Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Optimist

#55001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Da li je dozvoljeno ovo skretanje?

Image

Na slici izgleda kao da se dogadja na isprekidanoj, medjutim desi se prije pocetka isorekidane linije koja je za preticanje.
hopi

#55002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Jeste
tokio25

#55003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

sta vam je ljudi kakvo skretanje ovdje
ta isprekidana moze jedino biti za preticanje jer za iskljucenje ide isprekidana male "kockice" zgusnute
ne znam kako je dalje gore jel isprekidana ako nije onda je velika vjerovatnica da su to neki od "stanara" tu napravili isprekidanu
posto je ovo jednosmjerna prema groblju znaci da mozes samo iz pravca kobilje glave uci a dole ulazis prije raskrsnice ono odvajanje

ps. jaran mi upravo govori da nije vise jednosmjerna tu (neka me ispravi neko ko zna sigurno)
hopi

#55004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

A ma bolan dvije isprekidane linije, naravno da jeste dozvoljeno
Nema niti znaka
I sam skrećem tu ponekada kada idem preko koševskog
I nisu nikakvi stanari te linije crtali
Ako je isprekidana i nema znaka ne znam koji osnov bi bio da je zabranjeno skretanje, jer se nekome ne sviđa?
I ako bi se vodio tom logikom, ispade čitavom dužinom ceste prema kobiljoj glavi bi bilo zabranjeno lijevo skretanje, sve do semafora?
tokio25

#55005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

onda se pitamo kako svaka kuca ima izlaz na magistralu
alipasina je "magistrala" u gradu i ne bi ni trebalo biti skretanja gore do semafora
a ovdje se ne skrece lijevo jer imas skretanje za taj dio dole ispod semafora prije uzbrdice
to sto ti skrenes ne znaci da mozda ne krsis pravilo jer ti je zgodno i na ruku to skretanje

ps. za znakove ne znam sta ima nisam tu prosao dugo
drug_profi

#55006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Dozvoljeno skretanje
tokio25

#55007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

vjerovatno je dozvoljeno kako kazete al ne bi trebalo biti iz mnogo razloga
prvo sto je lakat krivina i ako je imalo guzva iz pravca kobilje ovaj sto skrece pravi guzvu iza sebe bespotrebno
Arminovski

#55008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Arminovski »

tokio25 wrote: 18/07/2026 10:22 onda se pitamo kako svaka kuca ima izlaz na magistralu
alipasina je "magistrala" u gradu i ne bi ni trebalo biti skretanja gore do semafora
a ovdje se ne skrece lijevo jer imas skretanje za taj dio dole ispod semafora prije uzbrdice
to sto ti skrenes ne znaci da mozda ne krsis pravilo jer ti je zgodno i na ruku to skretanje

ps. za znakove ne znam sta ima nisam tu prosao dugo
Na stranu je li isprekidana ili nije i imajući u vidu da je ovde sigurno gust saobraćaj a i kako mi vozimo ja ovde ne bi skretao ako imam sigurniju opciju pa i ako je dalja (ne vozim ovde tako da ne znam put). Ne znači mi minut vožnje ništa niti mi se sviđa da mi se neko zaleti u leđa iza krivine 50-60 na sat
Post Reply