste da valja". pored Nove ne sjecam se da mi je jos neki zapao za oko da je kvalitetan. bruku kamera ima
, pornica, jos tako nekih kanala koji nisu nikakva prevaga da kazem.
jest im to nidje veze naravno i slazem se 100%, ali posto su nidje veze kanali ne predstavlja mi nesto. eh da njima ne zatamne ni jedan kanal tad bi vec galamio uveliko
jest im to nidje veze naravno i slazem se 100%, ali posto su nidje veze kanali ne predstavlja mi nesto. eh da njima ne zatamne ni jedan kanal tad bi vec galamio uveliko