Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5501 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eto ja predlazem da se pokusamo okupit sad, mislim da ne bi bilo lose. Ima nas koji smo konstantno na ovoj temi: chanel10, mustang1, n.n.;dzimi meknulti, neiskustvo, kamen, notmyidea, casuals, belfy, varasii itd...

Doduse nesto nam fali zena :D
Warashii

#5503 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Da se razumijemo, današnja omladina je tri puta gora nego li nekadašnja, ponajviše zbog današnjeg odgoja i manjka batina.
A opet.danas svaka tuča iz škole i slična sranja završe po raznoraznim portalima sa ovim dosadnim nazivom "skandalozno" kao da prije nije bilo tuča i raznih budala po školama.
Ovaj vakat je otišao u pm.
Freamon Lester

#5504 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Warashii wrote:
Da se razumijemo, današnja omladina je tri puta gora nego li nekadašnja, ponajviše zbog današnjeg odgoja i manjka batina.
A opet.danas svaka tuča iz škole i slična sranja završe po raznoraznim portalima sa ovim dosadnim nazivom "skandalozno" kao da prije nije bilo tuča i raznih budala po školama.
Ovaj vakat je otišao u pm.
Sta se ja imam razumjevati. Ja samo link postavio... :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5505 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote: Postavi obavezno. Samir je guru ugostiteljstva, a plus imam neku kombinaciju u Celicnom soliteru, pa se spoje dva dobra :evil: :lol:
Evo kao što sam i obećao 8)

Alkoholna pića
Pivo i vina
Sokovi i topli napitci
Roštilj i pohovana jela
pohovana jela, riba
Sendviči i uštipci

Ovo sam slikao prije par mjeseci jer mi raja nije vjerovala koliko je jeftino :D
Samire ako čitaš ovo, dođeš mi piće za besplatnu reklamu. :-D
Not My Idea

#5506 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Jao,pa ovo je ono gdje ljudi iz mitala idu na dorucak (direkcija). Skontah po jelovniku, konkretno po ustipcima i lokaciji.

Bez namjere da ikog uvrijedim,al ne razumijem ovu novu furku-hajmo nac sto vecu kafanu i napravit od nje "in mjesto". Pocelo je od InStajla,pa sad Veranda i evo i sad to. Pa barem takvih kafana eno preko puta stanice ima koliko hoces.
Neko je pitao za Verandu. To je dakle prizemlje jedne male kuce, kafana od 9 kvadrata, nagura se sva "FGR" raja, onaj debeli lik pjeva da ti usi krvare, onda kad i raja popije-hvata se mikrofona kako ko stigne.

A sto se tice konkretno te nove in kafane, no koment zaista. Pa puna je Zenica birtija u kojima se mozes napit za par maraka. Al je haman furka zavuc se u sto vecu... :zoka:
Freamon Lester

#5507 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Postavi obavezno. Samir je guru ugostiteljstva, a plus imam neku kombinaciju u Celicnom soliteru, pa se spoje dva dobra :evil: :lol:
Evo kao što sam i obećao 8)

Alkoholna pića
Pivo i vina
Sokovi i topli napitci
Roštilj i pohovana jela
pohovana jela, riba
Sendviči i uštipci

Ovo sam slikao prije par mjeseci jer mi raja nije vjerovala koliko je jeftino :D
Samire ako čitaš ovo, dođeš mi piće za besplatnu reklamu. :-D
:shock: Pan 1.5, Ozujska 1.5, Karlovacka 2... Pa ovaj jeftiniji od prodavnice... Za cenera se covjek fino moze srediti... :D
Warashii

#5508 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Freamon Lester wrote:
Sta se ja imam razumjevati. Ja samo link postavio... :D
:P mah to mi ono vise kao postapalica .
kakavdanakneiskustvu

#5509 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jimmy McNulty wrote:
Not My Idea wrote:
kakvu ste to iskopali kafanu,cuj kod Samira :lol:

niko ne spomenu Jazz? a Veranda :run:
Postavim cjenovnik kasnije od Samirove kafane...pa ces vidjet sta je institucija.

Bekstejdz ima alkohol sad i ne daju djeci primaket se... Jazz nije moj fah ali odem ponekad. Za Verandu sam cuo da je dobro mjesto ali nisam bio, uglavnom pohodit cu je uskoro.

@Bata
Ako nagovoris @kakavdanakneiskustvu da dodje dolazim i ja pa cemo da rokamo cijelu noc. :D

ja sam za,ne treba me niko nagovaati
Mustang1

#5510 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Kad se na okupljanju pojave osobe u porodicnom srodstvu :D
belfy

#5511 Re: Zeničani

Post by belfy »

Not My Idea wrote:Jao,pa ovo je ono gdje ljudi iz mitala idu na dorucak (direkcija). Skontah po jelovniku, konkretno po ustipcima i lokaciji.

Bez namjere da ikog uvrijedim,al ne razumijem ovu novu furku-hajmo nac sto vecu kafanu i napravit od nje "in mjesto". Pocelo je od InStajla,pa sad Veranda i evo i sad to. Pa barem takvih kafana eno preko puta stanice ima koliko hoces.
Neko je pitao za Verandu. To je dakle prizemlje jedne male kuce, kafana od 9 kvadrata, nagura se sva "FGR" raja, onaj debeli lik pjeva da ti usi krvare, onda kad i raja popije-hvata se mikrofona kako ko stigne.

