batara wrote:Uzeo telefon na rate preko bh telekoma, ostale mi jos neke 3 rate da ga otplatim. Interesuje me da li mogu prijevremena da to otplatim, tj. Da odem u bhtelekom i sve odjednom uplatim
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
batara
#55001 Re: BHTelecom All About
-
legenda reala
#55002 Re: BHTelecom All About
Ako čitaju nek ubace ovaj RTRS PLUSDel_Boy1 wrote: Samo što sam ovo napisao oni promijeniše, izgleda neko čita ovaj forum.![]()
- semirsar
#55003 Re: BHTelecom All About
ma dovoljno bit i u srednjoj bosni, anamo i riblja krljust fata hr. kanaleirac300 wrote:Lijepa blizina granice Hr i DVB-T.
- BarbaDue
#55004 Re: BHTelecom All About
hvatate analogne kanale?semirsar wrote:ma dovoljno bit i u srednjoj bosni, anamo i riblja krljust fata hr. kanaleirac300 wrote:Lijepa blizina granice Hr i DVB-T.
- semirsar
#55005 Re: BHTelecom All About
ma sve sa hr predznakom, nejma da nejma od analogne preko dvb-t do kablovske oliti dvb-cBarbaDue wrote:hvatate analogne kanale?semirsar wrote:ma dovoljno bit i u srednjoj bosni, anamo i riblja krljust fata hr. kanaleirac300 wrote:Lijepa blizina granice Hr i DVB-T.
- MTV
#55006 Re: BHTelecom All About
Hrvatski kanali su digitalni. DVB-T mpeg2. Od 2019-2020 ce biti DVB T2 HEVC H.265.
- semirsar
#55007 Re: BHTelecom All About
de ba kolega, nemoj mi glumit bukvalca, bar se mi razumijemoMTV wrote:Hrvatski kanali su digitalni. DVB-T mpeg2. Od 2019-2020 ce biti DVB T2 HEVC H.265.
- irac300
#55009 Re: BHTelecom All About
Saso mange ima.semirsar wrote: ma sve sa hr predznakom, nejma da nejma od analogne preko dvb-t do kablovske oliti dvb-c
- Tesla Edison
#55010 Re: BHTelecom All About
Ma nema šanseDel_Boy1 wrote:
Samo što sam ovo napisao oni promijeniše, izgleda neko čita ovaj forum.![]()
- Tesla Edison
#55011 Re: BHTelecom All About
Ček zar ti možeš uhvatiti hrvatski DVB (sa adrese na kojoj ti je prijavljena moja tv)?irac300 wrote:Lijepa blizina granice Hr i DVB-T.
Ja kod punca u Cazinu, koji je dosta bliže granici od tvoje kuće, jedva uhvatim mada i antena nije baš najbolje sklopljena. Slika ledi to je drama.
Čuo sam da su neki uspijevali u Sarajevu da uhvate srbijanski DVB mada čisto sumnjam al eto oni tvrde. Samo ne znam kakvu su to antenu koristili.
- crnivrag
#55012 Re: BHTelecom All About
Kad već radiš na usluzi "Moja TV", zanima me da li će se ovi problemi uskoro otkloniti?TESLA_EDISON wrote:
Na Multiscreen-u ne rade kanali Mozaik kamere 1, Mozaik Kamere 2, Pink LoL, Pink Ha Ha, Kanal 6 HD, VH1 Classic, MTV Rocks, MTV Hits, Al Jazeera English, Solar Radio, Top Gold Radio, Lounge fm Radio, Radio FM4, Kamera Zenica, Kamera Gračanica, Kamera Goražde, Kamera Skenderija, Kamera Cazin, Kamera Gradačac, Kamera Banja Luka.
Svi navedeni kanali (osim Pink LoL i Pink Ha Ha) vraćaju poruku: da sadržaj nije moguće gledati na ovom uređaju (iako svi uređaji na kojima sam probao nisu bili routovani), a kanali Pink LoL i Pink Ha Ha vraćaju poruku: Nije moguće pustiti sadržaj.
- irac300
#55013 Re: BHTelecom All About
Hvatam k'o od sale.TESLA_EDISON wrote:Ček zar ti možeš uhvatiti hrvatski DVB (sa adrese na kojoj ti je prijavljena moja tv)?irac300 wrote:Lijepa blizina granice Hr i DVB-T.![]()
Ja kod punca u Cazinu, koji je dosta bliže granici od tvoje kuće, jedva uhvatim mada i antena nije baš najbolje sklopljena. Slika ledi to je drama.
Čuo sam da su neki uspijevali u Sarajevu da uhvate srbijanski DVB mada čisto sumnjam al eto oni tvrde. Samo ne znam kakvu su to antenu koristili.
- Tesla Edison
#55014 Re: BHTelecom All About
Dva razloga mogu biti:crnivrag wrote:Kad već radiš na usluzi "Moja TV", zanima me da li će se ovi problemi uskoro otkloniti?TESLA_EDISON wrote:
Na Multiscreen-u ne rade kanali Mozaik kamere 1, Mozaik Kamere 2, Pink LoL, Pink Ha Ha, Kanal 6 HD, VH1 Classic, MTV Rocks, MTV Hits, Al Jazeera English, Solar Radio, Top Gold Radio, Lounge fm Radio, Radio FM4, Kamera Zenica, Kamera Gračanica, Kamera Goražde, Kamera Skenderija, Kamera Cazin, Kamera Gradačac, Kamera Banja Luka.
Svi navedeni kanali (osim Pink LoL i Pink Ha Ha) vraćaju poruku: da sadržaj nije moguće gledati na ovom uređaju (iako svi uređaji na kojima sam probao nisu bili routovani), a kanali Pink LoL i Pink Ha Ha vraćaju poruku: Nije moguće pustiti sadržaj.
1. Problem sa uređajem,
2. Problem sa mrežom.
Upravo sam testirao kod sebe i svi spomenuti kanali uredno rade. Dakle ako može kod mene trebalo bi i kod tebe da radi jer je to sve jedan servis.
Provjeri uređaj, pokrenute aplikacije da nekanslučajno ne radi u pozaduni i zauzimanti resurse telefona te tako aplikaciji otežava rad. Ako je uređaj rootovan onda svakako ne može raditi.
- crnivrag
#55015 Re: BHTelecom All About
Probavao sam na 3 uređaja (TV, mobitel i TV Box), naravno uređaju nisu rootovani, i problem se javlja sa svim novim kanalima, dok ostatak ponude radi sasvim normalno.TESLA_EDISON wrote: Dva razloga mogu biti:
1. Problem sa uređajem,
2. Problem sa mrežom.
Upravo sam testirao kod sebe i svi spomenuti kanali uredno rade. Dakle ako može kod mene trebalo bi i kod tebe da radi jer je to sve jedan servis.
Provjeri uređaj, pokrenute aplikacije da nekanslučajno ne radi u pozaduni i zauzimanti resurse telefona te tako aplikaciji otežava rad. Ako je uređaj rootovan onda svakako ne može raditi.
Dakle, u pitanju su samo ovi gore pobrojani kanali.
Inače koristim internet drugog operatera za pristup, i svi uređaji se povezuju na 5 Ghz wifi mrežu i koriste puni protok od 150/9 Mbps.
- Tesla Edison
#55016 Re: BHTelecom All About
Eto ti razloga. Ne mogu se svi kanali gledati preko drugog operatera. Ne znam tačno koji ali znam da ne mogu svi.crnivrag wrote:Probavao sam na 3 uređaja (TV, mobitel i TV Box), naravno uređaju nisu rootovani, i problem se javlja sa svim novim kanalima, dok ostatak ponude radi sasvim normalno.TESLA_EDISON wrote: Dva razloga mogu biti:
1. Problem sa uređajem,
2. Problem sa mrežom.
Inače koristim internet drugog operatera za pristup, i svi uređaji se povezuju na 5 Ghz wifi mrežu i koriste puni protok od 150/9 Mbps.