A sto se tice konkretno te nove in kafane, no koment zaista. Pa puna je Zenica birtija u kojima se mozes napit za par maraka. Al je haman furka zavuc se u sto vecu... :zoka:
nije direkcija. ovo je u prolazu od celicnog ka terenima (pocinje iza onih trafika preko puta velike poste), bas kao sto pominju. i objekat cak ni ne izgleda lose, a ljetna basta im je jos bolja.

no, ne cudi da covjek ima dobre cijene. pola mitalovaca tamo svrne svakodnevno, tako da mu promet ne moze ofaliti. neki jer imaju fore do autobusa, neki da svrnu sefa "na pojednu" i jos nisu "na ocima" - idealno. jos kad se zbroji one raje koja zivi u okolini lako je doci do zakljucka da on cijene u buducnosti moze i nanize gurati. :D meni je najveca fora sto su mala i velika piva iste cijene. ne zbog toga sto je nelogicno, nego sto i on zna da ce dosta njih nakon 2-3 velike zvati sljedecu, a nakon 2-3 male mozda i nece. treba ga prijaviti na izbor za NajMenadzera. :lol:
Freamon Lester

#5512 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Sin sutkinje Općinskog suda u Zenici uhapšen zbog trgovine narkoticima... :-)
kakavdanakneiskustvu

#5513 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:Sin sutkinje Općinskog suda u Zenici uhapšen zbog trgovine narkoticima... :-)

melise k.?
Kralj Tvrtko I.

#5514 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Freamon Lester wrote:Sin sutkinje Općinskog suda u Zenici uhapšen zbog trgovine narkoticima... :-)

melise k.?
da da :)
kakavdanakneiskustvu

#5515 Re: Zeničani

Kralj Tvrtko I. wrote:

melise k.?
da da :)

onda je to vec drugi put,prije otprilike mjesc dana ista stvar
Eborg

#5516 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Sad me zadeveraste sa kafanama.

Gauss je negdje zadnje znakove života davao tamo oko 2006. god. kada se raja prestala okupljati pred gimnazijom preko puta. Nakon toga narodnjaci i sunovrat, sada kocke i dizelaši tamo kolo vode. Tu je nekad bila privilegija uć', pogotovo ljeti.

Galerija mi nikad nije bilo mjesto koje sam gotivio ali je tamo išla mahom urbanija raja koju sam cijenio. Je li mi se ono čini ili na onom videu sa Hajdukom svira i Adis (Gluho doba)? Je li ono Adisa s njima?

Nedavno naletih i ja u tu Samirovu kafanu, natjeraše me a ja mlad i naivan. :lol: Jao cijena majko. Ja imao nekakvog kusura sa trafike, raskovao se za 9 KM nisam ni čuo muziku. :lol:

Veranda - teški odron. Jedno od rijetkih mjesta koje baš ono ne volim. FGR i muškarače. :mrgreen:

Moja najdraža kafana je iza jedne pekare, u podrumu. Nema wirelessa i signala, ne drka raja po telefonima, svira stari rock. Zna se koja je. :mrgreen:
kamen spoticanja

#5517 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

melise k.?
Koje je prezime zivota ti?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5518 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:Jao,pa ovo je ono gdje ljudi iz mitala idu na dorucak (direkcija). Skontah po jelovniku, konkretno po ustipcima i lokaciji.

Samo sto je kod Samira lijepo sredjeno :) Cisto i uredno.
kakavdanakneiskustvu

#5519 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:

melise k.?
Koje je prezime zivota ti?

kovačević
Norm

#5520 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jel' to Tehnicka skola na Bilimiscu?
Ako jest, ja sam je nekad davno pohodio, Nikola Tesla haman se zvala i uvijek je bilo delegata tamo...nista ovo nije sta smo mi znali raditi samo nije bilo kamera da zabiljeze... :mrgreen:
A sto se tice 'kafancuga' svojevremeno, nekako odmah iza rata, mladost i ludost, nas trojica, nekakav krs limeni i pohod po kafanama...furka je bila sto gora to bolja, otici popiti i izaci bez da dobijemo batina....uglavnom su nas naglavacke izbacivali... :lol: :lol: :lol:
sad kad pomislim :run: ali tad jos nije bio vakat da svaka budala nosi oruzje...
A sad Art, Evropa, nekad CarpeDiem...novine i kafa i smo sva trojica uzorni gradjani, ljekar i dva inzinjera...Mos' mislit...
Warashii

#5521 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Eborg wrote: Galerija mi nikad nije bilo mjesto koje sam gotivio ali je tamo išla mahom urbanija raja koju sam cijenio. Je li mi se ono čini ili na onom videu sa Hajdukom svira i Adis (Gluho doba)? Je li ono Adisa s njima?
Jap to su njih troje.
Oi

#5522 Re: Zeničani

Post by Oi »

Alaj sam ja volio Sharm...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5523 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Haj ljudstvo da vidimo koliko ima zainteresovanih za okupljanje?

Ja predlazem da uzmemo negdje sto, ako ce nas vise bit (moj favorit je Samir jer vidim da smo svi tezi cugoši :lol: ) i da se malo druzimo.

Eto ko je zainteresovan, neka kaze, pa da se organizujemo. Evo ja cu na sebe uzeti dio organizacije :sax:
phillie

#5524 Re: Zeničani

Post by phillie »

Samo Preporod dolazi u obzir :D
kamen spoticanja

#5525 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

I ja sam neku talibansku kafanu :D
Post Reply