-
ing-ecc
- ala7
#55018 Re: BHTelecom All About
Jedan update,
Aktivirali dodatni 1 paket ali ni glasa ni traga monterima da promjene modem! Poziv prije aktivacije dobio sa informacijom da postoji tehnička mogućnost..
Jel ko imao iskustva sa tim, koliko trebam čekati modem novi i šta mi je raditi slijedeće?
Ne razumijem ako je nalog pušten i ako postoji tm zašto to ažurnije ne ide već se čeka toliko?
Aktivirali dodatni 1 paket ali ni glasa ni traga monterima da promjene modem! Poziv prije aktivacije dobio sa informacijom da postoji tehnička mogućnost..
Jel ko imao iskustva sa tim, koliko trebam čekati modem novi i šta mi je raditi slijedeće?
Ne razumijem ako je nalog pušten i ako postoji tm zašto to ažurnije ne ide već se čeka toliko?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#55019 Re: BHTelecom All About
Ne znam sta su radili sa web TV ali ovo večeras je odlično!
Stream, rezolucija sve perfektno. Inače je sranje app bila, međutim ako ostane ovako onda vrijedi.
Stream, rezolucija sve perfektno. Inače je sranje app bila, međutim ako ostane ovako onda vrijedi.
- shiljak
#55020 Re: BHTelecom All About
Aktivan Naj broj na pretplati, pričano 2:30 minuta i piše 0.25 KM potrošeno. Zar nije 0.10 KM po pozivu a ne 0.25, ili to važi samo za ultra korisnike
- kemox
#55021 Re: BHTelecom All About
Na moja web tv preko drugog operatera rade samo live kamere. Preko vpn servera kojeg sam konfigurisao na bh telekomovom internetu radi sve preko drugih operateracrnivrag wrote:Probavao sam na 3 uređaja (TV, mobitel i TV Box), naravno uređaju nisu rootovani, i problem se javlja sa svim novim kanalima, dok ostatak ponude radi sasvim normalno.TESLA_EDISON wrote: Dva razloga mogu biti:
1. Problem sa uređajem,
2. Problem sa mrežom.
- crnivrag
#55022 Re: BHTelecom All About
Meni radi sve, osim gore pobrojanih kanala, putem interneta drugog operatera.kemox wrote:
Na moja web tv preko drugog operatera rade samo live kamere. Preko vpn servera kojeg sam konfigurisao na bh telekomovom internetu radi sve preko drugih operatera
- SONY_91
#55023 Re: BHTelecom All About
Planiram uzeti telefon koji ima BH Telecom garanciju. Sada, zanima me da li BH Telecom može zaključati uređaj ukoliko osoba od koje sam kupio uređaj ne plaća na vrijeme račune?
- Tesla Edison
#55024 Re: BHTelecom All About
Ne samo to. Postavili su timer i ako ne platiš dva računa zaključa se a ako ne platiš tri onda eksplodira. Ti telefoni imaju još i olovne kuglice u sebi pa eksplozija još efektnija.SONY_91 wrote:Planiram uzeti telefon koji ima BH Telecom garanciju. Sada, zanima me da li BH Telecom može zaključati uređaj ukoliko osoba od koje sam kupio uređaj ne plaća na vrijeme račune?
- SONY_91
#55025 Re: BHTelecom All About
Svaki telefon se valjda poveže sa određenim računom i IMEI-em tako da je u praksi moguće. Mene zanima da li se to radi. Lijep pozdrav za tebe ali i nemaš neki smisao za humor.TESLA_EDISON wrote:Ne samo to. Postavili su timer i ako ne platiš dva računa zaključa se a ako ne platiš tri onda eksplodira. Ti telefoni imaju još i olovne kuglice u sebi pa eksplozija još efektnija.SONY_91 wrote:Planiram uzeti telefon koji ima BH Telecom garanciju. Sada, zanima me da li BH Telecom može zaključati uređaj ukoliko osoba od koje sam kupio uređaj ne plaća na vrijeme račune?